Doğum zamanı eve yatılı misafir gelmesi

Evet bende midem bulanırken yemek yaptığım , temizlik yaptığım zamanlar çok oldu ancak bu benim gücümdü.
Bir başkası bunu yapamayabilir, en doğal hakkı.

Ancak benim sıkıntılarım olsaydı ve misafir bana dayatilsaydi ve yapmak istemediğim için kötü ilan edilseydim asla elimi vurmazdim bir şeye.

Doğum yapacak olan birinin evine misafir gitmez. Hele erkek misafir asla olmaz.
Bir de eşi gezi planları yapıyor , bu daha da üzücü.

Eşi diyet yapıyor diye akşam yemek bile yapmıyor.
Oysa söz konusu kadın olsaydı kendi yemese bile yapardi yemeği , yedirirdi eşine.

Kadın kadına böyle yorum yaparsa , zaten anlayışsız olan çoğu erkek bundan subliminal olarak etkilenir.

Nerden biliyorsunuz yardım etmeyeceğini belkide size yardım için geliyordur kimseniz yokmuş sonuçta
Gelsin de bari eşin yazık bi sıcak yemek temizlik görsün acıdım adama

Bu yeni nesil doktorlar da hamile kadınları tam bi prenses olarak doğuma hazırlıyorlar aman iş yapma aman ayağını kaldırma

Benim köylü teyzelerim nenelerim o kadar çocuğu nasıl bi çırpıda dogurmuslar o kadar işin gücün arasında
Siz hamilelik yasadiniz mi hamileyken mide bulantisi ve kusmanin ne oldugunu bilirmisiniz bunu yasadiniz mi ne kadar zor oldugunu birak mutfaga adim atmayi onunden bile gecmenin ne kadar zor oldugunu?

Siz hamilelik yasadiniz mi hamileyken mide bulantisi ve kusmanin ne oldugunu bilirmisiniz bunu yasadiniz mi ne kadar zor oldugunu birak mutfaga adim atmayi onunden bile gecmenin ne kadar zor oldugunu?

Evet canım 3 üncü aydayım ve her yediğimi kusuyorum. Anlıyorum bak anlamıyorum demiyorum. Yemek yapmamasını da anlarım ama 9 ay boyunca tuvalet temizlemedim diyor. Bunun bebeğe ve kendisine zararlı olduğunu düşünerek yapması gerektiğini düşünüyorum. En azından tuvalete girip çıktıktan sonra bi çamaşır suyu döküp biraz fırçalansa. Bunun düşüğe yol açacağını sanmıyorum.

Ay pardon bana yazdınız sandım. Benim de msjın başında böyle yazıyordu :)

Herkesin hamileligi farkli ben her yedigimi ictigim bir damla suyu bile 5 ay boyunca cikardim evde her isi 5 ay boyunca esim yapti cunku hic gecmeyen bulanti ve kusma vardi en agir ilaclar bile fayda etmedi kendime geldigimde islerimi yapabildim ama bana her konuda yardimci bir esim var konu sahibi misafiri bu donemde istemeyebilir bu cok dogal ve gercekten lohusalik donemi yine herkes bir degil zor ve gercekten cok zor ben de misafir istemezdim ki konu sahibinin baska bir bahaneye ihtiyaci yok hamile dogum yapacak ve misafir istemiyor bu cok dogal ...

Evet canım 3 üncü aydayım ve her yediğimi kusuyorum. Anlıyorum bak anlamıyorum demiyorum. Yemek yapmamasını da anlarım ama 9 ay boyunca tuvalet temizlemedim diyor. Bunun bebeğe ve kendisine zararlı olduğunu düşünerek yapması gerektiğini düşünüyorum. En azından tuvalete girip çıktıktan sonra bi çamaşır suyu döküp biraz fırçalansa. Bunun düşüğe yol açacağını sanmıyorum.
Birak esi yapsin hep kadinlar mi yapacak hayatinin bir donemi de boyle gecsin esi yapsin...

Çok haklısınız.Gelmemeleri gerekli.bana da doguma az kala gelmislerdi.egilerek bulasik yerlestirdigimi gormelerine ragmen yardim etmediler.Böyle bunlar.
Sana tavsiyem iş yapma ve hizmet etme.Agrim var de ve yat.kendine hizmet ettir.

Hamileligi riskli ve asiri bulantı yaşamış biri olarak çok şükür KV ve eşim halden anlayan insanlardı da ne yemek ne iş beklemeden kendi işlerini görmusler dedim şu yorumlarda. Nimetmiş demek ki bu, o zaman normal gelirdi. Ya ben yemek yemeyi birak mutfağa giremedim haftalarca, sudan tiksindim. KV yemek getirir yiyemez aglardım bebeğim beslenmiyo diye o da benle aglardi. Eşim sigara kokuyor diye odadan gönderirdim gık demezdi. Bulantim geçti normale döndüm yaptım işimi. Devam etse elimi süremezdim işe, yaşamayan rahat sallıyor.

Ha anamiz ninemiz neler cekmiş de onlara bunu reva görenin günahı boynuna. Hamile kadinı tarlada çalıştıranı Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın, bi orta dogu ulkerinde var böyle tipler zaten.

Hamilelikte camasir suyu kullanilmaz. Bebege de kendine de zararli.

Tarlada çalışan ninelerimiz var ya her şeyin doğalını yemişler. Tarlada çalıştıkları için de doğumlarını rahatlıkla kesi bile olmadan kendileri yapmışlar. Allah aşkına neyin kıyası bu benim babam senin babanı döver gibi.

