Erkek arkadaşım kardeşinin tüm lüxlerini karşılamayı kendine vazife edinmiş.

Yani bu evlilik zaten bastan sacmalik al birini vur otekine 2 taraf da. Adam para yedirmeme zihniyetiyle evlenmeden aliyor evi, kiz tarafi adamin ailesinin parasinin cetelesini tutuyor ustuen hesap soruyor kim kaca para harcadi diye...Bir yuva, aile boyle mi kurulur Allah askina? Hicbir saygi, sevgi, hayat arkadasligi goremiyorum su durumda is ticarete binmis iyice. Allah akil fikir versin.

Hayatım yalnız her 2 tarafta hem haklı hem haksız, her 2 tarafta uyanık ayrıca.
Evlenmeden önce edinilen mal o malı kim almışsa ona aittir, evlendikten sonra eş o malda kanunen söz hakkına sahip değildir, boşanma durumundaysa o ev mal rejimine girmeyecek maalesef.

Konu sahibesinin erkek arkadaşı saf değil uyanık, hanımefendinin asla söz sahibi olamayacağı bir ev almış, sıkışırsam kredi borcunu sen ödersin eşyaları da sen alırsın demiş, evet evlilik müşterektir, kadın da erkek de elini taşın altına sokmalı ama karşılıklı iyi niyet önemlidir.
Erkek arkadaşta zerre iyi niyet yok, kızkardeşe de evlendikten sonra maddi desteğe devam edecektir, kardeştir ailesinin durumu istediği kadar iyi olsun ağabey olarak kardeşine para vermek istiyorsa verir ama bunu evlendiği kadının hakkını yiyerek yapamaz, dengeyi sağlaması gerekir ki, bu erkek arkadaşın denge sağlayacağı yok.

Konu sahibesine gelirsek, kayınvalide kayınpeder adayının malı mülkü, bu malı mülkü ne yapacağı konu sahibesini ilgilendirmez, daha yaşayan insanların öldükten sonra bırakacağı miras hakkını düşünmek o ailenin çocuklarına düşer konu sahibesine değil, anne baba isterse tüm malını satar aldıkları parayı da şöminede yakar o içiliyor denilen viskilerini yudumlar soğuk kış gününde banknotlarla ısınırlar, isterlerse kızlarına verirler, mal onların istedikleri gibi harcama, hibe etme hakkı da onların, ağabey bu duruma itiraz etmiyorsa konu sahibesi miras hakkı diyemez, zira miras çocuklara kalır gelinlere damatlara kalmıyor, boşanma halinde mal rejimine bile girmiyor, edinilmiş kişisel maldan sayılıyor, kanun dahi böyle bir ayrım yapmış mirasta, yine işin içine karşılıklı iyi niyet giriyor, delikanlı annesinin babasının malı için hanımefendiye söz hakkı tanır mı sizce? Hayır asla tanımaz, aile bu delikanlı da dahil edindikleri mallar kendi içlerinde kalsın, gelinler damatlar karışamasın hesabını çoktan yapmışlar bile.

Kadın ya da erkek kimse ailelerin malını hesap ederek evlenmemelidir, kendilerine ileride doğacak çocuklarına bir gelecek inşa edeceklerse bunu kendi güçleriyle yapmalıdırlar, olaya duygusal değil mantık çerçevesinde bakmak lazım, biriyle evlenecekseniz adamın karakteri, adamın size değer verip vermemesine göre karar vermelisiniz ki ben olsam bu adamla evlenmem çünkü her tartışmada konu sahibesi senin annen baban mirasını kardeşine verdi, viski içiyorlar, durumları yerinde diyecek, delikanlı da o mallar anamın babamın seni ilgilendirmez diyecek, evlenseler de para konularından çıkacak kavgalarla sonu belli.

Ya bu duruma alışın ya da ayrılın yoksa eşiniz olacak kişi yedisinde neyse yetmişinde de aynı olacak

Abi bi de beyniniz yorulmuyor mu yahu? Bunca sacmasalak seyleri dusunmekten,dert etmekten? Yok anasi kac yillik kiyafeti giyiyormus da yok bacisi asalak gibi yasiyormus da. 5 yillik evliyim daha esimin anasi bacisi nasil yasiyor bilmem. Esim para veriyor mu hic bilmem. Bana ne varsa cebinde parasi versin. 4 yildir calismiyorum 2 yili esimin iflasinin oldugu doneme denk geldi yeni toparlandi,ortak hesabimizdan para cekip annemin evindeki tadilatin uzerine ekledim bir gun esim sormadi ki bu para nerde diye. Nasil hayatlar var,nasil es oluyorsunuz bu kosullarda,nasil bos vaktiniz var ki bunlara kafa yoruyorsunuz anlayamiyorum. İnsan hayati olsun olsun 100 yil olsun hadi bunca derdin icinde. 30unda evlensen 70 yil evli kaldin diyelim,bunlarla mi ugrasiyorsunuz cozemiyoruz. Az rahat birakin kendinizi de eslerinizi de allah rizasi icin be. valla oturdum guluyorum komik yani

anlattıklarınızın bir kısmında size bir kısmında aileye (tarafsız anlatımsa) sinir oldum ama büyük resimden çıkan tek şey şu:
ne ailesi ne de erkek arkadaşınız sizi sevmiyor ve muhtemelen de sizinle evlenmeyi düşünmüyor. o yüzden bence kız kardeşi abisinden otlanıyo diyerek dert yanacağınıza az onurlu olun ve ayrılın.

