• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat ayrımı

Bir defasında ben anneme neden erkek kardeşimle benim aramda böyle ayrım yaptığını sormuştum
Sen anlamazsın oğlun yok dedi bana
Evet oğlum yok 3 kizim var
Gerçekten de anlayamıyorum neden bunu yaparlar

Konu sahibi hiç bir şey gizli kalmaz elbet bu da ortaya çıkacak ve o saf dışı bırakılan kardeş hepsini öğrenecek yerinizde olsam safimi belli ederim 24 bini almam Gerçekten hiç değilse haksizliga ortak olmamış olursunuz
Bir defasında ben anneme neden erkek kardeşimle benim aramda böyle ayrım yaptığını sormuştum
Sen anlamazsın oğlun yok dedi bana
Evet oğlum yok 3 kizim var
Gerçekten de anlayamıyorum neden bunu yaparlar

Konu sahibi hiç bir şey gizli kalmaz elbet bu da ortaya çıkacak ve o saf dışı bırakılan kardeş hepsini öğrenecek yerinizde olsam safimi belli ederim 24 bini almam Gerçekten hiç değilse haksizliga ortak olmamış olursunuz

Kusura bakma ama annenin bu soruna verdiği cevap bile senin canını acıtmaya yönelik onun zihniyetinde. Üzüldüm..

En küçük kardeş bu, saygısızlık ettiği ablası ondan 6 yaş büyük.Evet gelmiyor çünkü annem gelmesen daha iyi olur imasinda bulunuyor çaktırmadan ama kardeşim anlıyor.Kac kez rest cekti ama annem üzerine gitti barıştılar.

Bizim tarafta erkekler bize bakacak kafası var,babamın bir konuda bir cocugum var ..ile başlayan cümlesini biliyorum.Benim SGK odememle bugün maaş alıp geçiniyorlar mesela ama yine varsa yoksa biricik oğlu.Kac kere ağlattılar gelinle bir olup,yine de oğlum da oğlum.Hep vardı erkek üstünlüğü...
O 25 bini alan olmasa onu da onlara verir eminim,bir yaranma merakı var hep onlara
Sana diyim kardeşim, sen ne yapsan hangi olmazı oldursan, yine o vasıfsız bencil erkek kardeşinden iyi bi evlat olmayacaksın. :KK43:

Bunu bir başkasından iyi olmak için değil, doğru olan o old için, hayırlı evlat olmak için yapıyorsun. Ama maalesef gerçek bu.

Kendinden fedakarlık edip şu an daha fazlasını yapmaya çalışma. Diğer kız kardeşlerin de öyle. Baban ve annen kaderinde ne varsa (ki bunu onlar tercih ediyor) onu yaşayacak. Siz mani olamazsınız. Ciğeriniz yansa, kendinizi feda etseniz de bu böyle olacak. Bi insan kendi istemiyorsa, ona yardım edemezsin. Geri çekil. Olanlara kulak tıka. Bilmezsen sinirin de bozulmaz.

Bi aralar ben de aileme aynı mevzulardan kırıldım. Tüm haklar, lütuflar, ikramlar erkeklere; tüm sorumluluklar yapılacaklar kızlara. :KK12:Sonra kalpleri kırılınca, yine bana dert yanıyorlar. Ben kimseyi karşıma alıp bunu neden böyle yaptınız diye kavga etmiyorum ama içten içe buğzediyorum. Baktım annem babam bugzettiğim için bile bana alınıyor. Çok ilginç.

Ben de bundan sonra, kendiniz tepki veremediğiniz kendinizi koruyamadığınız bi şeyi gelip bana anlatıp moralimi bozmayın dedim. Şimdi biraz kafam rahat. Onları canım kadar seviyorum. Ama benim çocuğum değiller, onları her zaman herkesten koruyamam. Allah, ben dahil onları kimseye muhtaç etmesin. 🤲🏼

Son düzenleme:
Merhabalar hanımlar,biz 4 kardeşiz..üç kız Bir erkek.Kizlar hep ayrı şehirlerde erkek kardeşimiz memlekette yaşıyor.Kardeslerden ben Öğrt,bir kardeşim market çalışanı,biri ev hanımı,erkek kardeşim de yine asgari ücretle çalışıyor.Ev hanımı olan kardeşim ile erkek kardeşim beş yıldır küsler ve erkek kardeşim diğer kız kardeşimi yani ablasını memlekete gelemez diyor ve annemlerin evine asla girmesine izin vermediğini söylüyor.

