- 18 Ekim 2016
- 713
- 1.514
-
- Konu Sahibi streshanim
Hiç tatmadigin bir duygunun yokluğunu da hissetmiyorsun aslında. Biz çocuk sahibi olmayanlara da annelerin bazı hisleri garip geliyor. Çocuk yemek yiyor diye mutlu olmak gibi. Ne bileyim mutlu olacak daha değişik şeyler var sanki hayatta. Mutluluğum neden bir canlıya bağlı olsun? Ya da yaşama sebebim neden başka bir canlı olsun? Ben neden kendim için yaşayamıyorum bu hayatı? Belki de Türk annelerinde olan yanlış bir algı var. Saçımı süpürge ettim lafı vardır klasik. Neden saçını süpürge edip ömrünü heba ediyorsun ki? Kendi hayatını yaşamayıp sadece onun için yaşamak belki de normali değildir. Anneler genelde hormonlarıyla hareket ediyorlar. Fakat herkesin bu hayatı yaşamak için tek bir şansı var. O büyüttüğünüz çocuklar da bir gün büyüdüğünde kendi hayatlarını kurmak için gidecekler. Ve yaşlandığınızda kendiniz için bir şey yapmadığınızı, sadece çocuğunuz için yaşadığınızı göreceksiniz. Bence çok acı. Bu normal görülüyor ama kendini heba etmeden çocuk büyütmek, ayarını sağlamak gerek diye düşünüyorum.Bu geç evlenmekle uzun süre bekar kalmakla da alakalı bı durum ben de eşimle karsilasmasaydim evliliğin çok da bı hükmü yok diyenlerdendim, sonuçta hayat öylede geçiyor böylede neden kendime bir sürü sorumluluk yükleyeyim ki,insanlardaki bu üreme merakını dahi anlamsız buluyordum.oyle evlenince de çocuk yapmadık ama biyoljik saatin daraldığı in farkına varıyorsun,yapsak nasıl olur, bakabilir miyiz,koruyabilir miyiz bir sürü soru,ama bu kadar gelmiş geçmiş insan neye güveniyordu insan neden çocuk yapar soruları falan derken, çocuğumuzu kucağımıza aldık,onun dünyamıza kattigi anlam dünyayi yaşama sebebim buymuş meğer dedirtiyor sana.onun mutlu olduğu şeylerle mutlu olmak onun doyduğunu, uyuduğunu,büyüdüğünü görmek anne babanız gibi hissediyorsun,beni babamın kucağına alıp döndürdüğüde babamın hissettiğini hissetmek,onu emzirdiginde annemin nasıl hissettiğini hissetmek,dünya çocukla anlamlaniyor. çocuk sevip sevmediğinizi iyice irdeleyin,seviyorsanız ihtimali iyice düşünün,insanlar binlerce paralar saçıyor evlat sahibi olmak için,iyice irdeleyin pişman olmayin
Kesinlikle anneannenizin dediği doğru ilk 2 sene çocuk kötü evliliği bitirir iyi ise bi deprem olur yani ama 2 yıldan sonrası daha huzurlu sakin olabiliyorBiz 3 sene sevgililik 2 sene evlilikten sonra aldık çocuğunuzu kucağımıza. O güne dek ne kavgamız olmuştur ne küslüğümüz. Gerçekten sakin bir çifttik. Ama çocuktan sonra gerçekten gerginlikler artıyor. Bugün bile mesela hala anlaşmazlık oluyor. Ben masa düzeni, yemek yeme konusunda kuralcıyımdır. Masaya gelen her şeyden yemesi kuralı vardır. Eşim bunu sevmez. Her seferinde inceden laf sokar, göz devirir beni sinir eder. Yani gerçekten çocuk ilişkileri ara ara dinamitleyen bir varlıl
Çocuk insanı degilmisim benAyyyy ben ilerde demem inşallah diyordum demek ki yaşları kaç olursa olsun pişmanlık unutulmuyor. Ben aslında 1. Ye değil de 2. Ye çok pişman oldumablanız neden pişman
Sadece pişmanlık duymamak için çocuk yapılmayacağına göre. Merak etmenize gerek yok.33 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Şimdiye kadar da hiç istemedim. Sadece kafamda tek bir soru var: İleride bir gün doğurganlığım geçtiğinde ya pişman olursam? Ya keşke çocuğum olsaydı der miyim... Çocuk yapmayıp da yapmadığına pişman olan var mı aramızda?
Lütfen yumurtalıklarını dondur falan demeyin. Yaş o kadar geçtikten sonra bakmaya da mecalim olmaz kafam da kaldırmaz. Yine yapmamayı tercih ederim. Sadece pişmanlık duygusu benim merak ettiğim.
