KAYINVALİDEM HAKKINDA, ben mi abartıyorum?

Kızlar merhaba,
Bir kaç konuda dışarıdan bir göze ihtiyacım var.

Direkt konuya dalıyorum zaten uzun malum kayınvalideler..

Eşimle ben ikimizde çalışan kariyerinde görece iyi yerlere gelmiş, ekonomik olarak bir beklentide olmayan insanlarız. Düğünümüz dahil her detayı tek kuruş ailelerimize yük olmadan yaptık. Evlenmeden önce pcos sebebi ile zor gebe kalacağımı biliyordum. 29 yaşında evlendim. Bu sebeple çocuk içinde beklemek istemedim. Tedaviye başladık ve tüplerimin kapalı olduğunu tüp bebek ile çocuğumuzun olacağını öğrendik. Bu dönemde bir kadın olarak kayınvalidemden psikolojik destek beklerdim sadece, ama asla olmadı. Eşim tayin gördüğü içinde dağın başında bir lojmana taşınmak zorunda kaldık. Benim işim de 1 saat mesafeye tayin olabildi ancak. Zaten yeterince zor bir dönemden geçerken birde bu tayin işi iyice psikolojimi bozdu. Eşim en yakın arkadaşımdır her zaman. Ama o dönem çok gerildik. Ve buna aileside şahit oldu. Arkamı döndüğüm anda da eşime oğlum sen mutsuzsun boşan ! Dedi. Kayınbabamla aram hep iyi olmuştur. Ona bile neler söylemiş gıyabımda. Sonrasında bu gerginlikte kardeşiyle konuşmasına şahit oldum. Onu konuşturacaksın ve ses kaydı alacaksın dedi ? Zaten olmayan güvenimi yerle bir etti. Yani bu ilk olamaz. Demekki bu bi huy. Ses kaydı ne demek ?
O gün iyice uzaklaştım ondan.
Biz eşimle hemen toparlandık zaten bu dereceye gelecek bir mevzu da değildi. Bir süre sonra eşim ağır bir gripten sonra, enfelsiyonun kalp kasına sıçramasıyla kalp krizi geçirdi. Yapayalnızdım. Benim ailem bile duyduğu anda ilk uçakla yanımıza geldi. Annem iki göz iki çeşme yoğun bakım önünde dua ederken. Annesi hala gelsek mi gelmesek mi benimde göz randevum var diye dolaşıyordu. Geldiğinde de istersen sen kal bir gece dedim. Ay yok yok dedi. Ve bir damla göz yaşı akıtmadı. Evet herkesin acı yaşama şekli farklı. Ama bu kadar da değil…
Bunuda atlattık çok şükür. Eşim 3 ay istirahatle memlekete gittik. Fırsat bu fırsat deyip hemen tüp bebeğe başladık. Kv duyguğu gibi bence insanlar 2 yıl beklemeli hemen çocuk yapmamalı filan demeye başladı. Nazik bir dille yaşımızın avantajı var. Her gün aleyhimize işliyor. Yirmili yaşlarda değiliz dedim. Sonrasında ikiz bile olabilir belki tek seferde kapatırız çocuk muhabbetini deyip güldüm, kime güvenip yapıyosun ikizi dedi. Anane genç babaanne genç dedim. Ay bana hiç güvenme dedi.
Yani zaten birine güvenerek yapmıyorum çocuğu, sonuçta biz bin km uzakra yaşıyoruz. Ama yinede bi sevinç bi destek bekledim..
her neyse Rabbim şükür aratmadı tek seferde tuttu, ama yüksek riskliydi sürekli kanamalarım vardı buna rağmen bir kere bile yat dinlen, aman iyimisin demedi… bir kere kalkıp tebrik etmedi..
iki aileninde ilk torunu, ve kardeşler dahil kimsede kız çocuğu yok. Hepsi kız istiyordu. Cinsiyeti öğrendiğim gibi yine bi heyecanla onu aradım yine hüsran…

Benim ailem odası dahil her şeyini aldı. Hepte sorarlar ne eksik kaldı diye. O hiç sormadı bile. Daha iğne almışlığı yok. En son izne gittiğimizde bana 2005 yılından kalma eşyaları çıkardı. Ve seç
Bunlardan da kalanını da dağıtalım dedi. Elim ayağım boşaldı. Yani üç evin bir çocuğuna bunları layık gördü. Hani iyi temiz kullanılsa vallahi bu kadar ağırıma gitmeyecek. Fakir fukaraya bile versen hakaret sayar o derece perişan hepsi.

