Yeni evlilikte yatılı hasta misafirliği

Bu durumda balayı sonrası ben annemin yanına gitmeyi düşünmeye başladım. Farklı bir doktorla görüşeceğiz haftaya cuma günü. Doktorun dediklerine göre bir yol planı çizeceğim. Bende bu endişelerimi paylaşmak istemiştim aslında ama ne evlatlığım kaldı, ne vicdanım, ne de anneme duyduğum sevgi…
ya ne alaka. anne diyince akan sular duruyor ama mesela konuyu "kvnin ameliyatlik durumu var evlendigimizde ilk uc ay bizimle yasayacak. saglik ama bilmiyorum evlilige zarar verir mi" desen herkes sana hak verecekti.
iki iki dört- bir daha asla evliligin ilk günleri olmayacak. O libido - o heyecan vs cok kisitli ve kıymetli bir zaman dilimi. ve ciftleri birbirine yakistiran bir dönem. tam da bu dönemde evde bir anne, ustelik zor durumda... gercekten cok zor ya :(
keske daha erken farketseydiniz de ameliyati erkenden olsaydi da düğüne kadar iyileşseydi :( ya da dediginiz gibi birkac sene sonra bunlar yaşansaydi...
bilemiyorum. insan saglik durumu yokken, kendi tercihiyle gittigi kaynana evinde bile evlilige 5-0 geride basliyor yillar sonra hep kötü hatirliyor kaldi ki böylesi...
con üzüldüm cidden konuna. öte yandan da saglik yani, ihmale gelmez :(
allah yardimcin olsun

herkes için en uygunu o kadar masraf yapıldığı için düğünü yapıp annenizin yanına dönmeniz
sonuçta tayın için üç yıl bekleyen insanlar var ülkede,üstelik bazen üç beş çocukla
ameliyatını yaptırır,bakımını yapar ayaklandıkça arada gelecek ucuz yollu bir yardımcıyla süreci idare edersiniz
yakınmış şehirler arada da gider kontrol edersiniz
annenizi evinize alırsanız o evlilikten hayır gelmez
siz ilk günlerinizi yaşayamazsınız,anneniz de rahat edemez
kimse ses etmese bile herkes rahatsız olacak
zaten anneniz de kendi evinden başka yere gitmek istemez
ama tekrar ediyorum siz bunları sormadınız konuda
Hanımefendi, lütfen konuyu tekrar okuyun sindire sindire. Annemin ameliyatı duyduğu anda ameliyat olmak istemediğini ve alternatif tedaviler denemek istediğimi yazmışım.

Ben içim rahat etmediği için rahatsızlığını araştırdım, o gece hiç uyumadım hastane sayfalarında gezdim. Makaleler okudum, aynı rahatsızlığı geçiren kişilerin yorumlarına baktım. Ameliyatı ertelemesinin iyi olmadığına kanaat getirdim ve annemle konuştum. Onu ameliyat olmaya ikna ettim, evlendikten sonra yanımıza gelebileceğini, bizim için sorun olmadığına ikna ettim. Başka bir doktordan fikir alalım diye başka bir hastaneden randevu aldırdım, iş yerinden izin aldım randevu günü annemle gideyim diye. Ben zaten annemden çok bu konuyu önemseyip üzerine düştüm.
FAKAT ben sadece kendimden ibaret değilim. Nasıl ki anneme karşı sorumluluğum varsa eşime karşıda sorumluluklarım olacak. Bu sorumluluklar annemi sokağa atmaktan yada annemle ilgilenmemekten geçmiyor elbette!!!

Nasıl annem için endişeleniyorsam, aklım çıkıyorsa ameliyatı ertelenince daha kötü mü olur diye, aynı şekilde kendi hayatımı, kendi eşimi, evliliğimi de düşünmek zorundayım. Bununla alakalı endişelerimi de paylaştığım için ben hayırsız evlat olmuyorum! Annesini umursamayan biri olmuyorum! “Ama” ların arkasına sığınmış biri olmuyorum!

