Çocuk yapmayıp da pişman olan var mı?

Yok açıkçası bende burda gözüm korktu 🤣
Yoksa eşimin falan annesi anlatıyor öyle kendi kendine arada bı mızmızlanirdi diyor dört çocuk yapmış 🤣 kendi küçük kardeşim ben net hatirliyorum ben ondort yaşındaydım annem benim yanıma bırakır markete giderdi orda uyurdu yanımda mızmızlanirsa oyuncak verirdim uyurdu yani . Eminim zorlayan çocuklar vardır ama etrafımda hiç bıkan görmedim ikinci planı yapıyorlar .
Biraz çocuklu yaşama adapte olmak ve istemekle ilgili Ekim ayında doğum yapacağım gelecek yaza insalalh altı aylık olacak şimdiden plana başladık 🤣 gezmeden duramayiz

Cocuklu hayattan cocuksuz hayat tarzi beklememek lazim yine tabi farkli bir yaşam tarzina geçmek alışmak gerekiyor.

Anne ne kadar rahat olsa da, cocuk ne kadar uslu olsa da, o uslu cocuklarin bile aglayip bazen sorun cikarttigi oluyor. 😂😂

Satılarını okurken koca ilanlarını açtım ya bi’ heves meves geldi. Geçer insallah bi kaç saate yoksa nikah masasında bulup m*k yoluna gitcem.
Kedi kısmına bayıldım, bende korkak yetistirmek istemiyorum kedimi tatile götürmek yanımda olması vs. Fakat korktugum tedirgin olduğum şu; eve girdiğinde hiç dışarı çıkmak için miyavlamıyor mu? İnsanlar bana dışarıya alıştırırsan zor zaptedersin diyor.

Sadece ben misafirsavar akrabasavar olarak iyi olsun gören kaçsın benim oğlandan dedim ama yok kendini ortaya atıp sevdiriyor kapıdan giriyor hepsinin yanında gezeliyor normalde yabani.

Sana benim kediyi vereyim Visenya. Kayinpederimi filan yoldu hep. 😂😂😂 Asla kendini sevdirmez yabanciya.😬 👍

Satılarını okurken koca ilanlarını açtım ya bi’ heves meves geldi. Geçer insallah bi kaç saate yoksa nikah masasında bulup m*k yoluna gitcem.
Kedi kısmına bayıldım, bende korkak yetistirmek istemiyorum kedimi tatile götürmek yanımda olması vs. Fakat korktugum tedirgin olduğum şu; eve girdiğinde hiç dışarı çıkmak için miyavlamıyor mu? İnsanlar bana dışarıya alıştırırsan zor zaptedersin diyor.

Sadece ben misafirsavar akrabasavar olarak iyi olsun gören kaçsın benim oğlandan dedim ama yok kendini ortaya atıp sevdiriyor kapıdan giriyor hepsinin yanında gezeliyor normalde yabani.
Ayy yok evlen kız yapıştır bir bebek 🤣 bişey olmaz öyle böyle büyüyor sen bakma eskiler altı tane buyuruyorlarmis ben diyorum ki bu harika genlerimi niye gelecek nesillere aktarmayayim be 🤣

Benim ailem deniz kenarında yaşıyor benim minik de oğlan ve insan sevmez açıkçası ben onu deniz kenarına indirdim böyle oturdu deniz seyretti etrafi dolaştı sonra sıkıldı kucakta indiği yoldan evi buldu . Evden deniz seyretti paşam 😅 dışardan çok hoşlanmıyor ben kesinlikle tasmayi takıyorum çünkü sinek kovalıyor kuş görse ucasi geliyor . Karda da çıkardım kardan hiç hoşlanmadi 🤣 çimlerde biraz ziplayinca sıkılıyor ama ev misafirligini çok seviyor . Her yeri koklayıp keşfediyor önce camlardan disarilara bakiyor biz yanında miyiz arada bir bize bakip tekrar geziyor . Bir yasina girdi ablası hala aynı bizim orda olduğumuzdan eminse memnun halinden

Cocuklu hayattan cocuksuz hayat tarzi beklememek lazim yine tabi farkli bir yaşam tarzina geçmek alışmak gerekiyor.

