- 12 Eylül 2014
- 4.088
- 6.398
- 38
-
- Konu Sahibi streshanim
evlilik de zor ve hayat da genel olarak zor o zaman hiçbiimiz evlenmeyelim yaşamayalım da...Burda çoğu kişi benim için sen kendini ikna etmeye çalışıyorsun burda diyor ya, bence çocuğun olumsuz taraflarını konuşan insanları görünce de anne olmadan önceki hayatınızı yaşayamadığınız için bu kadar tepki gösteriyorsunuz. Bir nevi siz de kendinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz, hayatım bitmedi gibi... Gerçekleri duymak ve kabullenmek zordur. Çocuk sahibi olmanın zorluklarını konuşanlara o yüzden bu kadar tepki veriyorsunuz. Kadın olmak ve anne olmak zor değil mi? Genellikle evin neredeyse bütün sorumluluğu kadına yüklenmez mi? Sanki herkesin kocası çocuk büyütürken yardımcı oluyor. Çoğu kadın zaten tek başına büyütüyor çocuğunu. Hangi coğrafyada olduğumuzu ben biliyorum, pembe görüntüler çizmeye gerek yok.
Anne olmadan önceki hayatı yasayamadiniz derken ne biliyosun mesela evlenir evlenmez hamile kaldığımızi? Kaç sene olmadı benim çocuğum gezdik dolaştık canımız ne isterse yaptık. Ama çocuk olduktan sonrada bunların hepsini gayet yaptık. Tatillere gittik , şehir dışı turlara gittik. İnsan istedikten sonra çocuk hiçbir şeye engel değil ki. Pembe goruntuler çizmeye gerek yok derkende herkes kendi penceresinden bakar dünyaya sizinki karanlıksa zAten çok farklı bişey göremezsiniz. Evet eşimde gayet yardımcı sağ olsun. Ev, yemek çocuk o an nerede ihtiyaç varsa oraya yönelir. Biz bu seklde idare ediyoruz. Tabiki zor kolay diyemem ama buda istekle orantılı. İstersen herşeyi halledip çokta mutlu oluyorsun iyiki diyorsun. Kimse size zorla çocuk yapın demiyor saygı duyuyor ama aynı saygıyı sizin mesajlarinizda goremiyorum çocuklu insanlara.Burda çoğu kişi benim için sen kendini ikna etmeye çalışıyorsun burda diyor ya, bence çocuğun olumsuz taraflarını konuşan insanları görünce de anne olmadan önceki hayatınızı yaşayamadığınız için bu kadar tepki gösteriyorsunuz. Bir nevi siz de kendinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz, hayatım bitmedi gibi... Gerçekleri duymak ve kabullenmek zordur. Çocuk sahibi olmanın zorluklarını konuşanlara o yüzden bu kadar tepki veriyorsunuz. Kadın olmak ve anne olmak zor değil mi? Genellikle evin neredeyse bütün sorumluluğu kadına yüklenmez mi? Sanki herkesin kocası çocuk büyütürken yardımcı oluyor. Çoğu kadın zaten tek başına büyütüyor çocuğunu. Hangi coğrafyada olduğumuzu ben biliyorum, pembe görüntüler çizmeye gerek yok.
