- 10 Ekim 2014
- 31.476
- 140.784
-
- Konu Sahibi streshanim
Yok açıkçası bende burda gözüm korktu
Yoksa eşimin falan annesi anlatıyor öyle kendi kendine arada bı mızmızlanirdi diyor dört çocuk yapmışkendi küçük kardeşim ben net hatirliyorum ben ondort yaşındaydım annem benim yanıma bırakır markete giderdi orda uyurdu yanımda mızmızlanirsa oyuncak verirdim uyurdu yani . Eminim zorlayan çocuklar vardır ama etrafımda hiç bıkan görmedim ikinci planı yapıyorlar .
Biraz çocuklu yaşama adapte olmak ve istemekle ilgili Ekim ayında doğum yapacağım gelecek yaza insalalh altı aylık olacak şimdiden plana başladıkgezmeden duramayiz
Satılarını okurken koca ilanlarını açtım ya bi’ heves meves geldi. Geçer insallah bi kaç saate yoksa nikah masasında bulup m*k yoluna gitcem.
Kedi kısmına bayıldım, bende korkak yetistirmek istemiyorum kedimi tatile götürmek yanımda olması vs. Fakat korktugum tedirgin olduğum şu; eve girdiğinde hiç dışarı çıkmak için miyavlamıyor mu? İnsanlar bana dışarıya alıştırırsan zor zaptedersin diyor.
Sadece ben misafirsavar akrabasavar olarak iyi olsun gören kaçsın benim oğlandan dedim ama yok kendini ortaya atıp sevdiriyor kapıdan giriyor hepsinin yanında gezeliyor normalde yabani.
Ayy yok evlen kız yapıştır bir bebekSatılarını okurken koca ilanlarını açtım ya bi’ heves meves geldi. Geçer insallah bi kaç saate yoksa nikah masasında bulup m*k yoluna gitcem.
Kedi kısmına bayıldım, bende korkak yetistirmek istemiyorum kedimi tatile götürmek yanımda olması vs. Fakat korktugum tedirgin olduğum şu; eve girdiğinde hiç dışarı çıkmak için miyavlamıyor mu? İnsanlar bana dışarıya alıştırırsan zor zaptedersin diyor.
Sadece ben misafirsavar akrabasavar olarak iyi olsun gören kaçsın benim oğlandan dedim ama yok kendini ortaya atıp sevdiriyor kapıdan giriyor hepsinin yanında gezeliyor normalde yabani.
Ay kesinlikle çok zorlanacak zamanlar olacak o kadar eminim ki sabırlı olmanin gerekeceği sınırlarının zorlanacağı hele çalışmaya başlayınca Allah'tan benim teyzem bakacak çocuk gelişim eğitimi var gözüm arkada kalmaz bir yaşına kadar buyutecegim biraz kendine gelsin çalışmaya başlarim ondan sonra uykusuzluk ve ayrı kalmak biraz zorlar sanırımCocuklu hayattan cocuksuz hayat tarzi beklememek lazim yine tabi farkli bir yaşam tarzina geçmek alışmak gerekiyor.
Anne ne kadar rahat olsa da, cocuk ne kadar uslu olsa da, o uslu cocuklarin bile aglayip bazen sorun cikarttigi oluyor.
Aktar seninkini bana eğitim versin bizim oğlana yoksa ev yol geçen hanına dönecek gelenden gidenden bunun yüzündenSana benim kediyi vereyim Visenya. Kayinpederimi filan yoldu hep.Asla kendini sevdirmez yabanciya.
