Canım öncelikle derdini okuyunca çok üzüldüm gerçekten senin adına ben evli değilim ancak yaşadığın sıkıntıları çok iyi anlıyorum eminim kendini çok yalnız hissediyorsundur. Bana sevdiklerimin hep hatırlattığı bir söz vardır zor durumlarımda Allah cc kimseye kaldıramayacağı yük yüklemez bence kendine güvenip kollarını sıvarsan bu işi çözersin eşinle bir aile terapistine gidebilirsiniz herşeyin muhakkak bir çözümü vardır. Tabii boşanmayı kafana koyduysan bu senin kararın iyi yada kötü bütün sonuçlarına (evlilik kararında olduğu gibi) sen katlanacaksın malesef insanlar yalnız doğuyor ve yalnız ölüyor. Diyeceğim şu ki sen bu adamı sevmişsin sevgi kolay kolay tükenmez öfken baskın geldiği için belki katı düşünüyorsundur insan ömründe bir kere aşkı ya tadar yada hiçbir zaman tadamaz iyi düşün tabiki karar senin ama bilki Allah cc izninin olup rızasının olmadığı tek şey boşanmak.
Sevgilerimle Allah yar ve yardımcın olsun güzel kardeşim
Bestceny haklısın ama bir de şu var, kayınvaldesi ile eşinin olmadığı bir ortamda karşı karşıya kalacak, sözler ağırlaşacak. Kaynanası da kesinlikle bir şahit bulacak ama o arkadaş şahit bulamadığı için zor durumda kalabilir ve kaynanasının eline çok güçlü bir silah geçer, oğlum senin bu karın var ya dan başlar ya da başlar eskileri ısıtmaya. Bu yüzden kaynanaya gidilip ya da tel açılıp böyle bir konuşma yapılması taraftarı değilim. Haklı iken haksız da olabilir. Biraz daha bekleyip uygun bir ortamda dikkatli kelimeler seçilebilir.
Haklı iken haksız konumuna düşmek çok zor.
Canım arkadaşım Allah yardımcın olsun, konunu biliyorum.Konuya gelince, evet, aynısını ben de yaşadım, öyle böyle değil. Şimdi görsen, Serap diyor başka bişey demiyor kayınvaldem. Ama daha önce ben de, herşeyi konuşarak çözme taraftarı olan ben akım diye anlattığımı b.....m diye kocamdan dinlediğim çok oldu. Ama her zaman için kadın mesafesini koymalıdır. Bu konuda birebir anlaşıyoruz. Evet, aslında tamamen haklısın ama, şu anda arkadaşımız tam bir açmazda ve çok dikkatli olmak zorunda. terazinin iki kefesi var ve arkadaş hiçbir kefede değil, tan terazinin ortasında.
dengeleri gözetmesi adına biraz kendi ile başbaşa kalmalı ve adil olarak düşünmeli.Mesela, arkadaşımızın eşi, yeğenlerine verdiği hediyelerin aynısını arkadaşın yeğenlerine de almış mı? Karısının akrabaları ile arası nasıl? Bu sorulara aldığı yanıtlarla ancak eşine dönebilir.
Çok haklısın bestceny...
Malesef ki evden gittiğimde hiçbirzaman arayıp sormuyor sanırım en son 15 gün kaldım birkez aradı,oda ondan habersiz istanbula arkadaşa gittim diyee.Tepki verdimi derseniz vermedi,ama sonunda sıkıldım ve eve dönen ben oldum.Ona göre bu ayrılıklar ilişkimizi perçinleştiryormuş, kesinlikle öyle olmadığını defalarca söyledim,beni senden uzaklaştırıyor dedim,inanmadı...Şimdide denemediğim birşeyi yapıyorum,bakalım aynı evin içinde ne kadar sessiz duracak...O gece geç geliyor bende çıkıyorum geziyorum tek başıma başka yerlere gidiyorum (Daha önceleri ondan habersiz bakkala bile gimezdim) belki yanlış yapıyorum ama denemediğim tek bu kaldı...Yaşayıp göreceğiz bakalım...Bence eşin senin yokluğunu hissetmeli boşan diyemem ama o evden gitmen gerek onu annesi ile başbaşa bırak arama,sorma hiç samimi olduğun bir akraban, arkadaşın yok mu?
