evdeki muhasebe islerini siz yapsaniz ozaman belki esinizin gereksiz para harcamasini önlemis olursunuz.Kusura bakmayin gereksiz diyorum cünkü kendi eviniz haricindeki her harcama gereksizdir benim icin.
esinizle tatile gitseniz bi kredide kendi keyfiniz hatta evliliginizin kurtulmasi icin ödeyin dimi ama :) 10 gün basbasa kalsaniz belki o eski kimyayi yakaliyabilirsiniz hem dinlenmiste olursunuz. gidin söyle hersey dahil bi yere keyif catin...
Baska sehre tasinsaniz yada ailelere cok yakin olmayan her canin istedigin pirtt diye gidilmicek bi mesafe olsa ???
canm evliliğiniz durumunun kendin farkındasın, gün gelicek patlama olucak bunu sende biliyosun yani sonu pek iyi gözükmüyor.. evli kalsamda boşansamda bi çocuğumolsun diyorsan senin kararın ama boşanmış bi ailenin çocuğu olarak içimde kalan tek uktenin mutlu bi aile olduğunu belirtmek isterim.. baba eksikliğinden hep karşı cinse olduğundan çok bağlandım bu zamana kadar, sahiplenilmek istedim. ayrıca eminimki sen mükemmel bi anne olcaksındır.. benim annem çok güzel baktı bize kendi çoğu şeyden mahrum kaldı ama bizi 4 4luk buyuttu. konu saptı bıraz ama ben düşüncelerimi söylemek istedim.. herşey gönlünce olur umarım
Farkındayım aslında herşeyin farkındayım ve günün birinde bu evlliliğinde biteceğini biliyorum, çocuğum olsada olmasada...Sonra şunuda düşünyorum
benim hayatııma başkası giremez, girse bile kesinlikle evlenmem, dolayısıyla çocuğum da olmaz...Ayrıca kocama bi bakıyorum çevresine karşı okadar iyi ki,
ailesi, arkadaşları, benim aileme karşı o kadar sevgi dolu ki maddi manevi kimseden bir şeyi esirgemiyor...Sadece onun derdi benimle, sadece bana
kızabiliyor,küsebiliyor...Kötü tarafları yok mu elbette var ve onlarda benim tahammül edemediğim gerçekler...Bu yüzden bir baba rolünü ona yakıştırıyorum
Ben babamla 6 yıldır falan görüşmüyorum, onu o kadar çok severdim ki yıllarca yaptklarıyla o sevgiyi tüketti...Sonrasında eşimi yeri geldi baba gibi sevdim,
onda herşeyi aradım,bulduğumla yetinmeye çalıştım...Ama diyorum ya sevgide tükeniyor, kafamda o kadar çok şey varki gerçekten ne yapacağımı bilmiyo
rum....Sorunlu bir ailede büyüdüm ve çocuğumun öyle bir ortamda büyümesine kesinlikle müsade etmem ama şimdiden o kadar çok sorun var ki, nasıl
olacak, nereye kadar tahammül edecem...Ama Allah bilir belkide onun için çocuğum olmuyor, kesinlikle müdahele etmeden beklemek en iyisi sanırım,
belkide doğru bir zaman değil gerçektende...
Aslında sorunlu giden bir evlilikte çocuk sahibi olmak hiç doğru değil, ama şu anda işi oluruna bıraktığınıza göre, en azından çocuk sahibi olmamak için bir çaba sarfetmediğinize göre belki de kalbinizin derinliklerinde bir yerde hala bir ümidiniz var evliliğiniz için.
Kocanız anladığım kadarıyla sizin maaşınıza dokunmadan bir şekilde çarkı döndürmeyi başarıyor. Siz de eskisi gibi kemer sıkma politikası uygulamıyorsunuz sanırım. Hala evliliği devam ettirdiğinize göre, eşinizi değiştirmeye çalışmadığınızda aranızda küslük çıkmadığına göre, ben ne zaman patlayacağım diye düşünmek yerine, gidin psikolojik yardım alıp bu koşullarla mutlu olmayı deneyin bence. Eşinizi baba gibi sevmişsiniz, bunun nedeni belki de sizin kendi babanızdan ayrı olmanız değildi sadece. Belki eşiniz baba gibi bir adam ve belki bu yüzden ailesine bu kadar maddi katkı yapmak zorunda hissediyor kendisini. Madem değiştiremediğinizi kabullendiğiniz bu adamdan çocuk sahibi olma ihtimaliniz var, o zaman siz mutlu olmak üzere değişmeye çalışın.
