Eşim benim için artık birşey ifade etmiyor

İşte buna kesinlikle cesaretim yok, artık onlarla görüşmek bir yana eşimle telefonla konuştuklarını duyunca bile titremeye başlıyorum sinirden...Şimdi ben gittim diyelim görüşmeye başladık, sanıyormusun hiç bir şey olmamış gibi davranacaklar....Ortada sorun yokken neler neler yaptılar, aradan bu kadar zaman geçti ve bana iyice tıpkı benim gibi onlarda kinlendiler...Eşimde bunca zaman hesap sormak yerine hep ödüllendirdi ve ben kendi kendime sinir hastası oldum çıktım...Kocam hiç bir zaman demediki benim karım haklı diye...Sadece eşim sizinle görüşmek istemiyor ama ben burdayım onun adını anarsanız bende olmam dedi...Eeee kimse aptal değil ki niye benim adımı ağızlarına alsınlar nasılsa her gidişde ihtiyaçlar karşılanıyor, paralr veriliyor, hal böyleyken ben paspas gibi yerlerdeyim....Annemde eşime bunu der sen kızıma ailene karşı sahip çıkmadın diye ama bizede aynı şekilde yemeğe götürür iki hediye alır konu kapanır,gerçekleri gördükçede ben kudurur dururum...Annemde kes sesini senin de her istediğini yapıyor daha ne istiyorsun diyor...

Şimdi kim haklı söyleyin bana, çocuğum olunca ne olacak böyle devam edebilecek mi???

cnm affına sığınarak bir söz paylaşmak isterim : b.ku eşeledikçe kokar,

ailesinin sana karşı normal davranmayacağının farkındayım ama eşin ailesine çok bağlı, bu küslük onu çok arada bırakıyor, yani inan boşansan yapayalnız olmak daha beter, bi daha evleneyim desen kimbilir yeni evleneceğin kişi- ailesi nasıl çıkıcak belli değil,

ama bence bir bebek kocanı sana bağlar, sana da meşkale olur, olumsuzlukların azalır, alır bebeğini gidersin onların da elini öpersin laf söylerseler de güzellikle konuş, böyle demeyin diye başla konuşmaya, susma, sustukça sinirlerin bozulmuş, sinir doktoruna gidip ilaçlarla sinirlerini de güçlendirebilirsin, seni, kırgınlıklarını anlıyorum ama inan ki ben de annene katılıyorum,

güçlü ol, onların ekmeğine yağ sürme

Oturmamış,sorunlu bir evlilik yaşarken,eş ile sorunlar varken üstüne üstlük hamile kalmak kadar yanlış bir davranış yoktur...

Son düzenleme:
5 yılı aşmışsınız evliliğinizde.. bence önce bireysel bi terapi alabilirsin ,kendini daha iyi hissetmen açısından.. aynı anda evliliğiniz içinde bi destek almalısın bence.. beklenecek bir şey yok ki, bekle bekle ne değişir?şu ana kadar da durmuşsun bence hiç bir şey netleşmeden asla ve asla çocuk yapma.. çocuk sahibi olmak sorumluluk ister.. bedenen ve zihnen kendini huzurlu ve güçlü hissetmelisin öncelikle.. önceliğin bu olmalı..

Allahım yardımcın olsun,kolaylık versin..

Oturmamış,sorunlu bir evlilik yaşarken,eş ile sorunlar varken üstüne üstlük hamile kalmak kadar yanlış bir davranış yoktur...

orası muhakkak ama sorun eşiyle değil eşinin ailesiyle, it ürür kervan yürür diye bi söz var, onlar konuşsun dursun, karşı tarafın istediği şey zaten ayrılmaları, konu sahibi önce bir psikolojik destek alsa, eşiyle konuşsa , orta yolu bulsa, üzerine bir de bebek olsa bana göre düzelir herşey, bebek olması için herşeyin dört dörtlük olmasını beklerse bana göre bebek hiç olamadan iş bozulur,

Muhakkak her şey 4-4 lük olamaz, ama eğer eşini ailesine ezdiriyorsa,araya mesafe koyamıyorsa,o erkek te az sorunsuz değildir hani....

