- 18 Şubat 2022
- 2.134
- 3.525
-
- Konu Sahibi streshanim
Evet var şahsen bende tanıyorum ne dersen yapıyor arkadaşımın kızı. Bahçede oynarlarken gel deyince evine gider, en erken o gider eve. Dişi sallanır elma yer düşer. Benim kızımın dişi sallansa acır kendine elma ekmek yemez ki düşmesin, dr da çektiririz. Oğlumda aynı eşyalarla oynar. Bizim çocuklar çok benziyormuşGerçekten kolay çocuklar da var. Ben mesela dördüncü çocuk olarak doğmuşum. Diğer kardeşlerim zormuş ben arada en uslu olanmışım. Koyarlarmış uyurmuşum verirlermişim yetmişim. Oyun desen abim ablam oynatırdı. Arada büyümüşüm hani. Anneannem hep sen dört çocuk büyüttüm deme yavrum yedi çocuk büyüttüm böylesini görmedim derdi
Arkadaşımın kızı var mesela, nereye gitsek hangi mekana girsek önüne dizer pollylerini hiç abartmıyorum bir saat gık demez oynar. Benimkiyle iki yaş arası, benimki tek oynamaz oyum kurmaz arkadaşım kızı kurar oynar.
Mesela denge tahtasıyla oğlum oynarken ünitenin altına sokup basmış kendini hoplarmak için. Resmen çekmeceyi söktü. Aynı denge tahtasıyla arkadaşımın kızı ama içine peluş koyup ee ee diye evcilik oynar. Benimki onla çekmece kırdı. Kolunu kırdı mesela yataktan aşağı kaydırak olsun diye daha üç yalındaydı. Yani biraz da şans işi. Benimki ilgi sever. Hep ilgi ister. Oyunları kurma oyun değildir ordan atlarım burdan zıplarım şuraya asılırım tarzında. Aşırı hareketli bir saniye durmayan bir insan evladı.
2 yaş çoğu şeyi konuşmak için çok erken. Umarım zamanla anlamazsınız bizi hep kıyıda sakin sakin büyür hiçbirşey yapmadan. 2 yaşında zaten pek sorun olmadı bizde de. Biz kendimize vakit ayırmayı seviyoruz, gece oturmayı sohbet etmeyi seviyorum mesela. Dışarıda gezmeyi. Hayat anca böyle yaşanır. Çocukla 8 de yat 8 de kalk zaten felsefe kalmıyorEvet tabi iki yaşındaki çocuğu kıyıda buyutucem ne yapmamı istersiniz şamandıradan beriye getirmeyelim mievet yaşam felsefemiz sizden bayağı bir farklı görünüyor. Bu da gayet normal bence.
Kedi demişken kızım şimdi birde kedi istiyor. Tavsiye eder misinizBence de o kadar korkunc değildir ama yine de herkes yapmasin ya.Hani uslu muslu da olsa o da sorumluluk istiyor.
Millet 2. Cocugu yapar ben gecen eşime 2. Kediyi mi sahiplensek dedim. Yok dedi yeter bu kediden sonra başka kedi istemiyorum.Tahammul seviyemiz.
Kedi demişken kızım şimdi birde kedi istiyor. Tavsiye eder misiniz2 çocuk bir kedi nasıl yaşanır ki?
Buyugude 5 yaşında. İdare ediyoruz valla biz çok şükür bicok şeyden geri kalmadan ama herşey mümkün olmuyor haliyle. Bu dediklerinizi bizde yapıyoruz. Yoksa çocuklarla uyuyup onlarla uyanmak tabiki zor olur anne baba saati, insanın kendisine ayiracagi zaman. Bunlar hep gerekli hem bence çok önemli. Şuan mesela uyudu ikiside gece 1-2 ye kadar beraber takiliriz. Benim demek istediğim istedikten sonra bicok seyin halloldugu.2 yaş çoğu şeyi konuşmak için çok erken. Umarım zamanla anlamazsınız bizi hep kıyıda sakin sakin büyür hiçbirşey yapmadan. 2 yaşında zaten pek sorun olmadı bizde de. Biz kendimize vakit ayırmayı seviyoruz, gece oturmayı sohbet etmeyi seviyorum mesela. Dışarıda gezmeyi. Hayat anca böyle yaşanır. Çocukla 8 de yat 8 de kalk zaten felsefe kalmıyor
Sizinkiler ne kadarlık merak ettim özel değilseKedi demişken kızım şimdi birde kedi istiyor. Tavsiye eder misiniz2 çocuk bir kedi nasıl yaşanır ki?
