Doğum zamanı eve yatılı misafir gelmesi

Kesinlikle abartmiyorsunuz. Arayin, gelmesinler. Madem misafir degiller anlayisla karsilarlar. Annem bazen bana temizlige yardima geliyordu bebekten dolayi. Ben stres olup o gelmeden evi onden kaba taslak temizliyordum. Suan 2. bebegi dusunuyorum. Daha bebek yok ortada, esime ilk soyledigim sey dogumdan sonra eve geldigim ilk gun itibariyle eve kimse yatiya gelmeyecek. Cok zor oluyor cunku.

Yemek yaparken midesi bulanan pek çok hamile tanıdım. Hatta bir tanesi hamileyken midesi bulananları çok kınardı. Dilerim başınıza gelmez...

ay inşallah sen tarlada doğurursun ne güzel bi şey yaaa

Tebrikler.Düsük tehlikesine ragmen yapmissiniz sükür ki basiniza kötü bir sey gelmemis.Ben düsük tehlikesine ragmen titizliginden vazgecmeyip bebeginden olan birini taniyorum.Siz niye yaptiginiz islerle övünme geregi duyuyorsunuz ki.Bir de acizlikten bahsediyorsunuz.Temizlikten baska kendinizi iyi hissetmenizi sagliyacak niteliginiz yok mu?

Herkesin hamileligi bir olmaz diye diye bir hal olduk.En sevdigimiz sey kiyas yapmak.Aferin riskli hamilelik yasayan hemcinslerinizin canini sikmaya devam.

Hanımlar polemiğe girmeyiniz isterseniz, haklısınız hamilelik bir hastalık durumu değildir, özel durumlar, sağlık problemleri hariç hamilelikler gayette rahat geçer fakat gebeliğin son haftaları yatılı misafir ağırlamak kolay iş değildir, hele de misafirin geldiği tarihlerde doğum yapma ihtimaliniz varsa, çoğumuz Doğum yaptık biliyoruz değil mi? Doğum sonrası kanamalar, dikiş atılmışsa dikiş ağrısı, oturup kalkma da zorlanmalar söz konusu, kayınbirader ve 2 çocuk evdeyken kanaması olan bir lohusa nasıl rahat etsin? Sancısı varken oturmakta güçlük çekerken nasıl otursun yanlarında?

Temizlik ve yemek işindeyse eş kabahatli, yemek yapamayan evini temizleyemeyen hamile eşin yükü kocası tarafından hafifletilmelidir, beraber bir bebek yaptılarsa pekala işleri de beraber yapabilirler, adam silip süpürebilir, yemek yapabilir, 2 bulaşık çamaşırı makineye herkes atar, maharet diğer işlere yardımcı olmaktır.

Adamın neyine acıdınız, kadın hamile haliyle sıcak yemek yiyememiş bir manisi olmayan adama mı üzüldünüz? Spor yapacağına 2 ev temizleyip, tarif alarak çorba yapsaydı keşke.

ay inşallah sen tarlada doğurursun ne güzel bi şey yaaa
Sağol ya
Bu devirde kim tarlada doğuruyor
Benim sözüm pembik gelinlere karninin altından tutup anında dusecekmis gibi tek derdi dünya onun çevresinde dönüyormuş gibi davrananlara

Konu sahibi inşallah bu çocuğunu sağlıcakla kucağına alırsın
Gelen eltiyede işlerin tamamını bırak en kısa zamanda usanir gider

hamile çalışan köylü hamile insanları küçük görmeyin lütfen

Küçük görmüyorum ama yaptıkları şey özenilcek şeyler değil. İnsani olmayan şartlarda yaşamak zorunda kalmışlar. 40 yaşındakiler 60 yaşında gösteriyor çile çekmekten. Herkesten onlar gibi olmalarını bekliyosun, herkesi kınıyosun. Başına gelmiş olabilir aynı durum, sen daha farklı davranmışsındır, daha güçlüsündür vs vs ne bekliyosun en birinci sensin mi diyelim? Çek milletin kahrını, nazını yeni doğmuş bebeğinle rahat rahat oturama mı diyelim?

