Çocuktan sonra evlilik hayatınızda neler değişti ?

ben bebişin yatağını ayırdım daha yeni. 3 aylık daha. ama o bile cok büyük fark yaptı. kilo bende de bi 10 kilo fazlam var 🥲 bugğn pilatese başladım. hamileyken horluyordum ama 😂 esim o zaman da yatak ayırmadı. lafı gectiğindr sadece bak ne cok seviyoeum seni bi kez bile horlamandan şikayet etmedim derdi 😂 nazar değmesin ama bebeğim geceleri az uyanıyor. en en çok 3 kez o da nadiren. genelde bir kez uyanıyor emmek için. sese de alıştırdık. esim horlar mesela ama cocuk uyanmıyor sese 😂 o yüzden iyiyiz. ama yatak ayırmak beni de çok üzer. hamileyken esim hasta diye bir gece koltukta yattı hala lafını yaparım 😂

Adama helal olsun stresini yansıtmadığı gibi bütün yükü üstüne almış ama patlarsa pis patlar en azından uyumasını sağla. Gece odayı ayır çocuğa kendin bak.
Gündüz başkasıyla birbirine girer işi sıkıntıya girer kararları etkilenir.
sitem ettiğimde söyleniyor zaten bi uykum var lütfen sana hep yardım ediyorum napayım ben artık uyuyamıyorum neden böyle yapıyorsun bende uyumak istiyorum diye. Söylenmiyim bari.

Selam kızlar nasılsınız ? Evliliğimin 5. Yılı. 7 aylık kızım var dünya tatlısı. Eşimle evliliğimizi düzene koyduktan sonra anne baba olmaya karar verdik. Yedik içtik gezdik.
Hep derdim çocuk evliliği etkilemez ya abartıyorlar diye öyle olmuyormuş😂 genel olarak bakmak gerekirse bir sorunum yok eşim sabah 6 da kalkıp 2 saat yol gidiyor eve gelmesi en erken 7 buçuk. 6 gün çalışıyor bazen ayda bir gün izni oluyor. Detay veriyorum çünkü bir konuda fikir alacağım.
Senden hiçbir şey istemiyorum keyfine ve kızımıza bak dedi. Pazar günü tüm evi süpür paspas yapıyor. Eksikleri alıyor. Çamaşır atıyor. Kızımızın yatağıno değiştiriyor duşunu aldırıyor tırnaklarını kesiyor hiç oturmuyor diyebilirim. Akşamları da keza evi topluyor ütüsünü yapıyor işyerinde yiceklerini hazırlıyor kızımın altını değiştiiyor giydiriyor seviyor ben uyuturkende dağınıklığı topluyor.
Babalık görevi olarak bakıyorum kızın çok seviyor senii diyerek mutlu olmasını sağlıyorum. Cinsel hayatımızda gayet iyi. Bana ilgisi de değişmedi gerçi kızından pek gözü görmüyor da neyse :) gelelim probleme.
Kilo aldım. Horlamaya başlamışımm. Eşim uyuyamadığını söyledi. Kendi horlamamada uyanıyorum bazen. Birlikte uyusakta beni dürtmek zorunda kalıyor. Uyanıyorum uyuyorum yine horluyorum. Eşimde salona gidiyor uykusu çok hafif kızım dönse yatakta ona bile uyanır. Düzenimiz oturmuştu yenidoğan döneminde dikişlerimden yatağa çıkamıyordum birlikte uyuyorken horlama işi çıktı bi kaç aydır hala horluyorum 😂 neden horluyorum inanın bilmiyorum. Çocuğuda sen uyandırıyorsun diyor. Gece 1 olmuş dalamadım horlamana 5 saat sonra kalkıcam 2 araba değiştiricem sanada yârdım ediyorum bırakta uyuyayım diyor. Bazen haklısın desemde bazen uyu horlasamda ne var diyorum. Geliyor uyuyamadığı için tekrar gidiyor. Çocuk sorumluluğundan kaçan biri değilim işe gidiyorum uyumam lazım diyor. Gece çocukla alakalı sorun çıktığında yardımcı olur uyutur alır sen dinlen der ama inanın bilemedim. Horlamamı nasıl engellerim kocam doğrumu yapıyor yanlış mı bu bebeler ne zaman oda ayırıp kesintisiz uyuyor biz ne zaman zayıflayacağız kafamda dodeli sorular. Eşiim geceden aldığı enerjiyle kızımı bırak bana spora git gezmeye git diyor adamı zorla yatırsam işten gelince bayılcak kafam allak bullak oldu. Yatak ayırılmasına karşıyım doğru bulmuyorum ama bu durumda ne yapılabilir. Kızımda uyanıyor horlama sesime😂
Konu sizin horlamaniz, çocuktan sonra evlilikle ilgili bir sorun yok ki.kim olsa kadın ya da erkek horlayan birinin yanında uyuyamaz.kilo demişsin ama o da evlilikle ilgili sorun değil.cinsel hayatımız iyi diyorsun.konu başlıkla uyuşmuyor.

