- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 43
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Güllük gülistanlık evlilik zaten yok.Yuvarlanip gidiyorduk.Dengeliyorduk.Saygisiz değildik. Hiç Bu kadar dibe vurmamistkKonu sahibi sizi anlıyorum az çok çünkü ben de zor bir çocuk büyütüyorum ailelerden uzakta. Ay hepimizin çocuğu zor biz böyle olmadık diyenlere de anlam veremiyorum. Herkesin tahammül seviyesi, yaşadığı şeyler falan farklıdır. Amaa konu sahibi çocuktan önce de güllük gülistanlık paylaşımlarınız olan bir evliliğiniz yokmuş kendinizi kandırıyorsunuz.
Oyun grubuyla kres arasinda buyuk bi fark varmi bilmiyorum oranin sistemini ....Geçen mayıs ayından beri bir oyun grubunda durması için uğraşıyoruz.Cevapkarda da yazdım Pedagog psikolog oyun terapisi hiçbiri çözüm olmadı. Kapısından giriyoruz.henuz oyun oynamasını sağlayamadı.
Ohaaa diyorum gerçekten çocuklarımız Rabbimin emanetidir katil oluruz ne demek madem öyle neden çocuk.yaptiniz annelik babalık bu mu rahatiniz keyfiniz için size o kadar zor geliyor çok şükür Rabbım bana iki evlat verdi kurban olurum onlara ikisede çok yaramaz ama asla böyle birsey düşünmedim ne ben nede eşim Çocuk bu yaramaz olur tabi en doğal hakkı dır annelik doğurmakla olmuyor maalesefBizim bu duruma gelmemizin nedeni çocuk. Ne o ne de ben tek başına bakmayız çünkü şu anda çocuğa.Ikj kişi delirdik,tek kişi kesinlikle intihar ederiz ya da katil oluruz
Eveet, sende güzel durur bence deseydinizKızım neredeyse 3 yaşına girecek. Eşimle dönüşümlü bakıyoruz.Eşim sabah gidiyor okula ,ben öğleden sonra. Geceleri çok sık olmasada uyanıyor kızım Özellikle hastaysa sabahlıyoruz .Eşim sabah erken okula gittiği için ayrı odada uyuyor. Uyanınca zor uykuya dalıyor ve oldukça gergin oluyor. Aynı odada yatmak çok sıkıntı oldu.Cocuk ağlarsa diye kapıları açık bıraksam eşim de uyanıyor, yanından kalkıp çocuğa baksam yine uyanıyor. Bu defa sürekli bağırıp ortamı daha çok geriyor. Çocuk daha fazla ağlıyor. Gün içinde de akşam 5 ten sonra üçümüz bir araya geliyoruz.Cocukla kaliteli zaman geçiriyoruz.Esim de güzel etkinlikler yapıyor vs.Cocuk uyuduktan sonra bize 2 saat kalıyor ama o 2 saatte benim eşim yok.Kulakligi takıyor ya dizi izliyor yada güldür güldür falan.her gece bu böyle .sonra kalkıp gidip yatıyor.Birkac defa farklı konular açtım sohbet olsun diye,dinledi,bitti mi dedi bitti dediğimde kulaklığı geri taktı.Hayatjmda kendimi hiç bu kadar yalnız sevgisiz hissetmemiştim.Az önce yaz için onların koy evine lazım olan bir tadilattan konu açtım. Laminant falan buldum İnternette.Yine Bi bakar mısın guzelmisler dedim.Ne yapayım g. Sokayım dedi.Geri kulaklığını taktı. O kadar mallaştim ki anlatamam. Hissedemiyorum artık.