ne zaman istersen anlatabilirsin dinlerim cnm.bizde eşimle 96senesinde tanıştık ,99 senesinde sözlendik ilerleyen bi tarihte de nikah yaptık çünkü babam söylenmeye başlamıştı laf olucak diye haklı olarak. kendi imkanlarımızla evlendik.eşimin ailesi bu nikah bozulsun düğün yapamıcaz bile dedi.bu iş bozulur diye çok bekledik bile dediler yüzüme karşı.neyse biz 3kuruş paramızla bişeyler yapmaya çalıştık eşimle ve nikah tarihimi bile kendim koydum.kuzenimin gelinlik ayakkabıları ile 1 defa prova edilen bir gelinlikle evlendim.ben evlendiğimde evimde bir sürü eksik vardı ama onlar evime geldiklerinde herşeyi kendileri yapmış gibi gururluydular.kışın şubatın soğuğunda düğünümüz oldu,artık milletin çenesi kapansın istiyorduk çünkü.gelin almam bile olmadı.arabayı herşeyi bizim taraf ayarladı.eşim annemin evinde damatlığını giydi.ailesiyle arası serindi.ama sonra biz evlenince hepsi sokulmaya başladı.gelmeler,gitmeler.bende sinir oluyordum zaman zaman bu duruma.ama baktım ki eşim arada kalıyor,onun için ses etmemeye başladım.eşim babasının emekliliğini ödedi,evlerinde ne eksikse yapmaya çalıştı.daha bugün ailesinin evine parke yaptırdı.ben hiç sesimi çıkarmıyorum.çünkü kendi kazancıyla yapıyor,kendi evinide ihmal etmiyor.evine de çok düşkün bu durumda ne diye huzursuzluk çıkarayım ki.şimdi benden kıymetlisi yok .bir gelin daha aldılar ona herşey yapıldı.çeyizleri falan.ben bir çorap dahi görmedim ama olsun.ben Allah'a havale ettim onları.herşeye rağmen görüşüyorum.boşver biraz geniş ol.kime ne istiyorsa yapsın.bizimde çocuğumuz yok henüz.olunca da bu şekilde davranmaz sanırım.neler yaşadım neler ama boşvericeksin geçmişi geleceğe bakmak lazım.

Yaşananlar üç aşağı beş yukarı aynı, ama ne güzel sen baş etmeyi bilmişsin keşke bende bu kadar rahat olabilsem...

Yalnız bir fark var benim kocam ilk zamanlarda arada falan kalmadı, ailesinden gördüğü tavırları oda kabullenemedi, hadi anne baba neyse kız kardeşi ve

ablası da aynı tavırlarda olunca iyice sinirlendi...Ben her ne olursa olsun kardeşleriyle iyi olmaya çalıştım, en azından iyi ve kötü günlerini bilip aradım

sordum ve sonradan anladım ki, onlar benim evimdeki bilgisayrın telefonun kıskançlığını sürüyorlar ve sahip olduklarıma olan kıskançlıklarını alenen ortaya

seriyorlar...Eşimde onlar eksik kalmasın diye onlarada aldığında karşıma geçip caka satacak kadr basit insanlarmış karşımdakiler...Ki şunun farkında

olmadılar, benim ailemin bana sunduğu imkanlar farklıydı annemle babam boşandığında dara düşmedik değil ama sonrasında annem sağolsun bununda

üstesinden geldik...Onlarda malesef alçakla, rezilce, babamın yokluğunu kullandılar...Sahipsizmişim gibi davrandılar, o yüzden hiç bir zaman hakkımı

helal etmiyorum....

Arkadaşım gördüğün gibi yine nerelere değindim, sanırım içimdeki nefret her geçen gün artıyor, her yeni gün daha nelerle karşılaşacağım diye bekliyorum...

Keşke senin gibi olabilseydim, yada keşke eşime senin güvendiğin kadar güvenebilseydim...

Buarada geçen gün şöyle bir şey gerçekleşti ve ben bunu da eşimle paylaşmaktan vazgeçtim doğrumu yaptım onuda bilmiyorum...

Küçük görümcek facebook'ta ekliydi abisi eklemiş yaklaşık 3 yıl önce falan, ben hiç bir yorumda bulunmadım yalnız eşim kardeşini kontrol etmek adına

benim hesabımdan kontrol ediyordu, kiminle arkadaş falan diye...Düşünün eşimi msn de bile eklemedi kaç yıl taki günün birinde işi düşünceye kadar...

Neyse geçen gün bi baktım kardeşi amcası kuzenleri falan beni arkadaş listelerinden çıkarmışlar....Hayda dedim ne oluyoruz, hepsine birden ben ne yaptım

buarada hiçbirinide düğün haricinde görmedim, sadece laf etmesinler diye arkadaşlık tekliflerini kabul ettim...Sonrasında da durup dururken böyle bir şey...

Önemli mi değil elbet sonuçta tanımadığım fakat aynı soyismi taşıdığım insanlar (traji komik bir vaka)...Geçmiştede aileden birkaç kişi evimize gelmişti, ben

sırf eşimin hatrı ve tanımadığım insanlar olduğu için elimden geldiğince güzel bir şekilde ağırladım...Kalabalık bir aile ve herkes bana karşı önyargılı, evden

çıkarkende eşimin kulağına fısıldamışlar 'bu kız annenlerin bize anlattıkları gibi değil, Allah mutlu mesut etsin' diye...Sonra ne oldu, aradan zaman geçti
yine
aynı kişilerden ilginç tavırlar, bizi maddi manevi yıpratma politikaları falan....