Evlendikten sonra ikisinin üzerine olacak. Çünkü krediyi birlikte ödeyecekler ve eşyayı da kız alacak

İyide evlenmeden önce sevgilinin yaptığı borç beni ilgilendirmezdi şahsen, kendine güvenemiyorsa borç yapmasaymış..hiçbir şeyin garantisi yokki sevgiliye güvenerek ev mi alınır..

Adamın kalkıp eşyaları sen alcan sende borcu ödeyecen demesi sevgili iken benim mantığıma ters, kızında maddi şeyleri şimdiden düşünmesi gereksiz.

Bunları ya görüp evlenmezsiniz ya da nişanlı, sözlü olursunuz o zaman söz hakkınız olur.
Yoksa şu an hayatlarınız ayrı.

Evlendikten önce size karşı tavrı böyleyse evlendikten sonra daha kötü olur. Evlenmeden önce herkes iyi, anlayışlı ve şirin görünüyor. Benden söylemesi.

Ev evlenmeden ince alındığı İcin ortak sayılmaz bosanma durumunda paylasılmaz o yuzden konu sahibi yum esyaları odemek istemiyor olabılır

Ya sence karşı taraf uyanıklık yapmamış mı? Evlendikten sonra alalım dedim sıkıntıya girmeyelim 5 sene sonra falan alırız dedim dinlemedi alel acele gitti aldı.
Bunu düşünebildiğine göre aynı uyanıklığı sen de yapmış oluyorsun. Evlendikten sonra alınsaydı evin yarısını sen mi ödeyecektin?

Kızım aklını başına al tam bir pinti, cimri aileye musallat oluyorsun. Anne ve baba neyse erkek arkadaşında o olacak. Farklı birşey bekleme.

Ayrıca o ev almasının sebebi de elindeki 100 bin TL yi sana nasip etmemek. Bu konuyu ailesiyle konuştuğuna %100 de 100 eminim. Ve sen bunu göremiyorsun.

Dajası adam sana '' Bana eşyaları sen alcaksın dedi, evlendiğimizde evin borcunu ödeyemezsem işsiz kalırsam vs sen ödiceksin ailemden 5 kuruş almam dedi. '' diyor ve sen bunu da kabul ediyorsun.

Yaa çıldıracağım nerede senin değerin ve kıymetin. Adam sana evlenmek için bir de şart koşuyor resmen. Acaba sen kendinde misin?

Bak kızım bu adamdan kurtul. Sen de bu tarz bir cimri değilsen hayatın çekilmez. Ayrıca kendinden bu kadar ödün verme. Kendinden ödün verdikçe değersizleşirsin.

Bir de elma ağacının meyvesinin armut olmasını da bekleme. Senin sevgili de aynı anne ve babası gibi olacak...

Vallahi şu yazdıklarını dön bir oku dışarıdan da bir akıllan..

Ya Size hak vermiştim ki yine diyorum evet ben de sinirlenirdim ama burada insanlar Size yardımcı olmaya fikir vermeye doğru yanlış kendilerince destek olmaya çalıştıkça herkesi tersliyorsunuz beni bile hak veriyorum dememe rağmen yanlış anladınız ben şuan bu anlatımınızın asla tarafsız olduğunu ve olduğu gibi anlattığınızı düşünmüyorum konudan kovduğunuz beddua ettikleriniz bile var sanki eş adayınızın parasını yiyen bu insanlar! Hayır bir de bedavaya getirileceğim korkusu nedir.. Allahım evlerden Irak ya. Haklılığınızı çirkinleşerek egale ediyorsunuz

Bence o beyefendinin sorunu zaten böyle birşey yapıp eşyalarıda sen al diyen biri için tek başına 50 binlik bir masrafın içine girilmez. Ayağını yorganına göre uzatmalıydı. Durumu iyi olmasaydı ve çakallık peşinde olmasaydı olabilirdi ancak ailesinin durumu gayet iyi kendisine ait bir evi olacakken kendi keyfine böyle bir masraf yapıp kız arkadaşından böyle birşey bekleyemez.

sevgilinizin babasının mal varlığına kadar her şeyi bilmenizi hayretle okudum. Sevgili sıfatıyla bir ailenin aile içi meselelerine bu kadar dahil olmakla haddinizi fazlasıyla aşmışsınız. Değil sevgiliyken evli dahi olsanız, eşinizin babasının mirası hakkında söz hakkınız yok; kime ne vermiş, ne kadar vermiş sizin haddiniz değil.

Bir de sevgiliniz evlilik için ev almış, e bir zahmet siz de bir şeyler yapın tabii, iki kişi yuva kuruyor, sadece erkek tarafına yüklenilir mi hiç

Erkek arkadasin resmen oyun oynuyor para icin ev icin evlenme benimle diyor yani varsa da sana yok gosterme cabasinda.Sacma mi sacma evet kaç uzaklaş .Kizkardesle 10 senedir dip dibe yasamis aile kursa da kardeşine bagimli belli ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…