Babam kızlar olarak bizim hiçbirimizin düğününe gelmedi,gelecek olanlara hatta düğün olmasına bile mani olmaya çalıştı,annemi de göndermedi,kuruş destek de olmadı.Fakat erkek kardeşimin düğününü çok güzel yaptı, eşyalarının da bir kısmını aldı,gelin ortada yokken bilezikleri de hazırladı,erkek kardeşime üst katlarında bir daire de yaptı.

Babam yıllarca çalıştı ama sigortasız çalıştı.Son iki yılda fabrika el değiştirdi ve bunlara SGK yaptı, kısmi felç geçirince fabrikadan ayrıldı.Ben babam çalışırken annemin benden talebi üzerine anneme sigorta başlattım ve 10 yıl ödedim emekli oldu.Babam işsiz maassiz olunca yanımda kalıp çocuğa baktı ben de onlara baktim ve sigorta ödedim.

Gündemdeki cam sıkıcı konuya gelelim:
Babamın o iki yıllık SGK sinin ücretini almak için başvuru yapmış annem ve almış,375 bin..Bu paradan 100 bin erkek kardeşime,kızlara da 25 er bin TL layık görmüş.Araba alacakmış erkek kardeşim,100 bin eksiği varmış.Ben 25 bini de istemiyorum 100 bini de mesele bu değil fakat bu durumu ev hanımı olan kardeşimden (küs oldukları) saklıyor annem.Kardesimi aradım ağzını yokladım,haberi yok.Farkli anlatılmış,annem gelinin bileziklerini para karşılığı aldığı şeklinde söylemiş ona.Babam nihayet bizim için bir şey yapıyor diye seviniyor bir de.

Ortalığı karıştıran olmamak için kardeşime söylemedim ama çok zoruma gidiyor bu ayrımcılık.Ustelik erkek kardeşim yarım insan durumundaki babam iyice düştüğünde asla bakmayacagini söylerken ve kız kardeşimi ne haddine düştüyse annemlerin evine kabul etmezken.

Ve biz ne yaparsak yapalım uc kız bir olup asla bir erkek kardes yapamıyoruz.

Yazıklar olsun, haksız mıyım takmakta ?
Resti çekin uzaklaşın, erkek kardesinizden talep etsinler bundan sonra neye ihtiyaçları olursa.

Elden ayaktan düşünce de size gelecekler zaten.

Bu bölüşümü annem yapmış ve dediğim dedik bir kadın.Babam razı değilmiş adil olmuyor diye,sus sus yarın devam ederiz kızıyor deyip kapattı teli.O kadar sevilmemiş ki kadın bugün gelini oğlu yalandan hiiii yapsa yağları eriyor
benim anlamadığım düğünlerinize neden gelmediler akrabayı falan göndermediler
ve siz tüm bu olanlara rağmen annenize ne diye sigorta başlattınız?

ne erkekmiş arkadaş bu
25.000 i alnayın ve elden ayaktan düşünce bakmayın.. net

benim anlamadığım düğünlerinize neden gelmediler akrabayı falan göndermediler
ve siz tüm bu olanlara rağmen annenize ne diye sigorta başlattınız?

ne erkekmiş arkadaş bu
25.000 i alnayın ve elden ayaktan düşünce bakmayın.. net
Sigorta başlattıktan 6 sene sonra evlendim.
Biz evlenirken hep pürüz çıkarttı,daha görmeden olmaz dedi adaylara.Zorla ikna ettiler, sonradan tekrar vazgeçti ayağına yattı bişey yapmamak için ve yapmadı , hayırsız evlat muamelesi yaptı, güya baba evine de kabul etmedi,sonra akraba vs araya girince barışma fasılları oldu.Bilerek hep aynı taktiği uyguladı.Anne babasız düğün olur mu ,bizim oldu işte.. Bahsettiğ kız kardeşimin düğününde hiçbirimiz yoktuk, düğünde çok üzgündü videoda

Merhabalar hanımlar,biz 4 kardeşiz..üç kız Bir erkek.Kizlar hep ayrı şehirlerde erkek kardeşimiz memlekette yaşıyor.Kardeslerden ben Öğrt,bir kardeşim market çalışanı,biri ev hanımı,erkek kardeşim de yine asgari ücretle çalışıyor.Ev hanımı olan kardeşim ile erkek kardeşim beş yıldır küsler ve erkek kardeşim diğer kız kardeşimi yani ablasını memlekete gelemez diyor ve annemlerin evine asla girmesine izin vermediğini söylüyor.

