- 28 Ağustos 2016
- 1.438
- 2.359
- 133
- Konu Sahibi hatalardanolusuyorum
-
Size ne? İnsanların malını kime vereceğine siz mi karar vereceksiniz? Çok rahatsız oluyorsanız ayrılın... ne meraklısınız mal hesabı yapmaya...Merhaba herkese,
2 yıldır devam eden bir ilişkim var evlenmeyi düşünüyoruz ama erkek arkadaşım beni ve geleceğimizi hiç düşünmüyor tek derdi kız kardeşinin geleceği. Anne ve babasının 4 tane evi arsası arabası çift emekli maaşları ve yeni aldıkları emekli ikramiyeleri var. Ama annesi ve babası aşırı cimriler marketten bakkaldan hiçbir şey almazlar her şeyi kendileri yaparlar aklınıza hayalinize gelmeyecek cimrilik hikayeleri var kadın dışarda su alcakmış adam 1 lira demiş bırak kalsın almayayım demiş ve satıcıyla kavga etmiş. Annesi 35 yıl önceki kıyafetleri giyiyor. Kızları çalışmıyor 2015'te mezun oldu hem 2016'da hem 2018 de kpssye girdi olmadı ailesi bayburtta oturuyor ama istanbulda abisinin yanında yaşıyor abisinin yanında kalıyor dershaneye de abisinin yanında 2 kere gitti. Üniversiteyi de abisinin yanında paralı özel ünivde okudu 2010'dan beri abisiyle yaşıyor. Kız yemeye içmeye gezmeye şehir dışına gitmeye tatillere arkadaşlarına doğum günleri yapmaya para harcamaya çok meraklı annesi ve babası da kızlarına kendi harcayacakları kadar para yolluyorlar misal 1 aylık yolladılarsa kız bunu 1 haftada hata bazen 4-5 günde yiyor sonra komple abisinin üzerinden işi götürüyor mesela akşam arkadaşları ile oturuyor geçe kalıyor taksiyle dönüyor hiç gelecekle ilgili kaygısı yok işe girmemek umurunda değil çünkü bütün lüxleri ihtiyaçları karşılanıyor. Erkek arkadaşımın elinde 100 milyar parası vardı bununla düğünü eşyaları yapabilcekken gidip ailesinden 130 milyar alıp üstüne de yüklü bir kredi çekip evlenmeden ev aldı benim aşırı karşı çıkmama rağmen parayı sıfırladı ve inatla evi aldı. Elinde 1 milyarı yok şu anda istanbulda evleri olmasına rağmen yaptı bunu. Herkes sizin istanbulda eviniz var ya neden bir daha ev alıyorsun dedi. Cevap veremedi. Yüklü bir borca girdi ve elinde şu anda ne düğün ne eşya için para kalmadı ve evi evlenmeden aldı. Bana eşyaları sen alcaksın dedi, evlendiğimizde evin borcunu ödeyemezsem işsiz kalırsam vs sen ödiceksin ailemden 5 kuruş almam dedi. Bu ev aldı diye annesi İstanbuldaki kendi evlerini kızlarına vereceğini söyledi 500 milyarlık daire kıza verildi oğlana sadece 130 milyar verildi ve erkek arkadaşım bu parayı da geri ödeyeceğini söyledi anne ve babasına kredi borcu bitince.
Ve erkek arkadaşım annesinden babasından kalan hiçbir malı kabul etmiyor her şey kardeşine verilecekmiş. Yani erkek arkadaşım beni ve ileride çocuğumuz olursa onu hiç düşünmüyor komple her şey kıza göre ayarlandı. Kızın içki parasını vermeye devam ediyor kız sanki işi gücü olan biriymiş gibi her akşam içki içiyor. Abisinin hem aileden kalan tüm haklarını o alacak hem de şu anda sürekli abisi üzerinden lüxlerini götürüyor.
Sizce sinir olmakta haksız mıyım? O kızın neden lüxlerini, ihtiyaçlarını annesi babası karşılamıyor? Kıza telefon alındı 4 milyarlık abisi ödedi annesi babası o zenginlikle ödemediler telefonun ücretini. Erkek arkadaşım işgüzarlık edip kızın her ihtiyacına annesinden babasından önce atlıyor onlara söylemiyor. Erkek arkadaşım neden evlenmeden tüm parasını bloklayıp evleri olduğu halde ev aldı ve neden eşyaları sen alcan dedi? Ve neden tüm mal mülk kızın üstüne kalıyor?
Lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın ben mi yanlış düşünüyorum ve sinir oluyorum yoksa siz olsanız siz de ifrit olur muydunuz?
Teşekkürler.
Merhaba herkese,
2 yıldır devam eden bir ilişkim var evlenmeyi düşünüyoruz ama erkek arkadaşım beni ve geleceğimizi hiç düşünmüyor tek derdi kız kardeşinin geleceği. Anne ve babasının 4 tane evi arsası arabası çift emekli maaşları ve yeni aldıkları emekli ikramiyeleri var. Ama annesi ve babası aşırı cimriler marketten bakkaldan hiçbir şey almazlar her şeyi kendileri yaparlar aklınıza hayalinize gelmeyecek cimrilik hikayeleri var kadın dışarda su alcakmış adam 1 lira demiş bırak kalsın almayayım demiş ve satıcıyla kavga etmiş. Annesi 35 yıl önceki kıyafetleri giyiyor. Kızları çalışmıyor 2015'te mezun oldu hem 2016'da hem 2018 de kpssye girdi olmadı ailesi bayburtta oturuyor ama istanbulda abisinin yanında yaşıyor abisinin yanında kalıyor dershaneye de abisinin yanında 2 kere gitti. Üniversiteyi de abisinin yanında paralı özel ünivde okudu 2010'dan beri abisiyle yaşıyor. Kız yemeye içmeye gezmeye şehir dışına gitmeye tatillere arkadaşlarına doğum günleri yapmaya para harcamaya çok meraklı annesi ve babası da kızlarına kendi harcayacakları kadar para yolluyorlar misal 1 aylık yolladılarsa kız bunu 1 haftada hata bazen 4-5 günde yiyor sonra komple abisinin üzerinden işi götürüyor mesela akşam arkadaşları ile oturuyor geçe kalıyor taksiyle dönüyor hiç gelecekle ilgili kaygısı yok işe girmemek umurunda değil çünkü bütün lüxleri ihtiyaçları karşılanıyor. Erkek arkadaşımın elinde 100 milyar parası vardı bununla düğünü eşyaları yapabilcekken gidip ailesinden 130 milyar alıp üstüne de yüklü bir kredi çekip evlenmeden ev aldı benim aşırı karşı çıkmama rağmen parayı sıfırladı ve inatla evi aldı. Elinde 1 milyarı yok şu anda istanbulda evleri olmasına rağmen yaptı bunu. Herkes sizin istanbulda eviniz var ya neden bir daha ev alıyorsun dedi. Cevap veremedi. Yüklü bir borca girdi ve elinde şu anda ne düğün ne eşya için para kalmadı ve evi evlenmeden aldı. Bana eşyaları sen alcaksın dedi, evlendiğimizde evin borcunu ödeyemezsem işsiz kalırsam vs sen ödiceksin ailemden 5 kuruş almam dedi. Bu ev aldı diye annesi İstanbuldaki kendi evlerini kızlarına vereceğini söyledi 500 milyarlık daire kıza verildi oğlana sadece 130 milyar verildi ve erkek arkadaşım bu parayı da geri ödeyeceğini söyledi anne ve babasına kredi borcu bitince.
Ve erkek arkadaşım annesinden babasından kalan hiçbir malı kabul etmiyor her şey kardeşine verilecekmiş. Yani erkek arkadaşım beni ve ileride çocuğumuz olursa onu hiç düşünmüyor komple her şey kıza göre ayarlandı. Kızın içki parasını vermeye devam ediyor kız sanki işi gücü olan biriymiş gibi her akşam içki içiyor. Abisinin hem aileden kalan tüm haklarını o alacak hem de şu anda sürekli abisi üzerinden lüxlerini götürüyor.
Sizce sinir olmakta haksız mıyım? O kızın neden lüxlerini, ihtiyaçlarını annesi babası karşılamıyor? Kıza telefon alındı 4 milyarlık abisi ödedi annesi babası o zenginlikle ödemediler telefonun ücretini. Erkek arkadaşım işgüzarlık edip kızın her ihtiyacına annesinden babasından önce atlıyor onlara söylemiyor. Erkek arkadaşım neden evlenmeden tüm parasını bloklayıp evleri olduğu halde ev aldı ve neden eşyaları sen alcan dedi? Ve neden tüm mal mülk kızın üstüne kalıyor?
Lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın ben mi yanlış düşünüyorum ve sinir oluyorum yoksa siz olsanız siz de ifrit olur muydunuz?
Teşekkürler.
Banı kalksa da öğrensek cevabını.Siz bu insanla hala evlenmeyi ve o aileye gelin gitmeyi düşünüyor musunuz? Başka bi sorum yok
Evlendikten sonra o öyle olmuyor. Gelin konumuna geçin öyle düşüncelerinizi alalımElin kızı gelecek benim abimin parasına karışacak. Sana ne kızım derim. Şu an Sen hiçbir şeysin. O ailesi. Eş yüz kere bulunur anne baba kardeş bir daha bulunmaz
Aslında tam tencere kapak olmuşlarYani bu evlilik zaten bastan sacmalik al birini vur otekine 2 taraf da. Adam para yedirmeme zihniyetiyle evlenmeden aliyor evi, kiz tarafi adamin ailesinin parasinin cetelesini tutuyor ustuen hesap soruyor kim kaca para harcadi diye...Bir yuva, aile boyle mi kurulur Allah askina? Hicbir saygi, sevgi, hayat arkadasligi goremiyorum su durumda is ticarete binmis iyice. Allah akil fikir versin.
Ya çokta zengin değillermişKızımız yağlı kapıyı buldum diye tam sevinmişken; apar topar malların kendindeb kaçırılıyor olması, eşyaların hanımkızımıza kitlenmesi onu bir parça sinirlendirmiş sanırım
E tabi zenginlik olunca ya tutarsa diyip bu mal mülkten vazgeçmek de kolay değil. Bütün öfke bundan.
Evlenme madem öyle. Onlarda sende çok maddiyatçısınız. Bu iş zor.Ya o hiçbir şekilde cebinden ve ailesinin cebinden bana para harcanmasın istiyor. O şekilde olursa kabul ediyor.
Şimdi şöyle evlenmeden önce edinilen mallar ortak olmadığı için inşallah olmaz ama boşanma gibi bir durum olduğunda paylaşılamaz. Bu arkadaşımız da hem krediyi ödemede yardımcı olacak, hem eşyaları alacak ama evde herhangi bir söz sahibi olmayacak. Evlilik yolunda ilerleniyorsa bu konuların açıklığa kavuşması ve ortak bir paydada anlaşılması gerektiğini düşünüyorum.İyide evlenmeden önce sevgilinin yaptığı borç beni ilgilendirmezdi şahsen, kendine güvenemiyorsa borç yapmasaymış..hiçbir şeyin garantisi yokki sevgiliye güvenerek ev mi alınır..
Adamın kalkıp eşyaları sen alcan sende borcu ödeyecen demesi sevgili iken benim mantığıma ters, kızında maddi şeyleri şimdiden düşünmesi gereksiz.
Yahu sanane! İsteyen istediği gibi davranır. Sende madem ki böyle davranmalarini istemiyorsun evlenmez sin olur biter...Peki o nasıl bana eşyaları sen alacaksın ben ödeyemezsem sen ödeyeceksin diyebiliyor madem birbirimizin hiçbir şey değiliz? Anlamıyorsunuz daha iş ciddiye binmeden her şeyi garanti altına aldılar evlendikten sonra bir şeyleri değiştirmek için çok geç olacak. Yüklü kredi borcuna girildi ve sen ödiceksin ben ödeyemezsem dendi diyorum.
Evlendikten sonra karışsam nolcak her şey olup bitmiş olcak.
Al işte değer vermiyor size..HAKLISINIZ çünkü seven erkek benden mal ve para kaçırmaz beraber mutlu huzurlu rahat olmamızın altyapısı için çalışır didinir. Bana tek taş yüzük alabileceği parayı kız kardeşinin spor üyelik ücretine vermez. (Bu bir lüx ve ailesi bu parayı verebilcek durumda.) Kız kardeşi akşamları gezmeden eve taksiyle dönüyor ama geçen benim ayağımdaki topuklu çok rahatsız ediyordu taksiye binelim dedim binmedi, taksiye para vermek istemedi.
Bana sizinle gelecek düşünmüyor gibi geldi aklımca param için benimle evleniceksen benden yana beklentiye girme gibisinden göz dağı veriyor gibi geldiMerhaba herkese,
Teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?