Çocuk yapmayıp da pişman olan var mı?

evlilik de zor ve hayat da genel olarak zor o zaman hiçbiimiz evlenmeyelim yaşamayalım da...

bence hayat bir mücadele güzel anlar da zor anlar da var, keyifli de oluyor keyifsiz de..siz bir insan yetiştirecek kadar kendinizi güçlü hissediyorsanız doğurun hissetmiyorsanız doğurmayın...çünkü bu yeni hayata siz şekil vereceksiniz, Allah bu ruhu size emanet edecek, bu bir mucize ve kolay olmayacak...istemiyorsanız yapmayın yani...
doğurmayıp pişman olan bir ünlü söyleyeyeim size : Emel sayın. her ropörtajında bu pişmanlığı söyler...
biz çocuklular da zorlanıyoruz ama hayatımız bitmedi bunu kimseye ispat etmek zorunda da değiliz :)

Anne olmadan önceki hayatı yasayamadiniz derken ne biliyosun mesela evlenir evlenmez hamile kaldığımızi? Kaç sene olmadı benim çocuğum gezdik dolaştık canımız ne isterse yaptık. Ama çocuk olduktan sonrada bunların hepsini gayet yaptık. Tatillere gittik , şehir dışı turlara gittik. İnsan istedikten sonra çocuk hiçbir şeye engel değil ki. Pembe goruntuler çizmeye gerek yok derkende herkes kendi penceresinden bakar dünyaya sizinki karanlıksa zAten çok farklı bişey göremezsiniz. Evet eşimde gayet yardımcı sağ olsun. Ev, yemek çocuk o an nerede ihtiyaç varsa oraya yönelir. Biz bu seklde idare ediyoruz. Tabiki zor kolay diyemem ama buda istekle orantılı. İstersen herşeyi halledip çokta mutlu oluyorsun iyiki diyorsun. Kimse size zorla çocuk yapın demiyor saygı duyuyor ama aynı saygıyı sizin mesajlarinizda goremiyorum çocuklu insanlara.

Tatilde falan yada bazı dışarda olan akşamlarda kesin 8 de mutlaka uyuyacaklar diye biseyim yok mesela benim. Beraber birbirimizin hayatına uyum sağlıyoruz tamamen çocuğun hayatına anne babanın uyması bence doğru değil. Rutinimiz evet akşam 8-8.30 gibi uyumaları ama tatildeyizdir veya o gün dışarda bı akşam geciriyoruzdur saat 8 oldu hemen eve koşalım, kosmazsak araba bal kabağına donusmuyor yada tatilde ona göre uyuturssn sorun olmuyor alt tarafi 3-5 gün sonra zaten yine eski rutine geri dönüyorsun. Bu kadar dünyanın sonu gibi lanse etmeye gerek yok. Yani çocuğuyla ilgili en ufak biseyler bile zulüm gibi gelenler varsa onlarda bı zahmet kendilerini bilip baştan çocuk yapmayacakti.

İlla bulduracaksiniz yazdıklarınızı..konuyuda şubatta acmissiniz
Hahah ee burda cocuk istiyorum mu demişim sizce? Artık yaş itibariyle çocuk yapmam gerektiğini düşünüyorum demişim. Bu cümlemde bile istek olmadigı cok belli degil mi? Yaş itibariyle cocuk yapmam gerektigini dusunuyorum demisim ötesi yok yani. Daha önce de anlattım. Yaşım geçer diye yapmam gerektiğini düşündüm ve planlamaya basladim ama bu bi istek değildi. Dusundukce de aslinda istemedigimi cocugu yapmak icin yapacagimi fark ettim. Siz okuduğunuzu anlamıyorsaniz ben napayim.

Yoo çocuk yapana da saygım var. Büyük cesaret. Biz sadece burada zorluklarını değerlendirdik. Buna tepki gösteren sizsiniz. Ben tatile gittiğimde akşam 8de otel odasina cocuk icin tıkılıp kalmak istemiyorum belki? Belki gece 12 de eşimle gece hayatına çıkmak istiyorum. Herkesin tatil anlayışı farklıdır. Çocuğun tatilde de kısıtlayıcı olduğunu soyleyemezsiniz bence. İşin gerçeği çocuk Büyük bir fedakarlık istiyor.

Şuan hazır olmadığınız için istemiyor olabilirsiniz ama bir gün içinizde şiddetli bir bebek arzusu alevlenirse eşinize rağmen hazır hissedebilir ve bütün zorlukları tek başıma göğüslerim düşüncesinde bile olabilirsiniz. O durumda da çocuk yapmak ne kadar sağlıklı olur bilemem ama her ihtimale karşı yumurtalarınızı dondurmanızı tavsiye ederim.

Çocuğu yatma saatinde uyutmadiginizda, uykusuzluktan mizmizlanip daha büyük bir sorun çıkarmıyor sanki. Uykusu gelen çocukların hallerini de biliyoruz.

