- 19 Haziran 2015
- 2.015
- 3.013
- 37
-
- Konu Sahibi emptystring
Nerden biliyorsunuz yardım etmeyeceğini belkide size yardım için geliyordur kimseniz yokmuş sonuçta
Gelsin de bari eşin yazık bi sıcak yemek temizlik görsün acıdım adama
Bu yeni nesil doktorlar da hamile kadınları tam bi prenses olarak doğuma hazırlıyorlar aman iş yapma aman ayağını kaldırma
Benim köylü teyzelerim nenelerim o kadar çocuğu nasıl bi çırpıda dogurmuslar o kadar işin gücün arasında
Nerden biliyorsunuz yardım etmeyeceğini belkide size yardım için geliyordur kimseniz yokmuş sonuçta
Bu yeni nesil doktorlar da hamile kadınları tam bi prenses olarak doğuma hazırlıyorlar aman iş yapma aman ayağını kaldırma
Benim köylü teyzelerim nenelerim o kadar çocuğu nasıl bi çırpıda dogurmuslar o kadar işin gücün arasında
Hamileyim. İlk hamileliğim düşükle sonuçlandı, o yüzden endişeli bir hamilelik geçiriyorum. Hala her gün kustuğum için de zor bir hamilelik diyebilirim. Tam zamanlı olarak işe gidip geliyorum. Evimiz çok pis, temizleyecek enerjim yok. Saçmasapan şeyler yiyip erkenden yatıyorum. Sadece uyurken midem bulanmıyor. Evimizde toz alan, banyo, tuvalet, mutfak temizliği yapan yok. Eşim bulaşık makinesine bulaşıkları koyuyor, bitince yerine kaldırıyor. Çamaşırları çamaşır makinesine koyuyor, asıyor. Yemek yapan yok. Halim olursa basit yemekler yapıyorum. Onun dışında dışarıdan birşeyler alıyorum. Eşim hep rejim ve spor yapıyor, akşam yemeklerini önemsemiyor. Yurt dışında yaşadığımız için yardım edebilecek kimse yok. Ev yemeği satan bir yer yok. Temizlikçi tutmuyoruz pahalı diye.
Gelelim asıl meseleye. Doğuma çok az zaman kala eşimin erkek kardeşi, eşi ve küçük çocuğu birlikte bize gelecekler. Her an doğum yapabileceğim bir dönemde geliyorlar. Evimiz 2 oda 1 salon. 2. odayı bebek odası yapacağız. Orayı her an doğuma hazır bulundurmak ve de sürekli temiz tutmak istiyorum. O yüzden de orada misafir ağırlamak istemiyorum. Çocukları etrafı kırıp döken, karıştıran bir çocuk. O odaya girmesini istemiyorum. O zamanlar peşinden koşturacak halim olmayacak, ailesi de yeterince göz kulak olmuyor. Son haftalarda eşimin yakınımda bulunmasını istiyorum ama çevredeki şehirlerde onları gezdirme planları yapıyor. Acil durumda ulaşsam bile gelmesi uzun sürer diye endişeleniyorum. O haftalarda onların peşine takılıp gezme gibi bir durumum yok. Bunlara ek olarak onlar gelmeden önce temizlik ve de hazırlık yapma sorunu var ki, nasıl hallolur bilmiyorum. Hiçbir şey yapmayı düşünmüyorum açıkçası. Eşim ısrarla misafir olmadıklarını söylüyor, ama geldiklerinde temizlik, yemek, gezdirme gibi şeyler düşünülüyorsa bu onları misafir yapmaz mı? Eşime bu endişelerimi anlatınca kötü biri olduğumu söyledi. Ailesine karşı önyargılı davranıyormuşum. Beni görmeye geliyorlarmış, gezmeye değil. Oysa ki buraya gelip bana yemek yapma ya da diğer ihtiyaçlarımı karşılamakla ilgili yardım ederiz gibi bir beyanda bulunmadılar. Bir de onlar gelmeden hemen önce ya da geldiklerinde doğum yapma ihtimalim var ki, düşünmek bile istemiyorum. Yenidoğan bebek varken küçücük evde çocuklu misafir ne derece çekilir hayal bile edemiyorum.
