Doğum zamanı eve yatılı misafir gelmesi

Senin nenelerinin köylü teyzelerinin yediğinden yemiyoruz, kemiklerimiz market tavuk kemiği gibi cıtır cıtır ,nenelerinin ise köy tavuğu gibi sağlam..anlatabildim mi bacım. Ne yazık ki çağımız böyle

Senin nenelerinin köylü teyzelerinin yediğinden yemiyoruz, kemiklerimiz market tavuk kemiği gibi cıtır cıtır ,nenelerinin ise köy tavuğu gibi sağlam..anlatabildim mi bacım. Ne yazık ki çağımız böyle

Sonuçta gerçekten yabancı değiller. Ama bence de gezmeye geliyorlarsa, gelmemelilerdi. Ama eşinin dediği gibi yardım için geliyorlarsa bu da iyi bir şey. Ki ben yardıma gidecek olsam arayıp önceden söylerdim. Sakın hazırlık yapma ben yardıma geliyorum zaten diye. Sen kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle davran. Eşine artık konuyu açma bence. Çünkü o kafasında kurmuş durumu üstüne gitmen seni kötü yapar. Gelsinler, açıkça söyle çok hastayım, çok zor durumdayım. Normal hamilelerle karşılaştırmayın beni, kusuruma bakmayın diye güzelce konuş. Yalnızız burda yardımcı olacak kimse yok bize anlattığın gibi anlat eşinde olsun yanınuzda. Güler yüzünü eksik etmemeye çalış. Mutfak sizin buyrun çekinmeyin de. Gerisi onlara kalmış. Umarım sorunsuz atlarırsın.

Kadının halinden kadın bile anlamıyor ki görünen köye kılavuz isteyen erkekler anlasın. Hamilelik ne kadar özel bir dönem, ister sorun yaşansın ister yaşanmasın. İster prenses gibi olur hamile ister her işini kendi yapar. Eleştirmeye ne kadar meraklısınız. Hele Doğum yaklaşmışken bir kadından yatılı misafir ağırlaması nasıl beklenir. Hormon dengesi bile alt üst durumda.
Madem eşiniz halden anlamıyor, misafir geldiğinde aynen devam edeceksiniz hayatınıza. Çocuğun odasını onlar gelmeden hazır edip kilitleyin. Madem yardıma geliyorlar, bekleyin de yapsınlar. Ben olsam güleryüz bile gösteremem. Düşünceli olmaları lazım. Eşime de yarım saatten fazla mesafeye gidemezsin diye şart koşardım.

Sanki bu yorumu bir kaynana yapmış

Ne var biz kaç tane doğruduk
Hamile halimle yemek yaptım evi temizledim kocayı ise çocuğu okula gönderdim çocuğu tarla da doğrudum sonra bir köşeye attım soganlari dikmeye devam ettim eve de gelip yemek pisirdim
Aynen böyle yorum yaparlar onlar da
Hiç bir seyden memnun olmaz gelinin her yaptığı ise burun kivirir durduk yerde geline laf sokar
Gelinin her hastalığı rahatsızlığı nazlanmaktir sahtedir oğluna kendini baktırmak için yapılıyordur

Burada kadina uzulecegine adama mi üzüldün yemek yapabilirdi hem kendi yer hemde eşi yerdi ayrica herkesin hamileliği rahat geçecek diye bir kaide yok hali yoksa kadin napsin

Eşinizle kötü olmayın Doğum arası
Madem gelecekler siz planlarınızı bozmayın evde yatın dinlenin onlar bu dönem gelmeyi düşünüyorsa bence temizliği falan göze almışlardır

Ne kadar düşüncesiz insanlar var ya
Kardesimin eşi doğum yapacak
Mevlütten önce asla gitmem bir doğumuna giderim görür cıkarım
Annesi varken benim ne işim vad yatamaz kalkamaz
Neden insanlar bu kadar yapıskan ben burda sinir oldım
İnsallah bir aksılık cıkar da gelemezler

Burada kadina uzulecegine adama mi üzüldün yemek yapabilirdi hem kendi yer hemde eşi yerdi ayrica herkesin hamileliği rahat geçecek diye bir kaide yok hali yoksa kadin napsin
Adama mi acıdınız pes
Konu sahibi sıkıntılı bir evlilik geciriyormus
Ve halim olmadıgu için sacmasapan seyler yiyip yatıyorum erkenden midem bulanmasın bir uykuda bulanmıyor demiş
Ve de tam zamanlı calısıyormus
Bu sıkıntılı zamanda bu kadının evine cocuklu insanın yatılı gelmes normal mi
Üstelik evleri de 2+1 miş
Ben konu sahibini.n kendini prenses olarak gördüğünü düşünmuyorum

