Çocuk sahibi olmak istemiyorum

Bu yorumunuzu okurken 21 aylık kızım yanımda şuan ona baktım,öyle masum öyle farklıki..
hani demişsiniz ya "kocayı boşarsiniz ama evlat boşanılmıyor "diye.
Rabbim ömrümden ömür katsın evladıma versin..ondan ayrı 1 gece bile düşünmek çok zor
Çocugum olmadan önce etraftaki çocuklara bakar ne zor derdim.
Ama anneye babaya öyle değil çocuklar.
Dişarda yabanci ortamlarda dünyaya uyum sağlama aşamasında bazen zor oluyorlar.
Benim kızım şuan benim için iyi mesela ama bekar arkadaşim var ona huysuzluk yapiyor ister istenez o arkadaşimda belki sizin gibi düşünüyor.
Tabiki herkes anne olmak zorunda değil ama anne olanlarda bu duyguyu tadanlarda emin olun evlatlari olmadan duramazlar bilin istedim.
bian pişman olmadim hep iyiki dedim.
bana en güzel yol arkadaşi.
günüm ne kadar kötü geçerse geçsin kizimin bir anneeeee demesi unutturuyor herşeyi.
istemsizce yazdim dusuncelerimi,sadece paylaşmak istedim

siz mesela hormonal olarak sorununuzun olduğunu düşünüyorsunuz ama ben başkasının çocuğunu ya da yeğenini delicesine sevenleri cidden anlayamıyorum o da bana tuhaf geliyor mesela.
yani avrupada yaşayanlara falan bakıyorum öyle değil, öyle olmadığını söylüyorlar da böyle vıç vıç değiller X in Y nin çocuğuna karşı. demek ki sırf yaşadığın coğrafyaya karşı bile değişebiliyor sevgi durumu. yani başkalarına tepkimiz tamamen toplumsal gerçekleşiyor. baskıyla bile "seviyor gibi gözükmeye" çalıştırılıyoruz. komşunun çocuğu gelsin benim tv mi kırsın telefonumu parçalasın saçımı başımı yolsun "ah o melek melek" diyim. ne biliyim garip geliyor bana. biz zamanında çocukken yapmadık böyle şeyler, yapanı da vardı yapmayanı da vardı. bence gerçekten her çocuk da melek değil. zaten bu konuda hep yazıyorum elimde değil hep beğenmedi alıyorum ama değişmiyor hissiyatım

Onu benım annemde yapıyor.
Gidince butun gun torunları anlatıyr:)
Genelde annelerde yapıyor o foto gösterme isini.
Burdan seslenelim dicem de ben daha karnımdayken ,yakaladğıma bak tekmeliyor diyrm
Artk kusuruma bakmasınlar

Bence çok normal hayatımın hiçbir döneminde çocuk sahibi olmayı hayal etmedim düşünmedim çocuk da sevmedim her çocuk gözüme güzel de gelmez bana bir zamanlar eşimin halası çocuk sevmeyen insandan ne beklersin ki gibi bir şeyler gevelemişti umrumda olmamıştı kendisi seviyor da ne oluyor içi leş gibi her neyse gayet normal birisiniz

Tabiki çocuk istemeyebilirsiniz.Kendinizi dinlediğinizde neler hissettiğinizi merak ettim.Meselå,çocuk sevmiyorum derken.Çocuk gördüğünüzde veya herhangi bir nedenle bir çocukla iletişiminiz olduğunda ne hissediyorsunuz.Size çocukların yaptığı hareketleri,konuşmaları, sevimli ya da komik geliyor mu?Yoksa, çocukları sadece bakması zahmetli,sürekli ağlayan sıkıntı verici varlıklar olarak mı görürsünüz.
Kayınvalideniz de bu çocuk sevmeme olayınızı,kafasında anlamlandıramadığı için hormonlarına baktır demiştir.Hani genel olarak her kadında bu anne olma isteğinin varolduğunu düşünerek.

Bir de hayırlısı diye dua etmiyorlar mi belkide onlar icin hayırlı olan evlat sayan söven kırıp döken ailesine saygısız ve ya psikopat ruhlu alkolik bir cocuktur. Nitekim dualari kabul oluyor. Sonra zirliyorlar hayırlısı oluyor.