Bir çözüm bulamadım. Sinirlerim bozuldu sadece, paylaşıp rahatlamak istedim. Şahsen ben doğum yapma arefesinde olan birinin evine yatılı misafir olarak gitmezdim. Ben mi çok abartıyorum acaba diyorum bazen ama çok huzursuz oldum, elimde değil.
Sanki bu yorumu bir kaynana yapmışBenim bir arkadaşım var, evde 9 ay ne yemek ne temizlik yaptı. Miğdesi bulanıyormuş! Ama her gün birine gidip yemek yerdi yada dışarıda yemek yerdi. Yerken midesi bulanmayan kişinin nazlandığını düşünüyorum. Bir hamileliği bu kadar abartmanıza gerek yok gençler. Benim de düşük tehlikem olmasına rağmen her işimi kendim yaptım ütüden tut temizlikten banyo tualet yıkamaya kadar! Heleki tualet yıkıyamamak kadar aciz bir durumda olabilmenize şaşırıyorum. Hasta olursunuz mikrop kaparsınız. Kadınlar böyle olmamalı ya.
Burada kadina uzulecegine adama mi üzüldün yemek yapabilirdi hem kendi yer hemde eşi yerdi ayrica herkesin hamileliği rahat geçecek diye bir kaide yok hali yoksa kadin napsinNerden biliyorsunuz yardım etmeyeceğini belkide size yardım için geliyordur kimseniz yokmuş sonuçta
Ne kadar düşüncesiz insanlar var yaHamileyim. İlk hamileliğim düşükle sonuçlandı, o yüzden endişeli bir hamilelik geçiriyorum. Hala her gün kustuğum için de zor bir hamilelik diyebilirim. Tam zamanlı olarak işe gidip geliyorum. Evimiz çok pis, temizleyecek enerjim yok. Saçmasapan şeyler yiyip erkenden yatıyorum. Sadece uyurken midem bulanmıyor. Evimizde toz alan, banyo, tuvalet, mutfak temizliği yapan yok. Eşim bulaşık makinesine bulaşıkları koyuyor, bitince yerine kaldırıyor. Çamaşırları çamaşır makinesine koyuyor, asıyor. Yemek yapan yok. Halim olursa basit yemekler yapıyorum. Onun dışında dışarıdan birşeyler alıyorum. Eşim hep rejim ve spor yapıyor, akşam yemeklerini önemsemiyor. Yurt dışında yaşadığımız için yardım edebilecek kimse yok. Ev yemeği satan bir yer yok. Temizlikçi tutmuyoruz pahalı diye.
Gelelim asıl meseleye. Doğuma çok az zaman kala eşimin erkek kardeşi, eşi ve küçük çocuğu birlikte bize gelecekler. Her an doğum yapabileceğim bir dönemde geliyorlar. Evimiz 2 oda 1 salon. 2. odayı bebek odası yapacağız. Orayı her an doğuma hazır bulundurmak ve de sürekli temiz tutmak istiyorum. O yüzden de orada misafir ağırlamak istemiyorum. Çocukları etrafı kırıp döken, karıştıran bir çocuk. O odaya girmesini istemiyorum. O zamanlar peşinden koşturacak halim olmayacak, ailesi de yeterince göz kulak olmuyor. Son haftalarda eşimin yakınımda bulunmasını istiyorum ama çevredeki şehirlerde onları gezdirme planları yapıyor. Acil durumda ulaşsam bile gelmesi uzun sürer diye endişeleniyorum. O haftalarda onların peşine takılıp gezme gibi bir durumum yok. Bunlara ek olarak onlar gelmeden önce temizlik ve de hazırlık yapma sorunu var ki, nasıl hallolur bilmiyorum. Hiçbir şey yapmayı düşünmüyorum açıkçası. Eşim ısrarla misafir olmadıklarını söylüyor, ama geldiklerinde temizlik, yemek, gezdirme gibi şeyler düşünülüyorsa bu onları misafir yapmaz mı? Eşime bu endişelerimi anlatınca kötü biri olduğumu söyledi. Ailesine karşı önyargılı davranıyormuşum. Beni görmeye geliyorlarmış, gezmeye değil. Oysa ki buraya gelip bana yemek yapma ya da diğer ihtiyaçlarımı karşılamakla ilgili yardım ederiz gibi bir beyanda bulunmadılar. Bir de onlar gelmeden hemen önce ya da geldiklerinde doğum yapma ihtimalim var ki, düşünmek bile istemiyorum. Yenidoğan bebek varken küçücük evde çocuklu misafir ne derece çekilir hayal bile edemiyorum.
