Eve maddi destek olamıyorum :(

Evet ben en çok kendime kızıyorum zaten burda çalışmam gerek farkındayım. Biri geldiğinde yemek yeniyor bekliyoruz kasaya beraber geçelim öderiz diye ama yiyen çıkıp gidiyor E hadi siz ödeyin diyemiyoruz ücretli sahillere gitmek istiyorlar parasını soran olmuyor duyuruyorum burası da pahalı ama diye kesenize bereket diyip çekiliyorlar
Ay ne alakaymıs ya ,devır mısafır yedırıp ıcırme devrını coktan gectı
Bır aılenın bıle mutfak masrafı kac bınlıra
Mıllet kendı zor gecınıyor
Ne demek gelıp yıyıp ıcıp gıdıyorlar
Bırde mısafır dedıgın en fazla 3 gün durur
Onlar nasıl mısafırmıs 1 ay kalmayı planlıyorlar
Ben kendı anne babamla ıkı gun sonra daralıyorum
Gecen haftasonu bende mısafır agırladım
Heryerıde gezdırdım yemegı bıle kac bın tl benden once gıdıp odemısler kii bunlar bır gecelıgıne kaldılar
Bende gittigim yerde kımsenın elını cebıne attırmam
Hem otel gıbı yattıgımız yer bedava hemde ınsanların uzerıne cullanılmazkı
Bence saglık sorunlarınızı bahane edıp kımseyı kabul etmeyın

Neden gelen misafirler için eşiniz sürekli evde oluyor, çalışmıyor? Gelenler biliyor ki bu adam çalışıyor, sürekli yanlarında olamaz. Ne kadar taviz vermişsiniz. Ben kendim derim "rızkımız için çalışıyor, gezmek isteyen çarşıyı biliyor buyursun gezsin" diye. Bakın zor zamanlarınızda bu insanlar halinizi sormuyor. Değer mi?
İnsanları da anlamıyorum. Çok ısrar üzerine çoook yakın bi akrabamıza gittik. Ama giderken bi dolu hediye yanında yiyecek. Ki buna peyniri yağı dahil almıştım.Gittiğimde de bir sürü market alışverişi yapmıştım. Bu ne rahatlıktır ya

O zaman girin şirketinize . Evde durunca da hizmet bekliyordur gelenler. Hem işe girin hem de yakın aile harici evinize gelmek isteyene müsait değiliz. Yakın aile de bir haftadan fazla kalmasın
Bu tür insanlar eşide dahil ..
Kadın çalışırsa hem işte çalışmasını hemde evde dort dortluk olmasını ,üstünede misafir agırlamasını beklerler bence😅

