- 23 Ağustos 2012
- 49.492
- 229.345
-
- Konu Sahibi streshanim
Pişman olanlar toplum baskısından söyleyemez ki.Almanya'da bir kadın bir internet sitesinde çocuk yapmaktan pişman olduğunu yazmış. Kadına etmedikleri hakaret kalmamış, çocuğun kreşinde anneler kadını dışlamışlar. Dikkatinizi çekerim olay Almanya'da olmuş, bir de Türkiye'yi düşünün..
Bir de içtenlikle itiraf edeyim ki ben çocuk yaptığıma pişmanım. Bunu söylemez hiç bir anne demiş bazı arkadaşlar ama ben açık açık söylüyorum. Bundan da çekinmiyorum
Geçen akşam bizde eşimle aynı şeyi itiraf ettik birbirimizeBir de içtenlikle itiraf edeyim ki ben çocuk yaptığıma pişmanım. Bunu söylemez hiç bir anne demiş bazı arkadaşlar ama ben açık açık söylüyorum. Bundan da çekinmiyorum
Biraz karıştırmışım, Almanya'daki anne kitap yazmış bu konuda. Okuduğum yazı şuydu:Cesaretinizden dolayı sizi tebrik ediyorum, bu toplumda linci göze alıp bunu söyleyecek kadın çok az
38 yaşıma kadar 15 yıl direndim çocuk yapmamak için. 16. Yılda okuldaki yakın arkadaşlarım bir defa dene ileride çok pşlman olursun dediler. Denedim ve şu anda 25 aylık kıızm var. Çocuk sahibi olmak hiç bana göre değilmiş. Hayatımda kimseye çocuk yap demem. Zamanı geri alma şansım olsa, asla arkadaş gazına gelmem33 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Şimdiye kadar da hiç istemedim. Sadece kafamda tek bir soru var: İleride bir gün doğurganlığım geçtiğinde ya pişman olursam? Ya keşke çocuğum olsaydı der miyim... Çocuk yapmayıp da yapmadığına pişman olan var mı aramızda?
Lütfen yumurtalıklarını dondur falan demeyin. Yaş o kadar geçtikten sonra bakmaya da mecalim olmaz kafam da kaldırmaz. Yine yapmamayı tercih ederim. Sadece pişmanlık duygusu benim merak ettiğim.
Cok yazık olmuş. Bu öyle denenecek bir sey değil ki, tüm hayatınızı değiştiren bir şey. Muhtemelen yaşım geçiyor yapmam lazım psikolojisi yine... beynimize islemisler zorundaymışız gibi...38 yaşıma kadar 15 yıl direndim çocuk yapmamak için. 16. Yılda okuldaki yakın arkadaşlarım bir defa dene ileride çok pşlman olursun dediler. Denedim ve şu anda 25 aylık kıızm var. Çocuk sahibi olmak hiç bana göre değilmiş. Hayatımda kimseye çocuk yap demem. Zamanı geri alma şansım olsa, asla arkadaş gazına gelmem
Belli bi yaştan sonra cidden kaldıramıyor insan.O millet susmaz zaten sen bakacaksın büyüteceksin ve hiç biri yanında olmayacak.Sorumlulukları çok fazla bunları yerine getirebilecek maddi psikolojik yeterlilikteyseniz siz bilirsiniz karar sizinÇocukları severim ama o zorluğunu kaldıramayacakmışım gibi hissediyorum. Ne o kadar sabrım var ne de sinirlerimi o kadar sağlam buluyorum :) arada ufak istek geliyor ama yapacak kadar aşırı değil. Çevrem çok fazla yap bi çocuk, çocuksuz olmaz vs dediği için biraz mahalle baskısından soru işaretlerine kapılıyorum sanırım.
Benim bir arkadaşım vardı iki kez evlendi çocuk yapacak kadar sağlıklı bulmadı karşı tarafı fakat annelik duygusunu yaşamak için bir pişmanlık duymamak için Malta’ya gitti hastaneden zenci spermi aldı hamile kaldı doğurdu iyi ki yapmaşım hayatımda aldığım en doğru karardı diyor dünya tatlısı zenci bir kızı oldu.Benimde bir kız çocuğum var ve ben 8 günlükken ayrıldım yaşadığım zorluğu tahmin edersiniz ama iyi ki doğurmuşum diyorum…Bence siz bi düşünün33 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Şimdiye kadar da hiç istemedim. Sadece kafamda tek bir soru var: İleride bir gün doğurganlığım geçtiğinde ya pişman olursam? Ya keşke çocuğum olsaydı der miyim... Çocuk yapmayıp da yapmadığına pişman olan var mı aramızda?
Lütfen yumurtalıklarını dondur falan demeyin. Yaş o kadar geçtikten sonra bakmaya da mecalim olmaz kafam da kaldırmaz. Yine yapmamayı tercih ederim. Sadece pişmanlık duygusu benim merak ettiğim.
Benim bir arkadaşım vardı iki kez evlendi her ikisiyle de çocuk yapacak kadar sağlıklı bulmadı fakat annelik duygusu yaşamak istiyordu bunun için ve Malta’ya gitti hastanede zenci spermi aldı hamile kaldı dünya tatlısı zenci bir kızı oldu iyi ki doğurdum hayatımda aldığım en doğru karar diyor…Benimde bir kızım var ve kızım doğduktan 8 gün sonra ayrıldım yaşadığım zorluğu tahmin edersin buna rağmen iyi ki doğurmuşum diyorum…Bence siz bi düşününStres sen zaten anneni besledin babanı besledin kardeslerini besledin büyüttün hepsinin yükünü, sorumlulugunu sen aldın bunca yasadıklarından sonra kaygılarının, takıntılarının icinde hele birde böyle kocaya sahipsen cocuk istemen dogru degildi.
Her sey cocuk yapmak degil.