- 23 Ağustos 2012
- 50.605
- En iyi cevaplar
- 1
- 235.220
- 898
- Konu Sahibi hatalardanolusuyorum
-
Hayatım yalnız her 2 tarafta hem haklı hem haksız, her 2 tarafta uyanık ayrıca.Adam koskoca ev aliyor farkinda misiniz, 2 taraf da birbiriyle evleniyor sonucta kiz tarafi tek cop mu almasin? Erkekler essek mi ki ev almaya calissin didinsin, baska bir insan kendini hiiiiiiiiic derde sokmadan o eve gelsin yerlessin?
Yuva kurmak bakin kurmak, 2 taraf da bir seyler koyup oyle kuruyor. Kadinlar artik olayi iyice ticarete dokmus yani, erkek olsam bu zihniyetteki bir kadinla asla evlenmezdim.
Evlendikten sonra ikisinin üzerine olacak. Çünkü krediyi birlikte ödeyecekler ve eşyayı da kız alacak
Bunları ya görüp evlenmezsiniz ya da nişanlı, sözlü olursunuz o zaman söz hakkınız olur.Ne demek "sen kimsin" ben evlenmeyi düşündüğü kişiyim şimdi yaşadıklarımız da evlendikten sonra yapacaklarının bir fragmanı nasıl yaptıklarını aa biz daha evli değiliz deyip yok sayayım size diyorum ki şimdiden her şeyi ayarladılar evi kendi üstüne aldı evlenmeden borcunu da evlenince ödicek kendini garantiye aldı ve diğer evi ve ve her şeyi kıza vereceğiz diye peşin peşin söyledi.
O zaman onlar da bu muhabbetlere girmeseydi?
Ay boşuna banlanmayı göze alıyorsunuz iki taraf da birbirinin hakkından gelir belli
Ev evlenmeden ince alındığı İcin ortak sayılmaz bosanma durumunda paylasılmaz o yuzden konu sahibi yum esyaları odemek istemiyor olabılırPara sizin değil, parayı veren eşiniz değil.
Siz neden karışıyorsunuz bu kadar ?
Neden hep erkek tarafına yüklü borç yaptırma derdindesiniz.Erkek arkadaşınız ev almış tabii ki tüm eşyaları almak size düşer.
Bu kadar aile içi para problemlerine girmeniz bana tuhaf geldi.
Abisidir istediği kadar kendi kardeşine harcayabilir. Şu an siz karışamazsınız
Aynen bu ne be insanlar ortak şirket kurarken bu denli hesap kitap yapmıyo+++
Konu sahibesi cingöz ama karşı taraf da çakal takımı
Bunu düşünebildiğine göre aynı uyanıklığı sen de yapmış oluyorsun. Evlendikten sonra alınsaydı evin yarısını sen mi ödeyecektin?Ya sence karşı taraf uyanıklık yapmamış mı? Evlendikten sonra alalım dedim sıkıntıya girmeyelim 5 sene sonra falan alırız dedim dinlemedi alel acele gitti aldı.