Şimdi de bu hafta sonu eşim ailesinin yanına gidecek ablası kardeşi falan hepsi birarada ki (bu topluluğun içine eşim her girişinde en az 15 günlük

suskunluklar yaşanmıştır aramızda)...Şimdi ben ne yapayım nasıl bir tavır sergileyim bilemedim, bikere yukarıda anlattığım olayı anlatmalımıyım, alacağı

hediyeler konusunda uyarmalımıyım (ki sen bana alma dedikçe daha çok alıyorum diyor, acaba bu sefer al diyip de sonucunu görünce mi yüzüne vurayım)

bu konuda da yardım ederseniz inanın bu mübarek günde çok sevap işlersiniz...Şimdiden teşekkür ediyorum...

iyi geceler inanki boyle bir bende var zannetme boyle eslerden okadar cokki,kendini bukadar yorma bence ,tamam ysadklarin kolay degil ama yapacak ne varki bole bise içinde yuvani yikip ,bazilarin ekmegine yag surme,benim esimde ailesine duskundur ,maddi manevi herzaman yanindadir,kendi evinide ihmal etmedigi için ses etmiyorum.esini kendine baglamaya calis sakin baskalari için evinin huzurunu bozma ,kimse için degmez bu,eger onlardan intikam almak istiyorsan esini kendine baglaman olur onlar için en acisi bu olcaktir eminim.

Şu bağlama olayını da bir türlü çözemiyorum, bu kadar olaya rağmen 5 yıldır kopamadık ki ne badireler atlattık...Aslında onlar bizi böyle gördükçe daha da

kuduruyorlar, bende inadına en mutlu resimlerimizi face ekleyerek gözlerine sokuyorum ama daha da kuduruyorlar böylece...Anlamadığım eşim bunlara

neden sessiz kalıyor...

öncelikle Allah yardımcınız olsun.Ama emin olun herkes aşağı yukarı evliliklerinde türlü badireler atlatıyor. Evlenmek kolay ama devam ettirmek gerçekten zor.Bence sabretmek en güzel davranış.
Anladığım kadarıyla eşinizi seviyorsunuz.boşanmış olsanız da mutlu olamayacaksınız.Ben bunları yaşadım.Ben 5 aylık evliyken-hamileydim- boşanmanın eşiğine geldik.3 ay eşimden ayrı yaşadım.bu çok zor bir durum.Sonra tekrar denemeye karar verdik.Ha iyiki de birleşmişim.Benim eşimde annesine ve ablasına çok düşkün. Başlarda ben sinir oluyordum. ve de bunu dile getiriyordum ama şimdi umursamıyorum.Şunu unutmayın ne olursa olsun bir insan ailesini terkedemez.Bence sabredin.Sonuçta kimse 4 4lük değil.

Aslını sorarsan bende farkındayım bu sorunları yaşayan tek ben değilim...Umursamak konusuna gelince başaramıyorum, hafta sonu eşim ailesiyle olacak diye daha şimdiden afakanlar bastı beni...Nedenmi çünkü gittiği gibi gelmiyor, gidince beni unutuyor ve maddi manevi sömürülüp geri dönüyor, bunun ceremesinide ben çekiyorum...Ha artık maddi açıdan bende sıkmıyorum kendimi, ama kim ister 1 hafta yanınızda 5 karış suratlı gezen bir adamı...
Tek olması gereken eşimle bunu konuşmak ama konuşamadığımız tek konu, yada aklı salim birinin onu aydınlatması...Ben demiyorum ki ailesiyle görüşmesin, sadece onların bize verdiği zararı onları ödüllendirerek karşılığını vermesin tek derdim bu...Haaa şunu da çok iyi biliyorum, eşim maddi açıdan kendini çektiği anda çok daha kötü bir felaket gündeme gelebilir...
Eee bu bir ömür nasıl çekilecek peki, bana da yazık değil mi? Bende şimdi sırf eşim bana yalan söyledi diye bende kendim gibi davranamıyorum...Ben paramın hesabını bilen oldukça tutumlu bir insanım mesela, hal böyleyken bulduğum çıkış yolu o ailesine yapıyorsa bende aileme kendime harcayım...Ama şunuda görüyorum ki ne ben annemi bu şekilde memnun edebildim nede kendimi...