Bir çözüm bulamadım. Sinirlerim bozuldu sadece, paylaşıp rahatlamak istedim. Şahsen ben doğum yapma arefesinde olan birinin evine yatılı misafir olarak gitmezdim. Ben mi çok abartıyorum acaba diyorum bazen ama çok huzursuz oldum, elimde değil.
Burada kadina uzulecegine adama mi üzüldün yemek yapabilirdi hem kendi yer hemde eşi yerdi ayrica herkesin hamileliği rahat geçecek diye bir kaide yok hali yoksa kadin napsin
Adama mi acıdınız pesNerden biliyorsunuz yardım etmeyeceğini belkide size yardım için geliyordur kimseniz yokmuş sonuçta
Gelmemesi lazim yurt dısı birde gelen insan gezmek istiycek hamileykende gelmesi sikinti dogumdan sonrada logusalik hamileliktende beter gecebiliyor herkesin farklidir belki ama logusalikta hiç ćekilmez bebegin ihtiyaci alişma sureci emme problemleri sütle ilgili sikıntilar dilerim yaşamazsiniz bunlari ama yasarsanizda misafire hiç tahammül edilmez bu durumda onlarda gelecek zamanimi bulmuşlar canim erkekler anlayamiyo malesef butun eziyeti siz cekeceksiniz esiniz bu duruma karsi degilse sizin yapacak biseyiniz yok takmayin iste yapmayin riskli bi gebelik sonucta kimse bisey diyemez bunu bilerek gelende gelir butun gun yatin esinizede gelmeleri durumunda hic bir sey yapamayacaginizi soyleyin bakalim ne tepki veriyorHamileyim. İlk hamileliğim düşükle sonuçlandı, o yüzden endişeli bir hamilelik geçiriyorum. Hala her gün kustuğum için de zor bir hamilelik diyebilirim. Tam zamanlı olarak işe gidip geliyorum. Evimiz çok pis, temizleyecek enerjim yok. Saçmasapan şeyler yiyip erkenden yatıyorum. Sadece uyurken midem bulanmıyor. Evimizde toz alan, banyo, tuvalet, mutfak temizliği yapan yok. Eşim bulaşık makinesine bulaşıkları koyuyor, bitince yerine kaldırıyor. Çamaşırları çamaşır makinesine koyuyor, asıyor. Yemek yapan yok. Halim olursa basit yemekler yapıyorum. Onun dışında dışarıdan birşeyler alıyorum. Eşim hep rejim ve spor yapıyor, akşam yemeklerini önemsemiyor. Yurt dışında yaşadığımız için yardım edebilecek kimse yok. Ev yemeği satan bir yer yok. Temizlikçi tutmuyoruz pahalı diye.
Cidden neden böyle,Tebrikler.Düsük tehlikesine ragmen yapmissiniz sükür ki basiniza kötü bir sey gelmemis.Ben düsük tehlikesine ragmen titizliginden vazgecmeyip bebeginden olan birini taniyorum.Siz niye yaptiginiz islerle övünme geregi duyuyorsunuz ki.Bir de acizlikten bahsediyorsunuz.Temizlikten baska kendinizi iyi hissetmenizi sagliyacak niteliginiz yok mu?
Herkesin hamileligi bir olmaz diye diye bir hal olduk.En sevdigimiz sey kiyas yapmak.Aferin riskli hamilelik yasayan hemcinslerinizin canini sikmaya devam.
Yemek yaparken midesi bulanan pek çok hamile tanıdım. Hatta bir tanesi hamileyken midesi bulananları çok kınardı. Dilerim başınıza gelmez...