Aksi fikirler elbet vardır ama bence hamilelik özel bir dönem, bedeninde büyüyen bir bebek var ve o bebeği düşünmek zorunda. konu sahibi sürekli mide bulantısı çektiğini hızlıca ne bulursa yiyip uyuduğunu söylemiş. Kocası sorumsuz geldi bana, kendisi akşam yemeğini vs önemsemiyormuş ama evde hamile bir kadın var, temizliği herşeyi geçtim iyi beslenmeli vitaminli yararlı şeyler yemeli... En azından bir çorba bir sote yapabilirdi eşin... Yardım bile edeceklerse şimdi kimse kusura bakmasında o evde kayın olacak çocuk olacak. Doğum yapan kadın nasıl rahat edecek. Eşinizle güzel güzel konuşun başka zaman gelsinler.

cok iyimsersinuz kocasi ve cocuguyla o eve nasil sigacak

1. Kaç haftalık hamilesin?
2. Misafirler geldiğinde kaç haftalık hamile olacaksın?

Ona göre yorum yapıcam.

Neeee TUALET mi yıkadın?? Hem de MİĞDEN bulanmadan? Vauvvvvv bravo sana süper insan.

Şu hayatta en sevmediğim ekolü temsil ediyorsun. İsmi "bakın ben ne kadar mükemmelim" ekolü. Övündüğün şeyler de bi şey olsa bari. Hamilelikte gösterdiğin performans mükemmel olabilir ama Türkçen berbat.

Yardım edecek olan gezme planları yapmaz ve çoluk çocuk doğum zamanı küçücük eve doluşmaz. Kadının düşmanı maalesef her zamanki gibi yine kadın. Kocasına acıyan da var temizlik bir kadının tek vasfıymış gibi yapamayanı aciz görende. Yazık! 2 ay önce doğum yaptım psikolojik ve fiziksel olarak yaşadığım deneyimin üstesinden daha yeni yeni gelmeye başlıyorum. Lohusayken anneme babama eşime tahammül edemediğim anlar oldu. Kocasi da bir zahmet evi temizleyip bir tas çorba yapabilir degil mi? Ama bir arkadasin da dedigi gibi ama onun penisi var dimi yükü aĝır yapamaz!!!

Adamın eli ayağı tutuyor ve gebelik bulantıları da yok, bu durumda nasıl -cağız oluyor bilemedim

Ben olsam istemem. Rahatımı düşünmem kötü biri olduğum anlamına gelmez bence konu sahibesi. Siz de kötü biri olmuorsunuz bu durumda, ne alaka yani...

Uzuldum gercekten size. Anlayissiz bir kocaniz var. Her seyden once sizi dusunmeliydi. Esiniz sizi dusunmediginde bu durumlarla bas etmek ne yazik ki imkansiz. Hele birde cocuklu aile gelicek sizde kalicak... Buradaki yorumlari, dogum tecrubesi olanlarin fikirlerini bi okutun isterseniz esinize, belki bu durumun disaridan nasil gozuktugune dair bir fikri olur. Umarim sorunsuz ve olabildigince rahat bir dogum sureci gecirirsiniz.

Yaşamayan bilemez. Evde ne kendim pisirebildim ne de evde piseni yiyebildim. Arada arkadaşım çağırdiysa karnım azıcık doydu. Neyse ki 5 ay sürdü, geçti sonra. Ama 5 ay boyunca kustum. Son ayına kadar bulantı yaşayıp kusani da biliyorum. Ben yaşadıklarımı anlattigimda hayret edip böyle olabiliyor mu diyeni de. Onun için yargılamadan önce iyi düşünmek lazım. Herkesin bünyesi bir değil. Herkesin hamileliği de bir değil. Yasadigimi da bir ben bilirim başkası bilemez değil mi?

Konu sahibi bence eltinizi arayıp durumunuzu anlatın. Anlayışlı biriyse sizi hoş görecektir. Değilse de önemi yok. Gölge etmesinler yeter.

Senin nenelerinin köylü teyzelerinin yediğinden yemiyoruz, kemiklerimiz market tavuk kemiği gibi cıtır cıtır ,nenelerinin ise köy tavuğu gibi sağlam..anlatabildim mi bacım. Ne yazık ki çağımız böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…