Başka bir kadın olmadığına emin misin? Bu kadarda bir erkek vurdumduymaz nasıl olur, kaynana oğlunun her ihtiyacını karşılayamaz herhalde?
canım seni çok iyi anlıyorum bende yaklaşık 6,5 senelik evliyim ilk yıllarda Allah herkese benim kocam gibi birini nasip etsin diyen ben şimdi keşke olmasaydı diyorum, sorunlarımız birebir aynı deil belki ama yaşadığımız acı sıkıntı üzüntü ortak.inan içimde eşime karşı hiç bir sevgi yok şuan. bizim sıkıntılar maddi işle ilgili eşimin iş konusundaki saçma kararları doğru dürüst maaaşlı sigortalı bir işte çalışmayıp kendi işim diye tutturması yaniii çoook zor bende öyle daralıyorumki bırakıp gidesim var ama olmuyor çünkü ben anneyim 5 yaşında bir oğlum var hiç birşeyi anlayabilicek yaşta deil sadece anneside babasıda yanında olsun istiyo hep mutlu olalım kavga etmeyelim istiyo.ben çalışmıyorum ailemin maddi durumu çok iyi deil yani keşke senin gibi bir mesleğim olsaydı ama yok neyse çok uzattım eşlerimizi her affedişimizde birdahaki sefere üzüntüler dahada artıyor daha çok kırıyolar önce ağlamana üzülmene dayanamayan adam sonraları öff deyip odayı terkediyo hayat zor evlilik çok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun
Aynen öyle canım,ilk zamanlar bende aynı şeyleri düşünüyordum ve onu herkesten çok seviyordum,oda bunun farkındaydı ki 'hayatta kimse beni senin kadar sevmedi' diyordu...Bırakın beni annemde onu o kadar çok benimsediki oğlundn ayırmadı,odabunların hep farkındaydı...Annem ona çok zor zamanlarında hep destek olmuştur mesela,biriktirdiği üç kuruş parayı sonrasını düşünmeden vermiştir...Haa eşimde hiçbirşeyin altında kalmadı,bizim zor günümüzde sadece yanımızda annem vardı ve bide ailesinin rezillikleriyle uğraşmak durumundaydık.Şimdi işler bir nebze düzelldi,kendi yağımızla kavrulmaya başladığımız dönemde o aç kurtlar kocamın yakasından ayrılmadı...Buarda eşimde anneme karşı her zaman bonkör davrandı ama arada bir fark var hiçbir zaman annem yapılanın altında kalmadı...Ben eşimin ailesini 7 yıldır tanıyorum ki öyle maddi durumları çok kötü de değil,bir çift çorap almışlıkları yoktur oğullarına.Eve gider bir tabak yemek koymazlar önüne...En acısıda tüm bunların artık unutulması,sanki yaşanmamış gibi davranılması...
Eşim hep şunu diyor,geçmişi düşünmek istemiyorum diyor,eğer düşünürsem haytımı devam ettireme diyor.Belki haklı ama bence de geçmişi unutan gelecekteki sorunlara da davetiye verir gibime geliyor...Bazen düşünüyorumda bu adam kötü bir insan değil, ona zarar veren kimseye tavır almadı,ama sadece bana yapıyor tüm bunları.Lafta beni çok seviyor ve benimde ona destek olmamı bekliyor.Ama ozaman bende hayatım boyunca başkalarının hatalrını kapayarak,kendi aptal yerine koyarak yaşamalıyım.Buda bana oldukça ters bi durum.Bence bir insan bir hata yapıyorsa ve bunun ardından da kendine çeki düzen vermek yerine aynı şeylere devam ediyorsa hatasının cezasını çekmeli ki bir şeylerden ders alsın,kaybettikelrini kazanmak için çaba sarfetsin.Anlaşmazlığımız özü buaslında...
Hoşgeldin kahve aramıza....Daha ilk mesajınmış, hayırlı uğurlu olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?