Canlarım biraz uzun olursa affola çok dertlendim bu ara içimi dökmek istiyorum…

4 yıllık evliyim grafik tasarım mezunuyum eşimle de iş vesilesi ile tanıştık. Eşimin kendi şirketi var ilk 2 sene beraber çalışıyorduk sonrasında taşınma işlerimiz oldu ben çok fazla çalışamadım bir senedir yerime başkası çalışıyor.
Eşimin biz tanışmadan önce çok borcu vardı ama kendimizi idare edebiliyorduk düğünden sonra takıların hiçbiri bana gelmemesine rağmen kv ve eşimin abileri yıllar öncelerinin borcunu çıkarttılar istediler ısrarla ve kendi ailemin taktıklarını bozdurmak zorunda kaldık.
Zaten sonrada taşınma yeni düzen vs derken bir ton masraf çıktı elimizde ne varsa gitti.
Taşındığımızdan beri evimize o kadar çok yatılı misafir geliyor ki tatil beldesinde olduğumuz için başımın üstünde yerleri var ama sürekli dışarıdan yemek istiyorlar gezmek istiyorlar, bu süreçte hem eşim çalışamıyor hem bize çok fazla masraf oluyor çünkü ev sahibi kimse masraflar ondan çıkıyor 🤷🏻‍♀️
Geçen yaz en zor zamanlarımızdan biriydi dibin dibini gördük sonra toparladık çıktık biriktirdik derken tüp bebek yaptırmaya karar verdik ve evdeki hesap çarşıya uymadı. 9 bin tl dedikleri hastane masrafı 15 gün sonra gittiğimizde zamlanmış 55 bin olmuştu, bir o kadarda ilaçlara gitti neyse çok şükür yavrumuz tutundu dedik ama sağlıksız olduğu anlaşıldı kürtaj falan derken bizden toplu olarak bi 50 bin daha gitti neredeyse… üzerine kv tutturdu geleceğim diye yine bize bir ton masraf o yokluğun içerisinde…
Şimdi çok zor duruma düştük ve canım o kadar sıkılıyor ki çalışmıyorum eve destek olamıyorum diye elimden sadece eşimin rahat zamanlarında verdiği parayı biriktirip sıkıştığında tekrar ona vermek oluyor benim yerime çalışan arkadaşı çıkartalım ben çalışayım diyeceğim ama kendime güvenemiyorum uzun zamandır çalışmıyorum işler aksar elimizdeki müşterilerden oluruz diye başka yerde iş bulayım diyorum eşim razı değil… daha şimdiden 2 ay sonrası için yine geleceğiz muhabbetleri dönüyor kuzenleri aileleri tarafından gelsinler tamam ama maddi olarak çok yoruyor bizi.
Bankalar sürekli arıyor eşimin evde hep gözleri dolu dolu bir şey yapmak istemiyor zorla çalışmaya çalışıyor çok üzülüyorum onu böyle görünce. Fikriniz öneriniz varsa çok sevinirim
Eşiniz sizin kadar rahatsız olsaydi ailesine kuzenlerine agzini açar otelde konaklayin biz pansiyonmuyuz derdi.

Anne evim dahil kimse de kalmıyorum,kimsenin wc ve banyosunu zorunlu olmadıkça kullanamıyorum,insanlardaki rahatlık çok entresan.Diyelim ki yatılı gezmeye gittim ev sahibine asla masraf yaptırmam,alışverişini de ben yapar,dışarıya da ben çıkarırım.Bu arada ev işlerini de yaparım.Böyle yapınca zaten hem daha çok masraf hem yorucu oluyo,tatil falan olmuyo gider kafama göre tatilimi yapar,kimseye de laf ettirmem.
İnsanın en rahat ettiği yer kendi evi . Param varsa otele tatile giderim yoksa da mis gibi evimde otururum. Başkasının evinde sığıntı gibi tatili tercih etmiyorum .

Evet ben en çok kendime kızıyorum zaten burda çalışmam gerek farkındayım. Biri geldiğinde yemek yeniyor bekliyoruz kasaya beraber geçelim öderiz diye ama yiyen çıkıp gidiyor E hadi siz ödeyin diyemiyoruz ücretli sahillere gitmek istiyorlar parasını soran olmuyor duyuruyorum burası da pahalı ama diye kesenize bereket diyip çekiliyorlar
Bu konuda asıl mesele senin çalışmaman değil. İnsanlara hayır diyemeyip her isteyeni eve alıp milyoner gibi para akıtmanız asıl sorun.

Sen çalışıyor olsan yine sıkışık olurdunuz, çünkü evinizi ücretsiz konaklama yeri yapmışsınız.

Karı koca bundan sonra evinizde kimseyi ağırlamayın, bak bakalım sen çalışmasan bile nasıl rahatlıyorsunuz.

Bu arada bir ton beleşçi insana bu kadar müsamaha göstermek karı koca sizin hatanız. Tek bir hayır kelimesiyle tüm bu masraflara ve beleşçilere engel olabilecekken olmamışsınız.

