- 18 Temmuz 2011
- 2.283
- 9.038
- 358
- Konu Sahibi hatalardanolusuyorum
-
Evlendikten sonra ikisinin üzerine olacak. Çünkü krediyi birlikte ödeyecekler ve eşyayı da kız alacakDaha nelerevlenmemişler etmemişler, konu sahibinin parası geçmiş mi yoksa ben mi kaçırdım konuyu ? Neden ikisinin üzerine olsun ev anlayamadım ?
Burası öyle canım. Mesela bu konuyu evlendikten sonra açsaydın evlenmeden önce huyunu bilmiyor muydun, tanımadan mi evlendin derler. Evlenmeden önce açınca seni ilgilendirmez adamın parası daha evli bile değilsin derler.Burada millet aksini iddia ediyor bana yapılanlar normalmiş yani bir insanın evleneceği kıza bunları yaşatmasında bir sorun yokmuş. Ben haddimi aşıyormuşum.
230 bine İstanbul'un neresinde nasıl bir ev aldı ki?
Bu kadar açık konuşan bir adamdaki mantık belli değil mi?
Ailesinin malı mülkü, yediği içtiğinden, kızın telefonunun fiyatına kadar nasıl böyle detaylı haberdarsınız bilmiyorum, ama adam parası için onunla evlendiğinizi düşünüyor, o yüzden evi de evlenmeden almış ki siz bir hak idda edemeyin.
Benim anladığım herkes hak ettiğini yaşıyor biz kendimizi ne olarak görürsek karşı tarafta bizi o olarak görüyor kıssadan hisse gibi konuSiz satılık mal mısınız da bedavaya getirmeye çalışıyorlar diye düşünüyorsunuz? Kendinize fiyat biçmeyin. Siz insansınız ve insanların herhangi bir ücreti olmaz.
konu sahibi bu aile beni bedaya getirmeye calısıyor demis. Banlanmayı göze alarak yazıyorum bunları. Bedavaya getirmek ne demek sen bir mal mısın(esya anlamında bunuda anlamazsında) satılık mısın? daha 2 yıllık ilişkim diyosun geleceği düsünmek icin kısa bir süre.Ama belli ki yapıstın adama parası için ondan bu kadar gerdi seni bu konu. Kendini bi kadın olarak baya kücük düsürmüssün satılık bir duruma getirerek gecmis olsun
Çogu kişi sizi suçlamıs ancak bence ileri görüslü ve akli basinda bir insansiniz. Erkek arkadasiniz ve ailesi de kesinlikle evlenmek icin tercih edilecek insanlar degil. Yerinizde olsam vakit kaybetmeden topuklardim. Hic bulasmayin
Aaa anladım. Ya bu adamı da o anne baba yetiştirmiş. Zihniyet farklı olmaz. Armut ağacın dibine düşüyor.Para, mal, borç konusunu onlar açtı. Ben sadece gözlemledim ve buraya yazdım. 230 bin kısmı şöyle: 230 bin nakit artı yüklü bir krediyle aldı evi.
Dedigim gibi hic bulasmayin. Uzgunum ama Sizi sevdigine de inanmiyorum acikcasi. 1 dk harcamaya degmez. Adamin parasinda soz hakkin yok vs diyenlerin gelecekle ilgili öngörüsü yok bence. Persembenin gelisi avaz avaz bagiriyor carsambadanSaolun sizin gibi düşünen de var çoğunluk haklı olcak diye bir kural yok. Çoğunluk da çok rahat yanılabilir.
