Erkek arkadaşım kardeşinin tüm lüxlerini karşılamayı kendine vazife edinmiş.

Burada yazıyoruz da boşa yazıyoruz sanırım. Güzelim konuyu açış tarzın yanlış. Desen ki erkek arkadaşım ben ev aldım sen de eşyaları alacaksın, borcuma ortak olacaksın diyor deseydin burada herkes mantıklı bir yorum yapardı. Sense çocuğun aile ilişkilerini ortaya döküyorsun kusura bakma da bu ayıp bir şey. Ben o çocuğun yerinde veya ailesinden birinin yerinde olsam ve burayı okuyor olsam seninle evlenmezdim/kardeşimin çocuğumun seninle evlenmesini istemezdim. Daha bugünden aile içine fesat karıştırmaya çalışıyorsan evlendikten sonra daha büyük sorunlar yaşanır. Erkek arkadaşına da bu şekilde yaklaşma sen zararlı çıkarsın. teşhisi düzgün koy.

konu sahibi bu aile beni bedaya getirmeye calısıyor demis. Banlanmayı göze alarak yazıyorum bunları. Bedavaya getirmek ne demek sen bir mal mısın(esya anlamında bunuda anlamazsında) satılık mısın? daha 2 yıllık ilişkim diyosun geleceği düsünmek icin kısa bir süre.Ama belli ki yapıstın adama parası için ondan bu kadar gerdi seni bu konu. Kendini bi kadın olarak baya kücük düsürmüssün satılık bir duruma getirerek gecmis olsun

Burada millet aksini iddia ediyor bana yapılanlar normalmiş yani bir insanın evleneceği kıza bunları yaşatmasında bir sorun yokmuş. Ben haddimi aşıyormuşum.
Burası öyle canım. Mesela bu konuyu evlendikten sonra açsaydın evlenmeden önce huyunu bilmiyor muydun, tanımadan mi evlendin derler. Evlenmeden önce açınca seni ilgilendirmez adamın parası daha evli bile değilsin derler.

Para, mal, borç konusunu onlar açtı. Ben sadece gözlemledim ve buraya yazdım. 230 bin kısmı şöyle: 230 bin nakit artı yüklü bir krediyle aldı evi.

Çogu kişi sizi suçlamıs ancak bence ileri görüslü ve akli basinda bir insansiniz. Erkek arkadasiniz ve ailesi de kesinlikle evlenmek icin tercih edilecek insanlar degil. Yerinizde olsam vakit kaybetmeden topuklardim. Hic bulasmayin

Siz satılık mal mısınız da bedavaya getirmeye çalışıyorlar diye düşünüyorsunuz? Kendinize fiyat biçmeyin. Siz insansınız ve insanların herhangi bir ücreti olmaz.
Benim anladığım herkes hak ettiğini yaşıyor biz kendimizi ne olarak görürsek karşı tarafta bizi o olarak görüyor kıssadan hisse gibi konu

Yapıştığımı ne biliyorsun ya ben hçbir şey konuşmadım onunla sadece gözlemledim ve bir karar vericem. Onlar açtılar para mal mülk borç konusunu.

Evlilik aşamasına gelmemişsiniz ki siz daha şimdiden böyleyse evlenince de böyle olacak iyi düşün derim. Oğlan Zengin diye kendini yakmanın alemi yok

Saolun sizin gibi düşünen de var çoğunluk haklı olcak diye bir kural yok. Çoğunluk da çok rahat yanılabilir.

Para, mal, borç konusunu onlar açtı. Ben sadece gözlemledim ve buraya yazdım. 230 bin kısmı şöyle: 230 bin nakit artı yüklü bir krediyle aldı evi.
Aaa anladım. Ya bu adamı da o anne baba yetiştirmiş. Zihniyet farklı olmaz. Armut ağacın dibine düşüyor.

Dediğim gibi bu kadar ters konuşmasının sebebi bence seni denemek. Param için mi evleniyor diye sınırlarını zorluyor.

Hee ileri de boşanma gibi bir durum olursa evde söz sahibi olma diye ne yapmış etmiş evlenmeden almış bence

Ne zamandır tanıyorsun adamı, çok mu seviyorsun, ama bu ufak hesaplar seni yoracak bence.