Uykunuz mu ağır ? Harika bir eşsiniz keşke benim kocamda rahatsız olmasa. Kızmıyım diye kayıt alıyor cidden uyuyamıyorum adı altında.
Horlamadan rahatsız olmayan da ne bileyim? Tuhaf yani.herkesten bunu bekleyemezsiniz.niye doktora görünmedin ki.kilo da yapar.

ben iğne düşse uyanan bir tipim bebek gık dese uyanırım, telsizle de olsa uyanırım yanımda da olsa- yeğenlerimden biliyorum.
ama bana 2 saate bir kalkıp emzirmeye gitmek daha zor gelirdi mesela ben anne olsam

ki ben zaten 2 saatte uykuya dalamam bile -şu anda dalamıyorum yani sleep onset insomnia var bende bilmiyorum bebek olsa uyur muydum.
2 saate bir uyan yataktan çık git yan odaya, emzir, gazını çıkar, bebeği tekrar uyut -beşiğe koyar koymaz uyuyan bebek değilse- geri gel yatağına yat. uyu (ben uyamama dediğim gibi de hadi uyusun diyelim)

e o zaman uyku daha fazla bölünecek daha çok açılacak kişi? siz nasıl gecede 3-5 kere gidip gelip emzirdiniz, onu da ben anlamadım. bazı bebeğe memeyi veriyorsun almıyor 10 dk sonra tekrar veriyorsun filan. ayrıca eş kişisi de her kalkıp gitmenizde yine fark edecek.

emzirmiyorsa anne o zaman olabilir. gece 1 tur da baba verir mamasını, anne uyur mis. mesela.
Benim de uyku problemim var. Gercekten cok uykusuz geceler gecirdim, defalarca yazmisimdir bunu burda sanirim.
Bebisim 15-16 aylik falan oldugunda esim bi arkadasimiza bahsetmis iste uyku problemi yasadigimizdan. Esim uyansa bile 30 saniyede her kosulda uykuya dalanilen biri. Ama ben oyle degilim. Kalktigim zaman bir daha uyuyamiyorum. Arkadasi da demiski ben hep bebegi alip karimin gogsune koyuyordum. Emmesi bitince de kendim alip yatiriyordum. Biz bunu ozamana kadar nasil dusunememisiz bilmiyorum. Bu yontem bana cok iyi hissettiemisti. Uykum tamamen acilmiyordu ve bir sure sonra uykuya dalabiliyordum. Gecede 2-3 defa emmeye kalkiyordu hala. 20 aylik olunca gecede 1e dustu. 22 aylikdan 25 aylik olana kadar kadar gece emzirmeyi biraktim. 25 ayda tamamen emzirmeyi biraktim. Yani yatagin icinden hic cikmadan emzirmek uykuyu daha az aciyor, uyku kalitesini kesinlikle artiriyor

