- 12 Eylül 2014
- 4.088
- 6.398
- 38
- Konu Sahibi streshanim
evlilik de zor ve hayat da genel olarak zor o zaman hiçbiimiz evlenmeyelim yaşamayalım da...Burda çoğu kişi benim için sen kendini ikna etmeye çalışıyorsun burda diyor ya, bence çocuğun olumsuz taraflarını konuşan insanları görünce de anne olmadan önceki hayatınızı yaşayamadığınız için bu kadar tepki gösteriyorsunuz. Bir nevi siz de kendinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz, hayatım bitmedi gibi... Gerçekleri duymak ve kabullenmek zordur. Çocuk sahibi olmanın zorluklarını konuşanlara o yüzden bu kadar tepki veriyorsunuz. Kadın olmak ve anne olmak zor değil mi? Genellikle evin neredeyse bütün sorumluluğu kadına yüklenmez mi? Sanki herkesin kocası çocuk büyütürken yardımcı oluyor. Çoğu kadın zaten tek başına büyütüyor çocuğunu. Hangi coğrafyada olduğumuzu ben biliyorum, pembe görüntüler çizmeye gerek yok.
bence hayat bir mücadele güzel anlar da zor anlar da var, keyifli de oluyor keyifsiz de..siz bir insan yetiştirecek kadar kendinizi güçlü hissediyorsanız doğurun hissetmiyorsanız doğurmayın...çünkü bu yeni hayata siz şekil vereceksiniz, Allah bu ruhu size emanet edecek, bu bir mucize ve kolay olmayacak...istemiyorsanız yapmayın yani...
doğurmayıp pişman olan bir ünlü söyleyeyeim size : Emel sayın. her ropörtajında bu pişmanlığı söyler...
biz çocuklular da zorlanıyoruz ama hayatımız bitmedi bunu kimseye ispat etmek zorunda da değiliz :)