Malesef hepimin aynı problemleri yaşıyoruz.
Eşin ilk başlarda ailesini sana kötülemiş, onlara katlandığın için teşekkür etmiş sonra da onlara dönmüş,
açıkcası anlamadım bu süreçte nasıl doldurdular ki onu?
Bence eve bir kamera yerleştir onun gitmeden önceki hallerini ve döndükten sonraki hallerini çek kameraya,
sonra ona göster seni bu hale nasıl dönüştürüyorlar diye.
Ya da laf çaktır tabi hayatım ailene bol bol hediye al, para ver, biz evlenirken onlar hiçbirşey esirgemediler herşeyimizi aldılar tabi yapacaksın gibi.
Tabi bunu gülerek söyleyeceksin arkasından da bir kahkaha patlatacaksın.
Eğer senin ihtiyaçlarını karşılıyorsa senden para esirgemiyorsa ailesine ne alırsa alsın boşver ama tabi onlarla görüşünce değişmesi kötü.

yaa madem eşin ailesinin yanına gidince değişiyor,sende onu yalnız gönderme onunla beraber git. diyeceksin ki onları (kayınvalidenleri) görmeye tahammülüm yok. ama kimin varki...ben yerinde olsam eşimi yalnız bırakmam.Erkekler çok farklı fıtrattalar.çocuk gibiler onları yanından ayırmayacaksın...
Şu hayatta hepimiz birşeyle imtihan oluyuruz.bizlerde eşimizle imtihan oluyoruz.Bazı şeyleri görmemek lazım.

Kameramı güldürdün beni ilahi, doğrusu hiç aklıma gelmemişti :))))Hoş gelse bile yapamam, oturdukları evi bile bilmiyorum yeni evlerine gitmedim bunca olaydan sonra (buarada biz evlenirken millete reklam yapmışlardı o evle, oğlumla gelinime ev aldım diye)...
Buarada dediğinide yapmadım değil hani, bu yazın başında eşim bi hafta sonunu ailemle geçirsem birlikte bir yerlere gitsek bişey dermisin dedi...Aynen dediğin gibi yaptım, 'aaa tabi hayatım gidin hatta ben sizin otel rezervasyonunuzuda yapayım, yazık onlar bizim tüm kötü günlerimizde yanımızdaydı, ne zamandır aklımdaydı böyle bi plan elimiz dar olduğundan bişey diyemiyordum, ailen sevgi dolu insanlar istediğini yapmalısın bence dedim' ve buna benzer bir sürü şey, hatta o kadar sakindimki bunları söylediğimde eşim dönüp de sen ciddimisin diye bile sordu hani...Anlatınca bile delleniyorum ya, sonrasında kendimi banyoya atıp hüngür hüngür ağladım, kimsenin ruhu duymadığı gibi böyle bi olayda yaşanmadı Allah'tan ama ne yalan söyliyim koca yaz yüreğim elimde gezdim, böyle bişey olsaydı arkama dönüp bakmazdım o kadar kararlıydım....
Çünkü eşim hep bana ben mecburum ailemi görmeye, onların yanında bende huzursuzum, ama görmediğimde tehlikeli insanlar bunlar bana ve sana daha çok zarar verirler, hani onları alsam oraya buraya gezmeye götürsem haklısın derdi...Ama aylar geçtikçe yapmıyorum dediği herşeyi yaptı ve bir kez bile karıcım öldünmü kaldınmı diye aramadı bile...

Keşke dediğini yapabilsem, ama bu mümkün değil, düşünsene oraya gidince nelerle karşılaşağımı, ben 3 yıldır görüşmüyorum ve eşimin 5 yıldır beni doldurmasıyla iyice kinlendim...Oraya gidince eşimin bunca yaptığı şeyden sonra onların yanında nasıl aşağılandığını görmeye tahammülüm yok...Artı ben bu kadar tepki gösterdikten sonra kocamın hesap sormayıp onları ödüllendirdiğini bilirken (ki bilmediğim daha neler var) daha fazlasıyla yüzleşmek felaket olur benim için...

kocanı neden onlara bırakıyorsunki
madem onşalrın yanına gidince değişiyor sen onlar hakında birşey söyledikçe ters tepiyor
sende o zaman git eşinle onlarla yalnız kalmasına fırsat verme
evliliğini yıkmakmı arada bir gidip onları duymamazlıktan gelmekmi
belki eşinin gözünde gittiğin için dahada değerleneceksin ve seni onlara karşı savunmaya başlayacak onlar laf söyledikçe eşin onlardan soğuyacak
zmana neler getirri bilemezsinki
hiçbirşey olmamış gibi gidemem ağızları boş durmaz ne laf sokarlar diye düşünme
o benim kocam ve hep yanındayım diyip yanında dimdik durmalısın bence

dediklerinde kesinlikle haklısın ama erkekler ailelerine farklı bir bağlı oluyorlar ne yapılırsa yapılsın göz yumabiliyorlar bir anda ipleri koparırken bir anda gemici düğümüyle bağlanabiliyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…