- 18 Ekim 2016
- 713
- 1.514
-
- Konu Sahibi streshanim
Çocukları severim ama o zorluğunu kaldıramayacakmışım gibi hissediyorum. Ne o kadar sabrım var ne de sinirlerimi o kadar sağlam buluyorum :) arada ufak istek geliyor ama yapacak kadar aşırı değil. Çevrem çok fazla yap bi çocuk, çocuksuz olmaz vs dediği için biraz mahalle baskısından soru işaretlerine kapılıyorum sanırım.yani bu kişisel bir şey. biri pişman oldum der ama siz olmayacaksınız belki? belki de başkasının pişman oldum lafına uyup çocuk yapıp esas siz pişman olacaksınız.
ama çok emin mi değilsiniz işten içe acaba? ÇOK emin olan birinin kafasına bu sorular gelmez kim ne derse desin. Bir yanınız istiyor olabilir mi?
eğer evliyseniz bu tek başınıza karar verebileceğiniz bire şey değil. Kimsenin anne baba olma hakkını elinden alamazsınız. eşiniz ile en başından konuşup anlaştıysanız ve ikinizde hem fikir iseniz yapmayabilirsiniz33 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Şimdiye kadar da hiç istemedim. Sadece kafamda tek bir soru var: İleride bir gün doğurganlığım geçtiğinde ya pişman olursam? Ya keşke çocuğum olsaydı der miyim... Çocuk yapmayıp da yapmadığına pişman olan var mı aramızda?
Lütfen yumurtalıklarını dondur falan demeyin. Yaş o kadar geçtikten sonra bakmaya da mecalim olmaz kafam da kaldırmaz. Yine yapmamayı tercih ederim. Sadece pişmanlık duygusu benim merak ettiğim.
Eşimin de isteği yok. Çocuk kararını tamamen bana bıraktı. Ben istediğim için yaparmış ama çocuğa sen bakacaksın ben bakmam diyor en başından.eğer evliyseniz bu tek başınıza karar verebileceğiniz bire şey değil. Kimsenin anne baba olma hakkını elinden alamazsınız. eşiniz ile en başından konuşup anlaştıysanız ve ikinizde hem fikir iseniz yapmayabilirsiniz
Bence her ihtimale karşı yumurtalarınızı dondurun. En azından ileride pişmanlık duyup duymayacağınızı dert etmezsiniz.33 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Şimdiye kadar da hiç istemedim. Sadece kafamda tek bir soru var: İleride bir gün doğurganlığım geçtiğinde ya pişman olursam? Ya keşke çocuğum olsaydı der miyim... Çocuk yapmayıp da yapmadığına pişman olan var mı aramızda?
Lütfen yumurtalıklarını dondur falan demeyin. Yaş o kadar geçtikten sonra bakmaya da mecalim olmaz kafam da kaldırmaz. Yine yapmamayı tercih ederim. Sadece pişmanlık duygusu benim merak ettiğim.
yapmayin bence. dogacak cocuga da yazik.Eşimin de isteği yok. Çocuk kararını tamamen bana bıraktı. Ben istediğim için yaparmış ama çocuğa sen bakacaksın ben bakmam diyor en başından.
O zaman burada sizin isteğiniz devreye giriyor. Bu tamamen kişisel bir durum.Eşimin de isteği yok. Çocuk kararını tamamen bana bıraktı. Ben istediğim için yaparmış ama çocuğa sen bakacaksın ben bakmam diyor en başından.
Bence de iki isteksiz ana babadan, sırf mahalle baskısı için yapılmış çocuğa da yazık.yapmayin bence. dogacak cocuga da yazik.
Siz zaten istekli değilsiniz, eşiniz ben bakmam diyor çocuk ortada heder olur gibi bi hisse kapıldım ben. Çocuk büyük sorumluluk, karnını doyurup, altını temizleyip bi köşeye koyayım olmuyor ki sizde bunun farkındasınız zaten. Enerjimi, vaktimi, sabrımı, uykumu feda edebilirim diyorsanız bir kez daha düşünün derim. Net bir şey söylemek çok zor o kadar kişisel bir soru ki bu anca çekirdek aile olarak net bir karara varabilirsiniz.Eşimin de isteği yok. Çocuk kararını tamamen bana bıraktı. Ben istediğim için yaparmış ama çocuğa sen bakacaksın ben bakmam diyor en başından.
Bakmam derken maddi anlamda ihtiyacını gidermek mi . Manevi anlamada mi bakmam diyor.Eşimin de isteği yok. Çocuk kararını tamamen bana bıraktı. Ben istediğim için yaparmış ama çocuğa sen bakacaksın ben bakmam diyor en başından.
Ay o zaman sakın o topa girmeyin madem çok da istemiyorsunuz sakın diyimEşimin de isteği yok. Çocuk kararını tamamen bana bıraktı. Ben istediğim için yaparmış ama çocuğa sen bakacaksın ben bakmam diyor en başından.