biliyormusunuz konunuzu bastan sona okudum ve tam burda ayzdiklariniz gibi dusunuyordum ve yazacaktim madem bebek istiyorsunzu ve ayrilsanizda artrik kimseyle evlenemeyeceksiniz esinizden bir cocuk yapin belkide yuvaniz kurtulacak en azindan kaybedeceginiz bir sey yok
birde bebeginiz olursa esinizin baya bi masrafa girecegi kesin..iste o zaman belki eli varmiycak parasini dagitmaya yada sizde rahatac soyelebileceksiniz cocugumun rizkini dagitiyorsunuz hakimi helal etmiyorum diye nasil cozum
ben yeni katılıyorum benide aranıza alırmısınız
Brnim icinde bisey ifade etmo esimm...ondan nefret ediorum...sen en azindan hamile deilken kurtul bence...patlicam diosunn hamileyken patlamasi daha agir daha yikici gelio insana bilimusun...hem sen evini kurtarmak icin belki duzelir die cocuk istiosun..duzelmioolar cnmm daha beter oluolar cocukda olacak daha bagli kalcak diee..inan bana..haa keske duzelse ve mutlu olsaniz..belki senin Adina yaniliyirumdur..siz bizim gibi olmazsiniz...bizimde tek sorunumuz onun ailesi ama tek sorunn...ben ayrilmaya kalksam deli olcagini biliorum geri buraya gelcemmi de ama iste aile oluncaa...cunku ailesinin yaptiklari senin esinin ailesinin yaptiklariyla ayni sayilir hatta fazlasii..hele bizim evlerimizde yakin...iii dusunn...sana senken degee vrsin ama cocgumun annesi die degee r vermesin.
Sena; tam da duymak istediğim şeyleri yazmışsın,aklımın bir köşesinde olupta amalarla boğuşarak diplere sürüklediğim gerçekler sanırım...Psikolojik yardım elbette alıyorum hatta birliktede aldık eşimle ama terapistin dediği tek şey 'eşin kendisini ailesine kabullendirme çabası içerisinde'...Bende nasıl yapacaksa yapsın ama beni yerler altına sermeden yapsın dedim bunca zaman, ama ipin ucu çoktan kaçtı...Yapılacaklar yapıldı, alınacaklar alındı, verilecekler verildi, devamını kontrol etmeye gücüm yok açıkçası...Çünkü o kadar çok yoruldum ki, çıkmazdan çıkmaya çalıştıkça ikimiz birlikte dibe sürüklendik, içimdekileri söyledikçe tam da zıttıyla karşılaştım hep, eşim hep şunu der 'bana müdahele etme'....Benim ailesine karşı sergilediğim tavrı kabullendi sanırım, çünkü gerçekten de haklı bir tavırdı...Ama öyle komik olaylar başgösteriyor ki ne kadar önemsemiyorum desende eşimin durgunluğu, hayattan kopuşu kalbimin bir tarafını inceden inceye kanatıyor....En son geçenlerde babasıyla karşılaştık, sadece merhaba dedim ve kafamı çevirdim, arabadan da inmedim,eşim bir şey sölemesede kırıldı bu tavra, sen o hareketi babama değil bana yaptın diyor...Bende sırf senin hatrın için selam verdim aslında onu bile haktemiyor dediğimde ses yok...Çünkü yalnızken karşılaştığımızda onlarda bana yada aileme selam vermiyor ama başkalarının yanında şeytan kostümlerini giyinerek hiçbirşey olmamış gibi davranabiliyorlar, bu da bana oldukça ters bir durum....
benim eşim şu an çok mutsuz,
neden biliyor musun?
evlendiğimizden beri ailesine para gönderemediği için, ailesi düğünümüz için tek bir kuruş bile harcamadı. Eşim hepsini kendi biriktirip yaptı benim de alttan almalarımla.
Ama ben ailesini değil eşimi suçluyorum, ne maddi durumunun kötülüğünden bahseder, ne ihtiyacından. hep babasına kendini kanıtlama derdinde.
babasının paraya hiç ihtiyacı yok. ama bizim ki gönderip evlatlık görevini yapmak istiyor.
ben artık alıştım. benim parama ve evin rızkına zarar gelmediği sürece, bununla yaşamaya alıştım canım.
sen de öyle yap. ama masraf artarsa emin ol yardım yapamaz, ama bu sefer de çok mutsuz bi insan olabilir benimki gibi.
eşini seviyorsan bence ayrılmamalısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?