Saolun sizin gibi düşünen de var çoğunluk haklı olcak diye bir kural yok. Çoğunluk da çok rahat yanılabilir.
Dedigim gibi hic bulasmayin. Uzgunum ama Sizi sevdigine de inanmiyorum acikcasi. 1 dk harcamaya degmez. Adamin parasinda soz hakkin yok vs diyenlerin gelecekle ilgili öngörüsü yok bence. Persembenin gelisi avaz avaz bagiriyor carsambadan

Evlilik aşamasına gelmemişsiniz ki siz daha şimdiden böyleyse evlenince de böyle olacak iyi düşün derim. Oğlan Zengin diye kendini yakmanın alemi yok

Sorun zengin olup olmaması değil sorun neden bizim geleceğimiz için çabalamıyor sadece kız kardeşini düşünüyor. Hiçbir şeyleri olmasa hiç sorun yoktu ama varken neden her şey kıza akıyor hem abisinin maaşında büyük bir hak sahibi hem de anne babanın malı mülkü komple o kızın.

Benim çocuğum olursa onu kim düşüncek onun geleceği için birikim yapılması gerekirken halasının içki,spor, lüx paraları mı akacak oraya?

Evlenmek zorunda değilsin ve bence evlenme. Bak ben gayet varlıklı bir aile de yokluk görmeden büyüdüm hiç savurgan biri de olmadım eşimin ailesi ise sadece kendine yetebilir durumdaydı çok kısa bir süredir sevgiliyken bana evlenmek için tarih koydu o zamanın parasıyla evin kendi üstüne düşen kısmını alabilecek parası vardı ama araba alması için ablası gibi sevdiği birine verdi parayı asla karışmadım askere gitti o arada maaşıda kesildi ben öğrenciydim herşeyi en ucuzunu seçtim onun istediği tarihte düğünümüz olabilsin diye abisine senin dediğinden daha da savurgan bir adam para yollayıp duruyordu güzelce konuştum bak şuanda yapıyorsun ama biz evlendikten sonra yapmaya devam edersen bugünkü kadar herşeyi ucuzuna kaçmam dedim ben kendi üzerime düşen herşeyi fazlasıyla yaptım evlenirken eşyalar tam yarıyarıya alınmış oldu benim aldıklarım sadece daha kaliteliydi düğün vs herşeyi en ucuza gelecek şekilde halledip borçsuz evlendik ki düğün takılarıyla ve o ablasına verdiği parayla araba almak istiyorduk o da oldu çok şükür. Ben herseyine razı oldum çünkü çok aşıktım hala öyleyim ama o da abisine vs para yollamayı bıraktı eşimin işsiz kaldığıda oldu borcumuzuda ödedim hiç biri gözüme batmadı çok şükür canımız sağ dedim hâlâ da aynı düşünüyorum ha bir sorun var ki eşim hâlâ herkesin herşeyini yapıyor arada söylensemde onu bu şekilde kabullendim 11. Yılımız bunları takmaya devam etsek evlilik yürümez. Biraz değişse de asla tamamen düzelmez senin sevgilin çok uç boyutta yapıyor ve değişmeyecek bunu unutma yol yakınken vazgeç çünkü sen bunları kaldırabilir biri gibi durmuyorsun burda insanlara kızmak yerine sevgilinle herşeyi konuş

Kimse "şuan karişmayin gidin evlenin evlenince duzelir o" demiyor. İşine gelmiyorsa ayril diyoruz evli degil bisey degil. Annesi babasi kime ne miras birakacak bunun tartismasini mi yapacak simdiden ve o evlilikten hayir mi gelecek insan evliyken bile yapmaz bunu, eşim kalkip annemin babamin emegi hakkinda konuşamaz mesela evliyiz diye, ben de konuşmam. Zaten adam bas baya konu sahibi için para harcamak istemiyor kardeşiyle filan da alakasi yok bu davranislarin.

Şuraya dogru durust adamin anne babasinin malini kalem kalem yazip kendi hakkiymiş gibi hesaplamadan karistirmadan yazsaydi "evlenmeyi dusundugum adam kardeşinin tum masraflarini karsiliyor. Biz evlenecegiz ama bizim icin birsey dusunmuyor, benim icin en ufak harcama yapmak istemiyor degersiz hissediyorum ilerisi için endişeleniyorum ve ev konusunda da borclari ödememi, esyalari almami istiyor" dese asla bu derece tepkiler almayacakti.

Bence evi evlendikten sonra alsaydı bu kadar canın sıkılmazdı gibime geldi. Ortak mal olmayacağı için mi bu gerginlik?

E çocuk açıkça söylemiş sana borç altına girersem sen ödeyeceksin demiş bunu bile bile evleniyorsan ve benim çocuğumu kim düşünecek diyorsan ailenin servetinden beklentin var demektir kendine de itiraf et bunu. Sadece gerçekçi olmanı tavsiye ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…