Daha yazmadığım yüzlerce böyle sinsilikleri var. Özel hayatımız yok çat çat odamıza girer çıkar eşimin yüz kere uyarmasına rağmen.

Evet uzun oldu ama ben ne yapacağımı bilmiyorum. Sert çıkışsam kayınbabamla aram bozulur onu doldurur diye çekiniyorum üzülüyorum. Bir şey demesem gönlüm razı değil.. yani zerre sevgim yok elimde olsa bir kaşık suda boğacağım ama eşimle babamın hatrı var..
Yerimde olsanız ne yapardınız?
Kendi doğurduğunun yoğun bakımına naz niyaz gelen insandan senin doğurduğuna hürmet etmesini bekliyorsun...
Yok say, bir şey yaptığında kayınbabanın yanında söyle lafını ki sonradan taşımasın lafı.

Kendi doğurduğunun yoğun bakımına naz niyaz gelen insandan senin doğurduğuna hürmet etmesini bekliyorsun...
Yok say, bir şey yaptığında kayınbabanın yanında söyle lafını ki sonradan taşımasın lafı.
Ay o kadar akıllı ki, hep tenhada yaşıyoruz bu olayları. Sonra ben şizofren gibi oluyorum. Birde babamız rahatsız çok fazla dahil etmiyorum onu. Eşimden ve annemden başkasıyla paylaşamıyorum malesef. Haklısınız kendi doğurduğu büyüttüğü yavrusunun canını düşünmüyor. Benimki ne ki. 🤦‍♀️

Sana bi şey diyim mi? Benim Kv de ilk torununa hiçbir şey alma, halasının bebekliğinden kalan 27 senelik eşyaları duruyor dedi, vermek istedi. Gıcık oldum mu, oldum. Ama esimden başka kimseye lafını etmedim. O eşyalardan bir yelek aldım kullandım gönlü olsun diye. (Bana o yakışır. O da kendine yakışanı yaptı) Gerisine de elimi sürmedim. Kendim o bi şey alsın, pahalı bi şey taksın, yapsın modunda olmadığımdan bu tür salvolar gözümde olmadı.

Suan ikinciye hamileyim. Sevinmediği gibi dilinin ucuyla hayırlı olsun dedi. İçten sevinmiyorken göstermelik iyi misin diye sorsa ne? Hala da ç aylık olduğumu bilmez, ne zaman doğacağını bilmez, cinsiyeti sormuş değil.

Peki benim umrumda mı? :işsiz:

Ama tekrar diyorum. Sende insanlığın devamını sağlayacak zürriyeti devam ettirecek yegane gelin benim sendromu var. Sen kendini bu hale düşünüyorsun. Ona takılmam da esini de bıdı bıdı yıpratıp üzeceksin.
:KK70::KK70::KK70:

Ya hu sayfalar boyu yazılmış zaten, ben de yazayım. Bu kadın oğluna sizi boşamasını söylemiş, kalp krizi geçirdiğinde oğlunu ziyarete bile gelmemiş, bu kadından daha neyi bekliyorsunuz? Oğlunu sevmeyen bir kadın torunum geliyor diye sevinç naraları mı atacak? Bu kadın sevmeyi, sevilmeyi bilmiyor ama siz zorla sevdirmek istiyorsunuz. Sizinle karşı görüşte olan insanlara da kızıyorsunuz, salın bu kadını artık. Bu kadından ne size, ne oğluna, ne de torununa hayır gelmez. Beklentilerinizi minimum düzeye indirmezseniz eğer çok mutsuz olur ve mutsuz edersiniz.

Sende gıcık olmuşsun, demekki sende insanlığın zürriyetini devam ettirecek yegane gelin sensin modu aktif😊
Ben bir konu üzerinden değil biriken çok konu üzerinden gittim. Ben bebeğimi kayberme korkusu yaşarken gözününn önünde bir iyimisin dememesinden koptum. Yani ayy benim insalığın yegane veliahtıma sadece bunu layık gördü değil. Canını umursamadı ya. Bir anne olarak bu okurken sizi acıtmadı mı ?
Ben nefret ederek öfkelenerek abartıyor muyum ?

Eşimi sen düşünme bana bırak ❤️😊 11 yıldır ben düşünüyorum onu mutlu mesut çok şükür.
Yok hayatım.
İki aileden de ilk torunu ben veriyorum, yüceltin alkışlayın modu, o dediğim sendrom bende hiç olmadı. Tepkilerimden anlarsın. (Yahut anlamak istemezsin) :KK14:

Herkes sevişiyor. Bebeği yapma becerisi bizde değil. Allah veriyor.

