• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım kardeşinin tüm lüxlerini karşılamayı kendine vazife edinmiş.

Kızımız yağlı kapıyı buldum diye tam sevinmişken; apar topar malların kendindeb kaçırılıyor olması, eşyaların hanımkızımıza kitlenmesi onu bir parça sinirlendirmiş sanırım :işsiz:
E tabi zenginlik olunca ya tutarsa diyip bu mal mülkten vazgeçmek de kolay değil. Bütün öfke bundan.

Sonuna kadar okuyamadım ama ben de bir şeyler söylemek isterim. Ne yazık ki bu cimrilik denen durum genetik. Evleneceğin adamın seni sonuna kadar sömüreceği ve maaş kartını alıp sana yol parasını verecek kadar ileri gideceği belli. Ne yazık ki sonunda senin ailenin mal varlığına kadar gidebilir bu durum.(Kız kardeş olmasa da bu böyle olacak)

Bu nedenle daha sevgililik dönemindeyken sana dayatılan her mevzuda aşırı tepki göstermen, sevgilinin sana karşı nasıl bir gelecek hazırladığını görmen açısından iyi olacaktır.(Bence kesinlikle ayrılman gerekiyor o ayrı konu)

Sana dayatılan her konuda yüksek talepte bulunmanı (örneğin 5 taş yüzük iste) öneririm. Senin kendine aldığın evin kredisi bitmeden evlenmem de diyebilirsin. Genelde cimri insanlar uysal kişileri ezerek mutlu oluyorlar. Bu durum çok yakınımda birkaç kişinin başına geldiği için kendini başını yakmamanı öneririm.

Evet yaşadıkların sinir bozucu ama nişanlın/eşin değil sevgilin. O yüzden karışamazsın karışırsan da dinlenmezsin. Haddini bil derler sustururlar. Kaldıramam dersen ayrıl. Ayrıca sevgilim bir ev alsa bana sormadan sonra bana eşyaları da sen alacaksın dese hadi canım der yoluma bakarım. Herkes üzerine düşen görevi yapsın. İyi kötü.

Erkek arkadasiniz ideal abi ama ideal es degil.
Yerinizde olsam bir daha dusunurdum. Suan aile islerine karismaniz dogru degil. Ancak evlenince de muhtemelen bu boyle olacak. Balik bastan kokar. Ben olsam uzak dururdum.

Ortada evlenmek üzere yola çıkmış iki insan var nasıl karışmasın?Hadi sadece sevgili olmak için sevgili olunsa neyse.Şu aşamada konuşulmayacak da iş işten geçtikten sonra mı konuşulacak. Evlilik ne ile yapılıyo pardon da?Karşı taraf şunu yaparsın bunu yaparsın o zaman demeyi biliyor ama? Bu insana o kaygı yaşatılmasa zaten niye sorgulasın ? Ben anormal bulmuyorum sonuçta yapılacak masraf sizi de etkileyecek.Kredi çekip evlenince ceremesini siz çekeceksiniz karışmamak ne mümkün?
Konu sahibi bu ilişki sizi çok yormuş yoracak gibi de görünüyo.Sizden bir tık beterini yaşadım ve maddiyatçı oluverdim hiç bir talebim ve karşımdaki insanın hiç bir birikimi yokken.Verdiğim tavsiyenin altında kaldım.Madem birikimin yok o zaman mahcubiyet yaşamamak adına kendi evinin kirasını kendin al birikim yap dediğim için çıkarcı oldum.Bunlarla uğraşılmaz.

Konu sahibesi koçum gel bu sevdadan vazgeç bunlar varyemez olmuş sana kuruş yedirmezler:eek:
Genç kızlar bu sevdadan geçmiyor, yıllarca emek verdim diyorlar evleniyorlar, adamın anne babasının variyeti onları ilgilendirir, konu sahibesi onlarla kazanmadı, 30 yıl önceki elbiseleri giyerek dişten tırnaktan arttırarak yaptılar o malları, biz yemedik sen ye demezler, bunu demelerini beklemeye de hakkı yok kimsenin ama kim yazmış kullanıcı adı aklımda kalmadı, elma elma ağacının dibine düşer armut ağacında elma olmaz, erkek arkadaş kendisine baktırır, kadınında parasını yer ama 5 kuruş yedirmez, bizim böyle bir arkadaşımız var, rahmetli babası kendi babasının kıyafetlerini giyerdi, dışarıda bir çay parası bile harcamazdı, oğlu yani arkadaşımızda aynı dedesiyle babası, mal mülk desen sebil ama iş harcamaya gelince eli titrer, tek şükrettiğimiz bu varyemezlikle evlenmemiş olması yoksa gelin gelecek kadın yanmıştı, kayınvalidesinin yanında, kayınvalide ve görümcesinin kıyafetleriyle camda koca beklerdi.