Evlilik aşamasına gelmemişsiniz ki siz daha şimdiden böyleyse evlenince de böyle olacak iyi düşün derim. Oğlan Zengin diye kendini yakmanın alemi yok
Evlenmek zorunda değilsin ve bence evlenme. Bak ben gayet varlıklı bir aile de yokluk görmeden büyüdüm hiç savurgan biri de olmadım eşimin ailesi ise sadece kendine yetebilir durumdaydı çok kısa bir süredir sevgiliyken bana evlenmek için tarih koydu o zamanın parasıyla evin kendi üstüne düşen kısmını alabilecek parası vardı ama araba alması için ablası gibi sevdiği birine verdi parayı asla karışmadım askere gitti o arada maaşıda kesildi ben öğrenciydim herşeyi en ucuzunu seçtim onun istediği tarihte düğünümüz olabilsin diye abisine senin dediğinden daha da savurgan bir adam para yollayıp duruyordu güzelce konuştum bak şuanda yapıyorsun ama biz evlendikten sonra yapmaya devam edersen bugünkü kadar herşeyi ucuzuna kaçmam dedim ben kendi üzerime düşen herşeyi fazlasıyla yaptım evlenirken eşyalar tam yarıyarıya alınmış oldu benim aldıklarım sadece daha kaliteliydi düğün vs herşeyi en ucuza gelecek şekilde halledip borçsuz evlendik ki düğün takılarıyla ve o ablasına verdiği parayla araba almak istiyorduk o da oldu çok şükür. Ben herseyine razı oldum çünkü çok aşıktım hala öyleyim ama o da abisine vs para yollamayı bıraktı eşimin işsiz kaldığıda oldu borcumuzuda ödedim hiç biri gözüme batmadı çok şükür canımız sağ dedim hâlâ da aynı düşünüyorum ha bir sorun var ki eşim hâlâ herkesin herşeyini yapıyor arada söylensemde onu bu şekilde kabullendim 11. Yılımız bunları takmaya devam etsek evlilik yürümez. Biraz değişse de asla tamamen düzelmez senin sevgilin çok uç boyutta yapıyor ve değişmeyecek bunu unutma yol yakınken vazgeç çünkü sen bunları kaldırabilir biri gibi durmuyorsun burda insanlara kızmak yerine sevgilinle herşeyi konuşHayır hiçbir şeyi kavga ve sinir anında söylemedi. Diyorum ya peşin peşin evin borcunu sen ödeyeceksin eşyaları sen alacaksın ve ev ve diğer her şey kardeşimin olacak dedi. Karşı taraf başlattı diyorum bu malcılığı.
Herkes kalkıp bana ortada fol yok yumurta yok ne konuşuon diyor ya diyorum adam yapacağını yaptı söyleyeceğini söyledi ve bu kredi yükü ve parasızlıkta kızkardeşinin lüxlerini ödemeye devam ediyor.
Evet daha evlenmedik ama bu olanları aman evlenince düşünürüm deyip yok mu sayayım?
Su daha biseyiniz degil,evli degilsiniz size ne,istedigi yere harcar diyenleri cidden anlamiyorum.
Hani bir laf var ya "Tehlikenin farkinda misiniz ?" diye.Aynen o hesap bu konu da iste.
Surda acilan hepsi olmasa da cogu konuya empatiyle yaklasmaya calisiyorum.Konu sahibinin yerinde olup evlenince bu duzen degisir insallah ,su anda endiselenmeme gerek hic yok diyecek babayigit var mi cidden ?
He konu sahibi bir yorum da sana yapayim.Bu endislerin varsa ciddi bir sekilde oturur konusursunuz,baktin ayni duzen devam edecek ileride de ,sepet havasi...Herkes kendi yoluna.
bence haklısın ben de kabul edemem.
bu bu şekilde devam eder.
ayrılın bence . ilerde sinir hastası olursunuz
E çocuk açıkça söylemiş sana borç altına girersem sen ödeyeceksin demiş bunu bile bile evleniyorsan ve benim çocuğumu kim düşünecek diyorsan ailenin servetinden beklentin var demektir kendine de itiraf et bunu. Sadece gerçekçi olmanı tavsiye ettimSorun zengin olup olmaması değil sorun neden bizim geleceğimiz için çabalamıyor sadece kız kardeşini düşünüyor. Hiçbir şeyleri olmasa hiç sorun yoktu ama varken neden her şey kıza akıyor hem abisinin maaşında büyük bir hak sahibi hem de anne babanın malı mülkü komple o kızın.
Benim çocuğum olursa onu kim düşüncek onun geleceği için birikim yapılması gerekirken halasının içki,spor, lüx paraları mı akacak oraya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?