Pek soran yok aslında gelelim mi diye kv aklına estikçe çıkar gelir 700 km yolu, eşimin abileri yurtdışında bir ay geleceğiz memlekete gitmeyeceğiz sizde kalacağız diyolar kuzenleri geliyor benim ailem geçen sene geldi bu sene gelmeyelim diyor ama bilmiyorum
Çalışmaya başlayın eşinizin yanında iş tecrübenizi tekrar edinirsiniz
Çalıştığımız için bu ara çok yoğunuz misafir agirlayamayız dersiniz
Anladığım kadarıyla maddi konuyu söylemek istemiyorsunuz

Pek soran yok aslında gelelim mi diye kv aklına estikçe çıkar gelir 700 km yolu, eşimin abileri yurtdışında bir ay geleceğiz memlekete gitmeyeceğiz sizde kalacağız diyolar kuzenleri geliyor benim ailem geçen sene geldi bu sene gelmeyelim diyor ama bilmiyorum
1 ay mı!? Yuhh!

Konu sahibi, öncelikle şöyle söyleyeyim işe başladıktan sonra, her şeyi tekrar hatırlayıp yapmanız en fazla 1 haftanızı alır. Siz bu işi yapan kişiydiniz, eşinizin yanında başlayın bence tekrar. Dediğim gibi en fazla 1 hafta bocalarsınız.
İkinci olarak, evinize yatılı gelmek isteyenleri kabul etmeyin, başta hayır demek zor gelebilir, ama çok net 'yatılı misafir kabul etmiyoruz' deyin. En fazla ne olabilir, gider otelde kalırlar.
Bir şekilde sizde kalmaya gelirlerse, dışarı yemeğe ya da gezmeye onlarla çıkmayın. Onlar dışarda yemeğe giderken 'biz gelmeyeceğiz işimiz var, dışardan yemiyoruz' vs diyin. Sahile de onlarla inmeyin. Yüzeceklerse kendileri paralarını ödeyip yüzsünler.
Kayınvalide gelince çok masraf olmuyordur zaten. Bir kişi sonuçta. Onu da dışarı çılarmazsınız.

Siz ağırlasanız da ağırlamasanızda nankörlük eden nankörlük ediyor. Ne demişler yapıp da kötü olacağıma yapmayıp da kötü olayım. Siz de yapmayın kötü olun evinize kimseyi çağırmayın. O kadar sıkışık durumdayken ipleri eşinize bırakmayın kendinizi alın size de yazık günah bir de hizmet ediyorsunuz yani. Ben de şu beleşçiliğe çok kızıyorum tatil bölgesinde yaşıyorum diye niye tüm sülale benim evime gelecek. Senin kulağımıza gelmiyordur ama gene sizin dedikodunuz yapılıyordur bundan korkmayın. Benim yüzüme karşı dedikodum yapıldı. Hiç umursamıyorum emin olun ki hayatta en çok takan insan benim ama eş ailesini asla zerre kadar takmıyorum.

Siz de bir işe girin gelenlere de gelin ama biliyorsunuz ben de calısıyorum işler yogun deyin. Gezmeye gitmeyin onlarla. Yok öyle dünya artık bu devirde . Biz istanbuldayız şehir dısı misafirlerimiz gelir ben zaten her zaman yanlarında gitmem gittiginde de herkes öder . Biz de gittiğimizde aynı şekilde.