Seninkisi tam uyumluymus oh mis. Korku, stres zaten bagısıklık düsürür bu yüzden stres korku olmasın istiyorum bende. 3 hafta önce kardesimin kankasının evine götürdük. Kedisi var onunda dişi kısır. Bizimkisi kısır değil ergenliğinin geçmesini bekliyoruz şu an. Kızdan o kadar dayak yedi, cocugum kur yapmaktan dili damağına yapıştı pes etmedi peşinde gezeledi. Ama kız korkak ve kimseyide yanına yaklaştırmayan tipten. Dışarı çıkınca böyle korkuyor saklanıyor.Ayy yok evlen kız yapıştır bir bebekbişey olmaz öyle böyle büyüyor sen bakma eskiler altı tane buyuruyorlarmis ben diyorum ki bu harika genlerimi niye gelecek nesillere aktarmayayim be
Benim ailem deniz kenarında yaşıyor benim minik de oğlan ve insan sevmez açıkçası ben onu deniz kenarına indirdim böyle oturdu deniz seyretti etrafi dolaştı sonra sıkıldı kucakta indiği yoldan evi buldu . Evden deniz seyretti paşamdışardan çok hoşlanmıyor ben kesinlikle tasmayi takıyorum çünkü sinek kovalıyor kuş görse ucasi geliyor . Karda da çıkardım kardan hiç hoşlanmadi çimlerde biraz ziplayinca sıkılıyor ama ev misafirligini çok seviyor . Her yeri koklayıp keşfediyor önce camlardan disarilara bakiyor biz yanında miyiz arada bir bize bakip tekrar geziyor . Bir yasina girdi ablası hala aynı bizim orda olduğumuzdan eminse memnun halinden
Aktar seninkini bana eğitim versin bizim oğlana yoksa ev yol geçen hanına dönecek gelenden gidenden bunun yüzünden
Bebekken nasıldı, bilmiyorum babam 3-4 aylıkken dükkanın ordan aldı eve getirdi üşüyor diye. 5 aydır bizim yanımızda babam ayrı, annem ayrı, kardesim ayrı sırayla hepimiz deli gibi seviyoruz demek bu yüzden. Sizinkisi okb belli baksana kafaya takmalar gidinceye kadar yolmalar cok isterdim böyle psikopat kedim olmasınıBebekken herkes çok sevdiyse ondandir belki.Bizim cocuk yabani büyüdü biraz. İnsandan korkmuyor, durduk yere saldirmiyor ama çok yanina yaklaştirmiyor sevdirmiyor biri ellerse yandı evden gidene kadar o kişiye kafayi takıyor yolmak için.
Bence doğrup pişman olma ihtimali ile eşit onun için pişmanlık hissetmeniz de anlık acaba yapsam nasıl olurdu gibi bir düşüncenin önüne geçmez. İnşallah ne karar verirseniz hakkınızda hayırlı olan olsun33 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Şimdiye kadar da hiç istemedim. Sadece kafamda tek bir soru var: İleride bir gün doğurganlığım geçtiğinde ya pişman olursam? Ya keşke çocuğum olsaydı der miyim... Çocuk yapmayıp da yapmadığına pişman olan var mı aramızda?
Lütfen yumurtalıklarını dondur falan demeyin. Yaş o kadar geçtikten sonra bakmaya da mecalim olmaz kafam da kaldırmaz. Yine yapmamayı tercih ederim. Sadece pişmanlık duygusu benim merak ettiğim.
Bizimkisi başka kediye atarlaniyor kedi sevmiyorAktar seninkini bana eğitim versin bizim oğlana yoksa ev yol geçen hanına dönecek gelenden gidenden bunun yüzünden
Seninkisi tam uyumluymus oh mis. Korku, stres zaten bagısıklık düsürür bu yüzden stres korku olmasın istiyorum bende. 3 hafta önce kardesimin kankasının evine götürdük. Kedisi var onunda dişi kısır. Bizimkisi kısır değil ergenliğinin geçmesini bekliyoruz şu an. Kızdan o kadar dayak yedi, cocugum kur yapmaktan dili damağına yapıştı pes etmedi peşinde gezeledi. Ama kız korkak ve kimseyide yanına yaklaştırmayan tipten. Dışarı çıkınca böyle korkuyor saklanıyor.
Kızı bi seveyim dedim bana bi mırladı. Hatta mırlama değildi o tıslayarak tofas motoru gibi ses çıkardı korkudan kısmı felç geçirecektim.
Dedim benim cocukta böyle olursa mezarda bulurum kendimi
Ben buna kesinlikle inanıyorum bebek kolik değilse anneye adapte oluyor bir şekilde o hayata uyum sağlıyor ben doğduktan sonra dışarı çıkarmayı düşünüyorum sesle uyumaya da alistirayim biraz rezillikle büyüsünK KIR PAPATYASIICiRiLLA kızlar kesinlikle nasıl yetistirdigin çok önemli. Gözünüz şimdiden korkmasın hiç. Elbette zor zamanlar olacak ama inanın hepsi geciyor. Birazda kendinizle alakalı. Hele çocuğu kendi hayatiniza adapte edip yaşamaya başlarsanız herşey çok güzel oluyor. Biz çocukların bebekliginden itibaren yeri geliyor 10-12 saat dışarda olduğumuz bile oldu bazı gezilerde veya pikniğe sabahtan gidip aksam geç donmelerimiz. Müsait yerlerde altlarını değiştirdim, emzirme önlüğüyle her yerde emzirdim. Boyle yaptıkça hiç zor gelmedi o zamanlar. Sonra yine keyfimize baktık. Anne rahat olmalı kesinlikle.
