Çocuk sahibi olmak istemiyorum

Biz de cocuk sahibi olmak istemiyoruz. Cogu zaman "cocuk harika, cocuk muhtesem, cocuk mikemmel bisey" diye bir suru dil döken oluyor. Kuzenimin yeni bebegi oldugunda belki cocuk hevesim, istegim gelir diye kucagima tutuşturmuşlardi bebegi bence gülüp gecilecek seyler.

Onun disinda yengenin hormon muhabbetine saglam bir cevap gerekirmiş keske tepkisiz kalmasaymissiniz. Evime ben de cocuklu misafir dahi pek almiyorum benim de kafam kaldirmiyor cunku bunu uygunca soyleyebilirsiniz, esin de biraz destek olaun sana bu konuda. Zorla gelecek degiller.

Lütfen güncelleme yapınca hemen bir Boleyn Kizi şeklinde beni etiketle :)

Evet sizi çok iyi anladım.Böyle düşünmenize sebep,belki de hep olumsuz örneklerle karşılaşmış olmanız olabilir.
Çocukları çok seven biri olmama rağmen tahammül etme noktasında zorlandığım zamanlar olmuştur.Hep bakması çok zahmetli gelmiştir.
Dediğiniz gibi kimya uyuşmasıda önemli.
İki küçük ve çok akıllı kız kardeşin birbirleriyle oyun oynarkenki sohbetlerine tanık oldum.Günlük hayatla ilgili öyle güzel sohbet ediyorlardı.Büyük insan gibi.Çok sevimlilerdi.Onların halini görünce ,keşke benimde kızlarım olabilseydi diye düşünmüştüm.
Kendini yerlere atarak,çığlık çığlığa bağırıp,ağlayan çocuk gördüğümde de,haydii ne olacak şimdi demişimdir.
Çocuk fikri ürkütücü gelebiliyor.
Allah isteyen ve bakabilecek olanlara nasib etsin diyelim.

Toplum baskısı çok kötü bir şey.
Çocuk olsa hani 2. nerde hemen yapın derler. Sürekli baskı baskı...
Siz özgürsünüz ve eşiniz de kabul ettiyse kimse karışmamalı.
Hiç kafaya takmayın.
Ben şuan gebeyim ve eşimle ortak tercihimiz.
Siz istemiyorsanız size baskı yapmaya gerek yok.

Gerçekten bu kadar itici mi geliyor çocuklar ve çocuk sahibi olmak konusu. Şaşırtıcı çünkü ne yaşamış olabilirsiniz ki bir saat çocuk görünce baş ağrısından uyuyamıyosunuz. Bence hormonlar da değil de başka şekilde sıkıntı olabilir. Kendi canınızdan size benzeyen taptatli bir kız çocuğu hayal edin sizinle uyuyan uyanan öpen koklayan. Düşünun bir daha bence.

En son çare o gibi eşimin ameliyat olmasi gerekiyor bazı dr larda ameliyat olursa bile sperm bulunmaz diyorlar oda korkuyor ameliyat olmak istemiyor
Ayy 2sene evlat sahibi olmak için bekledim şimdi çok şükür hamileyim ve gözlerim doldu okurken ne kadar güzel anlatmışsın

Tabiki çocuk sahibi olmak zorunda değilsiniz bu sizin tercihiniz
Ama bişeyi merk ettim çocukları hiç mi sevmiyosunuz ay ne kadar sevimli bi çocuk dedğiniz hiç olmamışmıdır.. yanlış anlamayın tabiki bu da bi tercih meselesi merak ettim sadece

R Rahel149 merhaba eşiniz azospermi ve spermlerinde hücreler var ise mikrotese ameliyatı olsun.
Farklı bı rahatsızlıgı var tehlike var ise tabi ki olmasın.
Fakat bu ameliyat sonunda çok başarı hikayesi çok çok fazla.
Rabbim inşallah tez vakitte size de bu mucizeyi yaşatsın inşallah.
Rabbimin mucizesi bitmez.

kibir değil bence, sadece devam etme isteği, sonum hiçlik olmasın düşüncesi.
insanın kendini önemli görmesi değil, sadece varolma mücadelesi.

Enteresan. İsteyip istememekte özgürsünüz tabi. Acaba nasıl bir cocukluk geçirdiniz? Kardeşiniz var mı, Aile bağlarınız nasıl?
Etrafınızda cocuk yok mu fazla? Bugüne kadar hiç başkaları için fedakarlık yaptınız mı? Fedakarlık yapabilecek kadar sevmek ne demek bunu tattınız mı?