Zaten nişanlım “hayır yeni evli olacağız annene bakamayız” deseydi, şu an nişanlım olmazdı. Şurada kafasından bir dünya şey geçen bir insanım. İNSANIM her şeyden önce. Endişelerim olabilir, birçok şey düşünebilirim. Burada benim evlatlığımı sorgulayın diye konu açmadım. Kimsenin de haddine değil bilip bilmeden iki üç cümleye bakarak bu kadar ağır söylemlerde bulunmak.

Hanımefendi, lütfen konuyu tekrar okuyun sindire sindire. Annemin ameliyatı duyduğu anda ameliyat olmak istemediğini ve alternatif tedaviler denemek istediğimi yazmışım.

Ben içim rahat etmediği için rahatsızlığını araştırdım, o gece hiç uyumadım hastane sayfalarında gezdim. Makaleler okudum, aynı rahatsızlığı geçiren kişilerin yorumlarına baktım. Ameliyatı ertelemesinin iyi olmadığına kanaat getirdim ve annemle konuştum. Onu ameliyat olmaya ikna ettim, evlendikten sonra yanımıza gelebileceğini, bizim için sorun olmadığına ikna ettim. Başka bir doktordan fikir alalım diye başka bir hastaneden randevu aldırdım, iş yerinden izin aldım randevu günü annemle gideyim diye. Ben zaten annemden çok bu konuyu önemseyip üzerine düştüm.
FAKAT ben sadece kendimden ibaret değilim. Nasıl ki anneme karşı sorumluluğum varsa eşime karşıda sorumluluklarım olacak. Bu sorumluluklar annemi sokağa atmaktan yada annemle ilgilenmemekten geçmiyor elbette!!!

Nasıl annem için endişeleniyorsam, aklım çıkıyorsa ameliyatı ertelenince daha kötü mü olur diye, aynı şekilde kendi hayatımı, kendi eşimi, evliliğimi de düşünmek zorundayım. Bununla alakalı endişelerimi de paylaştığım için ben hayırsız evlat olmuyorum! Annesini umursamayan biri olmuyorum! “Ama” ların arkasına sığınmış biri olmuyorum!

Zaten nişanlım “hayır yeni evli olacağız annene bakamayız” deseydi, şu an nişanlım olmazdı. Şurada kafasından bir dünya şey geçen bir insanım. İNSANIM her şeyden önce. Endişelerim olabilir, birçok şey düşünebilirim. Burada benim evlatlığımı sorgulayın diye konu açmadım. Kimsenin de haddine değil bilip bilmeden iki üç cümleye bakarak bu kadar ağır söylemlerde bulunmak.
konuda kendin sorguladın zaten
banane annen değilim evladın değilim
yaşayıp göreceksin

konuda kendin sorguladın zaten
banane annen değilim evladın değilim
yaşayıp göreceksin
Bir şey sorgulamadım.
Umarım ama umarım ki, bu kadar hassas olduğunuz bir konuda, bu kadar üzüldüğünüz bir konuda birisi çıkıp iki üç cümlenizi “kendi” anlamak istediği şeye göre yorumlayıp sizi böyle acımasızca eleştirmez…
Gerçekten yaşattığınızı yaşayın asla demiyorum, kimseye beddua etmem. Umarım ki siz yaşamazsınız…

ama kaynanaya oğlu bakmıyor ki gelin bakıyor -genelde
yoksa aynı durum olsa oğlan ben annemin evinde anneme bakacam dese bence gidip baksın mesela, bence hiç mahsuru yok.

fakaaaaaat, işte mesela evli bir adam, işini bırakıp nasıl gidip bakacak? türkiye şartlarında genelde kadınlar taşınıyor, kadınlar iş bırakıyor, hatta kadınlar hiç çalışmıyor bile olabiliyor. zaten bu gelenekler kadının evde olduğu zamanlardan gelen gelenekler... e öyle olunca da kaynana oğlanın evine geliyor, gelin bakıyor.