Tatbiki karşılayacak sen sevgilisisin diye senin masraflarını karşılayıp kardeşinin masraflarını karşılaşmamasını mı o onun kardeşi lüks yada değil nezaman evlenirsiniz ve kardeşinde evlenir işte o zaman lüks ihtiyaçlarını karşılarsa sorun olur çünkü herkesin artık kendi ailesi vardır sizin bu düşünceniz hiç doğru değil

Kardeşle abi arasına girmeyin demeye gelmistim ama sonlara dogru anladim ki bu adamdan bir halt olmaz ayrilin.

Size borç yıkabilirim demesi çirkin evet ama geri kalan hiçbir ayrıntı sizi ilgilendirmiyor.Ailesi isterse bütün mirası kıza bırakır,siz dışarıdan birisiniz,yorum hakkınız yok.Kendinize niye böyle bir sorumluluk yüklediniz asıl ben bunu anlamadım ?
Ben ileride iki taraf için de pek mutlu bir tablo oluşacağını sanmıyorum daha ciddi şeylere girmeden yolları ayırın isterseniz.

Elin kızı gelecek benim abimin parasına karışacak. Sana ne kızım derim. Şu an Sen hiçbir şeysin. O ailesi. Eş yüz kere bulunur anne baba kardeş bir daha bulunmaz

Cok eglenceli bir konuydu sagolun hanimlar :KK70:

H hatalardanolusuyorum Konu sahibi bir cacik olmaz bu adamdan. Belliki çalışıyorsun kendi parani kazanıyorsun ye ic gez kendi mülkünü edin. Evlilik konusunu para mevzusunu acma. İnceldiği yerden kopsun. Bu kadar sinirlenip kafana taktigina degmez

Tüm parasını sizden kaçırması, kazandığını kardeşi için harcaması, bunları yaparken size tek taş yüzük istemezsin değil mi, eşyaları sen alacaksın demesi gibi şeyler doğru değil. Ancak durum bu. Bunların yanlış olması, sevgilinizi değiştirmiyor. Bir insan böyle davranmayı normal kabul ediyorsa, zincire bağlayarak değiştiremezsin.
Evlenmeden önce alınan evin kredi ödemesi, evlilik birliği içinde devam etmişse, hak talep edebilirsin. Ancak tüm bu planlara ne gerek var.
Eldeki malzeme bu. Sana uygun değilse alma malzemeyi. Zorlamanın anlamı yok, çok üzer seni bu aile. Ayrılmalısın bence.

Ayril kardesim silah mi dayiyorlar kafana neden bu kadar uzatmissin anlamadim .
Ailesinin parasi , mali mulku seni zerre ilgilendirmez , senin cocugunun hakki filan yok onu gec canlari kime birakmak isterse ina birakirlar.
Adamin evlenmeden once aldigi evi sana odetme teklifinede kicinla gulseydin .
Sen zeki sevgilin senden zeki :D

Kardeşine yaptığı harcamalar şu aşamada sizin karışabileceğiniz bir konu değil. Benim takıldığım nokta apar topar borca girip evlenmeden ev alması oldu. Muhtemelen çoğu kişinin düşündüğü gibi evlenirseniz ve evlilik yolunda gitmezse ortak birikim olmasın diye düşünüyor. Evin kalan borcunu ve ev eşyalarını size aldırmaya çalışması da büyük saygısızlık. Ortak hayat kuruyorsanız bu tür planların bütçeye göre ortak yapılması gerekir.