çok haklısınız işinin ehli psikiyatrist hocalarimdan zaten oyun terapisi diye bir şey olamayacağını ve bunun para tuzağı olduğunu çok fazla duydum.Hayır buyuksehir değil.yani adı büyük ama kendisi küçük ve imkanları az bir şehir. 3 5 aylık pedagog psikiyatrist tecrübeme göre söyleyebilirim ki resmen.l ticaret olmuş bu iş.Kime güveneceğimi kimden destek alacağımı.sasurdim.Oyun atölyesine gittik. Sahibi psikolog. Iceride nasıl müzik açık anlatamam. 2 saat boyunca o müzik son ses devam etti.Cocuklardan kulağını kapatıp ağlayan vardı.Ama her gittiğimiz yerde ellerinde telefon sürekli resimler çekildi.Bizlere.sormadan sosyal medyada yayınlayıp durdular
15 gün önce gittik.Oncesinde odaya ben girdim.Bayana anlattım.Benim çocuğum yeni ortamlarda yabancılara karşı aşırı güvensiz.Bir odaya girmişse ve ona yüksek sesle ooo hosgeldin tarzı yaklasikirsa kesinlikle kıyamet kopuyor diye. Bir sürü not aldı.Tamam eşinizle kızınızı çağıralım dedi.odaya girdiler kadın bir bağırdı.oooo kimler gelmiş diye.kizim başladı ağlamaya. Eşim zor if⁸ndirdi aşağıya.Bayana dedim ben size az önce bu konuyu anlattım,siz tam olarak söylediğim şeyi.yaptjniz.Ayyy kusura bakmayın, beni de yabancilayacagini.dusunemdim dedi.Cocuk psikiyatristine götürün. Hemde acil
Ya çocuğunuzun algıları bu kadar kapalı mı? Bir de çocuk psikolojisinden az çok anlayan bir mesleğiniz var, gerçekten çocuğunuzun bu gerginliği hiç anlamadigini, onun yanında bağırmadiginiz için dünyayı pembe gördüğünü mu düşünüyorsunuz? Daha emen bebeklerin bile annesinin stresini hissettiğine, endişeli annelerin çocuklarının daha huzursuz olduğuna dair tonla araştırma var.Cocuk bunları hissetmiyor işte. Zaten o hissetmesin diye biz bittik.
ya bence de bir bakıcı bulunmalıydı.Yorumuma eklemeler yapmıştım ama bunları okuyunca silsem mi acababakıcı olsaydı daha dingin olup çocuğa eğilebilir sorun çözebilirlerdi belki
Rabbiniz size kimseyi böyle kolay yargılamayın da demedi mi ?Ohaaa diyorum gerçekten çocuklarımız Rabbimin emanetidir katil oluruz ne demek madem öyle neden çocuk.yaptiniz annelik babalık bu mu rahatiniz keyfiniz için size o kadar zor geliyor çok şükür Rabbım bana iki evlat verdi kurban olurum onlara ikisede çok yaramaz ama asla böyle birsey düşünmedim ne ben nede eşim Çocuk bu yaramaz olur tabi en doğal hakkı dır annelik doğurmakla olmuyor maalesef
En son psikiyatrist faciasından sonra bizde biraz zamana bırakmaya karar verdik.Belki büyüdükçe guven sorunu ortadan kalkar diye.Inanun 15.saat dersim var.Hergun 2 saat gidip geliyorum okula.Bir tek cuma günü biraz uzun.ama ben giderken arkamdan el sallıyor. Annem gitmesin falan demiyor hiç.Evde ikimizden biri.olmasi yeterli onun için.çok haklısınız işinin ehli psikiyatrist hocalarimdan zaten oyun terapisi diye bir şey olamayacağını ve bunun para tuzağı olduğunu çok fazla duydum.
ne yapılabilir bilemiyorum çocukta yoğun bı kaygı var sanırım sürekli kendini güvende hissetmeye ihtiyaç duyuyor.
çocuk psikiyatristinden başka bir yol aklıma gelmiyor , 50 bin harcamissiniz ama bu makul bir rakam değil daha da harcamayın bence .
ileriki dönemlerde düzeleceğini düşünüyorum ama kreş vs olaylari çok ama çok sıkıntılı geçer sizin için.
maddi durumunuz sizin istifa ya da minimum 1 yıl ücretsiz izin almanıza uygun mu ?
1 yıl gece gunduz onunla olsanız evde kalsanız tek odaginiz ona güven vermek olsa mesela rahatlar mi diye düşündüm.
oraya buraya para dökmekten daha cozumcul geldi bana.
çünkü güven sorunları maalesef cozulemeyebiliyoe 15 /16 yaşında hala annesi ile yatan çocuk gördüm ben.
annesi gelmeyince sabaha kadar odasının kapısının önünde ağlıyor filan ki erkek çocuğuydu.
Burda felsefe yapmana gerek yok yargılamadim bi anne olarak o yazdığı lafı okuyunca kötü oldum annelik herkese nasıl.olmazRabbiniz size kimseyi böyle kolay yargılamayın da demedi mi ?
“Herkim kardeşini (işlediği) günahtan dolayı ayıplarsa, kendisi o günahı yapmadan/işlemeden ölmez!” diye hadis yok mu ?
Yazık.
zamanın pek yardımcı olacağını sanmıyorum hakkınızda hayırlısı olur umarım.En son psikiyatrist faciasından sonra bizde biraz zamana bırakmaya karar verdik.Belki büyüdükçe guven sorunu ortadan kalkar diye.Inanun 15.saat dersim var.Hergun 2 saat gidip geliyorum okula.Bir tek cuma günü biraz uzun.ama ben giderken arkamdan el sallıyor. Annem gitmesin falan demiyor hiç.Evde ikimizden biri.olmasi yeterli onun için.
