Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nöbetleşe bakınca ne bekliyordun ki… bakıcı tutsaydınız ya da büyüklerden müsait olan var mıdır konuşsaydınız. Kendinize zaman, bir özel alan bırakmamışsınız.
ama çocuk hep sorunlu biriymiş bakıcı bulabilirler miydi bilemiyorum

konu sahibi
çocuk doğmadan bu bakıcı şu bu işlerini konuştunuz mu
eşinizin normalde para-aile-tatil-romantizm anlayışı çok da matah değilmiş gibi sanki?

yani bilemiyorum adam sanki para gitmesin diye dönüşümlü bakarız diyen
memlekete gidip anasını babasını görüp gelen
gezmeye para harcamaya romantize filan karşı bir bünye gibi canlandı bende, sanki çocuktan önce de öyle aman aman özel hayatınız yokmuş gibi

üstelik hadi adam düz adam olsun
düz adam bile o girmeli çıkmalı lafı etmez yani

sizinki hem düz hem keyfine düşkün hem küfürbaz, bunlar nasıl salt çocukla olmuş olabilir ki?

Yorumuma eklemeler yapmıştım ama bunları okuyunca silsem mi acaba bakıcı olsaydı daha dingin olup çocuğa eğilebilir sorun çözebilirlerdi belki

Nöbetleşe bakınca ne bekliyordun ki… bakıcı tutsaydınız ya da büyüklerden müsait olan var mıdır konuşsaydınız. Kendinize zaman, bir özel alan bırakmamışsınız.
Bunun için çok uğraştık. İkimizin memleketi de değil. Yani herhangi bir akrabamız yok.Anneler 70 yaşında benimki yürüyemiyor. Oyun grubu vs çok denedik.yazdim zatenn. Çocuk biz olmadan saniye durmuyor. Bunun için Oyun terapisine Oyun gruplarına pedagog psikolog sanıyorum geçen mayıs ayından beri 50 bin harcadık.su anda da Oyun ablası üzerinde araştırma yapıyorum. Çırpındıkça batıyoruz yani

Bence konu sahibi çocuktan önce daha tahammüllüydü bi şekilde tolere ediyordu.

Gerçekten edilicek laf degil ya, bi de kadin iyi niyetiyle cagirip sohbet etmeye calisiyo
Ayip ya
Bu erkeklere neden bukadar yuz veriyosunuz

Valla benim yanimda kardesim bile yanlis bise yaptiginda esi onu tersliyo ya oh diyorum canima deysin bitanede patlat yuzune bidaha yapmasin diyorum

Tv telefon falan izliyor mu

Ne yapıyordunuz çocuktan önce? Yaşadığınız şehri bile gezmeyen, tek tatil anlayışı, eşin dağ köyünde uzunca vakit geçirmek olan bir çiftiniz.
Çocuk doğdu doğalı böylesiniz üstelik. Hep negatif. Evet çocuklar zorluyor insanı ama sizinki nornal değil bence.
Bunu da kolay kolay demem ama ne diye anne baba oldunuz acaba?

Yaşına gelmeden bakıcıya alıştırsaydınız bunlar olmazdı. Sizsiz tabii durmaz başkasını bilmiyor ki çocuk. Kırklı yaşlarda bir kadın oyun falan oynayabilirdi. Öğretmenlerden referanslı birini bulup arasıra akşamları bırakabilirdiniz. Ona göre biraz fazla ücret öderdiniz, doktor masrafı ve stresi olmazdı

Bir bucuk yasinda oglumuzla buna benzer bir hayat yaşıyoruz. Gece nobetlese bakip gunduz doktora yapiyoruz ve bizim de oglumuz asiri zor. Sizi o kadar iyi anliyorum ki. Tüm yorumlari tüm cevaplarınızı okumadimama kocanizi da cok iyi anliyorum. Cunku benim ve esiminde olaylara verdigimiz tepkiler farkli ben daha sinirliyim. Duygularimi daha uçlarda yasiyorum. Aksam çocuk uyuduktan sonra kalan zamanda ortak izleyecek birsey buluyoruz. Çocuk olmadan once iyi anlastiginizi söylemişsiniz. Ortak ilginizi ceken bir program izleyebilirsiniz. Derin konusmalar gecmez ama birlikte gülersiniz. Biz gece uyanmak icin bebek telsiz kullaniyoruz. Bunun gibi ufak detaylar bile hayat kalitenizi büyük ölçüde arttiriyor ne geregi var diye hic dusunmeyin. Allah yardimciniz olsun.