4 yıllık evliyim grafik tasarım mezunuyum eşimle de iş vesilesi ile tanıştık. Eşimin kendi şirketi var ilk 2 sene beraber çalışıyorduk sonrasında taşınma işlerimiz oldu ben çok fazla çalışamadım bir senedir yerime başkası çalışıyor.
Eşimin biz tanışmadan önce çok borcu vardı ama kendimizi idare edebiliyorduk düğünden sonra takıların hiçbiri bana gelmemesine rağmen kv ve eşimin abileri yıllar öncelerinin borcunu çıkarttılar istediler ısrarla ve kendi ailemin taktıklarını bozdurmak zorunda kaldık.
Zaten sonrada taşınma yeni düzen vs derken bir ton masraf çıktı elimizde ne varsa gitti.
Taşındığımızdan beri evimize o kadar çok yatılı misafir geliyor ki tatil beldesinde olduğumuz için başımın üstünde yerleri var ama sürekli dışarıdan yemek istiyorlar gezmek istiyorlar, bu süreçte hem eşim çalışamıyor hem bize çok fazla masraf oluyor çünkü ev sahibi kimse masraflar ondan çıkıyor 🤷🏻‍♀️
Geçen yaz en zor zamanlarımızdan biriydi dibin dibini gördük sonra toparladık çıktık biriktirdik derken tüp bebek yaptırmaya karar verdik ve evdeki hesap çarşıya uymadı. 9 bin tl dedikleri hastane masrafı 15 gün sonra gittiğimizde zamlanmış 55 bin olmuştu, bir o kadarda ilaçlara gitti neyse çok şükür yavrumuz tutundu dedik ama sağlıksız olduğu anlaşıldı kürtaj falan derken bizden toplu olarak bi 50 bin daha gitti neredeyse… üzerine kv tutturdu geleceğim diye yine bize bir ton masraf o yokluğun içerisinde…
Şimdi çok zor duruma düştük ve canım o kadar sıkılıyor ki çalışmıyorum eve destek olamıyorum diye elimden sadece eşimin rahat zamanlarında verdiği parayı biriktirip sıkıştığında tekrar ona vermek oluyor benim yerime çalışan arkadaşı çıkartalım ben çalışayım diyeceğim ama kendime güvenemiyorum uzun zamandır çalışmıyorum işler aksar elimizdeki müşterilerden oluruz diye başka yerde iş bulayım diyorum eşim razı değil… daha şimdiden 2 ay sonrası için yine geleceğiz muhabbetleri dönüyor kuzenleri aileleri tarafından gelsinler tamam ama maddi olarak çok yoruyor bizi.
Bankalar sürekli arıyor eşimin evde hep gözleri dolu dolu bir şey yapmak istemiyor zorla çalışmaya çalışıyor çok üzülüyorum onu böyle görünce. Fikriniz öneriniz varsa çok sevinirim
Önce gelmek isteyenlere " ne yazık ki açıklamak istemeyeceğimiz bazı sebeplerden misafir kabul etmiyoruz " demelisiniz bence . Sonra bir şekilde işin ucundan tutmalısınız.

Eşin bir zahmet ailesine hayır demeyi öğrensin bu ne sabır...

İyi kötü yorumlarınız için teşekkür ederim :) Eşimle net bir şekilde konuştum ve bu yaz misafir olarak kimseyi kabul etmeyeceğimi kendisinin yoğun olduğunu söylemesini he söyleyemezse beni aramalarını ben gerekeni söyleyeceğimi söyledim kendisi de kabul etti zaten farkındayım birisi geldiğinde işi kontrol edemediğimin dedi iş konusunda da tekrar çalışmak istediğimi söyledim kendisi işimiz ile ilgili oluşan yenilikleri öğreteceğini söyledi. Saayenizde motive oldum eşimde motive oldu kendisiyle çalışacağımı söylediğimde

Tüp bebek konusunda şuanlık zaten ara verdik o yükün altına giremeyiz zamanı geldiğinde tekrar deneyeceğiz

Evet ikimizde hayır diyemedik kimseye şimdiye kadar. bizimde yatılı mecburi gittiğimiz yerler oldu birkaç günlük asla elimiz boş gitmedik kendi ailemizde kalmaya gittiğimizde onlarda dahil sürekli alışverişlerini yaptık. herkes aynı değil maalesef yaptığımız onca şey yanlarına kaldı ve evet üzerine dedikodumda yapılıyor biliyorum insanları memnun etmek çok zor :)

Maddi olarak geçici bir süreç biliyorum daha öncede atlattık esnaflık zor bunuda bilerek kabul ettim evlendim ama dış etkenlerin bu kadar yıpratacağını bilemedim o yüzden fazla etkilendim bu süreçte ama geride kaldı sizi dinleyip artık bu kadar taviz vermeyeceğim :)

