• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğum çantam ve kızımın bakım çantası hazır

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

_DURU_24

BÜYÜK VE KÜÇÜK AŞKNA AŞIK
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2006
1.660
18
158
42
İstanbul
Merhaba arkadaslar...doğum çantamı hazırladım...kızımı bakımçantasınıda hazırladım...acaba erkenmi daha...33+2 haftalığım.çantalara neler koyduğumu yazayım...eksik varsa söyleyin...ve sizlerde hazırladınızmı çantalarınızı.neler koydunuz içine yazın bakalım fikir olsun...

Anne çantası içindekiler(yani benim)
1-)gecelik ve sabahlık 2'li takım
2-)pijamalı 3'lü takım
3-)pijamalı 2'li takım
4-)saten pijama 2'li takım
5-)2 tane alt eşortman
6-)hastaneden çıkış için eşortman takımı
7-)emzirme atleti 1 adet
8-)emzirme sütyeni 2 adet
9-)6 tane külot
10-)5 tane çorap
11-)1 adet yüz havlusu
12-)terlik 2 tane (ayakkabı seklinde ve normal terlik)
13-)rulo havlu kağıt
14-)peçete
15-)ıslak mendil(daklin)
16-)ballı sabun(amway)
17-)johson kolonya
18-)limon kolonyası
19)tarak-tokalar-kırmızı-pembe-mor sac kurdaleleri(bantları)
20-)fön makinası fırcalı
21-)makyaj malzemeleri
22-)deodorant-parfüm
23-)göğüs pedi
24-)vajinal ped(orkid ve hasta bezi (cok kanama olursa hasta bezi iyi olur diyolar)
25-)çetik
26-)üzerime örgü şal
27-)fotoğraf makinası
28-)kamera
29-)telefon ve şarj aletim
30-)diş fırçam ve macunu
31-)eşim için 1 adet kazak ve swet tişört parfüm jöle diş fırçası
32-)göğüs çatlağı önleyici krem(lansinoh)
33-)göğüs mendili
34-)lizöz
35-)göğüs kalkanı (silikon koruyucu)
36-)eşim için eşortman
şimdilik benimkiler bu kadar aklıma gelirse baska bişey koyacagım yine cantaya burayada eklerim

bebek çantası çindekiler (yani kızımın)
1-)2 takım hastane cıkısı battaniyeleri patikleri önlükler eldivenleri şapkalarıyla takım olarak
2-)2 adet çorap
3-)2 adet ayaklı alt
4-)2 adet iç zıbın
5-)2 adet uzun kollu badi
6-)yün battaniye 1 adet
7-)10 tane ultra prima bez
8-)uni baby yeni doğan ıslak bez
9-)1 paket pamuk
10-)kulak pamuğu
11-)saç fırçası(belki uzun saclı olur kızım:))
12-)pişik önleyici krem(sebamed)
13-)pişik kremi(sebamed)
14-)johnson kolonya
15-)ağız mendili 2 adet
16-)sac bandı
17-)taşıma koltuğu
18-)tüylü kulaklı simli kundak

şimdilik bu kadar koydum unuttuklarım olursa cantaya koyarım burayada eklerim...umarım sizide fikir olmustur..hadi sizde yazın bakalım...

Son düzenleme:
Bu arada emzik koymayacagımıda eklemek isterim...daha küçücük bebeğe emzik veremem hatta emzik ve emzik kutusu aldım ama hiç kullanmaya bilirim..

ya çok güzel kullanıcaklarını yazmışsın buralarda sürekli gördüğümüz gerekli gereksiz şeyler. ama bir şey takıldı gözüme çok fazla pijama takımı eşofman vs götürmüyormusun gerek var mı sence o kadara. bu arada eşin için bence tişört koymalısın birde. ben öyle yapacağım çünkü hastaneler inanılmaz sıcak oluyor. bebek kulak pamuğu nasıl oluyor kulak çubuğumu . çubuk ise eğer önerilmiyormuş diye duydum pamuğunu duymadım. güzel bir şey ise bende alıyım bende 26 haftalık hamileyim tamamlıyorum şu an herşeyi sanırım bitti ama gözden geçiriyorum . bir de her hastane bebek kıyafetini vermiyor. o yüzden lazım olabilir. ama çoğu yer hasta bezini veriyormuş işte verilir verilmez insan yine de koyuyor. bende kesin büyük bavul yaparım :) bir şey soracağım size bende ana kucağı yani taşıma koltuğu aldım. göya yenidoğan için ama beli kıvrılmazmı içinde. yani dümdüz değil ya ergonomik mi oluyor fikriniz var mı? komik bir şey söliyimmi eşime kopyaladım şimdi bunları hani bizde yapacağız manasında. ilk yazdığı cümle 6 aymı kalacağız yaw orada :) ne güldüm. erkek işte gereksiz herhalde öle git gel sanıyor. :)

