• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğum çantam ve kızımın bakım çantası hazır

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
durucum göğüs kalkanı alıp almama konusunda bende kararsız kaldım. iyimiymiş? süt içinde birikiyormuş öyle mi ? o zaman göğüs pedi kullanmıycaz sanırım? sütyenin içinde o kocaman şeyle rahatsız olmayacakmıyız?

bebek için 10 adet bez çok az deilmi
onu 2-3 saatte halledebilir walla
biz bütün paketi götürmüştük
arabanın bagajında durdu ve lazım da oldu

Kızlar DURU_24 arkadaşımızı bilmiyomusunuz.Abarttıkça abartır:)resimli zannettim bi an...15 sayfa bakıcaz şimdi die açtım başlığı:) Allahtan listeymiş.Ama merak etmeyin duramaz bi kaç güne herşeyin resmini koyar.Aman pedleri falan koymas inşallah :))

ayyy canım yaa üzüldüm sana bak şimdi ya offff neyse takma böyle şeyleri kafana :))) :jeyyar:evet hayatım abartıyorum abartmaya bayılırıııımmmmm ben...pedlerin resimlerinide en kısa zamanda koyarım fikir ve bilgi sahibi olursun senin açından iyi olur...
bu arada nazar etme ne olur çalış seninde olur :))))

Çok fazla eşofman pijama vs koymuşsun tatilemi gidiyorsun hayırdır? :)
Şaka bir yana hakikaten fazla koymuşsun,

Bir uzun kollu gecelik birde pijama yeterli.Hastaneden çıkarkende hastaneye gelirken giydiklerini giyersin merak etme hemen bol olmaz karnın epeyce şiş çıkıyorsun.

Hem peçete hem kağıt havlu fazla bir tanesini çıkart.Hatta bence ikisinide çıkart...

Kulak pamuğunu direk çıkat, ne yapıcan onla anlamadım? Bebek doğar doğmaz kullanılmaz öyle şeyler.

Emzirme sütyenini 2 adet koy, bir adet korse koy, kolonya koyma bebek rahatsız olur kokudan. Parfüm bile sıkma ki senin kokunu alsın. Özel hastanede yapıcaksan doğumu bez ıslak mendil falan fişman bile almana gerek yok, ben sadece geceliklerimi, diş fırçamı ve kurdelamı kullanmıştım.

Hayırlısıyla allah kucağına almayı nasip etsin...

tesekkür ederim hayatım bilgilerin için dikkate alacağım..evet aslında kulak çubuğuna gerek yok...bak korseyi unutmuşum ben saol hatırlattığın için hemen almalıyım...ama nasıl korse bel için olanlar var yünden ondan değilmi canım?

bebek için 10 adet bez çok az deilmi
onu 2-3 saatte halledebilir walla
biz bütün paketi götürmüştük
arabanın bagajında durdu ve lazım da oldu[/QUO
füsfüsçüm saol canım uyardıgın için...bizde öyle yapalım mağdem bagaja paketi atayım bari...

bzim burda sezeyan olunca 10 önce cok zor cikarmazlar türkiyede iki günde cikrariyorlar masallah.pijamalarin coklugu iyi oluyor.emzirme südüyeni yeterli degil bir tane yetmiyor.birde bebesie bosuna pisik cremi falan alma.daha ona gerek duymayacaksin cünkü.

Merhaba arkadaslar...doğum çantamı hazırladım...kızımı bakımçantasınıda hazırladım...acaba erkenmi daha...33+2 haftalığım.çantalara neler koyduğumu yazayım...eksik varsa söyleyin...ve sizlerde hazırladınızmı çantalarınızı.neler koydunuz içine yazın bakalım fikir olsun...