Anne ne kadar rahat olsa da, cocuk ne kadar uslu olsa da, o uslu cocuklarin bile aglayip bazen sorun cikarttigi oluyor. 😂😂
Ay kesinlikle çok zorlanacak zamanlar olacak o kadar eminim ki sabırlı olmanin gerekeceği sınırlarının zorlanacağı hele çalışmaya başlayınca Allah'tan benim teyzem bakacak çocuk gelişim eğitimi var gözüm arkada kalmaz bir yaşına kadar buyutecegim biraz kendine gelsin çalışmaya başlarim ondan sonra uykusuzluk ve ayrı kalmak biraz zorlar sanırım

Sana benim kediyi vereyim Visenya. Kayinpederimi filan yoldu hep. 😂😂😂 Asla kendini sevdirmez yabanciya.😬 👍
Aktar seninkini bana eğitim versin bizim oğlana yoksa ev yol geçen hanına dönecek gelenden gidenden bunun yüzünden🤣
Ayy yok evlen kız yapıştır bir bebek 🤣 bişey olmaz öyle böyle büyüyor sen bakma eskiler altı tane buyuruyorlarmis ben diyorum ki bu harika genlerimi niye gelecek nesillere aktarmayayim be 🤣

Benim ailem deniz kenarında yaşıyor benim minik de oğlan ve insan sevmez açıkçası ben onu deniz kenarına indirdim böyle oturdu deniz seyretti etrafi dolaştı sonra sıkıldı kucakta indiği yoldan evi buldu . Evden deniz seyretti paşam 😅 dışardan çok hoşlanmıyor ben kesinlikle tasmayi takıyorum çünkü sinek kovalıyor kuş görse ucasi geliyor . Karda da çıkardım kardan hiç hoşlanmadi 🤣 çimlerde biraz ziplayinca sıkılıyor ama ev misafirligini çok seviyor . Her yeri koklayıp keşfediyor önce camlardan disarilara bakiyor biz yanında miyiz arada bir bize bakip tekrar geziyor . Bir yasina girdi ablası hala aynı bizim orda olduğumuzdan eminse memnun halinden
Seninkisi tam uyumluymus oh mis. Korku, stres zaten bagısıklık düsürür bu yüzden stres korku olmasın istiyorum bende. 3 hafta önce kardesimin kankasının evine götürdük. Kedisi var onunda dişi kısır. Bizimkisi kısır değil ergenliğinin geçmesini bekliyoruz şu an. Kızdan o kadar dayak yedi, cocugum kur yapmaktan dili damağına yapıştı pes etmedi peşinde gezeledi. Ama kız korkak ve kimseyide yanına yaklaştırmayan tipten. Dışarı çıkınca böyle korkuyor saklanıyor.
Kızı bi seveyim dedim bana bi mırladı. Hatta mırlama değildi o tıslayarak tofas motoru gibi ses çıkardı korkudan kısmı felç geçirecektim.
Dedim benim cocukta böyle olursa mezarda bulurum kendimi :KK17:

Aktar seninkini bana eğitim versin bizim oğlana yoksa ev yol geçen hanına dönecek gelenden gidenden bunun yüzünden🤣

Bebekken herkes çok sevdiyse ondandir belki. 😁 Bizim cocuk yabani büyüdü biraz. İnsandan korkmuyor, durduk yere saldirmiyor ama çok yanina yaklaştirmiyor sevdirmiyor biri ellerse yandı evden gidene kadar o kişiye kafayi takıyor yolmak için. 😬