Bizde köpek düşündük önce ama oğlum biraz küçük olduğu için tavsiye etmediler. Sıkıştırırsa ısırır dedi hatta beğenmiştik de köpeği eşim alalım dedi, sahibi olmaz dediCocuklar cok kucukse tavsiye edemiyorum ya. Uzuluyorum kedilere dogrusu, kediler pek sıkıştırılmaya devamli rahatsiz edilmeye gelmiyorlar. Cocuklar da hiç rahat vermiyor oynamak istiyorlar. Gorumcemler cocuklarina kedi aldilar hayvanlari oyuncak ettiler ellerinde, devamli kaçacak delik ariyor o hayvanciklar.
Kedi, köpek +1 cocuk sorumluluğu demek ayrica yani onlar da cocuk gibiler cidden ilgi, sevgi bakim acisindan.
İlla alinacaksa hayvani da bazen cocuklardan kollamak gerekiyor nazik sevmeyi ögretmek gerekiyor vs.
Kopekler cocuklara oyun arkadasi oluyor da kediler pek o karakterde degil.
Elbette özel değil.. Kızım 6, oğlum 2 yaşında.Sizinkiler ne kadarlık merak ettim özel değilse
Evde takılmak yetmiyor işte. Eşimle gezmek dans etmek istiyorum. Biraz daha büyüsünler evde birbirlerine bakarlar belkiBuyugude 5 yaşında. İdare ediyoruz valla biz çok şükür bicok şeyden geri kalmadan ama herşey mümkün olmuyor haliyle. Bu dediklerinizi bizde yapıyoruz. Yoksa çocuklarla uyuyup onlarla uyanmak tabiki zor olur anne baba saati, insanın kendisine ayiracagi zaman. Bunlar hep gerekli hem bence çok önemli. Şuan mesela uyudu ikiside gece 1-2 ye kadar beraber takiliriz. Benim demek istediğim istedikten sonra bicok seyin halloldugu.
Baya yakınmış araları çocukların. Az çok hepimiz aynı yollardan geçiyoruz bizde Oğlum 5 kızım 2 sayılır. Allah hepimize kolaylık versinElbette özel değil.. Kızım 6, oğlum 2 yaşında.
Hahahh bende neler istiyorumEvde takılmak yetmiyor işte. Eşimle gezmek dans etmek istiyorum. Biraz daha büyüsünler evde birbirlerine bakarlar belki
Bizde köpek düşündük önce ama oğlum biraz küçük olduğu için tavsiye etmediler. Sıkıştırırsa ısırır dedi hatta beğenmiştik de köpeği eşim alalım dedi, sahibi olmaz dediKızım da zaten kedi delisi. Bende kediyi düşünüyorum çok doğru, kızım çok sıkıştırmasa da ufaklık henüz anlamıyor. Ben zaten pek kedi sevdiğim de söylenemez gerçi alıştırdılar beni de hayvan delisi şimdi ki nesil. Cidden sorumluluk o da tabi ki. Size bakıyoruz birde ona mı bakacağız diyorum. Tüyleri de dökülüyor koltukları da tırmalıyor diyorlar. Cesaret edemedim biraz daha bekleyeyim en iyisi
Aman aman ben zaten eşyalarla oynayan çocuktan yoruldum. Bende bir an oğlumu anlatıyorsunuz sandımKopekler kolay kolay isirmaz da kedi fazla sikistirinca tirmaliyor boş durmuyor.
Her kedinin huyu suyu farkli bakmadan da bilinmiyor. Bizim ki tirmalama tahtasi vs oldugu halde gayet koltuklari yoldu, perde yirtti. Evde ulasabilecegi yerlere süs veya cicek koyamiyorum döküyor atiyor yuvarliyor...
Sikayetlenen anne gibi oldum.
