Doğum zamanı eve yatılı misafir gelmesi

emptystring

Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2017
7
14
40
Hamileyim. İlk hamileliğim düşükle sonuçlandı, o yüzden endişeli bir hamilelik geçiriyorum. Hala her gün kustuğum için de zor bir hamilelik diyebilirim. Tam zamanlı olarak işe gidip geliyorum. Evimiz çok pis, temizleyecek enerjim yok. Saçmasapan şeyler yiyip erkenden yatıyorum. Sadece uyurken midem bulanmıyor. Evimizde toz alan, banyo, tuvalet, mutfak temizliği yapan yok. Eşim bulaşık makinesine bulaşıkları koyuyor, bitince yerine kaldırıyor. Çamaşırları çamaşır makinesine koyuyor, asıyor. Yemek yapan yok. Halim olursa basit yemekler yapıyorum. Onun dışında dışarıdan birşeyler alıyorum. Eşim hep rejim ve spor yapıyor, akşam yemeklerini önemsemiyor. Yurt dışında yaşadığımız için yardım edebilecek kimse yok. Ev yemeği satan bir yer yok. Temizlikçi tutmuyoruz pahalı diye.

Gelelim asıl meseleye. Doğuma çok az zaman kala eşimin erkek kardeşi, eşi ve küçük çocuğu birlikte bize gelecekler. Her an doğum yapabileceğim bir dönemde geliyorlar. Evimiz 2 oda 1 salon. 2. odayı bebek odası yapacağız. Orayı her an doğuma hazır bulundurmak ve de sürekli temiz tutmak istiyorum. O yüzden de orada misafir ağırlamak istemiyorum. Çocukları etrafı kırıp döken, karıştıran bir çocuk. O odaya girmesini istemiyorum. O zamanlar peşinden koşturacak halim olmayacak, ailesi de yeterince göz kulak olmuyor. Son haftalarda eşimin yakınımda bulunmasını istiyorum ama çevredeki şehirlerde onları gezdirme planları yapıyor. Acil durumda ulaşsam bile gelmesi uzun sürer diye endişeleniyorum. O haftalarda onların peşine takılıp gezme gibi bir durumum yok. Bunlara ek olarak onlar gelmeden önce temizlik ve de hazırlık yapma sorunu var ki, nasıl hallolur bilmiyorum. Hiçbir şey yapmayı düşünmüyorum açıkçası. Eşim ısrarla misafir olmadıklarını söylüyor, ama geldiklerinde temizlik, yemek, gezdirme gibi şeyler düşünülüyorsa bu onları misafir yapmaz mı? Eşime bu endişelerimi anlatınca kötü biri olduğumu söyledi. Ailesine karşı önyargılı davranıyormuşum. Beni görmeye geliyorlarmış, gezmeye değil. Oysa ki buraya gelip bana yemek yapma ya da diğer ihtiyaçlarımı karşılamakla ilgili yardım ederiz gibi bir beyanda bulunmadılar. Bir de onlar gelmeden hemen önce ya da geldiklerinde doğum yapma ihtimalim var ki, düşünmek bile istemiyorum. Yenidoğan bebek varken küçücük evde çocuklu misafir ne derece çekilir hayal bile edemiyorum.

Bir çözüm bulamadım. Sinirlerim bozuldu sadece, paylaşıp rahatlamak istedim. Şahsen ben doğum yapma arefesinde olan birinin evine yatılı misafir olarak gitmezdim. Ben mi çok abartıyorum acaba diyorum bazen ama çok huzursuz oldum, elimde değil.

Son düzenleme:
Nerden biliyorsunuz yardım etmeyeceğini belkide size yardım için geliyordur kimseniz yokmuş sonuçta
Gelsin de bari eşin yazık bi sıcak yemek temizlik görsün acıdım adama

Bu yeni nesil doktorlar da hamile kadınları tam bi prenses olarak doğuma hazırlıyorlar aman iş yapma aman ayağını kaldırma

Benim köylü teyzelerim nenelerim o kadar çocuğu nasıl bi çırpıda dogurmuslar o kadar işin gücün arasında

Hıc abartmıyorsun.kadına ara soyle musait degılım de.lohusalıkta zaten ınsanlıktan cıkıyorsun bır de mısafır.kotu ol.hastalık su bu olur neyse..eşin senı bırakıp nereye gıdıyor pardonn..benım aılem hep yanımda iken bıle gece dısarı bıle gondermezdım.
Yardımcı tutmaya para yok gezdırırken hava mı harcıyacak.

Kabus gibi gercekten..lohusalık doneminde insan kendi annesine bile tahammül edemezken kaynın eltin ve cocuguyla ne yapacaksın sen insan kafayı yer..
Kaç gün kalacaklar peki?dogum için yardımcı olmaya bir kişi gelse senin içinde iyi olur ama boyle kabile seklinde gelmek hiç dogru değil.
Annen veya kızkardesin var mı?hiç olmadı aynı tarihlerde annem gelecek bilet almıs falan de..
Allah saglıcakla kucagına almayı nasip etsin ins gonlunce olur, hayırlısı olur..