merhaba öncelikle...sorulan sorularınızı cevaplamak istiyorum profösyenel cekim düşünmezmisin denilmiş...evet düşündüm ama fiyatı biraz yüksek geldi acıkcası...benim dogumuma zaten eşim girecek kamerayla o cekecek fotograf makinasıylada hemsire cekicek...bahçelievler medical park hastanesinde yapıyorum allah kısmet ederse dogumumu....hastane cıkısı tulum v.s verirler büyük ihtimalle ama kendi cicilerini giymesini tercih ederim+ped v.s verilir ama ben yinede herseyimi götüreyim...zaten ben bi yola cıkıyorum tatil v.s iğneden ipliğe herseyimi koyarım hiç eksiksiz en ince ayrıntısına kadar buda öyle oldu...kulak pamugu demişiniz kulak cubugu demek istemiştim yanımda bulunsun...esertmen pijama fazla denilmiş...olsun yedekte dursun kanama m fazla olur altıma gecer sürekli zor durumda kalmayım hastanede tedbiri elden bırakmamak lazım...evet eşim için 1-2 tane tişört koymam lazım kısa kollu haklısınız unutmusum kızlar...ipekhan demek eşin öyle dedi hee...ee deseydin bu işler böyle :)))
öpüyorum sizleri iyi bakın kendinize hakkımızda hayırlısı...

elifcim bence artık hemen hazırlamalısın orada dursun ne olucak. Allah korusun acil bi durumolur sonra zorda kalma. durucum bende bu arada göztepedeki medical parka gidiyorum. bazışeyler oradada aynıdır bence yaa. yani hastaneler sonuçta aynı. yapılan hizmette aynıdır diye düşünüyorum. ve şunu demek istiyorum.doktorlaar odaya akraba eş almıyorlarmış. doğum fotocusunuda son anda alıp fotosunu çektirip çıkartıyorlarmış, hastanede süsleme yapılmıyormuş buda bilgi olsun aramıştım da :) kapı süsü vs takmıyorlarmış. ama kıyafet veriyorlarmı bilmiyorum. verselerde bende istemem kendi kıyafetini götürürüm bebeğimin.valla eşim öyle dedi yarım saat güldüm 6 ay mı kalıcaksınız dedi :) kendi hazırladığım bavulu görünce ne diycek merak ediyorum :) evet pijama eşofmanda haklısın aslında kanama çok olabilir ped vermezlersede 3 kuruş için değer mi alırım eve geçincede kullanırız.en azından gece yatarken. bende öpüyorum çokkk.

güzelim 3 pijama artı iki eşofman altı bana biraz fazla geldi sonuçta sezeryan bile olsan en çok 2 gece kalıcaksın.kanaman ne kadar çok olursa olsun hasta bezin var çok sık değişmene gerek kalmaz.Bence eşofmandan ziyade bir gecelik daha almanda yarar var derim.İlk olarak gecelik giyiliyormuş hemşireler pansumana geliyorlarmış kolaylık açısından gecelik al bence.

haklısın ipekhan dün ayaklandım tamamladım sayılır a.s.
ama duru arkadaşımızın listesi biraz kabarık gibime geldi onları sığdıracak çanta bulamam :DD

canım herseyı en ince ayrıntsına kadar düşünmüşsün
ama pijama ve eşofman takımları bana biraz fazla geldi.
ben 1 gecelik sabahlık takım ,2 de pijama koydum
eve gelince ayrı bir logusa gecelıgı gıyecegım
bence sen azıcık gıysılerı azalt tatlım,bir de 5 corap bana cok geldı neden 5 tane :)
benımde 26.haftamdan bu yana hazır cantam
bir de hastanede bebek için pişik kremının cokta gereklı oldugunu dusunmuyorum
tabı karar senın
hayırlısı olsun bakalım cnm