Kendi isteginizle değil eşinizin isteğiyle çabasıyla yaptığınız için belki bu da etkili olmuştur sizde. Eş ısrarıyla asla yapmamak gerek kadının kendisi hazır olmadan.Bir de içtenlikle itiraf edeyim ki ben çocuk yaptığıma pişmanım. Bunu söylemez hiç bir anne demiş bazı arkadaşlar ama ben açık açık söylüyorum. Bundan da çekinmiyorum
Resmen ablanız=benÇocuk insanı degilmisim ben
Sevmiyorum sorumluluk
Özgürce hareket edeyim istiyorum bunların derdi bitmiyor biri bitiyor öbürü başlıyor diyor
Eşimle bişey yapamıyorum benim eşimle aram bunlar yüzünden açılıyor diyor hep
Kesinlikle çok doğru. Benim eşim 2. Çocukta kanıma girdi söyleye söyleye beynime işledi resmen. Ben tek düşünüyordum çok diller döktü beni kandırdı ama o iş öyle olmuyormus burdan okuyan arkadaşlar beni örnek alsınlar bence çocuk yapma kararı eşit olmamalı anne daha çok istemeliKendi isteginizle değil eşinizin isteğiyle çabasıyla yaptığınız için belki bu da etkili olmuştur sizde. Eş ısrarıyla asla yapmamak gerek kadının kendisi hazır olmadan.
Evet genelde çocuk annenin üstünde oluyor sorumluluğu. O sıkıntıyı çeken de genelde anne.Kesinlikle çok doğru. Benim eşim 2. Çocukta kanıma girdi söyleye söyleye beynime işledi resmen. Ben tek düşünüyordum çok diller döktü beni kandırdı ama o iş öyle olmuyormus burdan okuyan arkadaşlar beni örnek alsınlar bence çocuk yapma kararı eşit olmamalı anne daha çok istemeli
Çocuğunuz büyüdü mu biraz daha? İnşallah herşey biraz daha kolaylaşmıştır sizin içinKesinlikle çok doğru. Benim eşim 2. Çocukta kanıma girdi söyleye söyleye beynime işledi resmen. Ben tek düşünüyordum çok diller döktü beni kandırdı ama o iş öyle olmuyormus burdan okuyan arkadaşlar beni örnek alsınlar bence çocuk yapma kararı eşit olmamalı anne daha çok istemeli
Bence de çok üzücü hep vicdan azabı cekiyorum hep suçluluk duygusu içindeyim. Ama gerçek hislerim bunlar maalesef. Tabi ki her dk bu pişmanlığı yaşamıyorum.Çok üzücü ama ya cidden annenin evladı için böyle cümleler kurması
Bence böyle cümleler kurulacağına yapipta pişman olmaktansa yapmayıp pişman olunsa keşke. Baktığın zaman tek değilde daha fazla çocuk sahibi olan bikac kişinin pişman olduğunu gördüm. Sonuçta 1 tane yaptığın zaman biliyorsun az çok neyle karsilacaksin madem göze alamiyorsun 2.hic yapmamalısın.
İlk çocuğum 3.5 ikinci çocuğum 1 yaşında büyüdüler oh diyemem malesefÇocuğunuz büyüdü mu biraz daha? İnşallah herşey biraz daha kolaylaşmıştır sizin için
Cocuk diye evlat aşkından olseniz bile tek başınıza buyuteceginiz bir çocuğu yapmayın.Eşimin de isteği yok. Çocuk kararını tamamen bana bıraktı. Ben istediğim için yaparmış ama çocuğa sen bakacaksın ben bakmam diyor en başından.
Pişman olanlar toplum baskısından söyleyemez ki.Almanya'da bir kadın bir internet sitesinde çocuk yapmaktan pişman olduğunu yazmış. Kadına etmedikleri hakaret kalmamış, çocuğun kreşinde anneler kadını dışlamışlar. Dikkatinizi çekerim olay Almanya'da olmuş, bir de Türkiye'yi düşünün..Katılmıyorum... Çevremde çocuk sahibi olduğu için pişman olan birine de denk gelmedim. Bence anne olmak zor olduğu kadar muhteşem ötesi bir mutluluk... Gerçekten istemeyen çocuk sahibi olmasın orası ayrı. Her çocuk sevgi dolu bir evde büyümeyi hakediyor.
Eşiniz istemiyorsa açıkçası çok zor. Düşünsenize çocuk bu illaki ses yapacak, olmadık zamanda ağlayacak, mesela gezmeye cikicaksiniz bazen istediği bişey alinmadığı için ağlayacak ve eşiniz zaten çocuk istemediğinden dolayi bi yandan da sürekli o sizlanacak sizde iki arada bi derede hangisine yeteyim diye dertleneceksiniz. Eğer sizde öyle çok anaç, aman aman çocuk seven biri değilseniz pişman olmazsınız heralde bu durumda..Manevi anlamda bakmam diyor. Çünkü çocuk bakmak istemiyorum diyor. Yani çocukla sen uğraşırsın diyor. Maddi olarak yanımızda.