Ev temizlik rutinleriniz nasıl

Haftasonu 4-5 saat temizlik korkunç ama ya.
Günün yarısı gitti.
Hafta içi ufak dokunuşlar varsa haftasonu maksimum 2 saatte bitmeli iş.
2 kişiyse 1 saatte hatta.
Cnm baskasi olsa muhtemelen 2 3 saate bitirir ama benim elim cok pratik degildir birde 2 cocuk var ustelik ev 150 metrekare o yuzden 4 5 saat bu sartlarda mukemmel bizim icin😊

Kızlar öncelikle verdiğiniz tavsiyeler ve kendi rutinlerinizden bahsetmenize teşekkür ederim. Okurken ben nasıl yapabilirim diye düşündüm yazdıklarınızdan.
Öncelikle bugün pazar mesela sabah 9da kalktım, kahvaltı hazırladım, yemekleri hallettim, kalan çamaşırlarım vardı onları attım , evin her yerine süpürge çektim ve 3 odayı sildim. Ama yani bugün pazar , kendime kızıyorum pazar böyle geçmemeliydi gibi geliyor. O yüzden yazdıklarınızdan mantıklı bulduklarımı ve uygulamayı düşündüklerimi size sıralayayım :

-bilgi vereyim önce çocuk yok, evim 2 artı bir ama uzunlamasına geniş evlerden. mutfağım haddinden fazla büyük, ama banyo tuvaletim küçük. mutfak en çok yoran yerlerden biri. dolaplarım beyaz evin genelinde beyazlık var. misafir geleceği zaman hep daha çok yorulmama neden oluyor.
-robot süpürge konusunda çok tavsiye gelmiş, biraz pahalı gördüm , telefon taksidim bittikten sonra ancak alabilirim onu çok fazla açıldım çünkü bu ay. ama alanların yorumlarını okudum elim ayağım oldu yazmış hepsi.
-yardımcı biri konusunda kafamda şu var, hamilelik düşündüğüm bir dönemdeyim eğer hamilelik olursa o zaman tutmayı planlıyorum , sizin de dediğiniz gibi en azından genel temizlik için lazım olacak
  • Çok fazla eşya çok fazla iş demek , gereksizleri kaldırma kararı aldım
  • soran olmuş misafirin var mı, hayır pek misafirim yok ama özellikle tüm çabam hijyene dikkat etmek
-şu dağınıklık konusunda hafta içinden dikkat etmem gerektiğini çok çok iyi anladım. yorgunluğa rağmen kendimi zorlamam lazım cidden
-banyom dediğim gibi küçük duşa girdiğimde tuvaleti kullandığımda zaten temizlik malzemeleri hemen orada oluyor , hemen hallediyorum orası hiç sorun çıkarmıyor.
-şu anki planım hafta içine yayabildiğim kadar yaymak çünkü hafta sonu cidden böyle hep temizlikle geçince üzülüyorum

başka önerisi olanlara hep açığım, tekrar sağ olun kızlar

En iyisi yardımcı almak. Ev hanımıysan yahut maddi olarak çekincelerin varsa onu anlarım. Ama çalışan kadınların hem dışarıda hem içeride kendilerini bu kadar yıpratmalarını doğru bulmuyorum açıkçası. Birazcık da kazandığını kendi konforları için harcamalarını adil buluyorum. Sağlık gidince gelmiyor geri.

Evde kedi olduğu için her gün evi süpürüyorum alışkanlık oldu artık hiç de zor gelmiyor hafta sonu bize kalsın diye çamaşırları cuma günü yıkayıp ütüleyip kaldırıyorum bekletmiyorum bekletsem maşallah 3 4 gün sürünür. onu da alışkanlık yaptım son tur çarşafları yıkıyorum onları ütülemeden kaldırdığım için sıkıntı olmuyor
zaten ev devamlı toplu olduğu için işten geldiğimde göze batmıyor

X