Ama cidden o da ayri uğraş, ilgi istiyor. Hiç buyumeyen cocuk gibi oluyor biraz. Ortalama 10-15 yıl yaşiyorlar hani uzun sureli bir sorumluluk.
Cocugun hevesi bugun gelir yarin gecer.
33 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Şimdiye kadar da hiç istemedim. Sadece kafamda tek bir soru var: İleride bir gün doğurganlığım geçtiğinde ya pişman olursam? Ya keşke çocuğum olsaydı der miyim... Çocuk yapmayıp da yapmadığına pişman olan var mı aramızda?
Lütfen yumurtalıklarını dondur falan demeyin. Yaş o kadar geçtikten sonra bakmaya da mecalim olmaz kafam da kaldırmaz. Yine yapmamayı tercih ederim. Sadece pişmanlık duygusu benim merak ettiğim.
Yaş farkı 4 tam ideal. Fark fazla olması da iyi değil bence. Kardeş gibi olamıyorlar. Belki 2. Çocuk olmasaydı bu kadar zor olmayacaktı işimiz. Birde dediğim gibi kızım çok zor bir çocuk. Yoksa bizde onlarla yaşayıp gidiyoruz evet aslında bir nebze hayatın ellerinden akıp gitmiyor mu? Belki hayatın bitti diyemem ama. Spor yapmak istiyorum onlarla yapıyorum anca. Kızımı jimnastiğe götürüyorum kendim mal gibi onu bekliyorum. Bende evde değil spor salonunda spor yapmak istiyorum. Okula başlamasını bekliyorum aynı zamanda küçüğünü de kreşe verme yaşını beklemem lazım. Ee noldu? Ben yaşadım mı şimdi? Evde spor yapayım diyorum onlarda benimle yapmaya başlıyor bir süre sonra üstüme çıkıyorlar. Kızım oğlumun üstüne düşüyor, çığlık, bağırışlar ve kapanışBaya yakınmış araları çocukların. Az çok hepimiz aynı yollardan geçiyoruz bizde Oğlum 5 kızım 2 sayılır. Allah hepimize kolaylık versinzor zamanlari elbet oluyor ama geçiyor çoğunlukla. İşte bu aralarda hepimiz kendi hayatımıza göre elimizden geldiğince yaşıyoruz biseyleri. Ben çocuğa öcü muamelesi yapılmasına karşıyım yoksa tabiki zorlukları var bunu demek istemistim. Çok kolay ne var ki diyemem tabi. Ama bazıları öyle bir yazmış ki çocuğun oldu tamam bitti hayatın diye onlara ihtafendi yazdıklarım.
Az kaldı az. Acaba kaç yaşında durabilir bizimkiler evdeHahahh bende neler istiyorumgelsin bir an önce o zamanlar
Kedilere bayiliyorumKedi demişken kızım şimdi birde kedi istiyor. Tavsiye eder misiniz2 çocuk bir kedi nasıl yaşanır ki?
Ben yalnız bırakıp çıkmaya çok cesaret edemem gibi ama daha rahat oluruz bence bikac seneye. Üstteki mesajına cevaben bende kesinlikle spor salonuna gitmek istiyorum evde istediğim gibi ilerleyemiyor. Ama önümüzdeki 1 sene daha mümkün değil bence bize. Ama akşamları çocukları uyutup gidebiliriz belki. Bizimkiler akşam 8-8.30 gibi uyuyor. Eğer o akşam isim varsa daha erken uyuttugum oluyordu tek çocuk zamanlarımda. Böylelikle akşamları dışarı cikabiliyordum. Bakalım iki bebeli nasıl ilerleyecekAz kaldı az. Acaba kaç yaşında durabilir bizimkiler evdeBüyükler 9 olduğunda olmaz mı ki?
33 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Şimdiye kadar da hiç istemedim. Sadece kafamda tek bir soru var: İleride bir gün doğurganlığım geçtiğinde ya pişman olursam? Ya keşke çocuğum olsaydı der miyim... Çocuk yapmayıp da yapmadığına pişman olan var mı aramızda?
Lütfen yumurtalıklarını dondur falan demeyin. Yaş o kadar geçtikten sonra bakmaya da mecalim olmaz kafam da kaldırmaz. Yine yapmamayı tercih ederim. Sadece pişmanlık duygusu benim merak ettiğim.