Iyi de kadin kusuyorum sadece uyurken midem bulanmiyo demis
Coluk cocuk ne yapacaklar orda ?
Adama niye aciyorsun orasini hic anlamadim adam zaten rejim yapiyomus ???
Konu sahibi haklisin
Eltinle konussan durumunu arzetsen
Sizi agirlamak isterdim ama boyle boyle desen
Insan halinden anlamaz mi ?
Bi de bir temizlikci kac para ya orda
Parasina bu kadar bakmayin yani ne bileyim garip

Konu sahibinin esine ne diye aciyorsunuz?
Herkesin eli kolu var dimi.
Madem hayat musterek bi corba bi yemek yapabilir
Esin temizligi de yapabilir

Ayrixa herkesin hamileligi ayni gecmez.zaten sizi zorlayan bir gebelik geciriyorsunuz. Eltiniz yemek temizlik yapsa da baskasinin evimde bisiler yapmasini ben istemezdim kaldi ki cocuk da var. Ses ve gurultu de cabasi olacak.
Sen surekli uyumak isteyeceksin.

Maddi durum kotu ve misafir masraf demek . ne kadar karsi taraf da elini cebine atsa.

Eskiden nenelerimiz tarlaya gider ustine dogururmus evet ama devir degisti. Hersey hormonlu en basidi. Ve dusuk riskli bir gebelikse oyle ahkam kesmekle olmuyor

Konu sahibi bence esini sonra eltini uyar. Kibar dille anlat. Baska zaman mi yok gelmeleri icin

Eskiden ninelerimiz pat diye hamile kalıyordu. Şahsen çok uğraştım bebek için. O yüzden daha hassas şimdiki gebelikler.

Cok haklisiniz ayrica bunu istememek icin kotu bir hamilelik de gecirmeniz gerekmiyor
Hersey yolunda olabilir , temizlik yapacak durumda da olabilirdiniz yine de dogum zamani 9 aylik hamile kadinin evine yatili misafie gitmez
Ne kadar dusuncesiz insanlar var su dunyada anlamak mumkun degil

Doğum sonrası kendi anneme 2.hafta tahammül edebildim ki her seyi kendi yaptı bize de baktı sagolsun.
Kadın kırıldı ama evde yeni bir düzen kurulmaya calisiliyorken çekirdek aile dışında herkes fazlalık oluyor.
Doğum öncesi de ablam bizde kaldı 1 hafta kadar Allahım deli oluyordum.
Sizinkiler bir de gerçekten gezmeye gelen ve halinizden anlamayacak ve normal olarak ilgi bekleyecek insanlar.
Benim ailem nazımı çekti hamile dedi lohusa dedi uzatmadı ama sizin misafirler gerçekten fazlaca düşüncesiz.
Eşinizle konuşmanız lazım gerekirse bir otel ayarlayın yakınlarda ama evde çok zor hatta işkence olacak size.

Konu sahibi doktorum bana yat diyor dememis ki zaten siz nereden cikarttiniz prenses gibi hazirladiklarini?

Kadinin vazifeside su sartlar altinda erkegin yemegi temizligi degil ayrica. Esine acimanizada gerek yok, kotu gunler geciren kimse otekine yardim eder.

Hic kimse icin sacini supurge etmeye degmez insan birazda kendi icin yasamali

Valla yardim etmeye geliyorsa gelmesin bence kucuk cocukla lohisa kadina yardim edilmez. Keske esiniz daha anlayisli davransaa. Madem geliyor bırakın yemek dilan yapsin evi temizlesin

Kendi ailenizi çağırın ya yazık günah size. Ne çocuğunuzu ne kendinizi sokakta bulmadınız siz.

Çok anlayışsızlarmış, senin Doğum için son günlerin eşinde sana kötüsün diyeceğine onlara daha Sonra gelin desin.... eşinde çok düşüncesiz eltinlerde ayıp ya ben Doğum yapcam onlar gezmenin derdine düşmüş deseydin

Ben de istemezdim. Çocukla falan uğraşamam evimde. Hak veriyorum bence eşiniz arasın söylesin. Yemek konusunda da çok üzüldüm, ben de hamileyim ve uzun süre bu anı bekledim, bir şey olmasın diye yerimden kalkmıyorum yemeklerimi eşim hallediyor, temizliğe kadın geliyor yeter ki evladımız sağlıcakla kucağımıza alalım, bilmeyen anlamıyor işte. Adama neden acıyalım anlamadım? Adamın karısına acıyıp bi sıcak yemek yapması lazım. Hem bebeğin iyi beslenmesi lazım, yazık ona da.
Allah yardımcınız olsun.

+1

Cok sacm gercekten.haklisiniz esiniz biraz bencilce dusunuyor ki sizi boyle bir donemde kotu biri olmakla sucluyor.sinir oluyorum hamile kadinlara su laflari soyleyebilen adamlara

Doğuma yakın gelmeleri evet sıkıntılı bir durum. Ama belki size yardıma geliyorlar.
Bunu dile getirmeseler de yardım edeceklerini düşünüyorum.
Yemek konusunu temizlik konusunu abarttığınızı düşünüyorum. Ben de zor bir hamilelik geçiriyorum her yediğimi kusuyorum haldizim vs vs. Ama yemeğimi ve temizliğimi hala yapabiliyorum.
Bilmiyorum biraz abartıyor gibisiniz. Ayrıca doğumda birinin yanınızda olması da güzel bişey akrabalarınız uzak diye de gelmek istiyor olabilirler.
Hamilesiniz hasta değilsiniz. Bu kadar herşeyi ihmal etmeniz sizi bile hasta eder (psikolojik olarak)
Dediğim gibi bende her yediğimi kusuyor ve kafamı kaldıramıyorum ama evde bişeylerle oyalanmazsan daha da kötü olabilirsin. Dışardan yemek yiyebiliyorsan evdeki yemeğin daha sağlıklı olduğunu düşünüp en azından bi çorba bile pişirebilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…