• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat ayrımı

Merhabalar hanımlar,biz 4 kardeşiz..üç kız Bir erkek.Kizlar hep ayrı şehirlerde erkek kardeşimiz memlekette yaşıyor.Kardeslerden ben Öğrt,bir kardeşim market çalışanı,biri ev hanımı,erkek kardeşim de yine asgari ücretle çalışıyor.Ev hanımı olan kardeşim ile erkek kardeşim beş yıldır küsler ve erkek kardeşim diğer kız kardeşimi yani ablasını memlekete gelemez diyor ve annemlerin evine asla girmesine izin vermediğini söylüyor.

Babam kızlar olarak bizim hiçbirimizin düğününe gelmedi,gelecek olanlara hatta düğün olmasına bile mani olmaya çalıştı,annemi de göndermedi,kuruş destek de olmadı.Fakat erkek kardeşimin düğününü çok güzel yaptı, eşyalarının da bir kısmını aldı,gelin ortada yokken bilezikleri de hazırladı,erkek kardeşime üst katlarında bir daire de yaptı.

Babam yıllarca çalıştı ama sigortasız çalıştı.Son iki yılda fabrika el değiştirdi ve bunlara SGK yaptı, kısmi felç geçirince fabrikadan ayrıldı.Ben babam çalışırken annemin benden talebi üzerine anneme sigorta başlattım ve 10 yıl ödedim emekli oldu.Babam işsiz maassiz olunca yanımda kalıp çocuğa baktı ben de onlara baktim ve sigorta ödedim.

Gündemdeki cam sıkıcı konuya gelelim:
Babamın o iki yıllık SGK sinin ücretini almak için başvuru yapmış annem ve almış,375 bin..Bu paradan 100 bin erkek kardeşime,kızlara da 25 er bin TL layık görmüş.Araba alacakmış erkek kardeşim,100 bin eksiği varmış.Ben 25 bini de istemiyorum 100 bini de mesele bu değil fakat bu durumu ev hanımı olan kardeşimden (küs oldukları) saklıyor annem.Kardesimi aradım ağzını yokladım,haberi yok.Farkli anlatılmış,annem gelinin bileziklerini para karşılığı aldığı şeklinde söylemiş ona.Babam nihayet bizim için bir şey yapıyor diye seviniyor bir de.

Ortalığı karıştıran olmamak için kardeşime söylemedim ama çok zoruma gidiyor bu ayrımcılık.Ustelik erkek kardeşim yarım insan durumundaki babam iyice düştüğünde asla bakmayacagini söylerken ve kız kardeşimi ne haddine düştüyse annemlerin evine kabul etmezken.

Ve biz ne yaparsak yapalım uc kız bir olup asla bir erkek kardes yapamıyoruz.

Yazıklar olsun, haksız mıyım takmakta ?
Kendinizi kullandırmayın ve görüşmeyin, şuna emin olun ki elden ayaktan düşünce oğluşlarının değil de sizin bakmanızı talep edecekler , böyle cahil , yobaz insanlardan kaçın anne babanız dahi olsa acımayın yoksa acınacak hale düşürürler sizi ...

Bizdede durumlar böyle. Bir abim var iki ablam var. Babam annem ortanca ablama ve bana hamile kaldığında kız olduğumuzu duyunca çok üzülmüş. Keşke hepsi erkek olsaydı demiş.
Babam belediye emeklisi. Abim otomotiv sektöründe iyi kazancı var babamın üç katlı aprtmanı var ortaya abimi oturttu birde bahçemiz var. Ablamlardan biri boşandı daha yeni iki çocuğu var yeri geliyor 100 tlye muhtaç oluyor. Ortanca ablamda evlendiğinde kiraya yetişemedikleri için çok zor geçiniyorlardı.
Babam ne o zaman ne de şimdi alt kattan aldığı kirayı ablamlara alın kızım geçinin demedi ama abimin çocuğun okul servisinin ödemesini yapıyor diğerini de okula bırakıyor. Bana ablana kirayı veriyorum dedi tepkimi almamak için meğerse vermemiş. Bahçeyide orta evide abime verdi abime deli gibi yatırım yapıyor bize kocanız versin diyor. Gelini yüzüne bakmıyor boşanan ablama gel birimizeen birimize bişey olursa sen bize bak benim maaşım sana bağlansın demiş. Adalete bak.. bunlar hep böyle abimizden soğuttu bizi lanet olsun böyle düzene.. hep ayrıştırdılar şimdide iyi kardeş olamamakla suçluyorlar bizleri.

