Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burda felsefe yapmana gerek yok yargılamadim bi anne olarak o yazdığı lafı okuyunca kötü oldum annelik herkese nasıl.olmaz
Ya neden halk olarak yapilan bi remark (turkcesi neyse iste) kabul etmiyor.
Uye kotu bise dememis size sadece guzelce yorum yapmis.

Siz kabulleneceginiz yerde felsefe yapiyosun diye yorum yapiyosunuz. Neden biseyi kabullenmek bukadar zor bizim halkimizda anlamiyorum.

Ayrica yorumunuzu okudugumda bende guzel karsilamadim. Herkes evladina kurban olur
Kadin napmiq yolami atmis satmismi hayir akil almak istiyor yorum istiyor hemen mukemmel anneliginizi dile getirmisiniz

He tamam kabul en iyi anne sizsiniz
Biz zaten cocugumuzu dogurup sinirlenince pencereden atiyoruz olmadi bidaha doguruyoz
Hih bravo size mukemmel anne 👏

Oyun grubuyla kres arasinda buyuk bi fark varmi bilmiyorum oranin sistemini ....

Yani kres derken sabah gidip iste oglen almak veya 3 gibi felan onu demek istiyorum
Yok genelde içerik aynıdır yaş grubu küçük ve yeni başlayan olunca oyun grubu zaman kısadır ve sınırlı etkinlikler yapılır haftada 1 3 1rer saat gibi oyun grubunda tüm gün yada yarım günse kreş deniyor 😅

Ben ilk annemlere söyledim, annem ne gereği vardı dedi. Çok bozulmuştum. Şimdi kızım 2,5 yaşında annemin neden öyle dediğini anlıyorum. Kızım da bana benziyor. Etraftaki yeni evlenenlere çocuk yapmayın diye bağırmak istiyorum
Niyetim sizi kırmak değil baştan belirteyim. Benim de zor bir oğlum var. Aşırı hareketli, her an bir yerine bir şey olacak diye aklım çıkıyor. Gece uykusuna bir buçuk iki saatte ancak geçiyor. Öğle uykusu zaten yok. İki buçuk yıl geceli gündüzlü emdi, ne uyku bildim ne bir şey. Benim de çileden çıktığım oluyor üstelik ben tek bakıyorum sabahtan akşama dek, erken de uyanıyor. Ne zaman gergin olsam o da huysuz mesela. Reglime az kaldı ve bugün çok gergindim o da tüm gün mızmızdı. Yani bu mesajı yazmışsınız da bunu o çocugun hissetmemesine imkan yok. Hele eşinizden daha kötü hisler alıyor o çocuk. Şey gibi geliyor size sanki, bu bir süreç ve bitecek. Bitmeyecek. Çocuk yetiştirmek her yaşında zor ve emek istiyor. Bitse de gitsek modunda olmaz ki. Onunla birlikte yaşadığınız hayattan zevk almalısınız. Zaten Allah bilir kendi içinde nelerle savaşıyor ki bu kadar anksiyete sahibi. Bir de siz germeyin çocuğu. Konuşuyor mu peki?

Rabbim vs diye dinden bahseden siz değil misiniz ne felsefesi ?
bende sizin anlayacağınız dilden konuşmaya çalıştım ?!
annelik dogurmakla olmuyor diyen ben miyim çok şükür yargilanamissiniz.

annelik dogurmakla olmuyor diyen ben miyim çok şükür yargilanamissiniz

Dediğim lafın arkasındayım eger sizde bir anne iseniz ne demek istediğimi anlarsınız katil oluruz ne dmek bi anne onu asla demez diyemez neden cennet annelerin ayaklarının altında diyorlar sizce onlar bi melek Rabbimin bize emanetleri

Dediğim lafın arkasındayım eger sizde bir anne iseniz ne demek istediğimi anlarsınız katil oluruz ne dmek bi anne onu asla demez diyemez neden cennet annelerin ayaklarının altında diyorlar sizce onlar bi melek Rabbimin bize emanetleri
Sizin gibi birini hayat boyu anlamak istemem.
İyi forumlar.

