Çocuk yapmayıp da pişman olan var mı?

Yaa sonu beni çok duygulandırdı şu an çok iyileştirici değil mi ya . Ben kedimi böyle bazen içime sokasim geliyor anneğğğm diye bilmiyorum çocuk olunca ne olacak .

O sevgiyi ,duyguyu , keşfedilecek anları hatta sinirını bile tatmadan ölmek istemiyorum . İnşallah kolik bir bebek olmaz . Ama her annenin kendini böyle yetersiz hissettiği acaba yanlış mı yaptım bunu dediği birçok an vardır eminim . Ben geldim 26 yaşına hâlâ annem sana şunu yapamadım şu an yanında değilim diye üzülüyor . Bu sanırım anneliğin kaderi . Senin minik kaç yaşında dillenince ne tatlı olmuştur

Hahahahah yok bencede kesinlikle herkes çocuk yapacak diye bişey yok. Herkesin isteği farklı olur bu çok normal sizede eşinizle,kedinizle güzel bir ömür nasip olsun insalah

Bence bu kadar isteksiz iseniz pişman da olmazsınız gibi. Çünkü pek sevmiyor gibisiniz

Sizi kastetmemistim aslında konu sahibi için ve genel olarak konuşuyorduk. Ben zorluklara katılıyorum en başından beri bir kez çok kolay herkes yapmalı yazmadım. Ama öcü de değil yani bu çocuklar elbette bir şekilde hallediliyor herşey dedim. Tabiki çocuksuz hayatta olduğu gibi ilerlemiyor,ilerleyemez. Müthiş kolay olacak hiç zorluk olmayacak yazmadım bende hiç. Tabiki kolay değil kenarda büyümüyor. Öyle buyumemelide. Ama oo hayattim bitti mahvoldumda değil bence.

En yakın arkadaşım çocuk sahibi olduğundan beri sanırım 2 defa görebildim onda da ben evine gittim. En son artık kuaföre gitmek istiyorum kendime zaman ayırmak istiyorum diyordu. Bir de çok çok isteyerek sahip oldular çok çok seviyor çocuğunu ama ne karı koca hayatları eskisi gibi nede arkadaşım eski arkadaşım. Durumları iyi olmasına rağmen arkadaşım şuan mutsuz.

Heh eve geçmişken cevaplayayım; benim oğlan 6 olacak bu ağustos sonuna. Ben de yakalayıp kucağıma sokuverip tutuyorum bazen "Gel len bura, daha da büyüyünce sığmayacaksın kucağıma, sığıyorken sevim böyle" diyorum. :)

Kolik de olsa, sonsuza kadar öyle kalmıyor. Ha düşmanıma dilemem o ayrı ahsh

Demekki onlar çocuklarını kıyıda büyütüyor ya da yaşam felsefeleri çok farklı. Ben sizi çok iyi anlıyorum. Özellikle tatilde akşamları demlenmeyi bende özledim.

Maşallah baya büyümüş artık okula başlayacak oyy büyüyunce de seversin annesi ya el kızı gelene kadar bı de fesatlık yapayım

Ben de aynen böyle düşünüyorum, 7 yillik evliyim 34 olmak üzereyim, sırf bu sebeplerden istemiyorum, cevremde yaşıtım cocuksuz o kadar cok cift var ki,
Bu sorunun cevabini bizden önceki jenerasyonda aramak yersiz geliyor bana, anne babalarimiz kendine dönmek kendini gelistirmek kendine yatirim yapmak böyle seyleri hic bilmediler, Onlar için boyle bir ihtimal yoktu, evlendiysen cocuk yapacaksin, Annem bana cocuksuz yuva mi olur diyor, iki kisilik bir aileyi yuvadan saymıyor cunku boyle bir ihtimalin üstüne hic düşünmemis.