Bebekken herkes çok sevdiyse ondandir belki. 😁 Bizim cocuk yabani büyüdü biraz. İnsandan korkmuyor, durduk yere saldirmiyor ama çok yanina yaklaştirmiyor sevdirmiyor biri ellerse yandı evden gidene kadar o kişiye kafayi takıyor yolmak için. 😬
Bebekken nasıldı, bilmiyorum babam 3-4 aylıkken dükkanın ordan aldı eve getirdi üşüyor diye. 5 aydır bizim yanımızda babam ayrı, annem ayrı, kardesim ayrı sırayla hepimiz deli gibi seviyoruz demek bu yüzden. Sizinkisi okb belli baksana kafaya takmalar gidinceye kadar yolmalar cok isterdim böyle psikopat kedim olmasını :KK70:

33 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Şimdiye kadar da hiç istemedim. Sadece kafamda tek bir soru var: İleride bir gün doğurganlığım geçtiğinde ya pişman olursam? Ya keşke çocuğum olsaydı der miyim... Çocuk yapmayıp da yapmadığına pişman olan var mı aramızda?
Lütfen yumurtalıklarını dondur falan demeyin. Yaş o kadar geçtikten sonra bakmaya da mecalim olmaz kafam da kaldırmaz. Yine yapmamayı tercih ederim. Sadece pişmanlık duygusu benim merak ettiğim.
Bence doğrup pişman olma ihtimali ile eşit onun için pişmanlık hissetmeniz de anlık acaba yapsam nasıl olurdu gibi bir düşüncenin önüne geçmez. İnşallah ne karar verirseniz hakkınızda hayırlı olan olsun

Çocuk yapmama konusunda yaşanabilecek pişmanlık çok abartılıyor bence.
Sanki her şey bitti, herkes yaptığı her seçimden çok mutlu, kimse okuduğu okuldan, seçtiği meslekten, yaptığı işten, seçtiği eşten, yaptığı maddi yatırımdan falan pişman değil, bir çocuk kaldı geriye.
Her seçim pişmanlık getirebilir, hayat bu. Diğer birçok şeyin geri dönüşü de var ama çocuk yapıp pişman olmanın geri dönüşü yok.
Ben çocuk istemiyorum ve yapmayıp pişman olma ihtimalini yapıp pişman olma ihtimaline tercih ediyorum. Çünkü benim için ikinci seçeneğin pişmanlık getirme ihtimali daha yüksek.

Siz bunu göze alamazsınız yaparsınız, belki "oh iyi ki yapmışım" dersiniz, bunu da kimse bilemez.
Ama yapmak da yapmamak da sizin kararınız olmalı. Eşiniz istemediği için istemediğinizi söylüyorsanız büyük ihtimalle pişman olursunuz.
Çocuk istiyorsanız da en baştan eşinizle evlenmemeliydiniz.

Seninkisi tam uyumluymus oh mis. Korku, stres zaten bagısıklık düsürür bu yüzden stres korku olmasın istiyorum bende. 3 hafta önce kardesimin kankasının evine götürdük. Kedisi var onunda dişi kısır. Bizimkisi kısır değil ergenliğinin geçmesini bekliyoruz şu an. Kızdan o kadar dayak yedi, cocugum kur yapmaktan dili damağına yapıştı pes etmedi peşinde gezeledi. Ama kız korkak ve kimseyide yanına yaklaştırmayan tipten. Dışarı çıkınca böyle korkuyor saklanıyor.
Kızı bi seveyim dedim bana bi mırladı. Hatta mırlama değildi o tıslayarak tofas motoru gibi ses çıkardı korkudan kısmı felç geçirecektim.
Dedim benim cocukta böyle olursa mezarda bulurum kendimi :KK17:
Bizimkisi başka kediye atarlaniyor kedi sevmiyor 🤣 insan da sevmiyor kimse dokunmasın sevmesin çok mutlu birtek problemimiz var bana saldiyor babadan korkuyor ona tam itaat eder canı oyun isterse ya da mama isterse kollarımı ısırıyor neler denedim vazgeçmedi onu çözmemiz lazım birtek . Bence insanlar gibi karakterleri var hayvanların . korku stres yaşamıyor çünkü benim diyenden korkmaz hiç geri vitesi yok ben kedi olduğunu düşünmüyorum bence kedi kılığına girmiş bir Kurt 🤣 zaten kisirlastirinca sakinlesiyorlar diyorlar ama benim ki tam tersi evde uçuyor mübarek enerjisi de arttı iştahı da