Babam kızlar olarak bizim hiçbirimizin düğününe gelmedi,gelecek olanlara hatta düğün olmasına bile mani olmaya çalıştı,annemi de göndermedi,kuruş destek de olmadı.Fakat erkek kardeşimin düğününü çok güzel yaptı, eşyalarının da bir kısmını aldı,gelin ortada yokken bilezikleri de hazırladı,erkek kardeşime üst katlarında bir daire de yaptı.

Babam yıllarca çalıştı ama sigortasız çalıştı.Son iki yılda fabrika el değiştirdi ve bunlara SGK yaptı, kısmi felç geçirince fabrikadan ayrıldı.Ben babam çalışırken annemin benden talebi üzerine anneme sigorta başlattım ve 10 yıl ödedim emekli oldu.Babam işsiz maassiz olunca yanımda kalıp çocuğa baktı ben de onlara baktim ve sigorta ödedim.

Babamın o iki yıllık SGK sinin ücretini almak için başvuru yapmış annem ve almış,375 bin..Bu paradan 100 bin erkek kardeşime,kızlara da 25 er bin TL layık görmüş.Araba alacakmış erkek kardeşim,100 bin eksiği varmış.Ben 25 bini de istemiyorum 100 bini de mesele bu değil fakat bu durumu ev hanımı olan kardeşimden (küs oldukları) saklıyor annem.Kardesimi aradım ağzını yokladım,haberi yok.Farkli anlatılmış,annem gelinin bileziklerini para karşılığı aldığı şeklinde söylemiş ona.Babam nihayet bizim için bir şey yapıyor diye seviniyor bir de.

Ortalığı karıştıran olmamak için kardeşime söylemedim ama çok zoruma gidiyor bu ayrımcılık.Ustelik erkek kardeşim yarım insan durumundaki babam iyice düştüğünde asla bakmayacagini söylerken ve kız kardeşimi ne haddine düştüyse annemlerin evine kabul etmezken.

Siz de bakmayın kalsın ortada.muhattap bile olmayın.küs gibi davranın.25 bini de tenezzül edip almayın.belki biraz utanır.bir de o kim oluyormuş da kardeşinin anasının babasının evine gitmesine karışıyormuş

Walla 2 oğlan 1 kuzum var ben anlayamıyorum kız evlatla erkek evlat farkını. Benim annem de çok ayrımcılık yaptı hala da yapıyor oğlu burnundan getiriyor ama hala da akıllanmış değil 40 yaşındaki adama 3 yaş çocuk muamelesi yapıyor. Kardeşim de sorumsuzun teki oldu. Bi de bu çocuk niye böyle oldu diyor ya deliriyorum Allah Allah neden acaba 😬
Eskiden erkekler para kazanıyormuş, babadan kalan iş güç varsa onlara bakıyormuş o yüzden kıymetliymiş ama şimdi öyle şeyler kalmadı ki.bunlar da o kadar aptal ki bunu bile akıl edemiyorlar.

Ben senin yerinde olsam annemlerle açık açık konusurum, ilerde size bakacagina güvenmeyin parayı kendinize saklayın, ben para istemiyorum ama kız kardeşimden de bunu saklayamam deyin, ondan sonra istediğine versin parayı resti cek çık yarın Birgün birşey olunca gelmeyin de...bunlara mustehak aslında ama siz dayanamz bakarsınız...kız kardeşi Özden bilip de saklamanız çok cirkin

Valla herkese de aynı şeyi yazoyorum ama minimum seviyede görüşün. Diğer kardeşe de anlatın bilsin. Hastane vs işlerine kesinlikle bakmayın. İlerde de oğulları baksın.

Ben senin yerinde olsam annemlerle açık açık konusurum, ilerde size bakacagina güvenmeyin parayı kendinize saklayın, ben para istemiyorum ama kız kardeşimden de bunu saklayamam deyin, ondan sonra istediğine versin parayı resti cek çık yarın Birgün birşey olunca gelmeyin de...bunlara mustehak aslında ama siz dayanamz bakarsınız...kız kardeşi Özden bilip de saklamanız çok cirkin
Kız kardesine soylememesi çok yanlış bence de onun bilmeye hakkı var abla ev hanımı ben çalışıyorum bana birşey olmaz kafasında mi bilmiyorum, kendisi de kız evlat olduğu için bu risk altında zaten aynısı ona da olabilir.Bir de Anne-baba bakıma muhtaç olsa sen ev hanımısin işin gücün yok diye bu ablaya isterler sanırım zavallı garibim ona üzüldüm.