Valla bende 35 haftadayım daha hazırlamadım
Ama durucum bana da biraz pijama eşortman falan fazla geldi .
Ben kendimce 2 gecelik bi sabahlık birde pijama koymayı düşünüyorum.
Çıkış içinde ayrı bir kıyafet tabi .
Birde kulak çubuğu çocuk için hiç önerilmiyor ben kullanmıcam doktor tavsiyesi :)
Eşin için eşortman altı al bence refakatçi kalırsa rahat etsin .
genel olarak da listen süper yararlanıcam çantamı hazırlarken :)

elifcim iyi yapmıssın bencede. bende 26 haftalığım ama daha erken değil mi ya benim için. benim aldığım herşey torbalar içinde zaten oradan bulamam bile oda takımı ocak 15 de gelicek artık ondan sonra. hastaneye geldiğim kıyafetle çıkarım oradan herhalde. :)

Merhaba arkadaslar...doğum çantamı hazırladım...kızımı bakımçantasınıda hazırladım...acaba erkenmi daha...33+2 haftalığım.çantalara neler koyduğumu yazayım...eksik varsa söyleyin...ve sizlerde hazırladınızmı çantalarınızı.neler koydunuz içine yazın bakalım fikir olsun...

2-)pijamalı 3'lü takım
3-)pijamalı 2'li takım
5-)2 tane alt eşortman
7-)emzirme atleti 1 adet
8-)emzirme sütyeni 1 adet
9-)6 tane külot
10-)5 tane çorap
11-)1 adet yüz havlusu
13-)rulo havlu kağıt
14-)peçete
15-)ıslak mendil(daklin)
16-)ballı sabun(amway)
17-)johson kolonya
18-)limon kolonyası
20-)fön makinası fırcalı
21-)makyaj malzemeleri
22-)deodorant-parfüm
23-)göğüs pedi
24-)vajinal ped(orkid ve hasta bezi (cok kanama olursa hasta bezi iyi olur diyolar)
25-)çetik
26-)üzerime örgü şal
27-)fotoğraf makinası
28-)kamera
30-)diş fırçam ve macunu
33-)göğüs mendili
şimdilik benimkiler bu kadar aklıma gelirse baska bişey koyacagım yine cantaya burayada eklerim

1-)2 takım hastane cıkısı battaniyeleri patikleri önlükler eldivenleri şapkalarıyla takım olarak
2-)2 adet çorap
3-)2 adet ayaklı alt
4-)2 adet iç zıbın
6-)yün battaniye 1 adet
9-)1 paket pamuk
10-)kulak pamuğu
13-)pişik kremi(sebamed)
14-)johnson kolonya
15-)ağız mendili 2 adet
16-)sac bandı
17-)taşıma koltuğu

şimdilik bu kadar koydum unuttuklarım olursa cantaya koyarım burayada eklerim...umarım sizide fikir olmustur..hadi sizde yazın bakalım...

duru masallah canım hastaneye tasınmayı düşünüyorsun heralde...bavulla fılan mı gıdıyorsun acaba hastaneye:)kız ne yapcan okadar seyı..bak ebn hastanede calısıyorum en fazla 1-2 gece yatırıyorlar sezeryan olanalrı..normal dogumu aynı gun cıkarıyorlar..ne bu tatıle cıkar gıbı ..allah iyiliğini versın yani:):emir_bebek:

bu arada durucugum eger normal dogum yapacaksan yada öyle bır ıhtımal varsa..bır kac parca buyuk boy kumas parcası yada bez götürmenı tavsıye ederım..normal dogumda burdakı ebe arkadaslar temzı kaynatılmıs bez paercası getırmemı ıstedıler..bır kısmını anneyı sılmede kullanıyorlarmıs bır kısmınıda bebk için..aklınzıda bulundsun kızlar.siz götürmezsenız hastanedekı mevcut kumas parcalarını kullanıyorlar onlarda ne kadar saglıklı olur bılınmez..