Hahah ee burda cocuk istiyorum mu demişim sizce? Artık yaş itibariyle çocuk yapmam gerektiğini düşünüyorum demişim. Bu cümlemde bile istek olmadigı cok belli degil mi? Yaş itibariyle cocuk yapmam gerektigini dusunuyorum demisim ötesi yok yani. Daha önce de anlattım. Yaşım geçer diye yapmam gerektiğini düşündüm ve planlamaya basladim ama bu bi istek değildi. Dusundukce de aslinda istemedigimi cocugu yapmak icin yapacagimi fark ettim. Siz okuduğunuzu anlamıyorsaniz ben napayim.İlla bulduracaksiniz yazdıklarınızı..konuyuda şubatta acmissiniz
Yoo çocuk yapana da saygım var. Büyük cesaret. Biz sadece burada zorluklarını değerlendirdik. Buna tepki gösteren sizsiniz. Ben tatile gittiğimde akşam 8de otel odasina cocuk icin tıkılıp kalmak istemiyorum belki? Belki gece 12 de eşimle gece hayatına çıkmak istiyorum. Herkesin tatil anlayışı farklıdır. Çocuğun tatilde de kısıtlayıcı olduğunu soyleyemezsiniz bence. İşin gerçeği çocuk Büyük bir fedakarlık istiyor.Anne olmadan önceki hayatı yasayamadiniz derken ne biliyosun mesela evlenir evlenmez hamile kaldığımızi? Kaç sene olmadı benim çocuğum gezdik dolaştık canımız ne isterse yaptık. Ama çocuk olduktan sonrada bunların hepsini gayet yaptık. Tatillere gittik , şehir dışı turlara gittik. İnsan istedikten sonra çocuk hiçbir şeye engel değil ki. Pembe goruntuler çizmeye gerek yok derkende herkes kendi penceresinden bakar dünyaya sizinki karanlıksa zAten çok farklı bişey göremezsiniz. Evet eşimde gayet yardımcı sağ olsun. Ev, yemek çocuk o an nerede ihtiyaç varsa oraya yönelir. Biz bu seklde idare ediyoruz. Tabiki zor kolay diyemem ama buda istekle orantılı. İstersen herşeyi halledip çokta mutlu oluyorsun iyiki diyorsun. Kimse size zorla çocuk yapın demiyor saygı duyuyor ama aynı saygıyı sizin mesajlarinizda goremiyorum çocuklu insanlara.
Çocuğu yatma saatinde uyutmadiginizda, uykusuzluktan mizmizlanip daha büyük bir sorun çıkarmıyor sanki. Uykusu gelen çocukların hallerini de biliyoruz.Tatilde falan yada bazı dışarda olan akşamlarda kesin 8 de mutlaka uyuyacaklar diye biseyim yok mesela benim. Beraber birbirimizin hayatına uyum sağlıyoruz tamamen çocuğun hayatına anne babanın uyması bence doğru değil. Rutinimiz evet akşam 8-8.30 gibi uyumaları ama tatildeyizdir veya o gün dışarda bı akşam geciriyoruzdur saat 8 oldu hemen eve koşalım, kosmazsak araba bal kabağına donusmuyoryada tatilde ona göre uyuturssn sorun olmuyor alt tarafi 3-5 gün sonra zaten yine eski rutine geri dönüyorsun. Bu kadar dünyanın sonu gibi lanse etmeye gerek yok. Yani çocuğuyla ilgili en ufak biseyler bile zulüm gibi gelenler varsa onlarda bı zahmet kendilerini bilip baştan çocuk yapmayacakti.
Belki de...Hayat ne getirir bilemeyiz tabi. Oyle bir sey olursa burdaki kadınlar da hani istemiyordun niye çocuk yaptın diye saldırırŞuan hazır olmadığınız için istemiyor olabilirsiniz ama bir gün içinizde şiddetli bir bebek arzusu alevlenirse eşinize rağmen hazır hissedebilir ve bütün zorlukları tek başıma göğüslerim düşüncesinde bile olabilirsiniz. O durumda da çocuk yapmak ne kadar sağlıklı olur bilemem ama her ihtimale karşı yumurtalarınızı dondurmanızı tavsiye ederim.
Siz doğmamış çocuğu düşünüp kremi bile konusmussunuz bir önceki yorumunuzda da coğrafya dan dem vurup aslında kadinalr çocuk olunca çok mutsuz olur gibi genel bir çıkarımda bulunmuşsunuz. Benim çevremde iki tane çocuk yapıp üçüncüsüni isteyen kadınlar var. Adamlar maddiysttan dolayı istemiyor. Eşim benden hevesli doğsa nasıl yikacagim diye endişeleniyorum ben yıkarım diyor ki eminim yapar. Sizi ikna etmek için yazmıyorum bunları yanlış anlamayın ama çevreden gördüğünüz bir kaç örnek gibi değil hayat . Çalışıp mutlu olan anneler de var . Annelik genellikle kaygılanma durumu tabi ki zor olan kısmı olacak ama düşündüğünüz gibi kendini mutlu sanan kadınlar olmuyor eşiyle birlikte gerçekten çocuk istiyorlarsa.Hahah ee burda cocuk istiyorum mu demişim sizce? Artık yaş itibariyle çocuk yapmam gerektiğini düşünüyorum demişim. Bu cümlemde bile istek olmadigı cok belli degil mi? Yaş itibariyle cocuk yapmam gerektigini dusunuyorum demisim ötesi yok yani. Daha önce de anlattım. Yaşım geçer diye yapmam gerektiğini düşündüm ve planlamaya basladim ama bu bi istek değildi. Dusundukce de aslinda istemedigimi cocugu yapmak icin yapacagimi fark ettim. Siz okuduğunuzu anlamıyorsaniz ben napayim.