Ya neden halk olarak yapilan bi remark (turkcesi neyse iste) kabul etmiyor.
Uye kotu bise dememis size sadece guzelce yorum yapmis.

Siz kabulleneceginiz yerde felsefe yapiyosun diye yorum yapiyosunuz. Neden biseyi kabullenmek bukadar zor bizim halkimizda anlamiyorum.

Ayrica yorumunuzu okudugumda bende guzel karsilamadim. Herkes evladina kurban olur
Kadin napmiq yolami atmis satmismi hayir akil almak istiyor yorum istiyor hemen mukemmel anneliginizi dile getirmisiniz

He tamam kabul en iyi anne sizsiniz
Biz zaten cocugumuzu dogurup sinirlenince pencereden atiyoruz olmadi bidaha doguruyoz
Hih bravo size mukemmel anne 👏
Bayanın yazdığını anlayacak kadar bi kapasitesi ye sahip olsaydınız ne dmek istediğimi anlardınız katil oluruz normal kabul edilecek birsey mi acaba siz benm anneliğime laf edemezsiniz ben gelipde yapamıyorum edemiyorum isyan etmiyorum belli sizinde yaraniz var ki zorunuz a gitmiş Ayy allahim ne insanlar var 😆

Duyu bütünleme tavsiyesi veren oldu mu hiç? Bir araştırın derim.
Bir de sizin gerginlik çocuğa geçiyor gibi geldi. Mesela ağladığında cok büyük bir olaymış, çok rahatsız oluyor ta da disarda rezil oluyoruz gibi düşünüp davranırsaniz o da hisseder. Biraz verdiği tepkileri normallestirseniz, ağlayınca panik olmasanız, insanlar üstüne düşmese? Ya bizim Türk çocukları her yerde kendini belli ediyor gerçekten bir mekanda turk varsa direkt çocuktan anlaşılıyor neden acaba. Bu konuda bir makale varsa ben de okumak isterim🤔
Duyu bütünleme için gittik terapiye.Yani artık şehirde bulduğumuz sözde merkeze.Bayan telefonda çok bilimsel konuştu. Pdr mezunuymus ama yüksek lisans sertifikalar falan.Genc bir bayan. Yeni tekniklerden haberi vardır mutlaka dedik.Normalde bize bir materyal ile oyun kurması lazımmış önce.Ya Kum ya su.Cocuk ,biz farklı.konulardan sohbet ederken bu seçilen malzemeye oyuncaklar katacak.Ama hiç öyle olmadı. Odaya girdik.Sakin bir bayandi bu arkadaş. Beraber oynayalım mı dedi.Hayir ben annemle oynamak istiyorum dedi kızım.Tamam sen ne zaman istersen ben buradayım, birlikte oyanbiliriz dedi.1 saat geçti kızım benimle oynadı .Seans bitti.300 tl verdik.Boyle böyle 5 hafta gittik.En sonunda çok dirençli ve algıları açık bir çocuk.Ben randevu için arayacağım dedi ve aramadi

Duyu bütünleme için gittik terapiye.Yani artık şehirde bulduğumuz sözde merkeze.Bayan telefonda çok bilimsel konuştu. Pdr mezunuymus ama yüksek lisans sertifikalar falan.Genc bir bayan. Yeni tekniklerden haberi vardır mutlaka dedik.Normalde bize bir materyal ile oyun kurması lazımmış önce.Ya Kum ya su.Cocuk ,biz farklı.konulardan sohbet ederken bu seçilen malzemeye oyuncaklar katacak.Ama hiç öyle olmadı. Odaya girdik.Sakin bir bayandi bu arkadaş. Beraber oynayalım mı dedi.Hayir ben annemle oynamak istiyorum dedi kızım.Tamam sen ne zaman istersen ben buradayım, birlikte oyanbiliriz dedi.1 saat geçti kızım benimle oynadı .Seans bitti.300 tl verdik.Boyle böyle 5 hafta gittik.En sonunda çok dirençli ve algıları açık bir çocuk.Ben randevu için arayacağım dedi ve aramadi
bu tarz PDR mezunu sertifika vs gibi şeylere genel olarak güvenmenizi önermiyorum.
sertifika genel olarak güvenilir bir şey değil heleki bu ülkede.
biz maalesef her şeyi kolay yoldan halletmeyi seven bir milletiz ama bazı şeylerin kısa eğitimi de olmaz kısa çözümü de.