O yüzden evlenmeyi ve doğurmayı başarı sayanlardan hoşlanmam. Gayet doğal bir süreç. Hayvanlar da çift oluyor yavruluyor. Bu insanlardaki hava nedir, anlamıyorum.:işsiz:

Seninle aynı fikirde olmayan yorumlar yazan canım kadınlar gibi, seninle bire bir seninle aynı şeyleri yaşamış bana da çemkirme modundasın. Çünkü seni haklı bulmuyorum. Ben demiştim demeyi sevmem. Ama daha çok konunu okuruz burada.

Allah bebeğini sıhhatle kucağına almayı nasip etsin. 🤲🏼 Senin tekamülün için anne olman büyük bi aşama olur. İns.

Yok hayatım.
İki aileden de ilk torunu ben veriyorum yüceltin alkışlayın modu, o dediğim sendrom bende hiç olmadı.

Herkes sevişiyor. Bebeği yapma becerisi bizde değil. Allah veriyor. :KK14:

O yüzden evlenmeyi ve doğurmayı başarı sayanlardan hoşlanmam. Gayet doğal bir süreç. Hayvanlar da çift oluyor yavruluyor. Bu insanlardaki hava nedir, anlamıyorum.

Seninle aynı fikirde olmayan yorumlar yazan canım kadınlar gibi, seninle bire bir seninle aynı şeyleri yaşamış bana da çemkirme modundasın. Çünkü seni haklı bulmuyorum. Ben demiştim demeyi sevmem. Ama daha çok konunu okuruz burada.

Allah bebeğini sıhhatle kucağına almayı nasip etsin. 🤲🏼 Senin tekamülün için anne olman büyük bi aşama olur. İns.
Çemkiren, aşşağıya çekmeye çalışan sensin ama :)

2 evin ilk torunu yüceltin bunuyu nereden çıkardın ki ?
Kanamam varken iyi misin demedi dedim diye mi ?
20 senelik çöpleri verince ağırıma gitti diye mi ?
Hangisi ?
Evladına layık görüyorsan tamamını sana hediye edebilirim ❤️

Alllaha şükür bu yaşıma kadar kariyerimi yaptım, koca delisi gibi 19-20 de evlenmedim. İşim gücüm ekonomik özgürlüğüm var. Doğurmayı müthiş bir başarı sayan havamda yok. Fikir zikir meselesi sanırım sende var..

Çemkiren, aşşağıya çekmeye çalışan sensin ama :)

2 evin ilk torunu yüceltin bunuyu nereden çıkardın ki ?
Kanamam varken iyi misin demedi dedim diye mi ?
20 senelik çöpleri verince ağırıma gitti diye mi ?
Hangisi ?
Evladına layık görüyorsan tamamını sana hediye edebilirim ❤️
Ruhun mutmain değil.

Gösterdiğim yöne değil, elime bakan Esra.
Anlamamakta ısrar eden Esra.
Aradığı pışpışı kk’de de bulamadı.. :KK14:
O zaman konu açmaya dewamke :KK66:

Mutmainsiz ruh

Gösterdiğim yöne değil, elime bakan Esra.
Anlamamakta ısrar eden Esra.
Aradığı pışpışı kk’de de bulamadı..
😂😂😂 siz bu mutmaini kelime dağarcığınıza yeni eklediniz sanırım. Hoşunuza da gitmiş kullanıp duruyorsunuz da kullana kullana tam olarak özdeşleşmişsiniz.
Size diyorum ki dediklerinizin altını dolduran bir ibare yok benim yazdıklarımda :) ısrarla devam eden sizsiniz.

😂😂😂 siz bu mutmaini kelime dağarcığınıza yeni eklediniz sanırım. Hoşunuza da gitmiş kullanıp duruyorsunuz da kullana kullana tam olarak özdeşleşmişsiniz.
Size diyorum ki dediklerinizin altını dolduran bir ibare yok benim yazdıklarımda :) ısrarla devam eden sizsiniz.
Annem eski Türkçe konuşur yavrum. Tevellüdüm senden eski, tecrübem de senden çoktur.