ha kadın hem çalışmayıp hem bu gelenekler de beni bağlamaz ben karışmam da diyebiliyor, var öyle akıllı gelinler tabi.
Türkiye şartlarında kaynana yatalak olsa, tüm gün kadın yemesi içmesi çevirmesini yapsa oğlu işe gidip gelse ele güne oğlum baktı diye anlatır. Maalesef böyle örnek çok fazla.
İki kişi çalıştığı halde kendi wcye gider gelir denip yine oğlunun evinde kalan tedavi gören çok kişi var mesela fizik ted. Gibi. Bu tarz durum olsa kayınvalideye hemen B planı önerilirdi birazda bunu kast ediyorum.
Evlat olarak bakmak zorunda ama eş açısından bakınca dakika bir kayın ailesiyle yaşıyor olmak bunaltabilir bu kadınada böyle erkeğede böyle. Konu sahibinin daha kalıcı herkesin yararına bir şey düşünmesi gerek bu yüzden

benim de tek çocuğum var, ben de yalnız büyüttüm
benim şimdiden daruşşafakada yerim hazır
çocuğuma da yapışık değilim dünyanın öbür ucuna gidebilir mutlu sağlıklı olacaksa
yani çocuktur yapacak mantığım yok
ama arkadaş 20 tansiyonla gözümü açamadığım zamanlar geliyor aklıma
beş ay sadece ekmek kabuğu yiyebildiğim günler
su bile içemediğim,tansiyon ağrısından gözümü kırpamadığım zamanlar
ölümden dönerek onu yaşattığım günler
her ay götürdüğüm özel doktorlar,geceleri uyumadan on beş dakikada bir kıyafetlerini değiştirmelerim
yıllarca onunla beraber yaşadığım dehb disleksi psikoloji ergenlik sorunları
bir hane halkının giderinden fazla tutan eğitim masrafları
sonucu bu olacaksa olmasın arkadaş

burda düşünülmesi gereken o annenin nasıl en rahat şekilde sağlığına kavuşacağı olmalı idi
onunla ilgili açılmalıydı konu
evliliğimin cicim ayları,düzenim ,eşim değil
evet bu durumda o evlilikten hayır gelmez
ama iki tarafa da uygun seçenek bulmak için açılsa konu başım üstüne
ama hem yapayım hem kakayım olayı bu
yok bana göre değil
Ben her iki taraflada empati yaptım, evlat olarak bakıyorum annemi tek bırakmazdım asla ki sağlıkçıyım fazla fazla ilgilenirim, eş olarak bakıyorum balayı dönüşü zorunlu nedende olsa süresi tam belli olmayacak şekilde kayınvalideyle yaşamaktan bunalır mıydım, dürüst olayım bunalırdım. Kabul ederdim her türlü elimden geleni yapardım ama bi yandan bunalmazdım desem yalan olur, belki evliliğe alışamaz hatta soğurdum bilemiyorum. Bence 1-2 haftalık evlilik 3 kişi yaşamak için az bir süre, sorun yaşanılması kaçınılmaz.

Siz kafanizi takmayin ,ya siz ya anneniz gelir. Bir sekilde hallolur. Anneniz iyi olsun da. Dr.la gorusmenizi yapin, oluruna birakin

Bu arada evliyken benim esim askere gitti kisa donem. Ben annem de kaldim,kendi tercihim. Esimle 15 yillik evliyiz, hala yeni evli modundayiz.

Bence annenizin düzeniniz bozmayın, balayı sonrası annenize geçin orda olsun ameliyatı sizde kendi evinde bakın kadında daha rahat eder. Ayrıca nikahlı olup tayin nedeniyle aylar sonra bir araya gelen çiftler var öyle düşün. Yol 2 saatmiş zaten eşinde gider gelir yada sen gider gelirsin evine. Teyze dayı eş dostta mı yok mesela yardımcı olabilecek bi kaç günlük? Eğer varsa 2-3 gün biri kalır sen evine gidersin sonra gelirsin böyle dönüşümlğ geçer zaman. Kalp ameliyatı gibi hayati durumsa 6-7 ay en az tek kalamaz, ortopedik bi şeyse ayaklanınca kendi işini görür. O yüzden ne ameliyatı olduğuda önemli
Kusura bakmayın 2 kere sormuşsunuz ne ameliyatı diye… bacağından ameliyat olacak. Sinirleri hasar almış. Tuzaklanma varmış. Ama orta-ileri seviye olduğu için iyileşme süreci uzun sürermiş.