Tebrikler.Düsük tehlikesine ragmen yapmissiniz sükür ki basiniza kötü bir sey gelmemis.Ben düsük tehlikesine ragmen titizliginden vazgecmeyip bebeginden olan birini taniyorum.Siz niye yaptiginiz islerle övünme geregi duyuyorsunuz ki.Bir de acizlikten bahsediyorsunuz.Temizlikten baska kendinizi iyi hissetmenizi sagliyacak niteliginiz yok mu?
Herkesin hamileligi bir olmaz diye diye bir hal olduk.En sevdigimiz sey kiyas yapmak.Aferin riskli hamilelik yasayan hemcinslerinizin canini sikmaya devam.
İki hamilelik geçirdim,Benim bir arkadaşım var, evde 9 ay ne yemek ne temizlik yaptı. Miğdesi bulanıyormuş! Ama her gün birine gidip yemek yerdi yada dışarıda yemek yerdi. Yerken midesi bulanmayan kişinin nazlandığını düşünüyorum. Bir hamileliği bu kadar abartmanıza gerek yok gençler. Benim de düşük tehlikem olmasına rağmen her işimi kendim yaptım ütüden tut temizlikten banyo tualet yıkamaya kadar! Heleki tualet yıkıyamamak kadar aciz bir durumda olabilmenize şaşırıyorum. Hasta olursunuz mikrop kaparsınız. Kadınlar böyle olmamalı ya.
Neeee TUALET mi yıkadın?? Hem de MİĞDEN bulanmadan? Vauvvvvv bravo sana süper insan.
Şu hayatta en sevmediğim ekolü temsil ediyorsun. İsmi "bakın ben ne kadar mükemmelim" ekolü. Övündüğün şeyler de bi şey olsa bari. Hamilelikte gösterdiğin performans mükemmel olabilir ama Türkçen berbat.
Yaşamayan bilemez. Evde ne kendim pisirebildim ne de evde piseni yiyebildim. Arada arkadaşım çağırdiysa karnım azıcık doydu. Neyse ki 5 ay sürdü, geçti sonra. Ama 5 ay boyunca kustum. Son ayına kadar bulantı yaşayıp kusani da biliyorum. Ben yaşadıklarımı anlattigimda hayret edip böyle olabiliyor mu diyeni de. Onun için yargılamadan önce iyi düşünmek lazım. Herkesin bünyesi bir değil. Herkesin hamileliği de bir değil. Yasadigimi da bir ben bilirim başkası bilemez değil mi?
Konu sahibi bence eltinizi arayıp durumunuzu anlatın. Anlayışlı biriyse sizi hoş görecektir. Değilse de önemi yok. Gölge etmesinler yeter.
İki hamilelik geçirdim,
Beş, beş buçuk ay bulantı kusma devam etti,
Başkasının pişirdiği değil ama kendi yaptığım yemek fena kokardı.
Hani ya hatirlamiyorsun yada bu şekilde gecirmedin...
Kötü koktuğu iddia edilen soğana kurban olalım o dönemde berbat ti,
Neyse ki geçti gitti...
Lütfen biraz kirmamaya gayret gösterelim...
Olmuyor böyle...
Helal olsun sana, ancak bu kadar güzel anlatılır di...Hamilelik hastalık değildir , ninelerimiz doguruyorlardi v.s yazanlar için defalarca uzun uzun yorum yaptım, artık değer görmüyorum ancak bu kişilere soruyorum madalya taktılar mi size ?
Ha yok madalya takan olmadıysa kendi yaşadıklarınız size kalsın.
Gelip burada ahkam kesmeyin.
Herkesin hayatı kendine.
Sen miden bulanır yemek yaparsın , bir diğeri kendine bu eziyeti yapmak istemez.
Erkeğin eli kolu var , sıcak yemek pisirsinde eşi yesin. Erkeğe acıyan kişilere acıdım.
Nasıl bir ruh haliyse artık, sanıyor ki yemek pişirmek, temizlik yapmak kendi has görevi.
Insan olsunda ocağı o tüttürsün.