K KIR PAPATYASII CiRiLLA CiRiLLA kızlar kesinlikle nasıl yetistirdigin çok önemli. Gözünüz şimdiden korkmasın hiç. Elbette zor zamanlar olacak ama inanın hepsi geciyor. Birazda kendinizle alakalı. Hele çocuğu kendi hayatiniza adapte edip yaşamaya başlarsanız herşey çok güzel oluyor. Biz çocukların bebekliginden itibaren yeri geliyor 10-12 saat dışarda olduğumuz bile oldu bazı gezilerde veya pikniğe sabahtan gidip aksam geç donmelerimiz. Müsait yerlerde altlarını değiştirdim, emzirme önlüğüyle her yerde emzirdim. Boyle yaptıkça hiç zor gelmedi o zamanlar. Sonra yine keyfimize baktık. Anne rahat olmalı kesinlikle.

K KIR PAPATYASII CiRiLLA CiRiLLA kızlar kesinlikle nasıl yetistirdigin çok önemli. Gözünüz şimdiden korkmasın hiç. Elbette zor zamanlar olacak ama inanın hepsi geciyor. Birazda kendinizle alakalı. Hele çocuğu kendi hayatiniza adapte edip yaşamaya başlarsanız herşey çok güzel oluyor. Biz çocukların bebekliginden itibaren yeri geliyor 10-12 saat dışarda olduğumuz bile oldu bazı gezilerde veya pikniğe sabahtan gidip aksam geç donmelerimiz. Müsait yerlerde altlarını değiştirdim, emzirme önlüğüyle her yerde emzirdim. Boyle yaptıkça hiç zor gelmedi o zamanlar. Sonra yine keyfimize baktık. Anne rahat olmalı kesinlikle.
Ben buna kesinlikle inanıyorum bebek kolik değilse anneye adapte oluyor bir şekilde o hayata uyum sağlıyor ben doğduktan sonra dışarı çıkarmayı düşünüyorum sesle uyumaya da alistirayim biraz rezillikle büyüsün 🤣

Ben buna kesinlikle inanıyorum bebek kolik değilse anneye adapte oluyor bir şekilde o hayata uyum sağlıyor ben doğduktan sonra dışarı çıkarmayı düşünüyorum sesle uyumaya da alistirayim biraz rezillikle büyüsün 🤣
Bencede aynen kolik değilse böylesi daha iyi sanki. Bende 3 haftalarından sonra çıkarttım ikisinide gayet iyi oldu bence. Şuanda da hava güzelse günde 2 kez bazen 3 kez çıkartıyoruz. Biri 2 sayılır diğeri 5 yaşında. Gayet iyi buyuduler valla 😁 tatile gidilmiyor denmiş tabiki insanın gözü korkuyor ilk tatile gidişinde nasıl olacak diye ama o bile oluyor ya gayet. Bu yaz ilk defa ikisiyle tatil yapicaz bu nasıl geçicek bakalim 😍

Bebekken nasıldı, bilmiyorum babam 3-4 aylıkken dükkanın ordan aldı eve getirdi üşüyor diye. 5 aydır bizim yanımızda babam ayrı, annem ayrı, kardesim ayrı sırayla hepimiz deli gibi seviyoruz demek bu yüzden. Sizinkisi okb belli baksana kafaya takmalar gidinceye kadar yolmalar cok isterdim böyle psikopat kedim olmasını :KK70:

Biz evde 2 kişiyiz eşim ve ben, misafir pek gelmiyor gelen de ellemedi pek. 😬 Ama kendi huyunda da var bir manyaklık buna inaniyorum. 😁
Bize kendini sevdiriyor sevdirmese de ben tutup zorla öpüyorum ama kızarsa bize de vuruyor tabi. 😁