adamı savunamiyorum elbette ama ben hayatımda hiç böyle bir çocuk görmedim
cidden zor bir dönem olduğunu düşünüyorum tüm aile icin

yani bu eşinizin tavrından daha ciddi bir sorun gibi duruyor açıkçası.
büyükşehirde mi yaşıyorsunuz? başka psikiyatristler daha arasanız ?
Hayır buyuksehir değil.yani adı büyük ama kendisi küçük ve imkanları az bir şehir. 3 5 aylık pedagog psikiyatrist tecrübeme göre söyleyebilirim ki resmen.l ticaret olmuş bu iş.Kime güveneceğimi kimden destek alacağımı.sasurdim.Oyun atölyesine gittik. Sahibi psikolog. Iceride nasıl müzik açık anlatamam. 2 saat boyunca o müzik son ses devam etti.Cocuklardan kulağını kapatıp ağlayan vardı.Ama her gittiğimiz yerde ellerinde telefon sürekli resimler çekildi.Bizlere.sormadan sosyal medyada yayınlayıp durdular

Size kim çocuk büyütmenin kolay olduğunu söyledi ki?
Bir yaşında kızım var. Gelecek ay 2. Çocuğumu doğuracağım. Eşimle beraber bakıyoruz. O bana yardımcı olmak için işini bıraktı.
Çocuk sahibi olmayı biz istiyoruz. Çocuklarımız hayata gelmeyi istemiyor. Bana öyle küfürlü konuşacak kocayı da balkondan atardım muhtemelen.
Güçlü anneler, güçlü çocuklar yetiştirir. 100 tane evliliğimi bozarım ama çocuğumun huzursuz, sevgisiz bir ortamda yetişmesine müsade etmem.

Konu sahibi sizi anlıyorum az çok çünkü ben de zor bir çocuk büyütüyorum ailelerden uzakta. Ay hepimizin çocuğu zor biz böyle olmadık diyenlere de anlam veremiyorum. Herkesin tahammül seviyesi, yaşadığı şeyler falan farklıdır. Amaa konu sahibi çocuktan önce de güllük gülistanlık paylaşımlarınız olan bir evliliğiniz yokmuş kendinizi kandırıyorsunuz.

Emin misin konu sahibesi, seni ayıyla evli diye hatırlıyorum. Ayıyla evliyim diye konular açan sen değil miydin?? Başka biriyle mi karıştırdım?
Klasik eşine problem bulamayıp öyle oluşuna bahane bulma durumu.

Çocuklar tüm sevgiyi, nefreti huzursuzluğu dibine kadar yansıtır.ilişkinizin aynası

Bu yorumun uzerine seyi sormak istedim @tivoli26
Krese yazdirin gunun belirli gunlerinde krese gitsin?
Geçen mayıs ayından beri bir oyun grubunda durması için uğraşıyoruz.Cevapkarda da yazdım Pedagog psikolog oyun terapisi hiçbiri çözüm olmadı. Kapısından giriyoruz.henuz oyun oynamasını sağlayamadı.

Buarada sizde öğretmenmissiniz en iyi siz bilirsiniz cocuk derste başarısız yada davranışlarında problem varsa önce aile deriz.Aile okul der vs.sizinde terapiste ihtiyacınız var ama asıl mesele eşinizide ikna etmeniz eğer cocukla ilgili prb çözüm bulmak istiyorsa şart bunu çift olarak çözmeniz çok zor baba gün geçtikçe tahamülsüzleşmiş sizi etkilemiş hep bir kısır döngü içerisinde

Cocuk psikiyatristine götürün. Hemde acil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…