Haklı Mıyım? Haksız Mı? Ben Mi Çok Abartıyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalnız şu forumda bile adamı sosyal medyadan ciddi ciddi bulmaya çalışan arkadaşlara da birşey demiyorum ya. Eminim ama ispatlayamam ki burada yazmadan el altından adamı bulmaya çalışan, adama ciddi manada göz koyan bile vardır.
Verdiğim öneri üzerinden laf atıp mesleğim ile ilgili laf atanlar olmuş. Konu sahibi ile eşinin arasındaki konu öyle adama yemekler hazırlayıp, süslenip özür ile hemen ortadan kalkacak birşey değil örneklerini meslek hayatımda o kadar çok gördüm ki.
Eşlerin maddi konularda verdiği güvensizlik aynı aldatma gibidir hep bir acaba kalır, o sorun hiçbir zaman ortadan kalkmaz tam olarak. Bunu aşmanın yolu bu sözleşmeler. Kaldı ki ben konu sahibine adamın önüne sözleşme koy da demedim. Konuş özrünü dile, sinirle ağzından çıktığını, paranın önemli olmadığını söyle, eşin ikna olmaz geri adım atmaz ise güven sorununu aşmak için böyle bir teklif sunabilirsin dedim. Kaldı ki bu yolla boşanmaya gelip bu teklifi uygulayıp evliliğini kurtaran insanlar da gördüm.

Eşin son derece beyefendi bir insan. Sorun sende. Madem çalışıyorsun arabanı kendin al. Adam sana araba alıyor niye benim üstüme almadın diye kıyameti koparıyorsun. Aldığı parayı iade ediyor yine cıngar çıkarıyorsun. Adam uzaklaşmakta son derece haklı

Yalnız şu forumda bile adamı sosyal medyadan ciddi ciddi bulmaya çalışan arkadaşlara da birşey demiyorum ya. Eminim ama ispatlayamam ki burada yazmadan el altından adamı bulmaya çalışan, adama ciddi manada göz koyan bile vardır.
Verdiğim öneri üzerinden laf atıp mesleğim ile ilgili laf atanlar olmuş. Konu sahibi ile eşinin arasındaki konu öyle adama yemekler hazırlayıp, süslenip özür ile hemen ortadan kalkacak birşey değil örneklerini meslek hayatımda o kadar çok gördüm ki.
Eşlerin maddi konularda verdiği güvensizlik aynı aldatma gibidir hep bir acaba kalır, o sorun hiçbir zaman ortadan kalkmaz tam olarak. Bunu aşmanın yolu bu sözleşmeler. Kaldı ki ben konu sahibine adamın önüne sözleşme koy da demedim. Konuş özrünü dile, sinirle ağzından çıktığını, paranın önemli olmadığını söyle, eşin ikna olmaz geri adım atmaz ise güven sorununu aşmak için böyle bir teklif sunabilirsin dedim. Kaldı ki bu yolla boşanmaya gelip bu teklifi uygulayıp evliliğini kurtaran insanlar da gördüm.
İnşallah verdiğiniz tavsiyeyi uygular, adam da kabul eder. Anlaşılır o zaman samimi mi konu sahibi yoksa bunu bi puan toplama aracı olarak mı görüyor.

Bu kadar korkacaksa bi daha yeni gelin sandığı gibi sermesin kocasının kilit bilgilerini. Emin olsun ki en zararsız kesim buraya yazanlar, dediğiniz gibi sessiz sedasız kaç kişi iç geçirdi o kısımdan emin olamayız. Ben sizin kadar iyi niyetli düşünmüyorum, sırf kocasıyla hava atmak için bile araya sıkıştırdığını düşünüyorum. Eğer tahmin ettiğimiz kişiyse konu hava atmak olunca çok sağlıklı düşünebilen biri değil.