Hani anladığın dilden, “sen giderken biz dönüyorduk”

Bırak altını, üstünü, yanını her aynı doldurdum. Ama benim anlattıklarım, senin anlayabildiklerinle sınırlı. :KK66:

Sen sen şikayetlenmeye, çemkirmeye devam et benim güzel bi kahvaltı yapmam gerek. :anne:

Son düzenleme:
Annem eski Türkçe konuşur yavrum. Tevellüdüm senden eski, tecrübem de senden çoktur.

Hani anladığın dilden, “sen giderken biz dönüyorduk”

Bırak altını, üstünü, yanını her aynı doldurdum. Ama benim anlattıklarım, senin anlayabildiklerinden sınırlı. :KK66:

Sen sen şikayetlenmeye, çemkirmeye devam et benim güzel bi kahvaltı yapmam gerek. :anne:
ya kıyamam sen bu yersiz egonla az önce bana kendini yegane doğuran gelin sanıyor mu dedin 😂😂😂😂

Yavrum ya benim annemde babamda 3 dil biliyor. Bende 3 dili ana dilim 1 dili b seviyesinde konuşuyorum. İster misin öyle Devam edelim ?

Cidden yazık sana. Hadi git yemeğini ye azıcık vitamin al ❤️

Ben toplu bir cevap verip konuyu kapatayım. İlk önce cevabımı gerçekten iyi niyetle yazan bir çok kişiden aldım ❤️ hayır abartmıyorum. Yazdıklarımın tamamı öfkemi haklı kılan şeyler. Ama evet haklısınız bu kadar kötü birinden pozitif şeyelr beklemek büyük hata.

1. Kimse özel alanınıza siz istemeden giremez. Bunu destekleyen insanlar, en azından evlatlarınıza kişisel alanlarını korumayı öğretirsiniz umarım ❤️

2. Çocuğunuza değer vermeyen, çeri çöpü layık gören insanları savunanlar, siz değer vermezseniz kimse değer vermez. Hayatı boyunca çere çöpe kalır yavrunuz. Ben allah maddi güç verdiği sürece kimsenin 20 yıllık çöpünü çocuğuma layık görmem. Ama bir çok arkadaşımın özenle ayırdığı kıyafeti aldım. Seve seve de giydiririm. Prenseslikse bu,evet en PRENSES BENİM KIZIM.

3. Kötü insanlar hayatımızın her yerinde varlar. Mecburi bir bağımız yoksa zaten çıkarıp atıyoeuz hayatımızdan. Ama bazıları maalesef hayatımızın ortasında, ve başkalarının hatrı için bu kötülüklere tahammül etmek zorunda kalabiliriz. Burada akıl verirken bunuda gözetmek gerek.

4. 29 yaşında evlenip anne olmak, üstelik yan hastalıklar yüzünden bu konuda bir tık daha şansız olup acele etmek zorunda kalmak, ve 30 yaşında anne haberi almak, sizi koca delisi yapmaz. Bu yorumu destekleyenler kaçında evlendi de anne oldu merak ediyorum ❤️ ben ideal bir zamanda evlenip yavruma kavuştuğumu düşünüyorum. Rabbim isteyen herkese yaşstsın bu duyguyu, kimsenin kucağını boş bırakmasın..

5. Aileniz sizin üzerinize titriyor diye siz şımarık değilsiniz, onlar sevgisiz büyümüş. ❤️❤️

Dilerim hayat istediğiniz her şeyi altın tepsi ile sunsun önünüze..

Sağlıcakla kalın..