Bizdede durumlar böyle. Bir abim var iki ablam var. Babam annem ortanca ablama ve bana hamile kaldığında kız olduğumuzu duyunca çok üzülmüş. Keşke hepsi erkek olsaydı demiş.
Babam belediye emeklisi. Abim otomotiv sektöründe iyi kazancı var babamın üç katlı aprtmanı var ortaya abimi oturttu birde bahçemiz var. Ablamlardan biri boşandı daha yeni iki çocuğu var yeri geliyor 100 tlye muhtaç oluyor. Ortanca ablamda evlendiğinde kiraya yetişemedikleri için çok zor geçiniyorlardı.
Babam ne o zaman ne de şimdi alt kattan aldığı kirayı ablamlara alın kızım geçinin demedi ama abimin çocuğun okul servisinin ödemesini yapıyor diğerini de okula bırakıyor. Bana ablana kirayı veriyorum dedi tepkimi almamak için meğerse vermemiş. Bahçeyide orta evide abime verdi abime deli gibi yatırım yapıyor bize kocanız versin diyor. Gelini yüzüne bakmıyor boşanan ablama gel birimizeen birimize bişey olursa sen bize bak benim maaşım sana bağlansın demiş. Adalete bak.. bunlar hep böyle abimizden soğuttu bizi lanet olsun böyle düzene.. hep ayrıştırdılar şimdide iyi kardeş olamamakla suçluyorlar bizleri.
Bahçenin ve evin tapusunu mu vermiş abiye😡zaten maaş evli ve memur olmayan kız çocuğa bağlanır..boşanmış abla neyle geçiniyor?

O zamanlar babam despot biriydi,ben üni mezunu evdeydim,karşı çıksam kapı dışari ederdi,24 Saatlik yola gizli de gidemedim,elim mahkumdu.Br de alkolik biriydi şiddeti vardı.
Diğer kız kardesimimki memlekette gizli yapıldı,ona katıldım
Bütün kızların en sevinçli günlerini heder etmiş.
Annenizde bile isteye tüm bunlara çanak tutmuş.
Boş ver 25 binide alma ağızlarını açıp bizde sana şunu yaptık,verdik diyemesinler.
Allah o kızkardesine temiz yazılar yazsin inşallah çok mutlu olur cok paralar kazanir.

Benim anneannemler de dayıma verdiler hep. Her şey onun ve çocuklarının olsun istiyorlardı. Anneannem hastalanınca da dayım gelin annenize bakın dedi. Her kızı farklı şehirde olmasına rağmen gidip bebek gibi baktılar. Ama anneannem yeniden dünyaya gelse bence yine her şeyini oğluna vermek ister.

25000 ni kardesime veririm, ama anneme de gereken ayari veririm. Herkes tepki vermeyince onlar hep öyle devam eder. Erkek kardesiniz babaniza bakmayacak. Kardesiniz ona muhtemelen ne kadar aciz ve zavalli oldugunu söyledi.

Merhabalar hanımlar,biz 4 kardeşiz..üç kız Bir erkek.Kizlar hep ayrı şehirlerde erkek kardeşimiz memlekette yaşıyor.Kardeslerden ben Öğrt,bir kardeşim market çalışanı,biri ev hanımı,erkek kardeşim de yine asgari ücretle çalışıyor.Ev hanımı olan kardeşim ile erkek kardeşim beş yıldır küsler ve erkek kardeşim diğer kız kardeşimi yani ablasını memlekete gelemez diyor ve annemlerin evine asla girmesine izin vermediğini söylüyor.

Babam kızlar olarak bizim hiçbirimizin düğününe gelmedi,gelecek olanlara hatta düğün olmasına bile mani olmaya çalıştı,annemi de göndermedi,kuruş destek de olmadı.Fakat erkek kardeşimin düğününü çok güzel yaptı, eşyalarının da bir kısmını aldı,gelin ortada yokken bilezikleri de hazırladı,erkek kardeşime üst katlarında bir daire de yaptı.

Babam yıllarca çalıştı ama sigortasız çalıştı.Son iki yılda fabrika el değiştirdi ve bunlara SGK yaptı, kısmi felç geçirince fabrikadan ayrıldı.Ben babam çalışırken annemin benden talebi üzerine anneme sigorta başlattım ve 10 yıl ödedim emekli oldu.Babam işsiz maassiz olunca yanımda kalıp çocuğa baktı ben de onlara baktim ve sigorta ödedim.

Gündemdeki cam sıkıcı konuya gelelim:
Babamın o iki yıllık SGK sinin ücretini almak için başvuru yapmış annem ve almış,375 bin..Bu paradan 100 bin erkek kardeşime,kızlara da 25 er bin TL layık görmüş.Araba alacakmış erkek kardeşim,100 bin eksiği varmış.Ben 25 bini de istemiyorum 100 bini de mesele bu değil fakat bu durumu ev hanımı olan kardeşimden (küs oldukları) saklıyor annem.Kardesimi aradım ağzını yokladım,haberi yok.Farkli anlatılmış,annem gelinin bileziklerini para karşılığı aldığı şeklinde söylemiş ona.Babam nihayet bizim için bir şey yapıyor diye seviniyor bir de.