Buyüyünce daha zor diyorlar doğru mu ? Bir de tepemizde sürekli kıyas yapan kayınaile. Kızım gece kalkıyor diye görümcemi övüyorlar çok iyi uyutuyormuş kendi kendine uyurmuşş. Full mamayla beslendi mesela. Anlatamıyorum farkını.
Herkesin bebegi farkli bu yuzden deneyimi de farkli. Bana da herkes bebekken bu kadar zorlaniyorsan buyuyunce ne yapacaksin, bunlar iyi gunleriniz diyordu. Hepsi yanildi cok sukur. Okadar korkmustumki buyutemeyecegim cocuguma yetemeyecegim diye. Cok sukur bende surec ters gelisti. Buyudukce kolaylasti. Herkesde ayni islemiyor bu durum yani. Benim en zorlu surecim 1 yasina kadardi. Bebegi uyumayan annelere selam olsun.

Selam kızlar nasılsınız ? Evliliğimin 5. Yılı. 7 aylık kızım var dünya tatlısı. Eşimle evliliğimizi düzene koyduktan sonra anne baba olmaya karar verdik. Yedik içtik gezdik.
Hep derdim çocuk evliliği etkilemez ya abartıyorlar diye öyle olmuyormuş😂 genel olarak bakmak gerekirse bir sorunum yok eşim sabah 6 da kalkıp 2 saat yol gidiyor eve gelmesi en erken 7 buçuk. 6 gün çalışıyor bazen ayda bir gün izni oluyor. Detay veriyorum çünkü bir konuda fikir alacağım.
Senden hiçbir şey istemiyorum keyfine ve kızımıza bak dedi. Pazar günü tüm evi süpür paspas yapıyor. Eksikleri alıyor. Çamaşır atıyor. Kızımızın yatağıno değiştiriyor duşunu aldırıyor tırnaklarını kesiyor hiç oturmuyor diyebilirim. Akşamları da keza evi topluyor ütüsünü yapıyor işyerinde yiceklerini hazırlıyor kızımın altını değiştiiyor giydiriyor seviyor ben uyuturkende dağınıklığı topluyor.
Babalık görevi olarak bakıyorum kızın çok seviyor senii diyerek mutlu olmasını sağlıyorum. Cinsel hayatımızda gayet iyi. Bana ilgisi de değişmedi gerçi kızından pek gözü görmüyor da neyse :) gelelim probleme.
Kilo aldım. Horlamaya başlamışımm. Eşim uyuyamadığını söyledi. Kendi horlamamada uyanıyorum bazen. Birlikte uyusakta beni dürtmek zorunda kalıyor. Uyanıyorum uyuyorum yine horluyorum. Eşimde salona gidiyor uykusu çok hafif kızım dönse yatakta ona bile uyanır. Düzenimiz oturmuştu yenidoğan döneminde dikişlerimden yatağa çıkamıyordum birlikte uyuyorken horlama işi çıktı bi kaç aydır hala horluyorum 😂 neden horluyorum inanın bilmiyorum. Çocuğuda sen uyandırıyorsun diyor. Gece 1 olmuş dalamadım horlamana 5 saat sonra kalkıcam 2 araba değiştiricem sanada yârdım ediyorum bırakta uyuyayım diyor. Bazen haklısın desemde bazen uyu horlasamda ne var diyorum. Geliyor uyuyamadığı için tekrar gidiyor. Çocuk sorumluluğundan kaçan biri değilim işe gidiyorum uyumam lazım diyor. Gece çocukla alakalı sorun çıktığında yardımcı olur uyutur alır sen dinlen der ama inanın bilemedim. Horlamamı nasıl engellerim kocam doğrumu yapıyor yanlış mı bu bebeler ne zaman oda ayırıp kesintisiz uyuyor biz ne zaman zayıflayacağız kafamda deli sorular. Eşiim geceden aldığı enerjiyle kızımı bırak bana spora git gezmeye git diyor adamı zorla yatırsam işten gelince bayılcak kafam allak bullak oldu. Yatak ayırılmasına karşıyım doğru bulmuyorum ama bu durumda ne yapılabilir. Kızımda uyanıyor horlama sesime😂
Kıyamam yaaa 😅 cnm kilo alınca horlama oluyor evet , bence herseyi bir tarafa bırak acilen bir pilatese ya da spor salonuna git , ayrı uyumak evliliği ve ilişkileri sarsıyor bence , benim evliliği sorarsan çocuk sonrası ilk zamanlar berbattı, sürekli eşime saldırıyordum stresten , depresyondan, çok şükür o günler geçti, kızım 1 buçuk yaşında çok hareketlendi ve sürekli beni istiyor, gece uyurken tam ortamızda yatıyor, beşiğe koyuyorum hoppp bizimki ayakta , mecburen yanıma alıyorum, cinsel hayat desen eşimle evde köşe kapmaca oynuyoruz resmen , kızımın görmediği her yerde mevzuyu oraya getiriyor lakin kızım bensiz durmadığı için yarım kalıyor, eşim de kızımı oyuncakla falan ikna edip o şekilde yanıma gelebiliyor resmen adamla evde kaçak göçek görüşür olduk , randevulaşıyoruz bazı özel anlar için fakat ya uyuya kalıyoruz ya da kızım ağlıyor beni istiyor , misal 2 gün önce saat 9 üçümüz yatağa girdik kızım ikna olup uyusun diye güya kızımızı uyutup takılacaktık ama bil bakalım ne oldu 🤣 Üçümüz de uyumuşuz yorgunluktan, gözümüzü açtığımızda sabah olmuştu bile 😅😅😅 Çok yorgunuz ama mutlu sayılırız, kızımız hayatımızın tam ortasına oturdu resmennnn 🤣🤣🤣🤣 en kibar haliyle anlattım bence 🤭 Allah yardımcımız olsun , çok yorucu geçiyor hayatımız , hep bi koşturmaca , kilo konusuna gelince ben kiloları verdim ama birkaç kilo daha versem daha iyi olabilir, acilen kilo sorununa çözüm bulmalısın bu arada eşin gerçekten iyi bir insan ...