Kızlar merhaba,

Eşimle ben ikimizde çalışan kariyerinde görece iyi yerlere gelmiş, ekonomik olarak bir beklentide olmayan insanlarız. Düğünümüz dahil her detayı tek kuruş ailelerimize yük olmadan yaptık. Evlenmeden önce pcos sebebi ile zor gebe kalacağımı biliyordum. 29 yaşında evlendim. Bu sebeple çocuk içinde beklemek istemedim. Tedaviye başladık ve tüplerimin kapalı olduğunu tüp bebek ile çocuğumuzun olacağını öğrendik. Bu dönemde bir kadın olarak kayınvalidemden psikolojik destek beklerdim sadece, ama asla olmadı. Eşim tayin gördüğü içinde dağın başında bir lojmana taşınmak zorunda kaldık. Benim işim de 1 saat mesafeye tayin olabildi ancak. Zaten yeterince zor bir dönemden geçerken birde bu tayin işi iyice psikolojimi bozdu. Eşim en yakın arkadaşımdır her zaman. Ama o dönem çok gerildik. Ve buna aileside şahit oldu. Arkamı döndüğüm anda da eşime oğlum sen mutsuzsun boşan ! Dedi. Kayınbabamla aram hep iyi olmuştur. Ona bile neler söylemiş gıyabımda. Sonrasında bu gerginlikte kardeşiyle konuşmasına şahit oldum. Onu konuşturacaksın ve ses kaydı alacaksın dedi ? Zaten olmayan güvenimi yerle bir etti. Yani bu ilk olamaz. Demekki bu bi huy. Ses kaydı ne demek ?
Biz eşimle hemen toparlandık zaten bu dereceye gelecek bir mevzu da değildi. Bir süre sonra eşim ağır bir gripten sonra, enfelsiyonun kalp kasına sıçramasıyla kalp krizi geçirdi. Yapayalnızdım. Benim ailem bile duyduğu anda ilk uçakla yanımıza geldi. Annem iki göz iki çeşme yoğun bakım önünde dua ederken. Annesi hala gelsek mi gelmesek mi benimde göz randevum var diye dolaşıyordu. Geldiğinde de istersen sen kal bir gece dedim. Ay yok yok dedi. Ve bir damla göz yaşı akıtmadı. Evet herkesin acı yaşama şekli farklı. Ama bu kadar da değil…
Bunuda atlattık çok şükür. Eşim 3 ay istirahatle memlekete gittik. Fırsat bu fırsat deyip hemen tüp bebeğe başladık. Kv duyguğu gibi bence insanlar 2 yıl beklemeli hemen çocuk yapmamalı filan demeye başladı. Nazik bir dille yaşımızın avantajı var. Her gün aleyhimize işliyor. Yirmili yaşlarda değiliz dedim. Sonrasında ikiz bile olabilir belki tek seferde kapatırız çocuk muhabbetini deyip güldüm, kime güvenip yapıyosun ikizi dedi. Anane genç babaanne genç dedim. Ay bana hiç güvenme dedi.
Yani zaten birine güvenerek yapmıyorum çocuğu, sonuçta biz bin km uzakra yaşıyoruz. Ama yinede bi sevinç bi destek bekledim..
her neyse Rabbim şükür aratmadı tek seferde tuttu, ama yüksek riskliydi sürekli kanamalarım vardı buna rağmen bir kere bile yat dinlen, aman iyimisin demedi… bir kere kalkıp tebrik etmedi..
iki aileninde ilk torunu, ve kardeşler dahil kimsede kız çocuğu yok. Hepsi kız istiyordu. Cinsiyeti öğrendiğim gibi yine bi heyecanla onu aradım yine hüsran…

Benim ailem odası dahil her şeyini aldı. Hepte sorarlar ne eksik kaldı diye. O hiç sormadı bile. Daha iğne almışlığı yok. En son izne gittiğimizde bana 2005 yılından kalma eşyaları çıkardı. Ve seç
Bunlardan da kalanını da dağıtalım dedi. Elim ayağım boşaldı. Yani üç evin bir çocuğuna bunları layık gördü. Hani iyi temiz kullanılsa vallahi bu kadar ağırıma gitmeyecek. Fakir fukaraya bile versen hakaret sayar o derece perişan hepsi.

Daha yazmadığım yüzlerce böyle sinsilikleri var. Özel hayatımız yok çat çat odamıza girer çıkar eşimin yüz kere uyarmasına rağmen.

Evet uzun oldu ama ben ne yapacağımı bilmiyorum. Sert çıkışsam kayınbabamla aram bozulur onu doldurur diye çekiniyorum üzülüyorum. Bir şey demesem gönlüm razı değil.. yani zerre sevgim yok elimde olsa bir kaşık suda boğacağım ama eşimle babamın hatrı var..
yanlış anlamayın ama bazen bazı insanlar pislik davranılmayı hakediyor. Muhattap olmadan bir şekilde bugünleri geçirmeye çalışın. Lafınızı da esirgemeyin

Kızlar merhaba,

Bin yıl düşünsem ne sevincimi ne de üzüntümü paylaşmak için kayınvalidemi aramak aklıma gelmez. Niye sürekli ondan sevinmesini, ilgi göstermesini bekliyorsunuz? Kendi anneniz var, o seviniyor yetmez mi? Eşinizle aranız iyiyse gerisi önemli değil. Abartmayın bu kayınvalideleri bu kadar..

Kendi cocugunu dusunmeyen, sizi de torunu da hic dusunmez. Cok beklentiye girmissiniz, kafanizi yordugunuza degmez. O boyle birisi demek ki, kabul edip yuz goz olmamaya calisin.

Back