Anneniz ameliyati 5 ay sonra olsun. Şimdiye kadar olmamış zaten bi 5, 6 ay daha olmayiversin. Siz de o süreçte eşinizle evliliğe uyum sağlamış olursunuz.

Hersey hazir olsa bile ertelenebilir iptal farki verilir veya tarih degisikligi yapilir biraz farkla. Ne annen ortada kalir ne evliliğin sarsıntida olur. Oncelik annenizin suan

Kusura bakmayın 2 kere sormuşsunuz ne ameliyatı diye… bacağından ameliyat olacak. Sinirleri hasar almış. Tuzaklanma varmış. Ama orta-ileri seviye olduğu için iyileşme süreci uzun sürermiş.
Tuzaklanma yani sinir sıkışması. Bacağındaki sinir sıkışması için mi bu denli ameliyatlar bakımlar düşünülüyor bende daha ciddi bi durum sandım. İyileşme süreci bi ameliyatlık kısım var -üstüne basmadığı değnek yada walker kullandığı - birde sonrası var bu 1 sene bile sürebilir mesela elde olsa 1 sene hala ağrı duyan elini sıkamayan oluyor. Yani tam olarak tanı buysa sizin farklı çözümlerde bulmanız gerek. Yani bu tarz ameliyatta öyle aylarca bakımlık bir durum olmuyor. (ayrıntı vermediğiniz için sinir sıkışması olarak yazdım)

Şöyle yapsanız, evlenin, düğünü de yapın. Ama aynı evi hemen paylaşmaya başlamayın. Annenizin yanında kalın iyileşene kadar. İyi olduktan sonra da evinize döner yeni evli çift gibi yaşarsınız yine ilk aylarınızı. Bilmiyorum saçma mı gelir ama sağlık bu sonuçta. Anne de önemli. Düğünü erteleyemiyorsanız bile balayını ve aynı evde yaşamayı ertelemiş olursunuz.
Ayrıca anneniz de kendi evinde daha rahat eder. İster istemez sizin yeni evinizde, damadıyla birlikte o da çok rahat edemez.

cok kötü olmus
balayi donemi evliligin en keyifli zamani degil mi? hele ki oncesinde iki ayri sehirdeymissiniz - cinselligi yasadiysaniz da uzun zaman aralıklarla yasamissinizdir - birbirinize hasret. simdi evleneceksiniz, en sabah aksam yataktan cikmayacak, koltukta tv izlerken birbirinizi kistiracak çağda evde tuvalete bile gidemeyen hasta bir anne... böyle baslayacak bir evlilikten bence hayir gelmez. tadiniz tuzunuz kaçar, en guzel gunlerinizi yasayamadan siradan günlere gecersiniz. sonucta bu donem de kalici degil, alistikca insanin o eski hevesi kalmiyor her sey gibi o da normallesiyor...
bilemedim cidden.
en iyisi tarihi ertelemek onu da nisanlin kabul etmemis...
Valla benim evliliğim Bodrum’da en lüks otellerde başlamıştı, cicim aylarını da gayet güzel yaşadık ama sonu hiç iyi olmadı maalesef. Konuyu okurken içimden şöyle dedim, keşke eski eşime anneme bakmam gerekiyor deseydim, o kabul etmezdi ben de evlenmemiş olurdum. Aslında evlenecek kızlar nişanlılarını böyle bir test etmeli bence.

Çokkk teşekkür ederimm, çok güzel bir öneri ☺️🙏🏻
Annemin yanına gitme konusunuda düşünmeye başladım. Acaba arkadaşların dediği gibi balayından döndükten 1 ay sonra falan annem ameliyat olsa ben onun olduğu şehre gitsem en azından ayaklanana kadar ben mi yanında kalsam diye de düşünüyorum ama hiç emin olamadım.
Ben gidersem annem daha rahat eder kendi evi sonuçta. Yük gibi hissetmez kendini.
Fakat bu sefer eşimle ayrı kalacağız uzun süre. Düzenimiz oturmayacak bir türlü.
Ayrı kalmak daha kötü değil mi?