Bizim şansımız pandemi..daha doğrusu şanssızlık. Eve bakıcı zaten alamazdı o ara yaşlı annemle vardi.arkadasin anneanne dedesi bakıcidan corona bulaşıp vefat etti.Zaten uzaktan eğitim vardı.evdeyzj.
sanırım 40 yaşında varsınız
ben de öyleyim

şu anda çocuk bakacak olsam desteksiz bakamam
tamam pandemiydi anneniz yanınızdaymış ,evet şartlar öyle olmuş
onlar gider bitmez yardımcı birine bakar, eşime de şarjım biter sevgim sabrım biterse ortada devam edecek bir yuva kalmaz derdim sanırım...

eşiniz sevgi dolu olsa şehvetiniz muhabbetiniz yerinde olsa şarj olurdunuz e o da yok --ki zaten çok pıtırcık bir evlilik değilmiş, dürüst olun.

ama yani can bu. bir yerden dolmanız lazım. şarjınız bitmiş çalışıyorsunuz aileden uzaksınız (bizim toplumda önemli malum), eşten manevi şarj yok çocuk zorluyor...ne olacak bunun sonu?

Bayanın yazdığını anlayacak kadar bi kapasitesi ye sahip olsaydınız ne dmek istediğimi anlardınız katil oluruz normal kabul edilecek birsey mi acaba siz benm anneliğime laf edemezsiniz ben gelipde yapamıyorum edemiyorum isyan etmiyorum belli sizinde yaraniz var ki zorunuz a gitmiş Ayy allahim ne insanlar var 😆
Hi evet yaram var daha dun cocuguma sinirden merdiven itiverdim gitti
Yenisini yapmaya baslicaz

Kompleksli olmayin bukadar ya zoruma gitmedi , yorumunuz hos degil diye yazdim hemen penceleri cikarip saldiriya geciyosunuz yapmayin sunu.

Sanırım büyük bir şehirde daha iyi birilerine gitmeniz lazım artik uzmanligi ne olursa olsun. Benim çocuğum yok ama bu tarz konularda duyu bütünleme çok yaygın kullanıldığı için iyi birisinden deneseniz fayda sağlar mı diye merak ettim.

@tivoli26 şimdi damdan düşeni damdan düşer anlar minvalinde yazacağım biraz. Söylediğim gibi zor bir çocuk büyütüyorum ben de. Evet anne olmayı ben istedim onu çok seviyorum hepsi bir kenara ama yalnız çocuk bakmak, gurbet üstüne bir de çocukluk travmalarımın anne olmamla gün yüzüne çıkması derken benim de tahammülsüz bi anne olduğum çok oldu. (Kimsenin bi tarafına bir şey sokmadım eşinizin üslubu leş orası ayrı)
Öncelikle tv tlfn izliyordu güya ben biraz nefes alıcam ya. O iş öyle değilmiş ekranı tamamen kesince çocukta olumlu anlamda çok değişim oldu. Ve ben sakinleşince evladım da nispeten sakinleşti. He sizin demenizle eşiniz sakinleşir mi hayır ama destek alabilirsiniz. Bireysel ya da çift terapisi çok işinize yarar diye düşünüyorum. Çocuğun sağlıklı olması sizin sağlıklı olmanızdan geçiyor. "Bir çocuğun üç ebeveyni vardır. Anne, baba, ve anne babanın arasındaki ilişki." Diye bi söz var çok doğru.

