• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat ayrımı

Dogusundan batisina cogu yerde nadir istisnalar dışında bizim ulkemizde gercekten erkek cocugun mutlaka bi noktada ayrildigi yer var bu sevgi olur miras olur bakis acisi olur ama mutlaka bi yerde bi farklilar
Evlat ayrimi yapanlarda kizi erkegi yok valla bir tanidigim 3 oglu var bir tanesi ne yaparsa yapsinlar kari koca sineye cekiliyor digeri eh iste ama zor aninda yaninda olana kopek cekiyorlar evlat ayrimindan cikti torun ayrimina kadar gitti olay hani torundada ayirdiklari erkek kiz ayrimi yok

Annem şeker hastası, kardeşim de öyle ezik bir tip değildir arar tonla şey söyler annemin sekeri çıkar bişey olur sebep olurum diye tam net aciklayamadim sadece şüphe uyandırdım.Sabsh da annemle yazistik.Bu ayrımcılıktan y nin haberi var mı dedim, ayrımcılık değil bu dumen döndürüyorum dedi,ona da söyleyeceğim dedi

Anneniz başına geleceklerden korkmadan evlat ayrımı yapıyorsa siz neden bu denli çekiyorsunuz?

O zamanlar babam despot biriydi,ben üni mezunu evdeydim,karşı çıksam kapı dışari ederdi,

Kendi parasını kazanan ve yetmeyip ailesine bakan biri olarak bu denli ezik olmanız beni çok snirlendirdi. Bunu bu şekilde ifade ettiğim için çok özür dilerim ama daha doğrudan bir ifade yok
Babanız senelerce size ne doğru düzgün babalık etmiş ne de evini geçindirmiş. Annenizin çabasıyla yürümüş kör topal şekilde. Evlatlarının sigorta ödemelerine muhtaç kalmışlar. Bence çok aşağılık bir durum.
Öte yandan halen babanıza öfke saçıyorsunız ama annenize mazlum mu sizce? Evine bakamayan ve şu anda da onun maaşına muhtaç yaşayan bu adamı koca diye baş köşede tutup palazlandıran anneniz.
Burada size sayfalar dolusu da yazsanız siz nasıl ezildiğinizi anlayamayacaksınız çünkü kusurlu noktadan bakıyorsunuz meselelere.

Anneniz başına geleceklerden korkmadan evlat ayrımı yapıyorsa siz neden bu denli çekiyorsunuz?

Kendi parasını kazanan ve yetmeyip ailesine bakan biri olarak bu denli ezik olmanız beni çok snirlendirdi. Bunu bu şekilde ifade ettiğim için çok özür dilerim ama daha doğrudan bir ifade yok
Babanız senelerce size ne doğru düzgün babalık etmiş ne de evini geçindirmiş. Annenizin çabasıyla yürümüş kör topal şekilde. Evlatlarının sigorta ödemelerine muhtaç kalmışlar. Bence çok aşağılık bir durum.
Öte yandan halen babanıza öfke saçıyorsunız ama annenize mazlum mu sizce? Evine bakamayan ve şu anda da onun maaşına muhtaç yaşayan bu adamı koca diye baş köşede tutup palazlandıran anneniz.
Burada size sayfalar dolusu da yazsanız siz nasıl ezildiğinizi anlayamayacaksınız çünkü kusurlu noktadan bakıyorsunuz meselelere.
Düğünler olurken henüz atanmamistim.Ev ortamımız baskı ve şiddet doluydu.Annem bizim yuzumuzden dayak yesin istemedik.Rest çekebilmek için dışarıda ikinci bir kalacak evim olmalıydı.Bahsettigim kız kardeşimi sevgili varmış diye evden kovdu da evlenmek zorunda kaldı aslında.Surekli bir ceza sistemi uyguluyordu adam.Kolay bir hayatimiz olmadi.Yazsam roman olur.Annemin 2022 de emekli oluncaya kadar evde söz hakkı yoktu.Babam ibretlik bir durumda şu an.Pasif biri oldu.
Atandıktan sonra da baskı bitmedi.Evlenince özgür olduk biz.