Selam kızlar....pijamalar eşortmanlar fazla demişiniz ama olsun ben yanımda götüreyimde dhem değişik değişik giyerim süslenirim...hemde ne olur ne olmaz tedbirli olalım...bu arada göğüs kalkanı aldım (silikon koruyucu) birde lizöz örüyorum onu koyucam cok cici oluyor...bitince resmini eklerim...ipekhan dr um dedi bana zaten tek eşini alabiliriz doğuma başka kimse giremez dedi...odayıda süsletiyorlar biliyorum...birde kamera ve fotğraf makinasını hemşirelerde alıp cekiyorlar..illaki yakının olmasına gerek yok...

canım herseyı en ince ayrıntsına kadar düşünmüşsün
ama pijama ve eşofman takımları bana biraz fazla geldi.
ben 1 gecelik sabahlık takım ,2 de pijama koydum
eve gelince ayrı bir logusa gecelıgı gıyecegım
bence sen azıcık gıysılerı azalt tatlım,bir de 5 corap bana cok geldı neden 5 tane :)
benımde 26.haftamdan bu yana hazır cantam
bir de hastanede bebek için pişik kremının cokta gereklı oldugunu dusunmuyorum
tabı karar senın
hayırlısı olsun bakalım cnm

selam kelebekçiğim...çoraplara gülmüşün çok diye:)))
evet fazladan koydum annem falanda gelicek yedek dursun birine lazım olur belki...
kış gün çift çift giyeriz ayol :)))

kulak temizleme çubuğu bebekler için özel arkadaşlar. dalinin var. markete yada eczaneye gidince bir bakın içine girmiyor zaten isteseniz de girmiyo kulak kepçesini temizleyip kurulamak için sadece. yıkadıktan sonra suyunu falan kurulamak için.

Kızlar DURU_24 arkadaşımızı bilmiyomusunuz.Abarttıkça abartır:)resimli zannettim bi an...15 sayfa bakıcaz şimdi die açtım başlığı:) Allahtan listeymiş.Ama merak etmeyin duramaz bi kaç güne herşeyin resmini koyar.Aman pedleri falan koymas inşallah :))

bence çoraplar fazla değil sezaryen sonrası ayaklar eller çok üşürmüş hatta çorapları çift tabanlılardan hazırlamak da iyi olur bence benim normalde bile ayaklarım donar ameliyat sonrasını düşünemiyorum bile.

güle güle kullanın hazırladıklarınızı

ben daha hazırlamadım bile çantamı annemi bekliyorum -tatlicadiarzu-

2-)pijamalı 3'lü takım
3-)pijamalı 2'li takım
5-)2 tane alt eşortman
7-)emzirme atleti 1 adet
8-)emzirme sütyeni 1 adet
9-)6 tane külot
10-)5 tane çorap
11-)1 adet yüz havlusu
13-)rulo havlu kağıt
14-)peçete
15-)ıslak mendil(daklin)
16-)ballı sabun(amway)
17-)johson kolonya
18-)limon kolonyası
20-)fön makinası fırcalı
21-)makyaj malzemeleri
22-)deodorant-parfüm
23-)göğüs pedi
25-)çetik
26-)üzerime örgü şal
27-)fotoğraf makinası
28-)kamera
30-)diş fırçam ve macunu
33-)göğüs mendili
34-)lizöz
35-)göğüs kalkanı (silikon koruyucu)
36-)eşim için eşortman

2-)2 adet çorap
3-)2 adet ayaklı alt
4-)2 adet iç zıbın
6-)yün battaniye 1 adet
9-)1 paket pamuk
10-)kulak pamuğu
13-)pişik kremi(sebamed)
14-)johnson kolonya
15-)ağız mendili 2 adet
16-)sac bandı
17-)taşıma koltuğu
18-)tüylü kulaklı simli kundak

Çok fazla eşofman pijama vs koymuşsun tatilemi gidiyorsun hayırdır? :)
Şaka bir yana hakikaten fazla koymuşsun,

Bir uzun kollu gecelik birde pijama yeterli.Hastaneden çıkarkende hastaneye gelirken giydiklerini giyersin merak etme hemen bol olmaz karnın epeyce şiş çıkıyorsun.

Hem peçete hem kağıt havlu fazla bir tanesini çıkart.Hatta bence ikisinide çıkart...

Kulak pamuğunu direk çıkat, ne yapıcan onla anlamadım? Bebek doğar doğmaz kullanılmaz öyle şeyler.

Emzirme sütyenini 2 adet koy, bir adet korse koy, kolonya koyma bebek rahatsız olur kokudan. Parfüm bile sıkma ki senin kokunu alsın. Özel hastanede yapıcaksan doğumu bez ıslak mendil falan fişman bile almana gerek yok, ben sadece geceliklerimi, diş fırçamı ve kurdelamı kullanmıştım.

Hayırlısıyla allah kucağına almayı nasip etsin...

Son düzenleme:
Back