Evet uyutmadigimizda canavara donusuyolar saat 9 dan sonra siz bilmiyor muydunuz yoksa hatta ve hatta bir vampireÇocuğu yatma saatinde uyutmadiginizda, uykusuzluktan mizmizlanip daha büyük bir sorun çıkarmıyor sanki. Uykusu gelen çocukların hallerini de biliyoruz.
Ay yapmayın o zaman bize ne ya hu yeterYoo çocuk yapana da saygım var. Büyük cesaret. Biz sadece burada zorluklarını değerlendirdik. Buna tepki gösteren sizsiniz. Ben tatile gittiğimde akşam 8de otel odasina cocuk icin tıkılıp kalmak istemiyorum belki? Belki gece 12 de eşimle gece hayatına çıkmak istiyorum. Herkesin tatil anlayışı farklıdır. Çocuğun tatilde de kısıtlayıcı olduğunu soyleyemezsiniz bence. İşin gerçeği çocuk Büyük bir fedakarlık istiyor.
Siz bu sekilde keyifliyseniz, ne mutlu size. Hayattan nasıl keyif aldiginiza bağlı. Çok kişisel şeyler bunlar. Kimisi çocuğuna bakarken mutlulukla bakar, kimisine bu düşünce bule kabus gibi gelir. O yüzden tartışmanın anlamı yok.Ay yapmayın o zaman bize ne ya hu yeteristemiyorsanız yapmazsınız esinizde zaten istemiyormuş sizden cocuk. Yapmayın olsun bitsin. Sayfalardir aynı ssyi yazıyoruz çocuk sahibi olarak kolay demiyoruz ki evet zor. Ama insan isteyince her türlü zorluğun ustesinden gelip iyi ki diyor. Tutturmussunuz bir zor zor. Zorsa yapma kim sana silah zoruyla çocuk yaptırıyor. Tabiki herkesin tatil anlayışı farklıdır. Biz aynı demedikki yeter vallahi sıktın artık. Sen odaya tikilip kalma yapma çocuk. Biz zaten çocuk sahipleri olarak 7/24 tikiliyiz hatta elimiz kolumuz bağlı çaresizlik içinde bekliyoruz öylece bunu duymak istiyorsun sanırım ama inan öyle değil hayat çok mükemmel çocuklarımla hatta bazen odada onlarla sizin deyiminizle tıkılı kalmak bile(!) Bana güzel gelir yaparım sen istemezsin yapmazsın bu kadar.
İyide niye insanları çocuğun zor birşey olduğu için yapmak istemediğinize ikna etmeye çalışıyorsunuz? Kimse illa çocuk yap demiyor. İster yapın ister yapmayın ayol sizin çocuğunuz olsa ne olmasa ne bize ne faydası var. Ne alemsinizSiz bu sekilde keyifliyseniz, ne mutlu size. Hayattan nasıl keyif aldiginiza bağlı. Çok kişisel şeyler bunlar. Kimisi çocuğuna bakarken mutlulukla bakar, kimisine bu düşünce bule kabus gibi gelir. O yüzden tartışmanın anlamı yok.
Bence de kesinlikle çocuğun kendisinde kolik ve aşırı problem yoksa masallah bizim de bir arkadaşın var çocuk bebek değil sanki seste falan uyutuyor . Öyle alıştırmislar gezdiriyorlar çocuğu etrafta. Bende kedimi alistirdim bebekti geldiğinde başka evde strese girer falan dediler ben kedimle anneme kv ye falan gittim hala babanneme götürürüm misafirligi çok seviyor . Bebekle kamp yapan arkadaşım var ona bende cesaret edememAslinda cocugun zorluğunun biraz da yetiştirmeyle alakali oldugunu dusunuyorum.
Annemle arada sohbet ediyoruz cocuk meselesinden konu aciliyor ve gorumcemlerin cocuklarindan (cok zor cocuklari var) ya da buradaki yoğun şikayetlerden anneme bahsettigimde bizim ailemizde öyle zor cocuk yok sacmalama diyor, hayatimda gormedim anlattigin tarzda diyor.