Valla benim evliliğim Bodrum’da en lüks otellerde başlamıştı, cicim aylarını da gayet güzel yaşadık ama sonu hiç iyi olmadı maalesef. Konuyu okurken içimden şöyle dedim, keşke eski eşime anneme bakmam gerekiyor deseydim, o kabul etmezdi ben de evlenmemiş olurdum. Aslında evlenecek kızlar nişanlılarını böyle bir test etmeli bence.
nisanlisi "onemli olan saglik" demis, kabul etmis zaten beraber yaşamayı. nisanlisindan yana olumsuz bir durum yok ama iste zamanlama cok kotu:( ben olsam ya ertelerdim ya birisiyle sorumluluğu paylasip yari yariya gelir giderdim

Böyle demeyin, düşüncesiz biri değil bence konu sahibi sadece düğün strese hastalık stresi üst üste gelmiş fikir alıyor. En mantıklısı balayı sonrası annesinin evinde annesine bakması. Kadıncağızda tedirgin olmaz, çekinmez kendi evinde. Bu duruma kaynana düşse burda ne fikirler çıkardı orası ayrı
Bu duruma kaynana düşse çözümü oğlunun bulması gerekirdi.

Bu duruma kaynana düşse çözümü oğlunun bulması gerekirdi.
Konu sahibide çözüm bulmaya çalışıyor zaten fikir alıyor, ayrıca ameliyat hayati riskli bir ameliyat değil, yani bi süresi var planlama yapılabilir. Kendiside direk hekimi dinlememiş annesinin anlattıklarıyla anlamaya çalışıyor, başka bir hekimden görüş alacak süreci öğrenecek. Olacağı ameliyat hareket kısıtlamasına gidilen bir ameliyat bu yüzden hasta ne kadar çabuk alışırsa o kadar hızlı rutinine dönebilir, (6-8hafta nekahat dönemi sonrası)

allah korusun kanser falan diye düşünmüştüm ya, sinir sıkışmasıymış alt tarafı
şimdiye kadar olmamış 2 3 ay sonra olsun o halde, hayatını tehlikeye atacak bir durum değil neticede.

Ben 2 kere evlendim. Balayı dönüşü evin farklı noktalarında illa tavşanlar gibi sevişmenin zorunluluk olmadığını düşünüyorum (let the linç begin). Sen seversin sevmezsin bilemem ama bence yatak odanız da gayet yeterli. Ten uyumu olduktan sonra gerisi bence çok da önemli değil. Burada 1 yıllık evli olup eşiyle kanki olan da var 10 yıllık evli olup libidosu maşallahlık olan da. Zaten aranızda bir tutku, uyum varsa anneniz gittikten sonra da yaşayabilirsiniz istediklerinizi.

Düğünü erteleyemediğinize göre annenizi yanına almanız bence en mantıklısı. Geçmiş olsun.

Ben 2 kere evlendim. Balayı dönüşü evin farklı noktalarında illa tavşanlar gibi sevişmenin zorunluluk olmadığını düşünüyorum (let the linç begin). Sen seversin sevmezsin bilemem ama bence yatak odanız da gayet yeterli. Ten uyumu olduktan sonra gerisi bence çok da önemli değil. Burada 1 yıllık evli olup eşiyle kanki olan da var 10 yıllık evli olup libidosu maşallahlık olan da. Zaten aranızda bir tutku, uyum varsa anneniz gittikten sonra da yaşayabilirsiniz istediklerinizi.

Düğünü erteleyemediğinize göre annenizi yanına almanız bence en mantıklısı. Geçmiş olsun.
Bunu yazacaktım da linçten korktum. Kişiye göre değişiyor evet bence de çok büyütülüyor. Üstte bir üye yazmış. İstersen çırağan sarayında evlen işin sonu ve uyum önemli. Evin her noktasında gece gündüz sevişilmiyor yani. Toz pembe hayaller güzel de yaşımız 40 oldu. Gerçeklere dönelim dedim..

Back
X