Anne çantası içindekiler(yani benim)
1-)gecelik ve sabahlık 2'li takım
2-)pijamalı 3'lü takım
3-)pijamalı 2'li takım
4-)saten pijama 2'li takım
5-)2 tane alt eşortman
6-)hastaneden çıkış için eşortman takımı
7-)emzirme atleti 1 adet
8-)emzirme sütyeni 2 adet
9-)6 tane külot
10-)5 tane çorap
11-)1 adet yüz havlusu
12-)terlik 2 tane (ayakkabı seklinde ve normal terlik)
13-)rulo havlu kağıt
14-)peçete
15-)ıslak mendil(daklin)
16-)ballı sabun(amway)
17-)johson kolonya
18-)limon kolonyası
19)tarak-tokalar-kırmızı-pembe-mor sac kurdaleleri(bantları)
20-)fön makinası fırcalı
21-)makyaj malzemeleri
22-)deodorant-parfüm
23-)göğüs pedi
24-)vajinal ped(orkid ve hasta bezi (cok kanama olursa hasta bezi iyi olur diyolar)
25-)çetik
26-)üzerime örgü şal
27-)fotoğraf makinası
28-)kamera
29-)telefon ve şarj aletim
30-)diş fırçam ve macunu
31-)eşim için 1 adet kazak ve swet tişört parfüm jöle diş fırçası
32-)göğüs çatlağı önleyici krem(lansinoh)
33-)göğüs mendili
34-)lizöz
35-)göğüs kalkanı (silikon koruyucu)
36-)eşim için eşortman
şimdilik benimkiler bu kadar aklıma gelirse baska bişey koyacagım yine cantaya burayada eklerim

bebek çantası çindekiler (yani kızımın)
1-)2 takım hastane cıkısı battaniyeleri patikleri önlükler eldivenleri şapkalarıyla takım olarak
2-)2 adet çorap
3-)2 adet ayaklı alt
4-)2 adet iç zıbın
5-)2 adet uzun kollu badi
6-)yün battaniye 1 adet
7-)10 tane ultra prima bez
8-)uni baby yeni doğan ıslak bez
9-)1 paket pamuk
10-)kulak pamuğu
11-)saç fırçası(belki uzun saclı olur kızım:))
12-)pişik önleyici krem(sebamed)
13-)pişik kremi(sebamed)
14-)johnson kolonya
15-)ağız mendili 2 adet
16-)sac bandı
17-)taşıma koltuğu
18-)tüylü kulaklı simli kundak

şimdilik bu kadar koydum unuttuklarım olursa cantaya koyarım burayada eklerim...umarım sizide fikir olmustur..hadi sizde yazın bakalım...

hastane cantanda bir ben eksigim vallaa:)))) bebegin ki normal de senin hazırladıgına diyecek söz bulamıyorum:))) saç kurutma makinesi ve esine kazak alman ilgincime gittii:))) dogumdan sonra fön cekecek banyo yapacak degilsin ya orada:))bukadar eşyayı kac valize sıgdırdın merak ettim:)))doktorlar muhtemelen bu esya kadrosunu gorunce seni kalıcı falan sanır:))

hastane cantanda bir ben eksigim vallaa:)))) bebegin ki normal de senin hazırladıgına diyecek söz bulamıyorum:))) saç kurutma makinesi ve esine kazak alman ilgincime gittii:))) dogumdan sonra fön cekecek banyo yapacak degilsin ya orada:))bukadar eşyayı kac valize sıgdırdın merak ettim:)))doktorlar muhtemelen bu esya kadrosunu gorunce seni kalıcı falan sanır:))

CANIM BENİM HİÇ DOGUMDAN CIKAN BAYAN GÖRMEDİNMİ SAC BAS DARMADAGINIK OLUYOR...DOGUMDAN 2 SAAT SONRA HERSEY NORMALA DÖNER GİRERİM LAVOBOYA SACIMI DÜZELTİRİM MAKYAJIMI YAPAR SÜSLENİR MİSAFİRLERİMİ MİSLER GİBİ KARSILARIM YANİ HAYATIM...
EŞİME 1 ADET KAZAK YADA TİŞÖRT KOYMAMIN SEBEBİ ORADA KOSUSTURCAK TERLİYCEK SIKILCAK ODA DEĞİŞTİRİR ÜZERİNİ YEDEK BİR GİYİM OLURSA...ODA MİSLER GİBİ EŞİNİN YANINDA DURUR....
TEMİZLİK SÜSLÜLÜK İMANDAN GELİR :sm_cool:

bizimde hazır çantamız a.s kendim için bir gecelik sabahlık takım 2 takım pijama 4 adet çamaşır 2 adet atlet 2 adet emzirme sütyeni çorap terlik kağıt havlu hasta bezi ayrıca gece pedi tarak toka bebiş için tam takım hastane çıkışı penye ve peluş battaniye 2 tulup bir alt üst takım bikaç çorap ve patik hırka yelek ağız mendilleri ıslak mendil bebek bezi hem bebeğe hem kendime havlu kendim için ayrıyetten bir tane eşofman altıda koydum birtek kurdelam kaldı onuda alıcaz bakalımhihoyyyt

Bence süper olmuş BeyazBulut bende aynılarını koydum çantama. Ne o yıllanmaya gitmiyoruz ya az ve öz gereken herşey var işte. yalnız göğüs pedini de unutma. ben atlet koymadım daha doğrusu emzirme atleti almadım henüz. sen normal atletmi/emzirme atletimi koydun.

sezeryanla dogum yapmış bir anne olarak benimde önerilerim olacak
duru arkadaşımsezeryanla dogum yapcaksan eger hiç bu kadar fazla pijama sabah gecelik alma yanına derim çünkü ameliyat sonrası kalkıp yatmak bile o kadar zor oluyor ki sürekli kıyafet değiştirebilcegini lavaboya gidip uzun süre ayakta kalabilcegini sanmıyorum ben 3 günlük hasatnede kaldıgım sürece yürüyüş yapmaya kalkarken bile iananılmaz zorlandım ama 3,gün sonunda herşey yoluna girdi ve hiç yatmadım normal hayatımı idame ettirdim ama artık eve gelmiş olmuştum bu yüzden bu götürceklerin yalnızca çanta bekler gibime geliyor

Duru daha önce hastanede yattınmı bilmiyorum ama ben 2 kez doğum servisinde yattım. Hataneye ilk yatacağım gün makyaj malzemlerimi, ve kıyafetlerimi almıştım, üstelik ben sadece bulantıdan yattım hastaneye doğum gibi zor bir olayı gerçekleştirmek için değil. Bir çeşit eşofman takımı ile 3 gün yattım ve çıktım, götürdüğüm herşey çantada bekledi, hastane ortamında sürekli yatıyorsun, saçının başının dağınık olması kimin umurundaki, üstelik doğumdan sonra fön makinesi felan asla kullanılmaz bence, hem belki fişi takacak priz bile bulamayacaksın, canının acısından misafiri bile gözün görmeyecektir bence.

Ay dayanamadım yazıcam kusura bakmayın:utangac: Neden olaya hastaymışız gibi bakıyosunuz anlamadım? Sezeryan ya da normal olsun bi şekilde doğumumuz olucak ve sonrasında hayat devam ediyo üstelik hastanede kaldığımız sürede dahil, bizler için özel bi 40 gün olmalı. Loğusalıkda hayatımızda iz bırakıcak bi süreç. Tabiki süslenicezde, doğum sonrasındaki ilk 5-10 saatlik sıkıntılı süre geçtikten sonra süslü geceliklerimizide giycez, makyajda yapıcaz kırmızı kurdelemizide takıcaz. Bu anlar hayatımızda kaç kez olucak? Üstelik DURU_24 gibi ilk kez doğum yapıyosak ki benimde ilk doğumum bencede bu heyecanı yaşamalıyız. Bende hastane çantama, saç maşamı koyucam, kırmızı ojemide koyucam. Görümcem 10 ay önce sezeryanla doğum yaptı ve doğumun ertesi günü hemşire onu yıkadı, süslü pijamasını giydirdik, HASTANENİN ÖZEL KUAFÖRÜ geldi saçına fön çekti misafirlerinide gayet şık ve moralli karşıladı. Bu kadar eleştri gereksiz kızlar, hayatta tadını çıkarıcağımız sayılı anlarımızdan biri bence doğuma.s.