Eğer anlattıklarının doğruysa eşinizin profilindeki adamların hepsi zaten az konuşan, kafası çalışan tipler. Bir tanede bizde var benzeri. Bu arada eğer verdiğiniz bilgiler doğruysa ben bile bulurum. Çünkü işinde iyi, çok iyi şirketlerle çalışmış, iyi kazanan yazılım mühendisi sandığınız kadar fazla yok. Siz adamı neden değiştirmeye çalışıyorsunuz ki? Adamın mizacı bu. Değişmez hatta bunaltırsınız. O sizin ışığınızı seviyordur. Aileniz ya da başkaları onu sevmiş sevmemiş umursamazki. Saçmalamayın lütfen artık, bıktırırsınız.

Yanlış anlaşılıyorum :KK43:
1. Boşanmak istediğim için böyle konu açmadım.
2. Eşimi asla kimseyle kıyaslamıyorum. Konu oraya kaymaya başladı. Asla aileme karşı eşimi kötülemedim. bunu zaten yapmam. Ne olursa olsun rahatsız olduğum konuyu kendisiyle konuşurum ki zaten bunu konuştuğumuz için böyle tartışma yaşandı.
3. Bazıları demiş işte eniştelerinle kıyaslıyorsun falan. öyle bir durum yok yani asla kıyaslama yada rekabet gibi duruma sokmadım sokmam kimseye de tabi ki eşimi ezdirmem.
4. Araba aldığı için memnuniyetsizim demiyorum. Ama en azından bir sorabilirdi belki kullanamayacağım için daha küçük model bi araba isteyecektim belki benimde istediğim bir model vardı. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
5. para konusunda herkes bana yüklenmiş eve katkın olsaydı diye. Tamam bunu bende isterdim ama eşim kendisi evlendiğimizde bu evin giderleri bana ait, kendi parana asla karışmam, tasarrufu sana aittir dedi ve ben bu sözün üzerine nasıl karışabilirdim?
6. Herkes yine sen birikim yapmıyomusun gibisinden sorular sormuş tabi ki yapıyorum. Tabi ki iki gün sonra maddi ihtiyacımız olsa çıkarıp vercem paramı. Bunu kıskandığım falan yok ki
E madem bu kadar saf ve iyi niyetlisiniz, niye kocanıza benim üstüme hiçbi şey yok diye saçmaladınız? Nasıl özür dileyeceğinizi düşüneceğinize hâla kendinizi savunuyorsunuz..

Ben isminizi vermemiştim. Teşekkür ederim açıklamanız için. Umarım bazı saçma sapan yazanlar görmüştür.
Şimdi çoğu yorumu okumaya çalıştım ancak bir yerden sonra bıktım. Şöyle ki sizin evliliğinizde özet geçmek gerekirse eşiniz hep verici olmuş ve tüm yaptıklarında da bunun fark edildiğini zannetmiş, ancak öyle bir cümleyle girmişsiniz ki adamın muhabbet etmemesi kavgasına hepten paragöz kadın olarak çıkmışsınız işin içinden. Ben içinizi bilmem belki gerçekten adamı kıskandınız bir yerde aklınıza 'yahu ben şu an rahatım ama yarın boşansak ev araba her şey adamın üstüne ben dımdızlak kalıcam, benim paramla emeğimle alınmamış bile olsa ben kadınım benim de olmalı' dediniz. Böyle düşündüyseniz ne yazık ki haksızsınız. Siz de ortalama bir kazanca sahipsiniz ve araba istiyorsanız kendinizi güvence altına almak istiyorsanız ya da tapum olsun diyorsanız gidip kendiniz alabilirdiniz zaten tüm harcamalarınızı karşılıyormuş kocanız. İşin diğer boyutunda ise çok bencil ve paragöz görünüyorsunuz. Umuyorum ikinizin de hakkınızda hayırlısı olur özellikle eşinizin iyi niyetini görünce onun hakkında hayırlısı olsun diyorum.

Zorla adama muhabbet sohbet ettirmeye çalışmak nedir ya? Ben de herşeye konuşan boş beleş tipleri sevmem.Esimde sizim eşinizden daha beter bu konuda ama ben sizin tarzınız kadar şey soylemedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X