Gelmemesi lazim yurt dısı birde gelen insan gezmek istiycek hamileykende gelmesi sikinti dogumdan sonrada logusalik hamileliktende beter gecebiliyor herkesin farklidir belki ama logusalikta hiç ćekilmez bebegin ihtiyaci alişma sureci emme problemleri sütle ilgili sikıntilar dilerim yaşamazsiniz bunlari ama yasarsanizda misafire hiç tahammül edilmez bu durumda onlarda gelecek zamanimi bulmuşlar canim erkekler anlayamiyo malesef butun eziyeti siz cekeceksiniz esiniz bu duruma karsi degilse sizin yapacak biseyiniz yok takmayin iste yapmayin riskli bi gebelik sonucta kimse bisey diyemez bunu bilerek gelende gelir butun gun yatin esinizede gelmeleri durumunda hic bir sey yapamayacaginizi soyleyin bakalim ne tepki veriyor

Cidden neden böyle,
Hani en değerli kişinin ta kendisiydi,
Neden hep degersizlestiriliyoruz.
Neden bu kadar can sıkma peşindedir...
Hayır, kadın da eşi gibi tam zamanlı çalışıyor, artı hamile ve zor geçiyor,
Bu konudaki acinilasi, uzunulesi kişi neden koca kişisi oluyor?
Allah hepimize akıl fikir versin ki şu yorumlara bakipta ne şımarık biriyim kafasına gitmeyelim.

Yemek yaparken midesi bulanan pek çok hamile tanıdım. Hatta bir tanesi hamileyken midesi bulananları çok kınardı. Dilerim başınıza gelmez...

Bende aynı şekildeyim diye yazdım tekrar belirtmeme gerek var mı?????
Her yediğimi kusar soğan kokusuna sarımsak kokusundan tiksindim tavuktan tiksindim. Ama yine de yaptım dedim okursanız iyi edersiniz :)

Ben temizlik hastası değilim canım ama en azından insan s...tıgı yeri temizlemeli diye düşünüyorum. Düşük tehlikesi var diye pislik içinde yaşamak ayrı bir saçmalık.
Övündüğüm temizliğim değil sadece benim de zor bir hamileliğim geçti ve yaptım diyorum. Yapılmayacak şeyler de var elbette. Ama 9 ay bıyunca tuvalet temizlememek? Ben çok titiz değilim. Haftada 1 evi süpürürüm. Tuvalet sık temizlenmesi gereken bir yer çünkü mikrop kapar insan! Niye canını sıkayım kadın doğuma yaklaşmış zaten. Atlatmış riski. Sadece bi silkelenip kendine gelsin.

İki hamilelik geçirdim,
Beş, beş buçuk ay bulantı kusma devam etti,
Başkasının pişirdiği değil ama kendi yaptığım yemek fena kokardı.
Hani ya hatirlamiyorsun yada bu şekilde gecirmedin...
Kötü koktuğu iddia edilen soğana kurban olalım o dönemde berbat ti,
Neyse ki geçti gitti...
Lütfen biraz kirmamaya gayret gösterelim...
Olmuyor böyle...

:)))) türkçeyi sonradan öğrenmiş bir insan olarak kendimle bu kadar güzel konuşabildiğim için gurur duyuyorum. Bir kelimeden türkçemin berbat olduğunu nasıl anladın? BEN TÜRK DEĞİLİM VE 17 yaşından sonra öğrendim türkçeyi.. 9 ay pislik içinde bırakmadığım için haliyle de tiksinecek bişey kalmadı :)

Bende yaşayan birisi olarak yorum yaptım zaten okursan belki anlarsın. Bende er yediğimi kustum dedim ama insan bi çorba yapmalı bebeğin sağlığı için en azından.

Hatırlamamam mümkün değil çünkü şuan hamileyim :) bu yaşadıklarımı zaten uzun süre öce olan bişey değil ilk hamileliğim ve yaşadıklarım bunlar. Hala bulantılarım kusmalarım var. Ne kadar berbat birşey olduğunu biliyorum ve yaşıyorum hala..

Hamilelik hastalık değildir , ninelerimiz doguruyorlardi v.s yazanlar için defalarca uzun uzun yorum yaptım, artık değer görmüyorum ancak bu kişilere soruyorum madalya taktılar mi size ?
Ha yok madalya takan olmadıysa kendi yaşadıklarınız size kalsın.
Gelip burada ahkam kesmeyin.
Herkesin hayatı kendine.
Sen miden bulanır yemek yaparsın , bir diğeri kendine bu eziyeti yapmak istemez.

Erkeğin eli kolu var , sıcak yemek pisirsinde eşi yesin. Erkeğe acıyan kişilere acıdım.
Nasıl bir ruh haliyse artık, sanıyor ki yemek pişirmek, temizlik yapmak kendi has görevi.
Insan olsunda ocağı o tüttürsün.

Helal olsun sana, ancak bu kadar güzel anlatılır di...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…