Gercekten kuzenlerimin de yeni bebişleri oldu, cidden bizimkilerin cocuklar bu kadar zorluk yaratmiyor. Cocuklar köşe yastigi gibi hiç yaramazlik yapmadan hareket etmeden hiç aglamadan duruyorlar anlamina gelmesin bu ama anlamsizca durduk yere kiyameti kopararak aglamalar, tutturmalar, disariya cikmayi burnundan getirmeler vs yok.
Kuzenim daha bebeği 2 haftalikken disari cikartmaya başlamişti, bebiş asla sesten rahatsiz olmuyor biz sohbet edip gülerken cocuk uyudu mesela ne ağlama ne ayakata sallama vs yok. Oyle cit cikarmayalim aman uyusun diye ödü kopmuyor yani. Yani zorluğu da ailelere göre değişir aslinda.
Ben yine de kendime güvenemiyorum o ayri.
Milletin zor cocuklarina o kadar laf soyledim ki kesin başima gelir yapmaya kalksam.
Bence de kesinlikle çocuğun kendisinde kolik ve aşırı problem yoksa masallah bizim de bir arkadaşın var çocuk bebek değil sanki seste falan uyutuyor . Öyle alıştırmislar gezdiriyorlar çocuğu etrafta. Bende kedimi alistirdim bebekti geldiğinde başka evde strese girer falan dediler ben kedimle anneme kv ye falan gittim hala babanneme götürürüm misafirligi çok seviyor . Bebekle kamp yapan arkadaşım var ona bende cesaret edemembiraz anne rahat olursa sanırım bebekte rahat oluyor çok takmamak lazım
Eşim çok gönüllü olmasa da ben istersem benim için yapabileceğini söyledi. Ben isteyip de yapamıyor değilim. İstesem yaparım, ama artık istemediğim duygusuna kapılıyorum. Bunda anormallik nerde anlamadim ki. İlle istemeyen erkek olabilir, kadının istememe hakki yokmus gibi konuşuyorsunuz. Herkesin kendi duyguları var sonuçta.
Yok açıkçası bende burda gözüm korktuEvet çok ustune düşmemek lazim. Annem de diyor ben seni birakiyordun agacin altina orda uyuyordum kendin etrafa bakarken agacin yapraklarina bakarken hic zorlanmadim kendiliginden buyudun diyor haha.
Bana kızmasın kimse ama cok aglayan tutturan cocuklar heryerde yoklar, kendi ulkeme gittigimde ve farkli yerlerde biraz daha rahat anneler de goruyorum acikcasi.
Bebekten tuvalete gidememeyi filan burada okudum duydum ben ilk defa oyle soyleyeyim. Bir ara benim de beynime yer etmişti herkes oyle sanmaya başlamiştim.
Satılarını okurken koca ilanlarını açtım ya bi’ heves meves geldi. Geçer insallah bi kaç saate yoksa nikah masasında bulup m*k yoluna gitcem.Çoğunlukla çocuk sahibi olmanın olumsuz tarafları yazılmış ben 14 yaşındayken küçük kardeşim dünyaya geldi bir çeşit küçük anne gibiydim . Bir çocuğun büyümesini görmek bence en büyük mucize . Evet zor zamanları oluyor mizirdanmalar zorlu tatiller ama hepsinde de hayata neşe katan bir taraf var .
Evet çocuk sahibi olmak çok büyük sorumluluk ama ben kendimden bir parçanın büyüdüğünü görmek istiyorum . Onunla hayatı yeniden keşfetmek istiyorum . Evde akşam sessiz sessiz oturmak istemiyorum tatildeyken belki burnumdan gelen kısmı olsa da çocuğuma yüzme öğretmek istiyorum . Keşfettiği şeylerin şaşkınlığını görmek istiyorum . Ve en önemlisi yaslandigimda torunlarim olsun kocaman sofrada toplanmak istiyorum . Tüm hayatı çocuğa adama sacmalagina girmeyeceğim eğer öyle olsa şu an çalışan kadınlar olmaması gerekirdi . Ben calisacagim ben tatile de gideceğim. Nerden biliyorum bir kedim var ve herkes onu tatile götürme mutsuz olur dedi altı aylıkken gezmeye alistirdim şimdi başka evleri keşfetmeye bayılıyor . Arabada strese girmiyor. Evet çok zorlandigim pişman olduğum anlar olacak ama bunların hiç biri yukarda yazdıklarımdan daha kıymetli değil bence