Adama helal olsun stresini yansıtmadığı gibi bütün yükü üstüne almış ama patlarsa pis patlar en azından uyumasını sağla. Gece odayı ayır çocuğa kendin bak.
Gündüz başkasıyla birbirine girer işi sıkıntıya girer kararları etkilenir.
sitem ettiğimde söyleniyor zaten bi uykum var lütfen sana hep yardım ediyorum napayım ben artık uyuyamıyorum neden böyle yapıyorsun bende uyumak istiyorum diye. Söylenmiyim bari.

Yani iyi olduğu gün de var kötü olduğu gün de. O klasik bir yaşına gelsin de gör 18 aydan bildiriyorum tünelin sonunda ışıklar kesildi gibi şeyler söyleyemem 😂 bizim için zor çünkü prematüre olduğundan büyütmekte zorlanıyorum iştahsız bir kız.
Yemeyen ve uyumayan bir bebek olmamasını diliyorum sağlıkla büyütün 🫠
Prematüre bebek çok zor çok, sizi anlıyorum, benim kızım da beni baya yordu ama çok şükür emeklerimize değdi, çok tatlı bir kız çocuğu oldu , bu günleri görmeyi hayal dahi edemezdim küvöz önünde onun minicik bedenini ağlayarak izlerken 🥲 Şükürler olsun bu günümüze, hayat çok tuhaf bebeğimi kaybedeceğimi sanmıştım oysa ki ...