Zor bi gebelik geçirirseniz anlarsınız ne demek istediğimi.. biraz işlendiğimde hemen kanamam olurdu en son kesede yırtık oluştu doktor yatış verdi ondan sonra hep yatar oldum.. zaten tansiyonum düşük midem sürekli ağzımda olduğundan ters gelirdim hep.

Bizde lohusa kadına da hayırlı olsuna gidilmez. Kuzenim ve komşularım da dahil yemek komposto kek veya atıştırmalıklar hazırlayıp kapıdan verir bi ihtiyacın var mı der geri dönerdim..

Lohusalık bitince de hediyemi alır giderdim. Ailemden öyle gördüm çünkü. Ve makulu bu geliyo. Karnı burnunda veya lohusa kadının başında kalabalık etmeye gerek yok.. görümcem de küçük çocuğuyla gelir uyurken bile yatağına bırakmazlardı oğlumu. 2 aylıkken bronşit oldu yavrum enfeksiyon bulaştırdılar.

İlk yorumu yazan hatun @wiyolet sanırım inanılmaz gerildim.. resmen tepki çekmek için yazmışsınız.

Ben mukemmel hamile degilim valla. Kim ne derse desin. Ilk 3 ayim cok zor gecti Allah daha zorunu göstermesin. Tuvalete bile gidemiyordum. Sürekli uyumak istiyordum bulantimi hissetmeyim diye.
Canimla ugrasirken kalkip sizin deyiminizle ''zavalli'' kocama yemek de yapamadim. Sabahlari bir peynirle cayi zor icerdim. Aksamda corba, o da sirf yemis olmak icin.

Mide bulantim gecti bir sure sonra. Ben de evi dip köşe temizledim sonra ne oldu hastaneye kaldirildim düşük tehlikem oldu kendimi yordugum için. Doktorumdan da iyi bir azar yedim.
Sizler lütfen o eski teyzeler nineler gibi ağır işleri yapin ve evde dogurun ondan sonra ahkam kesersiniz.

Hamilelikte camasir suyu kullanilmaz. Bebege de kendine de zararli.

Bitkisel ürünler de var o zaman. Hiç bişey kullanılmıyorsa da sadece fırçalasın madem. Yani çamaşır suyu hamileliğe zarar ama diğer türlü temizlenmeyip pis olması hamileliğe bebeğe zarar değil diyorsunuz öyle mı?

Baya abartmissin temizlik falan kalkipta toz silebilirsin eskiden kadinlar tarlalarda calisirdi kimse dinlemezdi benim teyzemde 3 dusuk yapti sonra hamile kaldi bikere evini pis gormedik hergun evine cagirirdi misafirlige. Senin kardesin gelse rahatsiz olurmusun acaba. Cok nazli birisin. Bayan dedigin temiz olmali. Bulasik makinesini bile esine yaptirman sacma ben ameliyatli halimle yapiyodum onu. Bence bu huylarini birakta evini temizle cunku cogu anlattigin abartili

Ne kadar bencil ve rahat insanlar var.
Hamilesinnn, son ayindasin ve calisiyosun icleri nasil rahat edip kalmaya geliyolarrr aklim almiyor.:KK57:
1 gun olsa neyse...
Sahsen ben kabul etmezdim. Ayrica esine soyleyecek soz bulamiyorum pess!!

Valla su kadarini soyliyim. Dogumuma son 10 gün vardi. Her an olabilirdi... esimin ailesi aramisti . Yemeğe ve çaya gelicez diye. Ben bunu kendime ve eşime sorun etmistim. Hem faydalari yok hem de yemege geliyorlar sallana sallana diye... üstelik zor ve yorucu bir hamilelik süreci geçirmiştim. YalniZdim. Ilcedeydik. Bir kap gelip çorba pişiren. Doğumuma yakin temizligimi yapan bile olmamıştı. Iste böyle olunca hal. Kimseye tahammul edemiyorsunuz haklisiniz. Zarari yok ee ama faydasi da yok. Benden uzak olsunn
. !!

Bitkisel ürünler de var o zaman. Hiç bişey kullanılmıyorsa da sadece fırçalasın madem. Yani çamaşır suyu hamileliğe zarar ama diğer türlü temizlenmeyip pis olması hamileliğe bebeğe zarar değil diyorsunuz öyle mı?

Yahu kadın yapmıyor diye pis kalacak hali yokya.
Tek kadının ihtiyaç yeri değil orası.

Baya abartmissin temizlik falan kalkipta toz silebilirsin eskiden kadinlar tarlalarda calisirdi kimse dinlemezdi benim teyzemde 3 dusuk yapti sonra hamile kaldi bikere evini pis gormedik hergun evine cagirirdi misafirlige. Senin kardesin gelse rahatsiz olurmusun acaba. Cok nazli birisin. Bayan dedigin temiz olmali. Bulasik makinesini bile esine yaptirman sacma ben ameliyatli halimle yapiyodum onu. Bence bu huylarini birakta evini temizle cunku cogu anlattigin abartili

Bulaşık makinesi kadının has görevi mi ?

Nerden biliyorsunuz yardım etmeyeceğini belkide size yardım için geliyordur kimseniz yokmuş sonuçta
Gelsin de bari eşin yazık bi sıcak yemek temizlik görsün acıdım adama

Bu yeni nesil doktorlar da hamile kadınları tam bi prenses olarak doğuma hazırlıyorlar aman iş yapma aman ayağını kaldırma

Benim köylü teyzelerim nenelerim o kadar çocuğu nasıl bi çırpıda dogurmuslar o kadar işin gücün arasında
Sıcak yemek yiyip temizlik yapamayacak derecede aciz olduğu için acıdınız sanırım.

X