Anne babanız geri kafalı, gitmedi de siz neden gitmediniz kardeşinizin düğününe... Ne farkınız kaldı anne babanızdan
Şimdiki şartlarım olsaydı giderdim.O yıllarda evdeydim ve bu evdeyseniz bana itaat edeceksiniz mesajı veren bir babamız vardı

Bir baba oğlunu da kızını da anlı şanlı evlendirmek istemez mi, neden düşmanınız gibi davranıp düğününüze gelmedi, annenizi göndermedi? Kız erkek evlat ayrımını çok gördüm de bunu anlamadım açıkçası.

Leş gibi insanlar. Bunlara değil bakıp emekli etmek selam bile verilmez. Hata ediyorsunuz.

Annenle babanın eline üç kuruş para geçmiş zaten. Yaşlılıkta ne olacaklar belli değil. Ondan da abine bu kadar miktar ayırmaları zaten hoş değil.
Üstüne 3 kardeşe verilen toplam abine verilen kadar bile etmiyor.
Anne ve babanın zihniyeti çok kötü üzgünüm ya.
Ev hanımı kardeşin şu an ailenin evine gelemiyor mu gerçekten tam anlamadım. Abin gelmesin diyor. Annenler de bir şey demiyor mu?
Mesela annen kızını özlemiyor mu?
Çocuklukta da böyle miydi hep davranışlar? Artık yetişkinsiniz evet ama çocukken yapılan şeyler daha derin yara bırakıyor :(

Ben olsam o 25bini de almam sırt çeviririm. Elinden geleni yapmışsın. Elden ayaktan düşünce de aramasınlar.
Allah yardım etsin

Düğünler olurken henüz atanmamistim.Ev ortamımız baskı ve şiddet doluydu.Annem bizim yuzumuzden dayak yesin istemedik.Rest çekebilmek için dışarıda ikinci bir kalacak evim olmalıydı.Bahsettigim kız kardeşimi sevgili varmış diye evden kovdu da evlenmek zorunda kaldı aslında.Surekli bir ceza sistemi uyguluyordu adam.Kolay bir hayatimiz olmadi.Yazsam roman olur.Annemin 2022 de emekli oluncaya kadar evde söz hakkı yoktu.Babam ibretlik bir durumda şu an.Pasif biri oldu.
Atandıktan sonra da baskı bitmedi.Evlenince özgür olduk biz.

Sizin iyiliğiniz için söylenen herşeye aksi bir açıklamanız var. Bizden ne bekliyorsunuz o halde?

Sizin iyiliğiniz için söylenen herşeye aksi bir açıklamanız var. Bizden ne bekliyorsunuz o halde?
Tez çürütmek değil burada amacım,geçmişten soru soruyorsunuz açıklıyorum sadece.Sartlar müsait olmadığı için biz de katılamadık yoksa düğüne gitmek isterdim tabiki diyorum.
Biraz paylaşmak istedim can sıkıntımı,baska bir şey istediğim yok

Bir baba oğlunu da kızını da anlı şanlı evlendirmek istemez mi, neden düşmanınız gibi davranıp düğününüze gelmedi, annenizi göndermedi? Kız erkek evlat ayrımını çok gördüm de bunu anlamadım açıkçası.