Prematüre bebek çok zor çok, sizi anlıyorum, benim kızım da beni baya yordu ama çok şükür emeklerimize değdi, çok tatlı bir kız çocuğu oldu , bu günleri görmeyi hayal dahi edemezdim küvöz önünde onun minicik bedenini ağlayarak izlerken 🥲 Şükürler olsun bu günümüze, hayat çok tuhaf bebeğimi kaybedeceğimi sanmıştım oysa ki ...
Evet buraya ilk yazdığım zamanlarda bana çok destek oldunuz. Bebeklerimiz mucize gerçekten. Hala hastaneye kontrole götürdüğümde kalbimde bir sızı hissediyorum gözlerim doluyor. Ama şu an bakınca kızım çok tatlı ve mutlu bir bebek oldu. Minişim çok güçlü gerçekten 🫠

Uykunuz mu ağır ? Harika bir eşsiniz keşke benim kocamda rahatsız olmasa. Kızmıyım diye kayıt alıyor cidden uyuyamıyorum adı altında.
Yooo aksine uykum çok hafif.

Ama uzun uzun uyku sevmiyorum galiba.

Yani gece kız uyansa,kendim uyansam ya da kocamın horlamasına uyansam geri uyumak için uğraşmıyorum.

Gece yaşamayı seviyorum gençliğimden beri.

Gece çok geç yatıp sabah çok erken uyanırım zaten.

Evet buraya ilk yazdığım zamanlarda bana çok destek oldunuz. Bebeklerimiz mucize gerçekten. Hala hastaneye kontrole götürdüğümde kalbimde bir sızı hissediyorum gözlerim doluyor. Ama şu an bakınca kızım çok tatlı ve mutlu bir bebek oldu. Minişim çok güçlü gerçekten 🫠
Allah daim etsin inşallah mutluluğumuzu ❤

Benim sürecim çok kötüydü.
Geceleri en fazla 1.5 saat uyurdu oğlum, sürekli ayaktaydım yani. 4 aylıkken de çalışmaya başladım. Eşim yatak ayırmadı o süreçte oğlum mama takviyesine geçince emzirdikten sonraki beslenmesini mama olarak yapıyorduk. İlla ki seslere uyanıyordum ama kalkmamak iyi geliyordu. O zamanki ilgisi bana iyi gelmişti sanırım. Tabi kötü gelen başka şeyler de vardı.

Oğlum büyüdükçe çocuk yetiştirme konusunda farklı olduğumuzu anladım. Belki herkes böyle bilemiyorum, eşim daha kuralcı ve otoriter ben daha yumuşağım. Koltuğu çizdi diye dert edinmiyorum. Hala da öyle, toplayacaksa dağıtabilir, sevmediği yemeği yemeyebilir, doyunca bırakabilir. Ben zaten dengesini biliyorum ama eşimin beklentileri bana fazla geliyor. Koca adam kendi yemediği seksen çeşit yemek varken çocuğuna bunu yiyeceksin diyememeli :D bu tarz konularda çok tartışıyoruz mesela.

Benim sürecim çok kötüydü.
Geceleri en fazla 1.5 saat uyurdu oğlum, sürekli ayaktaydım yani. 4 aylıkken de çalışmaya başladım. Eşim yatak ayırmadı o süreçte oğlum mama takviyesine geçince emzirdikten sonraki beslenmesini mama olarak yapıyorduk. İlla ki seslere uyanıyordum ama kalkmamak iyi geliyordu. O zamanki ilgisi bana iyi gelmişti sanırım. Tabi kötü gelen başka şeyler de vardı.