Belki de...Hayat ne getirir bilemeyiz tabi. Oyle bir sey olursa burdaki kadınlar da hani istemiyordun niye çocuk yaptın diye saldırır çok değişik insanlar var burda. İnsanın isteklerine de saygı yok. İstemiyorum diyorsun hani istiyordun diye seni ikna etmeye çalışıyorlar

Siz doğmamış çocuğu düşünüp kremi bile konusmussunuz bir önceki yorumunuzda da coğrafya dan dem vurup aslında kadinalr çocuk olunca çok mutsuz olur gibi genel bir çıkarımda bulunmuşsunuz. Benim çevremde iki tane çocuk yapıp üçüncüsüni isteyen kadınlar var. Adamlar maddiysttan dolayı istemiyor. Eşim benden hevesli doğsa nasıl yikacagim diye endişeleniyorum ben yıkarım diyor ki eminim yapar. Sizi ikna etmek için yazmıyorum bunları yanlış anlamayın ama çevreden gördüğünüz bir kaç örnek gibi değil hayat . Çalışıp mutlu olan anneler de var . Annelik genellikle kaygılanma durumu tabi ki zor olan kısmı olacak ama düşündüğünüz gibi kendini mutlu sanan kadınlar olmuyor eşiyle birlikte gerçekten çocuk istiyorlarsa.
Şunu da diyebilirsiniz toplum baskısından dolayı mutlu gibi görünüyorlar ama o zaman kimse ikinciyi üçüncüyü istemezdi . Sizin dediğiniz destek olmayan babalarda eskide kaldı bence ya çevremde çocuğu olan arkadaşlarım bebekleri çoğunlukla erkeklerin kucağında . Çevrede çocuğa kadın bakar sorumluluk kadınindir gibi algı yok . Açıkçası ben iki aya yaklaşacak evdeyim akşam eşim gelir mutfağı toplar çayı getirir bakın ben bosum temizliği hafta sonu yapariz. Çocuk anneye tabi ki daha çok bağımlı olacak bu normaldir ama bu da bir iki sene .

Ben her şeye rağmen sizin yumurtalarinizi dondurmanizi tavsiye ediyorum 36 yaş gayet genç bir yaş eski yazdıklarınızi okuduğum için söylüyorum amacım sizinle inatlasmak değil .
Zaten endüstriyel olarak 3 yil o yumurta kaliteli kalıyormuş bence sizde biraz üstüne yatın kendinizden bu hakkınızı almayın . Çünkü erkek için bu sorun çok geç başlıyor . 36 yaşında olmaz diye birşey yok ama yine de şansınızı arttırsiniz . İstemezseniz ve hala kararliysaniz zaten olmaz umarım hangi kararı verirseniz verin mutlu olursunuz

Çocuğu yatma saatinde uyutmadiginizda, uykusuzluktan mizmizlanip daha büyük bir sorun çıkarmıyor sanki. Uykusu gelen çocukların hallerini de biliyoruz.
Evet uyutmadigimizda canavara donusuyolar saat 9 dan sonra siz bilmiyor muydunuz yoksa hatta ve hatta bir vampire siz asla çocuk yapmayın cidden yazık çocuğa ya.

Ay yapmayın o zaman bize ne ya hu yeter istemiyorsanız yapmazsınız esinizde zaten istemiyormuş sizden cocuk. Yapmayın olsun bitsin. Sayfalardir aynı ssyi yazıyoruz çocuk sahibi olarak kolay demiyoruz ki evet zor. Ama insan isteyince her türlü zorluğun ustesinden gelip iyi ki diyor. Tutturmussunuz bir zor zor. Zorsa yapma kim sana silah zoruyla çocuk yaptırıyor. Tabiki herkesin tatil anlayışı farklıdır. Biz aynı demedikki yeter vallahi sıktın artık. Sen odaya tikilip kalma yapma çocuk. Biz zaten çocuk sahipleri olarak 7/24 tikiliyiz hatta elimiz kolumuz bağlı çaresizlik içinde bekliyoruz öylece bunu duymak istiyorsun sanırım ama inan öyle değil hayat çok mükemmel çocuklarımla hatta bazen odada onlarla sizin deyiminizle tıkılı kalmak bile(!) Bana güzel gelir yaparım sen istemezsin yapmazsın bu kadar.

Siz bu sekilde keyifliyseniz, ne mutlu size. Hayattan nasıl keyif aldiginiza bağlı. Çok kişisel şeyler bunlar. Kimisi çocuğuna bakarken mutlulukla bakar, kimisine bu düşünce bule kabus gibi gelir. O yüzden tartışmanın anlamı yok.

Aslinda cocugun zorluğunun biraz da yetiştirmeyle alakali oldugunu dusunuyorum.
Annemle arada sohbet ediyoruz cocuk meselesinden konu aciliyor ve gorumcemlerin cocuklarindan (cok zor cocuklari var) ya da buradaki yoğun şikayetlerden anneme bahsettigimde bizim ailemizde öyle zor cocuk yok sacmalama diyor, hayatimda gormedim anlattigin tarzda diyor.