Leş gibi insanlar. Bunlara değil bakıp emekli etmek selam bile verilmez. Hata ediyorsunuz.
Hem küstüm ayağına yatıp maddi destekten kaçınmak için bence,hem de sapık zihniyeti vardı.Kizlari evlendirmek ile satmayı es değer gören bir zihniyet.Evlilik yoluna girmeye korkuyorduk biriyle,alkol alıp dağıtıyordu snirinden.Araya ikna edeck birilerini koyuyorduk.kucuk kiz kardeşimin isteme akşamı evde bulunmadı,kahvede oturdu,sonra annemi arayıp "Kızını kaça sattın bakalım" dedi.Sobra bir yıl sonra evlenirsiniz iki yıl sonra evlenirsiniz derken enişte demiş bu adam bizi oyalıyor kaçalım,kaçma girişiminde bulununca ona bahane oldu tavır koydu düğün vs
Diğer kız kardeşim evlendiği kişiyle o zamanlar bir gece dışarıda sabahladigi için evden kovdu ve tavır koydu düğün derneğe.Ben de nikahtan sonra ayrılık dönemi yaşadık,tekrar barismami istemedi boşanmami istedi bosanamadim diye tavır koyup beni yakniz bıraktı.Nihayetinde hepimizle de görüşüyor şimdi de boşanmami istemiyor.Zamsninda doğru ya da yanlış kararlarımıza saygı duysaydi belki eşler de bize saygı duyarlardi

Bir defasında ben anneme neden erkek kardeşimle benim aramda böyle ayrım yaptığını sormuştum
Sen anlamazsın oğlun yok dedi bana
Evet oğlum yok 3 kizim var
Gerçekten de anlayamıyorum neden bunu yaparlar

Konu sahibi hiç bir şey gizli kalmaz elbet bu da ortaya çıkacak ve o saf dışı bırakılan kardeş hepsini öğrenecek yerinizde olsam safimi belli ederim 24 bini almam Gerçekten hiç değilse haksizliga ortak olmamış olursunuz
Anneniz benim annem gibi. Kızlarının hepsi bir oğul etmiyor. Hastalansa kızlar bakıyor, doktora kizlar götürüyor, yemeğini kızlar yapıyor, oğlu lütfedip haftada bir akşam bi saat ziyarete geliyor. Ama oğlu da oğlu.

Bir oğlum bir kızım var, oglum kucuk olduğu için üstüne daha çok dusuyorum(Kizim 13 oglum 5 yas). Ama birinin diğerine üstünlüğü yok. Birine duyduğum sevgi diğerinden çok değil.

Yani bizim annelerimizde sorun bence...

Sizin yerinizde olsam bı düğünü bile çok görüp gelmeyen aileme asla sigorta yaptırmazdim.bakin sizin paranızla oglusuna para veriyor.malesef bu kadar çağ atladik hala erkek ayrımcılığina son veremedik.o parayı hiç almayın alsanız üç kuruş para için bak sana verdik diye laf edecekler.

Sizin yerinizde olsam bı düğünü bile çok görüp gelmeyen aileme asla sigorta yaptırmazdim.bakin sizin paranızla oglusuna para veriyor.malesef bu kadar çağ atladik hala erkek ayrımcılığina son veremedik.o parayı hiç almayın alsanız üç kuruş para için bak sana verdik diye laf edecekler.
Zaten oglusunun araba için 50 bin açığı kalmış yine.Kizlar hiç almasa da 50 bini de tamamlasa diye düşünüyordur.50 bin açığı duyunca gicikligina alıp saklayasim var

Anneniz benim annem gibi. Kızlarının hepsi bir oğul etmiyor. Hastalansa kızlar bakıyor, doktora kizlar götürüyor, yemeğini kızlar yapıyor, oğlu lütfedip haftada bir akşam bi saat ziyarete geliyor. Ama oğlu da oğlu.

Bir oğlum bir kızım var, oglum kucuk olduğu için üstüne daha çok dusuyorum(Kizim 13 oglum 5 yas). Ama birinin diğerine üstünlüğü yok. Birine duyduğum sevgi diğerinden çok değil.

Yani bizim annelerimizde sorun bence...
Eskiden kızlar gidiyordu erkekler aile evinde evlenip kalıyordu değerliydi ama şimdi öyle değil,buna rağmen eski değerleri devam ediyor

Zaten oglusunun araba için 50 bin açığı kalmış yine.Kizlar hiç almasa da 50 bini de tamamlasa diye düşünüyordur.50 bin açığı duyunca gicikligina alıp saklayasim var
İleride onlara iyilik yapmaya devam edeceksiniz alın o parayı.iliskinize mesafe koyacaksaniz almayın ne halleri varsa gorsunler

Back