Bencede aynen kolik değilse böylesi daha iyi sanki. Bende 3 haftalarından sonra çıkarttım ikisinide gayet iyi oldu bence. Şuanda da hava güzelse günde 2 kez bazen 3 kez çıkartıyoruz. Biri 2 sayılır diğeri 5 yaşında. Gayet iyi buyuduler valla 😁 tatile gidilmiyor denmiş tabiki insanın gözü korkuyor ilk tatile gidişinde nasıl olacak diye ama o bile oluyor ya gayet. Bu yaz ilk defa ikisiyle tatil yapicaz bu nasıl geçicek bakalim 😍
Tatilde yiyecekler çocuklar sizi haberiniz yok.
Hep toz pembe hayaller. :KK70:

Bence de o kadar korkunc değildir ama yine de herkes yapmasin ya. 😂 Hani uslu muslu da olsa o da sorumluluk istiyor.
Millet 2. Cocugu yapar ben gecen eşime 2. Kediyi mi sahiplensek dedim. Yok dedi yeter bu kediden sonra başka kedi istemiyorum. 😂😂 Tahammul seviyemiz. 👍

Tatile gidilmiyor demedim. Gittiğim şeyin adına tatil denmiyor bence dedim. Çünkü ben çocuktan önce öğlen kalkar yemeğimi yer keyfim gelince denize iner saatlerce kitap okur güneşlenir yüzerdim. Akşam da güzel bir meyhaneye gider saatlerce demlendirdik. Derinlere açılırdım. Şimdi sabah erken kalkıyoruz, her sene umutla yanımda kitap taşıyorum ama çoğu zaman okuyamadan geri taşıyorum. Çünkü arkadaş bulamazsa illa ki bizle oynuyor. Tek başına oyun oynamak çok sıkıcı diyor. Derinlere açılamıyoruz çünkü birimiz denize girince peşinden geliyor. Haliyle kollukla da olsa dubaları aşamıyoruz. Meyhaneye gitmesine gidiliyor çocukla ama dur yavrum yapma yavrum derken genelde ne yediğin ne içtiğini anlamıyorsun. Haliyle biz dokuz on gibi en geç uyutalım da bari odada düzgün içelim diyoruz.
Çocukları canavarlaştırmıyorum. Ama toz pembe tablolar çizip çocuğu kucağına alınca şoka girmesin insanlar diyorum.
Keza bana emzirme harika süper için eriyecek dediler üç ay meme ucu yarasından ağlaya ağlaya emzirirken insanlar neden bazı konuları abartarak kolaylaştırıyorlar demiştim.
Çocuk büyütmek kolay değil, sen hayatını aynı yaşarken o da kıyıda kendi kendine büyümüyor.

İnşallah çok güzel geçer tatiliniz 🥰😍 biraz klimaya dikkat eğer temizlendiyse filtresi sıkıntı olmaz onu önceden söyleyin muhakakk yetkililere

Kolik de olsa süreci doğru yönetebilirsen; tadından yenmiyor.

Benim başlangıçta tam bir travma halindeydi (Kendi özel durumlarım da olduğu için); 3 sene stabil kaldım, doktorlarımın büyük teşviki ile bebek yapma kararımı netleştirdim. Kesinlikle bana da çok iyi geleceğini söylediler ancak bilemiyorsun doğacak bebek nasıl olacak. :) Bizim şansımıza kolik çıktı ve benim için double damage zamanları başladı. Tanrım, bir yerde biri kolik bebek yazsa daha, hala böyle anlatasım geliyor ahshs bitiremedim anlatmalara... :)

Neyse sonuç itibariyle o dönemlerden geçtik, elbette o süreçte şunları dedim:
-Susturamıyorsun, yapamıyorsun anneliği
-Yetemiyorum galiba ben bu çocuğa
-Ne halt etmeye doğurdum sanki benden olmazmış anne
Vb...

Kendime çok haksızlık ettiğimi de sonradan anladım. Şimdi "İyi ki sen benim annemsin, seni çok seviyorum" diye gözümün içine bakıp sarılıp öpen bir oğlum var. İyi ki yapmışım. :))

X