Ben çocuklarla ne konuşmam gerektiğini bağırdıkları ağladıkları zaman ne yapmam gerektiğini ya da bişeyi yapmamaları gerektiğinde ne söylemem gerektiğini bilmiyorum. Evet bana sıkıntı veriyor bu durum. Yani zorla seviyomuş gibi görünmeye çalışıyorum ama açıkcası evet bana sevimliden çok problemli gibi geliyorlar. Isınamıyorum. Tahmin edilemez geliyor ve ne yapacaklarını öngöremiyorum. Bence çocuklarla kimyam tutmuyor

Ben de

Annemle papaz olduk bu sebepten

Sen ben olabilir misin acaba. Ayni durumdayım. Istemıyorum. Ama ya pişman olursam diyorum. Ekim gibi planlasam mı diyorum. Ay yok dur cesaretim yok diyorum.

Çocuklu ortama girince de kendime neden geldim buraya diye beddua ediyorum.

Deliriyorum

Cocuk istememek normal de kayinvalideniIn torununun tatliligindan bahsetmesini yazarken parantez acip bence degil demeniz de normal bir tepki degil bence sanki cocuklara karsi gereginden fazla negatiflik besliyorsunuz
Tam olarak ben. Aşırı negatiflik besliyorum. Bir çözüm òneriniz var mı. Varsa söyleyin. Böyle olmaktan ben de hiç memmun değilim.

o zaman ekimde berabercene şu ekim anneleri forumlarına katılalım hahaha
ya da kasım mı desek
sonra çocuğumuz gıcık bile olsa "ah yavrum melek o melek" deriz
komşuların burnundan getirtiriz nihahahhaa

Her kadin dogurmak zorunda degil , anne olmak zorunda da degil , toplumun kadina direttigi sacmaliklardan biri sadece
Kararinizin arkasinda durun , net olun , hadlerini bilip bu konuda konusmamalari gerekiyor
Size saygi duymayi ogrenmeleri lazim
Hayır. Anlamıyorlar. Daha önce öyle bi şey duymamıslar. Önce nasıl yani diyorlar.

Istemiyorum deyince de.. olmuyor mu diyorlar.

Derdimi anlatamıyorum. Çünkü nasıl istemiyorum.. ne demek istemiyorum diyorlar.

Hiç duymamışlar. Anlam veremiyorlar.

O kadar sıkıldım ki bu durumdan. Gercekten...

Ergenlik ve ilk gençlik yıllarında dar bi sosyal çevrede ,genelde küçük çocukların hiç olmadığı ortamda yetişen insanlarda bu his oluyor,ben öyle gözlemledim.. Sevgi duyduğu bi kardeşi,yeğeni vs yoksa, çocuk aklına ağlayan bağıran sürekli ilgi isteyen bişey olarak kodlanıyor. Sizde öyle olmuş olabilir mi? Yani hiç bi çocuğu sevmemş olabilir misiniz?
Evet tamamen size bağımlı,ömür boyu paylaşım yapmaya devam etmeye mecbur olduğnuz bi insan dünyaya getirmek büyük sorumluluk. İstemeyebilirsiniz ve kimse sizi eleştiremez. Ben sadece bende bi sorun mu var demiissiniz ya bu fikri yöneltmek istedim..

Cocuk istemiyorum ve istemedigim cocuk hakkinda konusmak da istemiyorum diyebilirsiniz mesela.
Ayrica cocuk sahibi olmak istememenin hormonlarla ilgili oldugunu sanmiyorum, mantikli, rahatina/ozgurlugune düşkün, sorumluluk almaktan veya kaygilanmaktan hoslanmayan insanlarin genel tercihi.
Yani yalniz degilsiniz.

o zaman ekimde berabercene şu ekim anneleri forumlarına katılalım hahaha
ya da kasım mı desek
sonra çocuğumuz gıcık bile olsa "ah yavrum melek o melek" deriz
komşuların burnundan getirtiriz nihahahhaa
2020 olsun bence . ciddiyim. Derken bile korku sardı beni. Allahım. Bize yardım et. Icimize istek zerresi düşür ya rabbim.

Rabbim acısını göstermesin... anne olunca tüm hayat evlat oluyor kendini ona adıyorsun,bu adama istemsiz oluyor zaten ... bir tarafım anne dediğin kendini evladına adamalı diyor çünkü böyle gördüm,öğretildim bir tarafımda bu adanmışlığı ayağa vurulan pranga gibi görüyor ...bende olurda anne olursam olması gereken gibi bir anne olamam,bencil bir insanım kendimi biliyorum ... burda ne konular okudum annesinden nefret eden kadınlar var o bahsedilen annelerden olmaktansa hiç olmamak daha iyi... uzun lafın kısası ömrüm boyunca boynuma bir sorumluluk yüklemek istemiyorum,istediğim zaman kaçıp gidebileyim

Sen gayet normalsin. Ne yazık ki toplumsal cinsiyet kodları öyle bir işleniyor ki insanlara ve özellikle kadınlara....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…