Merhaba herkese,
2 yıldır devam eden bir ilişkim var evlenmeyi düşünüyoruz ama erkek arkadaşım beni ve geleceğimizi hiç düşünmüyor tek derdi kız kardeşinin geleceği. Anne ve babasının 4 tane evi arsası arabası çift emekli maaşları ve yeni aldıkları emekli ikramiyeleri var. Ama annesi ve babası aşırı cimriler marketten bakkaldan hiçbir şey almazlar her şeyi kendileri yaparlar aklınıza hayalinize gelmeyecek cimrilik hikayeleri var kadın dışarda su alcakmış adam 1 lira demiş bırak kalsın almayayım demiş ve satıcıyla kavga etmiş. Annesi 35 yıl önceki kıyafetleri giyiyor. Kızları çalışmıyor 2015'te mezun oldu hem 2016'da hem 2018 de kpssye girdi olmadı ailesi bayburtta oturuyor ama istanbulda abisinin yanında yaşıyor abisinin yanında kalıyor dershaneye de abisinin yanında 2 kere gitti. Üniversiteyi de abisinin yanında paralı özel ünivde okudu 2010'dan beri abisiyle yaşıyor. Kız yemeye içmeye gezmeye şehir dışına gitmeye tatillere arkadaşlarına doğum günleri yapmaya para harcamaya çok meraklı annesi ve babası da kızlarına kendi harcayacakları kadar para yolluyorlar misal 1 aylık yolladılarsa kız bunu 1 haftada hata bazen 4-5 günde yiyor sonra komple abisinin üzerinden işi götürüyor mesela akşam arkadaşları ile oturuyor geçe kalıyor taksiyle dönüyor hiç gelecekle ilgili kaygısı yok işe girmemek umurunda değil çünkü bütün lüxleri ihtiyaçları karşılanıyor. Erkek arkadaşımın elinde 100 milyar parası vardı bununla düğünü eşyaları yapabilcekken gidip ailesinden 130 milyar alıp üstüne de yüklü bir kredi çekip evlenmeden ev aldı benim aşırı karşı çıkmama rağmen parayı sıfırladı ve inatla evi aldı. Elinde 1 milyarı yok şu anda istanbulda evleri olmasına rağmen yaptı bunu. Herkes sizin istanbulda eviniz var ya neden bir daha ev alıyorsun dedi. Cevap veremedi. Yüklü bir borca girdi ve elinde şu anda ne düğün ne eşya için para kalmadı ve evi evlenmeden aldı. Bana eşyaları sen alcaksın dedi, evlendiğimizde evin borcunu ödeyemezsem işsiz kalırsam vs sen ödiceksin ailemden 5 kuruş almam dedi. Bu ev aldı diye annesi İstanbuldaki kendi evlerini kızlarına vereceğini söyledi 500 milyarlık daire kıza verildi oğlana sadece 130 milyar verildi ve erkek arkadaşım bu parayı da geri ödeyeceğini söyledi anne ve babasına kredi borcu bitince.
Ve erkek arkadaşım annesinden babasından kalan hiçbir malı kabul etmiyor her şey kardeşine verilecekmiş. Yani erkek arkadaşım beni ve ileride çocuğumuz olursa onu hiç düşünmüyor komple her şey kıza göre ayarlandı. Kızın içki parasını vermeye devam ediyor kız sanki işi gücü olan biriymiş gibi her akşam içki içiyor. Abisinin hem aileden kalan tüm haklarını o alacak hem de şu anda sürekli abisi üzerinden lüxlerini götürüyor.
Sizce sinir olmakta haksız mıyım? O kızın neden lüxlerini, ihtiyaçlarını annesi babası karşılamıyor? Kıza telefon alındı 4 milyarlık abisi ödedi annesi babası o zenginlikle ödemediler telefonun ücretini. Erkek arkadaşım işgüzarlık edip kızın her ihtiyacına annesinden babasından önce atlıyor onlara söylemiyor. Erkek arkadaşım neden evlenmeden tüm parasını bloklayıp evleri olduğu halde ev aldı ve neden eşyaları sen alcan dedi? Ve neden tüm mal mülk kızın üstüne kalıyor?
Lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın ben mi yanlış düşünüyorum ve sinir oluyorum yoksa siz olsanız siz de ifrit olur muydunuz?
Teşekkürler.
Bence o beyefendinin sorunu zaten böyle birşey yapıp eşyalarıda sen al diyen biri için tek başına 50 binlik bir masrafın içine girilmez. Ayağını yorganına göre uzatmalıydı. Durumu iyi olmasaydı ve çakallık peşinde olmasaydı olabilirdi ancak ailesinin durumu gayet iyi kendisine ait bir evi olacakken kendi keyfine böyle bir masraf yapıp kız arkadaşından böyle birşey bekleyemez.Evet evlenmeden yana yakıla ev almasında bir çakallık var.
Fakat kira verilmeyecek bir de öyle düşünün. Adam 100 bin kendi parasını koymuş ortaya.
Aile de 50 bin liralık eşyayı çok görmeyecek.
Bence bu işin olması baştan yanlış. İki tarafta hem malım olsun hem borcum olmasın hem benim olsun derdinde.
Ortak bir paylaşım göremedim ne varlıkta,ne borçta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?