Merhaba herkese,
2 yıldır devam eden bir ilişkim var evlenmeyi düşünüyoruz ama erkek arkadaşım beni ve geleceğimizi hiç düşünmüyor tek derdi kız kardeşinin geleceği. Anne ve babasının 4 tane evi arsası arabası çift emekli maaşları ve yeni aldıkları emekli ikramiyeleri var. Ama annesi ve babası aşırı cimriler marketten bakkaldan hiçbir şey almazlar her şeyi kendileri yaparlar aklınıza hayalinize gelmeyecek cimrilik hikayeleri var kadın dışarda su alcakmış adam 1 lira demiş bırak kalsın almayayım demiş ve satıcıyla kavga etmiş. Annesi 35 yıl önceki kıyafetleri giyiyor. Kızları çalışmıyor 2015'te mezun oldu hem 2016'da hem 2018 de kpssye girdi olmadı ailesi bayburtta oturuyor ama istanbulda abisinin yanında yaşıyor abisinin yanında kalıyor dershaneye de abisinin yanında 2 kere gitti. Üniversiteyi de abisinin yanında paralı özel ünivde okudu 2010'dan beri abisiyle yaşıyor. Kız yemeye içmeye gezmeye şehir dışına gitmeye tatillere arkadaşlarına doğum günleri yapmaya para harcamaya çok meraklı annesi ve babası da kızlarına kendi harcayacakları kadar para yolluyorlar misal 1 aylık yolladılarsa kız bunu 1 haftada hata bazen 4-5 günde yiyor sonra komple abisinin üzerinden işi götürüyor mesela akşam arkadaşları ile oturuyor geçe kalıyor taksiyle dönüyor hiç gelecekle ilgili kaygısı yok işe girmemek umurunda değil çünkü bütün lüxleri ihtiyaçları karşılanıyor. Erkek arkadaşımın elinde 100 milyar parası vardı bununla düğünü eşyaları yapabilcekken gidip ailesinden 130 milyar alıp üstüne de yüklü bir kredi çekip evlenmeden ev aldı benim aşırı karşı çıkmama rağmen parayı sıfırladı ve inatla evi aldı. Elinde 1 milyarı yok şu anda istanbulda evleri olmasına rağmen yaptı bunu. Herkes sizin istanbulda eviniz var ya neden bir daha ev alıyorsun dedi. Cevap veremedi. Yüklü bir borca girdi ve elinde şu anda ne düğün ne eşya için para kalmadı ve evi evlenmeden aldı. Bana eşyaları sen alcaksın dedi, evlendiğimizde evin borcunu ödeyemezsem işsiz kalırsam vs sen ödiceksin ailemden 5 kuruş almam dedi. Bu ev aldı diye annesi İstanbuldaki kendi evlerini kızlarına vereceğini söyledi 500 milyarlık daire kıza verildi oğlana sadece 130 milyar verildi ve erkek arkadaşım bu parayı da geri ödeyeceğini söyledi anne ve babasına kredi borcu bitince.

Ve erkek arkadaşım annesinden babasından kalan hiçbir malı kabul etmiyor her şey kardeşine verilecekmiş. Yani erkek arkadaşım beni ve ileride çocuğumuz olursa onu hiç düşünmüyor komple her şey kıza göre ayarlandı. Kızın içki parasını vermeye devam ediyor kız sanki işi gücü olan biriymiş gibi her akşam içki içiyor. Abisinin hem aileden kalan tüm haklarını o alacak hem de şu anda sürekli abisi üzerinden lüxlerini götürüyor.

Sizce sinir olmakta haksız mıyım? O kızın neden lüxlerini, ihtiyaçlarını annesi babası karşılamıyor? Kıza telefon alındı 4 milyarlık abisi ödedi annesi babası o zenginlikle ödemediler telefonun ücretini. Erkek arkadaşım işgüzarlık edip kızın her ihtiyacına annesinden babasından önce atlıyor onlara söylemiyor. Erkek arkadaşım neden evlenmeden tüm parasını bloklayıp evleri olduğu halde ev aldı ve neden eşyaları sen alcan dedi? Ve neden tüm mal mülk kızın üstüne kalıyor?

Lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın ben mi yanlış düşünüyorum ve sinir oluyorum yoksa siz olsanız siz de ifrit olur muydunuz?
Teşekkürler.
Bana erkek arkadaşın senden para kaçırma derdinde gibi geldi
Hazır ev varken zora girip tekrar ev alması bütün eşyayıda sana yüklemesi iğrenç
Sana beş kuruş harcamam aileme yığarım demiş kısaca
Siz düşünün bundan sonrasını

Back
X