Tam olarak ben. Aşırı negatiflik besliyorum. Bir çözüm òneriniz var mı. Varsa söyleyin. Böyle olmaktan ben de hiç memmun değilim.
Cevrenizde cok fazla aglayan mizmiz yaramaz cocuklarami maruz kaldiniz acaba:) bebek veya cocuk gorunce en kati insanin bile yuzunde bir gulumseme olusur genelde..birde cok masum bakima muhtac canlilar oldugu icin nasil negatiflik beslenebilir diye insan sasiriyor bir psikolog vardir aramizda mutlaka cocuklara karsi negatif hislerin sebebi nedir veya normal bir davranismi bizmi yanlis dusunuyoruz merak ettim:)

Evet,kvnizle aynı fikirdeyim,kesinlikle çocuk sahibi olmalısınız,bu her kadının olmazsa olmazı olmalıdır..
Olun ki şanınız artsın,"anne o anne,ANNE taammı"denilebilsin hakkınızda,stres topunuz her an elinizin altında olsun,sevgisiz büyüyen çocukcağız canından bezsin,yine de onu doğurdunuz diye ömür boyu minnettar olması beklensin çevresi tarafından,mutsuzlara yeni bir mutsuz eklensin
Doğurun evet,istemeseniz de,kv babaanne olsun da gerisi önemli değil,haklı kadın

Tabiki cocuk sahibi olmak istemeyebilirsiniz, bunda bir anormallik yok. Anormal olan insanlarin böyle ciddi bir konuda baski yapmalari. Siz net bir sekilde cocuk istemediginizi, esinizin yegeniyle de vakit gecirmekten hoslanmadiginizi, bu konudaki israrli tutumdan rahatsizlik duydugunuzu söyleyin. Hala anlamazlarsa esiniz sert bir sekilde bir daha bu konunun acilmasini istemedigini ifade etsin.

Bana hiç enteresan gelmedi,bence istemeyenler her devirde vardı,ancak şimdi açıkça söyleyebiliyorlar.
Ben bekarken bile çocuklarım olsun istiyordum,oldu da çok şükür.
Fakat istemeyenleri sonuna kadar anlıyorum,ve saygıyla karşılıyorum.
En azından iki yüzlülük yapmıyorlar
Gerçekten isteyen ve hakkını verebileceklere versin rabbim.

Bunu insanlara nasıl anlatırız bilmiyorum fakat bende aynı düşüncedeyim.. 2 senelik evliyim 32 yaşındayım ama anne olmak fikri bana çok uzak. Sanırım bizim toplumumuzun bunu sindirebilmesi için bi 100 yıl geçmesi gerekiyor.

Ben çocukluktan beri annem hemşire ya da öğretmen çocuğu bakıyordu. Yani evimizde hep bir çocuk oldu.

Biz biraz büyüyünce de annem işi oldukca çocukları bize birakmaya başladı. Ve ben bundan hoşlanmıyordum.

Etrafımda en gec evlenen benim. Çünkü özgür yetiştim.

Bütün yakın çevrem icinde çocuğu olmayan tek benim.

Her bir araya gelisimizde en azından 3 çocuk oluyor.

Ve Allah daha cok versin sevenim coktur. Hep bana gelinir. Allah ayaklarıni evimdeb eksik etmesin. Ama bi baksalar cocuklarına...

Mumlarımın iplerini söken... kitapligimi boyayan... tuvalete gitmeye igrenip koltuğuma çişini yapan (5 yaşında)..
Elinde cipsle yatagimin uzerinde ziplayan.

Devami var da kısa keseyim.

Asil ofkelendigim annelerdir hic şüphesiz. Onun farkındayim.

Ama sonuc olarak etrafımda anne olmaktan dolayı pisman olanların soyledikleri de eklenince negatifliģim zirveye ulaştı.

Burda iyice düşünmeden anne olanların etkisi de var yani.

O kadar olumsuzum ki, birkac arkadaşım bende yatıya geldikleri zaman cocuklarinin ekstra yaramazlik yaptıklarını söyledi. Yani "bu kadar da degil bu çocuk acaba senden mi etkileniyorlar hani cocuklari sevmiyosun ya" dediler.

Ki mantıksız değil bence. Etkileniyor olabilirler .

Tek sebep benim psikolojim deggil yani. Kolektif bir çalışmanın sonucu benim bu durumum.

Çocuk istememek normal ama cocuk sevmemek bana enteresan geldi.
Ben aksine cocuk severim büyükleri sevmem

yok be canım yaa öyle şey olur mu, hiç sanmıyorum ben. hem çocuğum yaramazlık yapacak hem de karşı taraf suçlu olacak. tamam biz de çocuğumuz olursa arkadaşların evinde bir şey kırdıklarında "ya negatif enerji var bu evde yoksa hiiiççç yaramaz değillerdir" diyelim. millet de çakal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…