bu tarz PDR mezunu sertifika vs gibi şeylere genel olarak güvenmenizi önermiyorum.
sertifika genel olarak güvenilir bir şey değil heleki bu ülkede.
biz maalesef her şeyi kolay yoldan halletmeyi seven bir milletiz ama bazı şeylerin kısa eğitimi de olmaz kısa çözümü de.
Ne yazık ki küçük şehir imkansızlıklari.Sehirde bulunan bütün oyun gruplarını, atölyelerini,psikolog ve oyun terapistlerini gezdik.Cocugun adını söyleseler zaten hepsi hatırlar.Hatta geçen avm de bir bayan ayy ben sizi hatırladım...kids de ne kadar çok aglamisti kızınız dedi.

Çocuğu psikolog pedagog oyun ablası vs gibi yerlere götürmek yerine, anne baba olarak evde mutlu oldugunuzumu hissetirseniz?
Gerginliğinizi, mutsuzluğunuzu konularınızdan net bir şekilde hissediyorum
Birde cok sonra dünyaya geldiği için biraz fazla üstüne düşüyor gibisiniz. Biraz rahatlayın
Çocuğu problem olarak görmeyi de bırakın çünkü asıl sorun eşiniz.

@tivoli26 şimdi damdan düşeni damdan düşer anlar minvalinde yazacağım biraz. Söylediğim gibi zor bir çocuk büyütüyorum ben de. Evet anne olmayı ben istedim onu çok seviyorum hepsi bir kenara ama yalnız çocuk bakmak, gurbet üstüne bir de çocukluk travmalarımın anne olmamla gün yüzüne çıkması derken benim de tahammülsüz bi anne olduğum çok oldu. (Kimsenin bi tarafına bir şey sokmadım eşinizin üslubu leş orası ayrı)
Öncelikle tv tlfn izliyordu güya ben biraz nefes alıcam ya. O iş öyle değilmiş ekranı tamamen kesince çocukta olumlu anlamda çok değişim oldu. Ve ben sakinleşince evladım da nispeten sakinleşti. He sizin demenizle eşiniz sakinleşir mi hayır ama destek alabilirsiniz. Bireysel ya da çift terapisi çok işinize yarar diye düşünüyorum. Çocuğun sağlıklı olması sizin sağlıklı olmanızdan geçiyor. "Bir çocuğun üç ebeveyni vardır. Anne, baba, ve anne babanın arasındaki ilişki." Diye bi söz var çok doğru.
Biz henüz ekranla tanistyrnadik.Belki de bu da zorluyor bizi.Cocuk henüz televizyonun açılan birsey olduğunu bilmiyor evde.Ben çok sabırlıyım. Hatta eşime göre aşırı sabırlıyım. Zaten çocuk yaramaz.degil.Degisik. Markette gezeriz, oyuncaklara gireriz ne kosar ne aşırı davranış yapar ne ister .bizim.sikintimiz ağlamalar ve yabancı ortamlar.Gormeden anlatmak çok zor.mutlaka psikolojide vardır bir karşılığı ama bir türlü tespit edemiyoruz

Ne yazık ki küçük şehir imkansızlıklari.Sehirde bulunan bütün oyun gruplarını, atölyelerini,psikolog ve oyun terapistlerini gezdik.Cocugun adını söyleseler zaten hepsi hatırlar.Hatta geçen avm de bir bayan ayy ben sizi hatırladım...kids de ne kadar çok aglamisti kızınız dedi.
Gerçekten ciddi rakamlar ödemişsiniz ama bunlar hep deneyim kreşe başlasaydı muhtemelen alışmış olacaktı öyle şaşıran aıleler var Allahım bugünleri görecekmiydik diye sosyalleşmek kendini daha iyi ifade etmek gerçekten iyi gelecektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X