Siz ağırlasanız da ağırlamasanızda nankörlük eden nankörlük ediyor. Ne demişler yapıp da kötü olacağıma yapmayıp da kötü olayım. Siz de yapmayın kötü olun evinize kimseyi çağırmayın. O kadar sıkışık durumdayken ipleri eşinize bırakmayın kendinizi alın size de yazık günah bir de hizmet ediyorsunuz yani. Ben de şu beleşçiliğe çok kızıyorum tatil bölgesinde yaşıyorum diye niye tüm sülale benim evime gelecek. Senin kulağımıza gelmiyordur ama gene sizin dedikodunuz yapılıyordur bundan korkmayın. Benim yüzüme karşı dedikodum yapıldı. Hiç umursamıyorum emin olun ki hayatta en çok takan insan benim ama eş ailesini asla zerre kadar takmıyorum.
Aynen borc mevzundada boyle yorumlar yapılıyor
Verıpte kötü olacagıma vermeyıp kotu olmayı tercıh ederım
Benımde saglık sorunlarımdan dolayı evıme 15 gunlugune gelmeye kalkan aıleye . Kusura bakmayın benım rahatsızlıgım var dedım
Kırıldılar ama okadar
Umrumda olmadı
Benı düşünmeyeni anlamayanı ben hic düşünemem
Tabi bu kafaya gelene kadar cok badireler atlattık
Bizde birzamanlar salaklardandık(bunu sadece kendıme demiş olayım) saflardandık diyeyim🤣🤣

Bence sorununuz aslında hiç sorun değil, tek aklıma gelen acaba sizde sağa sola güçlü varlıklı görünmeyi seviyor musunuz acaba? Çünkü yanlış anlamayın da kimse aptal değil 1-2 doğru üslupla geri çevirseniz kapınızda yatacak halleri yok 🤨 hepsini misafir var diye geri çevirebilirsiniz; atıyorum kaynınız arayıp gelicem diyorsa, benim annemler burada müsait değil dersiniz, bir yerlere gideceğiz dersiniz vb..

Bence sorununuz aslında hiç sorun değil, tek aklıma gelen acaba sizde sağa sola güçlü varlıklı görünmeyi seviyor musunuz acaba? Çünkü yanlış anlamayın da kimse aptal değil 1-2 doğru üslupla geri çevirseniz kapınızda yatacak halleri yok 🤨 hepsini misafir var diye geri çevirebilirsiniz; atıyorum kaynınız arayıp gelicem diyorsa, benim annemler burada müsait değil dersiniz, bir yerlere gideceğiz dersiniz vb..
Aile içerisinde olduğu için yalan söylenmiyor kaynımlar yurtdışında zaten eşim 6 sene sonunda geçen sene gördü abilerini ilk defa gelmesinler görüşmeyin diyemem

böyle olacağını bende bilemezdim bir yaz geçirdim çünkü burada önceki evimde kalmak için gelen olmazdı
İki gün kalır kendileri gezerler giderler diye düşünüyordum öyle olmadı bizide taktılar peşlerine

Çözüm çok basit kabul etmeyin. Ayrıca niye herkesin masrafını siz ödüyorsunuz? Zaten evinizi açmışsınız. Aksine onların eve alışveriş yapması, sizin elinizi cebinize attırmamaları lazım. Eşiniz de annesine param yok, gel de biraz mutfak alışverişi yap desin. Biraz etraftan isteyin, bakın o erken rezervasyonlar nasıl kesilecek.

Pasif kalmamı biraz yetiştirilmeme bağlıyorum her ne kadar yeterli bir sebep olmasa da isteme düğün zamanları istemediğim şeylere karşı çıkmak istedim annem boşver kızım söyleme aman kızım tatsızlık çıkmasın boşver oda büyüğün söyleme diye geçiştirdi he önceden de öyleydi gerçi abime ablama karşı boşver sen bişey deme sessiz ol diye sustururdu belki o yüzden hala sesimin çıkmayışı
Ondandir malesef.
Artik kocaman kadin ildun.bir Durusun olsun.
Degismenin zamani gelmis coktan

Back
X