Bizim şansımız pandemi..daha doğrusu şanssızlık. Eve bakıcı zaten alamazdı o ara yaşlı annemle vardi.arkadasin anneanne dedesi bakıcidan corona bulaşıp vefat etti.Zaten uzaktan eğitim vardı.evdeyzj.ya bence de bir bakıcı bulunmalıydı.
hiç değilse evde başka birinin varlığına alışması için
süper bakmıyorlar biliyorum ama böyle de anne-baba kafayı yer işte, hele çocuk zorsa.
ki burada eşlerden biri evde hep yani güven meselesi için sorun az evde bakıcı olur sabah kendi çocuğunu gönderir gelir 9-10 gibi eşlerden biri varken, o işe gider diğeriyle 2 ye kadar filan kalır bakıcı mesela, evde hiç bir işinden de kalmaz. part time gibi.
yok erkekle kalmam diyorsa ona göre program yapılır.
ben kalabalık ailede büyüdüm. etrafımda ne kadar insan görmeden büyüyen çocuk var, hep ileride sorun oldu. yabani tuhaf tipler oldu çoğu.
bu çocuğu kreşe vermeleri bile büyük olay olacak yarın.
ama diyorlar bulamıyoruz, küçük yerlerde bulunmuyor, bulsak güvenemiyoruz o yüzden bir şey diyemiyorum.
Rabbim vs diye dinden bahseden siz değil misiniz ne felsefesi ?Burda felsefe yapmana gerek yok yargılamadim bi anne olarak o yazdığı lafı okuyunca kötü oldum annelik herkese nasıl.olmaz
Bebeklerde oyun terapisi işe yaramıyor mu yani ?çok haklısınız işinin ehli psikiyatrist hocalarimdan zaten oyun terapisi diye bir şey olamayacağını ve bunun para tuzağı olduğunu çok fazla duydum.
ne yapılabilir bilemiyorum çocukta yoğun bı kaygı var sanırım sürekli kendini güvende hissetmeye ihtiyaç duyuyor.
çocuk psikiyatristinden başka bir yol aklıma gelmiyor , 50 bin harcamissiniz ama bu makul bir rakam değil daha da harcamayın bence .
ileriki dönemlerde düzeleceğini düşünüyorum ama kreş vs olaylari çok ama çok sıkıntılı geçer sizin için.
maddi durumunuz sizin istifa ya da minimum 1 yıl ücretsiz izin almanıza uygun mu ?
1 yıl gece gunduz onunla olsanız evde kalsanız tek odaginiz ona güven vermek olsa mesela rahatlar mi diye düşündüm.
oraya buraya para dökmekten daha cozumcul geldi bana.
çünkü güven sorunları maalesef cozulemeyebiliyoe 15 /16 yaşında hala annesi ile yatan çocuk gördüm ben.
annesi gelmeyince sabaha kadar odasının kapısının önünde ağlıyor filan ki erkek çocuğuydu.
psikiyatristlerin çok önerdiği ve doğru bulduğu bir şey değil.Bebeklerde oyun terapisi işe yaramıyor mu yani ?
Afedersin ama eşin tam bi odun.Kızım neredeyse 3 yaşına girecek. Eşimle dönüşümlü bakıyoruz.Eşim sabah gidiyor okula ,ben öğleden sonra. Geceleri çok sık olmasada uyanıyor kızım Özellikle hastaysa sabahlıyoruz .Eşim sabah erken okula gittiği için ayrı odada uyuyor. Uyanınca zor uykuya dalıyor ve oldukça gergin oluyor. Aynı odada yatmak çok sıkıntı oldu.Cocuk ağlarsa diye kapıları açık bıraksam eşim de uyanıyor, yanından kalkıp çocuğa baksam yine uyanıyor. Bu defa sürekli bağırıp ortamı daha çok geriyor. Çocuk daha fazla ağlıyor. Gün içinde de akşam 5 ten sonra üçümüz bir araya geliyoruz.Cocukla kaliteli zaman geçiriyoruz.Esim de güzel etkinlikler yapıyor vs.Cocuk uyuduktan sonra bize 2 saat kalıyor ama o 2 saatte benim eşim yok.Kulakligi takıyor ya dizi izliyor yada güldür güldür falan.her gece bu böyle .sonra kalkıp gidip yatıyor.Birkac defa farklı konular açtım sohbet olsun diye,dinledi,bitti mi dedi bitti dediğimde kulaklığı geri taktı.Hayatjmda kendimi hiç bu kadar yalnız sevgisiz hissetmemiştim.Az önce yaz için onların koy evine lazım olan bir tadilattan konu açtım. Laminant falan buldum İnternette.Yine Bi bakar mısın guzelmisler dedim.Ne yapayım g. Sokayım dedi.Geri kulaklığını taktı. O kadar mallaştim ki anlatamam. Hissedemiyorum artık.