Oğlum büyüdükçe çocuk yetiştirme konusunda farklı olduğumuzu anladım. Belki herkes böyle bilemiyorum, eşim daha kuralcı ve otoriter ben daha yumuşağım. Koltuğu çizdi diye dert edinmiyorum. Hala da öyle, toplayacaksa dağıtabilir, sevmediği yemeği yemeyebilir, doyunca bırakabilir. Ben zaten dengesini biliyorum ama eşimin beklentileri bana fazla geliyor. Koca adam kendi yemediği seksen çeşit yemek varken çocuğuna bunu yiyeceksin diyememeli :D bu tarz konularda çok tartışıyoruz mesela.
Ay bakalım daha bizim başımıza neler gelicek. Benimkide geçen zıbın üstüne mont giydirmeye çalıştım 10 dakika tartıştık ne olcak diye üşür diyorum neden üşüsün diyor😂 en son ben annesiyim birincil bakımı ben veriyorum benimle tartışma ve bunları giydirdim dedim. Sonra güldü komik bişey varmış gibi dediğimi giydirdi😂

Söylenme kız yazık adama 😅
Çocuktan sonra aşırı gergin oldum. Spora gittim akşam eşim anca yetişti oturmadan çocuğu uyutmaya gitti pazara gidicektim hişbirşeyi elleme alırız yarın sakin sakin gerilmeden git gel dedi. Sabah kahvaltısıyla durmuş yemekte yememiş beni beklemiş. Süt sağıyordum hazırla bile demedi yorulmıyım diye. Ama gel görki yine ayrı uyuyor😂 sızdı kaldı koltukta 😂

Ben başka bir soru sormaya geldim öncelikle masallah diyeyim.Esiniz bu yoğunlukta bu enerjiyi nasıl buluyor zira benim eşim tam tersi 🫠

Kıyamam yaaa 😅 cnm kilo alınca horlama oluyor evet , bence herseyi bir tarafa bırak acilen bir pilatese ya da spor salonuna git , ayrı uyumak evliliği ve ilişkileri sarsıyor bence , benim evliliği sorarsan çocuk sonrası ilk zamanlar berbattı, sürekli eşime saldırıyordum stresten , depresyondan, çok şükür o günler geçti, kızım 1 buçuk yaşında çok hareketlendi ve sürekli beni istiyor, gece uyurken tam ortamızda yatıyor, beşiğe koyuyorum hoppp bizimki ayakta , mecburen yanıma alıyorum, cinsel hayat desen eşimle evde köşe kapmaca oynuyoruz resmen , kızımın görmediği her yerde mevzuyu oraya getiriyor lakin kızım bensiz durmadığı için yarım kalıyor, eşim de kızımı oyuncakla falan ikna edip o şekilde yanıma gelebiliyor resmen adamla evde kaçak göçek görüşür olduk , randevulaşıyoruz bazı özel anlar için fakat ya uyuya kalıyoruz ya da kızım ağlıyor beni istiyor , misal 2 gün önce saat 9 üçümüz yatağa girdik kızım ikna olup uyusun diye güya kızımızı uyutup takılacaktık ama bil bakalım ne oldu 🤣 Üçümüz de uyumuşuz yorgunluktan, gözümüzü açtığımızda sabah olmuştu bile 😅😅😅 Çok yorgunuz ama mutlu sayılırız, kızımız hayatımızın tam ortasına oturdu resmennnn 🤣🤣🤣🤣 en kibar haliyle anlattım bence 🤭 Allah yardımcımız olsun , çok yorucu geçiyor hayatımız , hep bi koşturmaca , kilo konusuna gelince ben kiloları verdim ama birkaç kilo daha versem daha iyi olabilir, acilen kilo sorununa çözüm bulmalısın bu arada eşin gerçekten iyi bir insan ...
İlk defa gördüm bu kiloları şoklardayım durdum kilo alımımı bunuda çözücem. Ah çocuklu hayat ne zorsun😂 benimkinde de ayrılık kaygısı başladı odadan ayrıldığım an ağlıyor. Uyurken beni severek uyuyor okşuyor gözlerime bakıyor. Sonra kaynanamda işte kızm yatağında uyuturduu kendi kendinee uyurdu diyor😂

Back
X