Biz evlenirken hep pürüz çıkarttı,daha görmeden olmaz dedi adaylara.Zorla ikna ettiler, sonradan tekrar vazgeçti ayağına yattı bişey yapmamak için ve yapmadı , hayırsız evlat muamelesi yaptı, güya baba evine de kabul etmedi,sonra akraba vs araya girince barışma fasılları oldu.Bilerek hep aynı taktiği uyguladı.Anne babasız düğün olur mu ,bizim oldu işte.. Bahsettiğ kız kardeşimin düğününde hiçbirimiz yoktuk, düğünde çok üzgündü videoda
Resmen düğünde para harcamamak icin küs ayağına yatmislar her defasinda
Zengin oldular mi bari?
Ne anneniz babaniz,ne de erkek kardeşiniz iflah olmaz

Kız kardesine K bilmeye hakkı var abla ev hanımı ben çalışıyorum bana birşey olmaz kafasında mi bilmiyorum, kendisi de kız evlat olduğu için bu risk altında zaten aynısı ona da olabilir.Bir de Anne-baba bakıma muhtaç olsa sen ev hanımısin işin gücün yok diye bu ablaya isterler sanırım zavallı garibim ona üzüldüm.

Kız kardesine soylememesi çok yanlış bence de onun bilmeye hakkı var abla ev hanımı ben çalışıyorum bana birşey olmaz kafasında mi bilmiyorum, kendisi de kız evlat olduğu için bu risk altında zaten aynısı ona da olabilir.Bir de Anne-baba bakıma muhtaç olsa sen ev hanımısin işin gücün yok diye bu ablaya isterler sanırım zavallı garibim ona üzüldüm.
Dün akşam öğrendim ben de,içime sindiremeyip kardeşimi ikinci kez aradim,ben almicam sen de kabul etme bence dedim,niye dedi.Ben erkek kardeşe aynı miktarı verdiğine inanmıyorum dedim.Hele oyle bir şey yapsın tamamen silerim zaten üvey gibiyim dedi.Annem şeker hastası, kardeşim de öyle ezik bir tip değildir arar tonla şey söyler annemin sekeri çıkar bişey olur sebep olurum diye tam net aciklayamadim sadece şüphe uyandırdım.Sabsh da annemle yazistik.Bu ayrımcılıktan y nin haberi var mı dedim, ayrımcılık değil bu dumen döndürüyorum dedi,ona da söyleyeceğim dedi

Kizkardesler olarak birbirinizin dugunune neden gitmediniz anne babaniz gelmezse gelmesin. Valla o sigortayi 6 sene sonra hemen keserdim odemeyi. Bu ne boyle ogullariyla yasasin. Siz 3 kardes birbirinizin cocuklarina teyze olun akraba olun tmm bitti

Resmen düğünde para harcamamak icin küs ayağına yatmislar her defasinda
Zengin oldular mi bari?
Ne anneniz babaniz,ne de erkek kardeşiniz iflah olmaz
Aynen öyle oldu aynen.Dusunmemeye çalışıyorum çünkü aklima getirdikce soğuyorum

Kizkardesler olarak birbirinizin dugunune neden gitmediniz anne babaniz gelmezse gelmesin. Valla o sigortayi 6 sene sonra hemen keserdim odemeyi. Bu ne boyle ogullariyla yasasin. Siz 3 kardes birbirinizin cocuklarina teyze olun akraba olun tmm bitti
O zamanlar babam despot biriydi,ben üni mezunu evdeydim,karşı çıksam kapı dışari ederdi,24 Saatlik yola gizli de gidemedim,elim mahkumdu.Br de alkolik biriydi şiddeti vardı.
Diğer kız kardesimimki memlekette gizli yapıldı,ona katıldım

Evlat ayrımı dün başlamamış ki, küs olan kız kardeşiniz sizlere 25 bin verilirken erkek kardeşe daha fazla verileceğini tahmin ederdi zaten, ona farklı anlatılmış (evine adım atamadığı, düğününe bile gelmeyen baba ) bir şeyler yapıyor diye sevinmesi bana tuhaf geldi açıkçası.

Anneniz sizi birbirinize düşürmek istiyor olabilir , bence bu konuyu kapatın ya da herkes bağımsız davransın, onca şeye silememiş kardeşiniz silerse de silsin yani.

Siz arada neden yıpranıyorsunuz ki , anneyi ayrı ara kardeşi ayrı , ben parayı almamaya karar verdim kim ne istiyorsa öyle yapsın deyin kenara çekilin , annenizin ekmeğine daha fazla yağ sürmeyin bence.

Back