Bencede aynen kolik değilse böylesi daha iyi sanki. Bende 3 haftalarından sonra çıkarttım ikisinide gayet iyi oldu bence. Şuanda da hava güzelse günde 2 kez bazen 3 kez çıkartıyoruz. Biri 2 sayılır diğeri 5 yaşında. Gayet iyi buyuduler vallaBen buna kesinlikle inanıyorum bebek kolik değilse anneye adapte oluyor bir şekilde o hayata uyum sağlıyor ben doğduktan sonra dışarı çıkarmayı düşünüyorum sesle uyumaya da alistirayim biraz rezillikle büyüsün
Bebekken nasıldı, bilmiyorum babam 3-4 aylıkken dükkanın ordan aldı eve getirdi üşüyor diye. 5 aydır bizim yanımızda babam ayrı, annem ayrı, kardesim ayrı sırayla hepimiz deli gibi seviyoruz demek bu yüzden. Sizinkisi okb belli baksana kafaya takmalar gidinceye kadar yolmalar cok isterdim böyle psikopat kedim olmasını
Tatilde yiyecekler çocuklar sizi haberiniz yok.Bencede aynen kolik değilse böylesi daha iyi sanki. Bende 3 haftalarından sonra çıkarttım ikisinide gayet iyi oldu bence. Şuanda da hava güzelse günde 2 kez bazen 3 kez çıkartıyoruz. Biri 2 sayılır diğeri 5 yaşında. Gayet iyi buyuduler vallatatile gidilmiyor denmiş tabiki insanın gözü korkuyor ilk tatile gidişinde nasıl olacak diye ama o bile oluyor ya gayet. Bu yaz ilk defa ikisiyle tatil yapicaz bu nasıl geçicek bakalim
K KIR PAPATYASIICiRiLLA kızlar kesinlikle nasıl yetistirdigin çok önemli. Gözünüz şimdiden korkmasın hiç. Elbette zor zamanlar olacak ama inanın hepsi geciyor. Birazda kendinizle alakalı. Hele çocuğu kendi hayatiniza adapte edip yaşamaya başlarsanız herşey çok güzel oluyor. Biz çocukların bebekliginden itibaren yeri geliyor 10-12 saat dışarda olduğumuz bile oldu bazı gezilerde veya pikniğe sabahtan gidip aksam geç donmelerimiz. Müsait yerlerde altlarını değiştirdim, emzirme önlüğüyle her yerde emzirdim. Boyle yaptıkça hiç zor gelmedi o zamanlar. Sonra yine keyfimize baktık. Anne rahat olmalı kesinlikle.
Tatile gidilmiyor demedim. Gittiğim şeyin adına tatil denmiyor bence dedim. Çünkü ben çocuktan önce öğlen kalkar yemeğimi yer keyfim gelince denize iner saatlerce kitap okur güneşlenir yüzerdim. Akşam da güzel bir meyhaneye gider saatlerce demlendirdik. Derinlere açılırdım. Şimdi sabah erken kalkıyoruz, her sene umutla yanımda kitap taşıyorum ama çoğu zaman okuyamadan geri taşıyorum. Çünkü arkadaş bulamazsa illa ki bizle oynuyor. Tek başına oyun oynamak çok sıkıcı diyor. Derinlere açılamıyoruz çünkü birimiz denize girince peşinden geliyor. Haliyle kollukla da olsa dubaları aşamıyoruz. Meyhaneye gitmesine gidiliyor çocukla ama dur yavrum yapma yavrum derken genelde ne yediğin ne içtiğini anlamıyorsun. Haliyle biz dokuz on gibi en geç uyutalım da bari odada düzgün içelim diyoruz.Bencede aynen kolik değilse böylesi daha iyi sanki. Bende 3 haftalarından sonra çıkarttım ikisinide gayet iyi oldu bence. Şuanda da hava güzelse günde 2 kez bazen 3 kez çıkartıyoruz. Biri 2 sayılır diğeri 5 yaşında. Gayet iyi buyuduler vallatatile gidilmiyor denmiş tabiki insanın gözü korkuyor ilk tatile gidişinde nasıl olacak diye ama o bile oluyor ya gayet. Bu yaz ilk defa ikisiyle tatil yapicaz bu nasıl geçicek bakalim
İnşallah çok güzel geçer tatilinizBencede aynen kolik değilse böylesi daha iyi sanki. Bende 3 haftalarından sonra çıkarttım ikisinide gayet iyi oldu bence. Şuanda da hava güzelse günde 2 kez bazen 3 kez çıkartıyoruz. Biri 2 sayılır diğeri 5 yaşında. Gayet iyi buyuduler vallatatile gidilmiyor denmiş tabiki insanın gözü korkuyor ilk tatile gidişinde nasıl olacak diye ama o bile oluyor ya gayet. Bu yaz ilk defa ikisiyle tatil yapicaz bu nasıl geçicek bakalim
Ben buna kesinlikle inanıyorum bebek kolik değilse anneye adapte oluyor bir şekilde o hayata uyum sağlıyor ben doğduktan sonra dışarı çıkarmayı düşünüyorum sesle uyumaya da alistirayim biraz rezillikle büyüsün