Ortalığı karıştıran olmamak için kardeşime söylemedim ama çok zoruma gidiyor bu ayrımcılık.Ustelik erkek kardeşim yarım insan durumundaki babam iyice düştüğünde asla bakmayacagini söylerken ve kız kardeşimi ne haddine düştüyse annemlerin evine kabul etmezken.

Ve biz ne yaparsak yapalım uc kız bir olup asla bir erkek kardes yapamıyoruz.

Yazıklar olsun, haksız mıyım takmakta ?
Allah onları oğlunun elinde kızlarım diye inletsın inşallah

Evlat ayrımı dün başlamamış ki, küs olan kız kardeşiniz sizlere 25 bin verilirken erkek kardeşe daha fazla verileceğini tahmin ederdi zaten, ona farklı anlatılmış (evine adım atamadığı, düğününe bile gelmeyen baba ) bir şeyler yapıyor diye sevinmesi bana tuhaf geldi açıkçası.

Anneniz sizi birbirinize düşürmek istiyor olabilir , bence bu konuyu kapatın ya da herkes bağımsız davransın, onca şeye silememiş kardeşiniz silerse de silsin yani.

Siz arada neden yıpranıyorsunuz ki , anneyi ayrı ara kardeşi ayrı , ben parayı almamaya karar verdim kim ne istiyorsa öyle yapsın deyin kenara çekilin , annenizin ekmeğine daha fazla yağ sürmeyin bence.
Dün gece ağzını yokladım,eşit verdiğine inanmış ciddi ciddi..Olan olmuş deyip bugününe bakıp iyi hissediyor sanırım

Bu aralar çok duyuyorum aynı taktik. Baba kıza masraf yapmamak için. Aman cebinden 3 kuruş çıkmasın diye. Düğünde küsüyor ya da ben istemiyorum yalanı ile kenara çekiliyor. Allah ıslah etsin. Bu dünyanın öbür tarafı da var.
Amin.Evet hiç vicdanları sizlamiyor demekki.Simdi de durup durup helallik istiyo

Ya lütfen siz arada yıpranmayın artık, okurken içim cız etti benim, eşit verdiğine inanmak istiyor demek ki , ufacık bir sevgi kırıntısına , üçünüzde çok değerli çok kıymetlisiniz.
Allah ‘ a havale edin geçin yapacak hiçbir şey yok ne yazık ki.

Sunu eklemeye unuttum: dügünümde yanimda olmayan adama baba demem yüzüne de bakmam. Aynisi anne icin de gecerli.
Evlendikten bir yıl sonra üst kattaki erkek kardeşimin evinde kalıp gizli gizli annemle görüştüm.Bu şekilde de olmuyor diye dayim araya girdi barıştırdı fln.Annemi rahat göreyim diye bu salak duruma da maruz kalmıştım, barışma isteğim yoktu oysaki.Gelin hanım da suratı beş karıştı evine ilk gidişim olduğu halde.Ovulasyon testini kaçırmış,senden dolayı y ilişki istemedi kaçırdık dedi utanmadan.Bu muameleye maruz kalmak o kadar zordu ki,hep o baba kişisi yüzünden..Nefretim geri dönüyor

İki kız kardeş birleşip ne hakla eve gelemiyor kız kardeşimiz eve girene kadar bizde gelmiyoruz diyemiyor musunuz?
Yazık benim içim acıdı o kız kardeşe. Ne oldu da evin paşası aforoz etti bu kadını?
Küçük kız kardeşim çok nadir gelebiliyor.Ben tartıştım onunla,sen sadece kendi evind karisirsin bu evin geleni gideni seni ilgilendirmez dedim.Anneme dönüp tamam getirin o baksın size o zaman diyor annem de hemen boyun egiyor

Sigorta başlattıktan 6 sene sonra evlendim.
Biz evlenirken hep pürüz çıkarttı,daha görmeden olmaz dedi adaylara.Zorla ikna ettiler, sonradan tekrar vazgeçti ayağına yattı bişey yapmamak için ve yapmadı , hayırsız evlat muamelesi yaptı, güya baba evine de kabul etmedi,sonra akraba vs araya girince barışma fasılları oldu.Bilerek hep aynı taktiği uyguladı.Anne babasız düğün olur mu ,bizim oldu işte.. Bahsettiğ kız kardeşimin düğününde hiçbirimiz yoktuk, düğünde çok üzgündü videoda
Anne babanız geri kafalı, gitmedi de siz neden gitmediniz kardeşinizin düğününe... Ne farkınız kaldı anne babanızdan

Back