Demekki onlar çocuklarını kıyıda büyütüyor ya da yaşam felsefeleri çok farklı. Ben sizi çok iyi anlıyorum. Özellikle tatilde akşamları demlenmeyi bende özledim.
Gerçekten kolay çocuklar da var. Ben mesela dördüncü çocuk olarak doğmuşum. Diğer kardeşlerim zormuş ben arada en uslu olanmışım. Koyarlarmış uyurmuşum verirlermişim yetmişim. Oyun desen abim ablam oynatırdı. Arada büyümüşüm hani. Anneannem hep sen dört çocuk büyüttüm deme yavrum yedi çocuk büyüttüm böylesini görmedim derdi
Arkadaşımın kızı var mesela, nereye gitsek hangi mekana girsek önüne dizer pollylerini hiç abartmıyorum bir saat gık demez oynar. Benimkiyle iki yaş arası, benimki tek oynamaz oyum kurmaz arkadaşım kızı kurar oynar.
Mesela denge tahtasıyla oğlum oynarken ünitenin altına sokup basmış kendini hoplarmak için. Resmen çekmeceyi söktü. Aynı denge tahtasıyla arkadaşımın kızı ama içine peluş koyup ee ee diye evcilik oynar. Benimki onla çekmece kırdı. Kolunu kırdı mesela yataktan aşağı kaydırak olsun diye daha üç yalındaydı. Yani biraz da şans işi. Benimki ilgi sever. Hep ilgi ister. Oyunları kurma oyun değildir ordan atlarım burdan zıplarım şuraya asılırım tarzında. Aşırı hareketli bir saniye durmayan bir insan evladı.

Onu demek istemistim zaten cocuklular ona tepki gostermisti

CiRiLLA Gülme ya yaşarken hiç biri komik değilBir gün tramvaya bindik. Orada da daracık kalabalık alanda milletin bacaklarından fln geçiyor oraya çıkıyor burdan bakıyor. Elini tutsam kaçıyor ben onun gibi cüce olmadığımdan onu yakalayamıyorum falan rezillik halim. Bir teyze “hep mi böyle” dedi. Evet dedim. “Allah sabır versin” dedi

Evet tabi iki yaşındaki çocuğu kıyıda buyutucem ne yapmamı istersiniz şamandıradan beriye getirmeyelim mi evet yaşam felsefemiz sizden bayağı bir farklı görünüyor. Bu da gayet normal bence.

Ben direkt cocuk güvenlik kemeri takardim. Elimi birakip kactigi surece onunla dolaşirdim. Başka türlü koşulmaz peşinde.

Bu erkek çocukları niye böyle affet Khomyuk gülüyorum ama bu erkek çocukları çok hareketli oluyor sanirim genelde ve bir şeyleri kırmaya bayılıyorlar bu da erkek annelerinin şansı

Bu erkek çocukları niye böyle affet Khomyuk gülüyorum ama bu erkek çocukları çok hareketli oluyor sanirim genelde ve bir şeyleri kırmaya bayılıyorlar bu da erkek annelerinin şansı
Kesinlikle erkeklerin kafa yapısını ben oğlanı büyütürken anladım. Hani burdan düşerim canım acır diyor ama yine de yapıyor. Yani tecrübe edinmiyorlar. Ben burdan düştüm şunu bir daha yapmamayım diye bir idrakları yok.

Bence erkek çocukları kızlara göre geç olgunlasiyor ne güzel çocukluklarını doya doya yaşıyorlar anne babaya bir tık daha zor tabi ki ama kız çocuklarının da o akıl almaz yüz binlerce sorusu var o da kapisir şimdi

Benim büyük oğlan 7-8 aylarında bişeydi ve uçakla Başka bir ülkeye gidiyoruz. Benim oğlan ozamanlar hayatta kucakta durmazdı , bizde yere bırakır emekler dururdu. Uçakta kalkış bitene kadar zor zapdettim. En sonucunda kollarımda güç kalmadı ve bıraktım. Bırakır bırakmaz uçakta bir bir yukarı bir aşagı emekleyip durdu. Bende arkasında tabi. En son sıkılınca gidip hosteslerin bavulunu bulup onları kurcalamaya başladı. Yapma etme diyecek gücüm dahi kalmamıştı zaten hosteslerde gülüp boşver oynasın dediler. Şimdi o günleri hatırladıkça gülüp geçiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…