april 16 sana katılıyorum doğum bi hastalık değildir....evet ilk doğumumuz bunun her anını her heyecanını yaşamamız gerek...evet belki cok sey koymus olabilirim cantaya...olsun sırtımda tasımıycam ya cantayı arabanın bagajına attımmı bana ne zararı var dimi yani...ben tatilede cıkarken böyle hazırlanıyorum...en ince ayrıntıya kadar herseyimi koyarım...sonra bişey lazım olucak ters bişey olucak oralarda aramaya ne gerek var cantamda olsun içimde rahat olsun....sağa sola kosusturmayalım sonra...aprilcim sen kırmızımı koydun ojeni hayatım ben toz pembe koydum :))))
hadi bakalım hakkımızda hayırlısı..

april 16 sana katılıyorum doğum bi hastalık değildir....evet ilk doğumumuz bunun her anını her heyecanını yaşamamız gerek...evet belki cok sey koymus olabilirim cantaya...olsun sırtımda tasımıycam ya cantayı arabanın bagajına attımmı bana ne zararı var dimi yani...ben tatilede cıkarken böyle hazırlanıyorum...en ince ayrıntıya kadar herseyimi koyarım...sonra bişey lazım olucak ters bişey olucak oralarda aramaya ne gerek var cantamda olsun içimde rahat olsun....sağa sola kosusturmayalım sonra...aprilcim sen kırmızımı koydun ojeni hayatım ben toz pembe koydum :))))
hadi bakalım hakkımızda hayırlısı..

Canım benim ojemde kırmızı, terliğimde:)) Hemde üzerinde tüyler var. Valla ben evlenirken bile bu kadar telaşla hazırlanmamıştım. Loğusalık bence evlenip gelin olmaktan hem daha özel hem de kutsal...

duru canım listen süper gerçekten
banada çok faydalı olacak çantamı hazılarken
bende herzaman fazla koymaktan yanayım
hastane bu nolur nolmaz dimi
hem lazım olur olmaz önemli değil nasılsa kullanılmayan orda kalmıcak eve alıp geleceksin çantada dursun her ihtimale karşı
bitek saten gecelik koymayı düşünmüyorum ben çantama ben doğumumu yurtdışında yapıcam orda pek tuhaf kaçar öyle bişey diye düşünüyorum a.s
bide eşim için çantaya bişey koymayı ben hiç düşünmemiştim hep kendimi ve bebeği düşünüyordum :bbo:
gerçi yurtdışında hastanede refakatçı olayı olmuyor ama genede adamcağızıma bir penye, bir terlik koyarım bari bende :1hug:
inşallah kolay bir doğum olur canım allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah :Saruboceq:
doğumu atlatıktan sonra bencede süslenip püslenmek çok güzel olur diye düşünüyorum saç baş dağınık perişan bir vaziyette gözükmek istemem kimseye

duru canım listen süper gerçekten
banada çok faydalı olacak çantamı hazılarken
bende herzaman fazla koymaktan yanayım
hastane bu nolur nolmaz dimi
hem lazım olur olmaz önemli değil nasılsa kullanılmayan orda kalmıcak eve alıp geleceksin çantada dursun her ihtimale karşı
bitek saten gecelik koymayı düşünmüyorum ben çantama ben doğumumu yurtdışında yapıcam orda pek tuhaf kaçar öyle bişey diye düşünüyorum a.s
bide eşim için çantaya bişey koymayı ben hiç düşünmemiştim hep kendimi ve bebeği düşünüyordum :bbo:
gerçi yurtdışında hastanede refakatçı olayı olmuyor ama genede adamcağızıma bir penye, bir terlik koyarım bari bende :1hug:
inşallah kolay bir doğum olur canım allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah .............
doğumu atlatıktan sonra bencede süslenip püslenmek çok güzel olur diye düşünüyorum saç baş dağınık perişan bir vaziyette gözükmek istemem kimseye

bıraz fazla abartı ama

Back