Gercekten kuzenlerimin de yeni bebişleri oldu, cidden bizimkilerin cocuklar bu kadar zorluk yaratmiyor. Cocuklar köşe yastigi gibi hiç yaramazlik yapmadan hareket etmeden hiç aglamadan duruyorlar anlamina gelmesin bu ama anlamsizca durduk yere kiyameti kopararak aglamalar, tutturmalar, disariya cikmayi burnundan getirmeler vs yok.

Kuzenim daha bebeği 2 haftalikken disari cikartmaya başlamişti, bebiş asla sesten rahatsiz olmuyor biz sohbet edip gülerken cocuk uyudu mesela ne ağlama ne ayakata sallama vs yok. Oyle cit cikarmayalim aman uyusun diye ödü kopmuyor yani. Yani zorluğu da ailelere göre değişir aslinda.
Ben yine de kendime güvenemiyorum o ayri.

Milletin zor cocuklarina o kadar laf soyledim ki kesin başima gelir yapmaya kalksam.

Son düzenleme:
İyide niye insanları çocuğun zor birşey olduğu için yapmak istemediğinize ikna etmeye çalışıyorsunuz? Kimse illa çocuk yap demiyor. İster yapın ister yapmayın ayol sizin çocuğunuz olsa ne olmasa ne bize ne faydası var. Ne alemsiniz
Tamam ben ikna oldum siz çocuk yapmayın kesinlikle.

Bence de kesinlikle çocuğun kendisinde kolik ve aşırı problem yoksa masallah bizim de bir arkadaşın var çocuk bebek değil sanki seste falan uyutuyor . Öyle alıştırmislar gezdiriyorlar çocuğu etrafta. Bende kedimi alistirdim bebekti geldiğinde başka evde strese girer falan dediler ben kedimle anneme kv ye falan gittim hala babanneme götürürüm misafirligi çok seviyor . Bebekle kamp yapan arkadaşım var ona bende cesaret edemem biraz anne rahat olursa sanırım bebekte rahat oluyor çok takmamak lazım

Evet çok ustune düşmemek lazim. Annem de diyor ben seni birakiyordun agacin altina orda uyuyordum kendin etrafa bakarken agacin yapraklarina bakarken hic zorlanmadim kendiliginden buyudun diyor haha.
Bana kızmasın kimse ama cok aglayan tutturan cocuklar heryerde yoklar, kendi ulkeme gittigimde ve farkli yerlerde biraz daha rahat anneler de goruyorum acikcasi.

Bebekten tuvalete gidememeyi filan burada okudum duydum ben ilk defa oyle soyleyeyim. Bir ara benim de beynime yer etmişti herkes oyle sanmaya başlamiştim.

İsteyen yapar, istemeyen yapmaz herkesin kendi tercihi. Erkeklerin istememe hakkı var ama kadınların yok çünkü kadınlar istemeyince bencil, psikolojik problemli vb oluyor nedense toplum böyle buyuruyor Eski zamanlarda toplumun bu baskıyı kurmasını anlayabilirim çünkü kabileye insan gerek ama şu günde zaten dünya nüfusu aldı başını gitti insan ırkının soyunun tükenmesi gibi bir durum yok Yıllardan oldu 2022 ama hala toplum kadınların bedeninin sahibi, kadınlar ne zaman 'adam' yerine konacak çok merak ediyorum

Yok açıkçası bende burda gözüm korktu
Yoksa eşimin falan annesi anlatıyor öyle kendi kendine arada bı mızmızlanirdi diyor dört çocuk yapmış kendi küçük kardeşim ben net hatirliyorum ben ondort yaşındaydım annem benim yanıma bırakır markete giderdi orda uyurdu yanımda mızmızlanirsa oyuncak verirdim uyurdu yani . Eminim zorlayan çocuklar vardır ama etrafımda hiç bıkan görmedim ikinci planı yapıyorlar .
Biraz çocuklu yaşama adapte olmak ve istemekle ilgili Ekim ayında doğum yapacağım gelecek yaza insalalh altı aylık olacak şimdiden plana başladık gezmeden duramayiz

Satılarını okurken koca ilanlarını açtım ya bi’ heves meves geldi. Geçer insallah bi kaç saate yoksa nikah masasında bulup m*k yoluna gitcem.
Kedi kısmına bayıldım, bende korkak yetistirmek istemiyorum kedimi tatile götürmek yanımda olması vs. Fakat korktugum tedirgin olduğum şu; eve girdiğinde hiç dışarı çıkmak için miyavlamıyor mu? İnsanlar bana dışarıya alıştırırsan zor zaptedersin diyor.

Sadece ben misafirsavar akrabasavar olarak iyi olsun gören kaçsın benim oğlandan dedim ama yok kendini ortaya atıp sevdiriyor kapıdan giriyor hepsinin yanında gezeliyor normalde yabani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…