• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Olduğuma Çok Pişmanım

Vallahi Allah yardım etsin , benim de uykularım düzelmedi. Bir iki gece annem falan baktı çocuğa rahat uyudum vay be insanlar her gün böyle uyuyorlar dedim. Sanki dünyayı değiştirecek enerji vardı içimde
Bazi zamanlar benim de kocam uyuyordu. Artik oda bitti cunku oglum sagolsun gecenin 3unde cigliklar atarak evin icinde beni aramaya basladi.

Benim lohusalığım da 40 gün değil aylarca sürdü hatta 2 yaşına kadar hafif hafif devam etti ama çocuk konuşmaya başlayınca, o seni anladığında sen anladığında zamanla azalıyor ama kullandığın kelimelere dikkat etmelisin. Musibet demek hiç hoş değil. Beklenmedik zamanda gelen uğursuz ve kötülük anlamına geldiği için hoş değil...

Bir gülümsemesi yetiyordur.şimdi iyi ki olmuş diyorlardır.? Bu laflara da çok inanmıyorum ben.iyiki de olmuş demeyip ne yapacaksın yani? Atı alan Üsküdarı geçmiş.kanser olan insanlar bile bir süre sonra iyi ki kanser olmuşum gelişimime çok katkı sağladı falan diyorlar.5 paragraf trajedi anlatıp en son cümle şimdi iyiki de olmuş diyorum.yersen işte...

Yani yapacak bir sey yok. Bi kedim var 10 yaşinda cok kotu bir hastaliga yakalandi sapasaglam saglikli bir kediydi hala bu hastalik haric saglikli hastaligin neyden kaynaklandigi bile belli degil ölene kadar sabah aksam ilac icmek zorunda ondan önce doktor randevusuna kadar varken(boşluk yoktu) 1 hafta krizler gecirdi devamli altina kacirdi tuylerinden yerlerden çis temizledim gece gunduz bazen 2-3 saatte bir zaten tetikte uyudum her seste kriz geldi diye kalktim boluk porcuk uyku ve stressten istifra ettim bile. 1 haftacik sadece evet kedimi asssiiiri seviyorum ama cok yorulmustum psikolojik olarakta sadece fiziksel degil ve nereden bilebilirim yuzde bilmem kaç boyle bir hastaligi cikacak 10 yil sonra? Ve ben buna nasil tepki verecegim? Tabi ki baktim bakiyorum ölene dek bakarim. Cogu kimse cocugunu atmiyor nefret etmiyor sadece yorgunluk...

Ha benim zorlanmam keske sadece uykusuzluk yorgunluk olsaydi hastalik kaynakli olmasi ayri bir duygusal yük ama anladim yani az cok o uykusuzlugu ve tetikte uyumayi. Iyi ki anne olmamişim kaldiramazdim bunu bir baska bi canliya annelik yaparken daha iyi anladim

Bir haber değiliz bacım.fazla fazla biliyor herkes.buna rağmen niye yapıyorlar o zaman diyoruz? Bu kadar zor zor diye baş eti yiyeceğinize yapmayın o zaman? Zorunluluk değil ki? Herkes aynı şeyleri düşünmek zorunda mı?.evet öz evladına musibet demek çirkin bir hareket gerçekten.herşeyi hormonlara mi yıkacağız yani?.o zaman kavga edenlere falan da anlayış gösterelim erkeklik hormonlarına karşı koyamıyor ne yapsın yani diyelim? O kadar zorlaşmişsa yapmayın.insanlar da artık gıcık oluyor yani.boyundan büyük işlere kalkışmayın derler.yaşamak da çok güzel birşey değil zaten.ne siz çile çekin ne doğan kişi.ne gerek var?mutlu mu olacak sanki? 70, 80 sene acılar içinde oyalayıp ölüp gidecek o da.o da iyi ihtimalle.
Evet buna kısmen katılıyorum çocuğum olduğu halde. Zorluğunu bilerek dünyaya getirsemde başıma gelmeden yine anlamamışım. Bu sürede kendimi tanıdım mesela, bir daha çocuk yapmak istemiyorum diyorum. Bir tane var onu güzel yetiştirmek, ona yetmek istiyorum. Çevrem hep ikinci yap diyor ve ben aşırı zorlanacağımı biliyorum ee neden yapayım aklımdan zorum ne ki kendimi bile bile zor bir hayatın içine sokayım. Çevremde de bana ikinci mutlaka yapmalısın baskısı oluyor sanki şart gibi, mecbur gibi. Hamileliğim çok sıkıntılı geçmişti, ilk ayları hastanede yatarak gecti ama bunu bile bile, öl ama yinede yap diyecekler nerdeyse. Ikinci çocuk ihtimali beni de çocuğumu da perişan edeceği için yapmıyorum.

Bir haber değiliz bacım.fazla fazla biliyor herkes.buna rağmen niye yapıyorlar o zaman diyoruz? Bu kadar zor zor diye baş eti yiyeceğinize yapmayın o zaman? Zorunluluk değil ki? Herkes aynı şeyleri düşünmek zorunda mı?.evet öz evladına musibet demek çirkin bir hareket gerçekten.herşeyi hormonlara mi yıkacağız yani?.o zaman kavga edenlere falan da anlayış gösterelim erkeklik hormonlarına karşı koyamıyor ne yapsın yani diyelim? O kadar zorlaşmişsa yapmayın.insanlar da artık gıcık oluyor yani.boyundan büyük işlere kalkışmayın derler.yaşamak da çok güzel birşey değil zaten.ne siz çile çekin ne doğan kişi.ne gerek var?mutlu mu olacak sanki? 70, 80 sene acılar içinde oyalayıp ölüp gidecek o da.o da iyi ihtimalle.
Gayet bihabersiniz işte, bi siz mi doğrusunu biliyorsunuz? Herkes aynı düşünmek zorunda değil diyip sizin gibi düşünmeyeni taşlayan sizsiniz. Kavga eden falan fişman alakasız örnekler, birinde başkasına zarar veren tiplerden bahsediyorsunuz. Bu toplumu da beni de ilgilendirir ama bariz tıpta yeri olan bir ruhsal rahatszılık sebebiyle geçici sıkıntı yaşayan sizi ilgilendirmez.

İnsanlara da bizler gıcık oluyoruz. Çoluğu yok çocuğu yok gelmiş yaşamadığı konu hakkında yorum yapıyor. Size kimse bir şey sormuyor zaten kendi gibi bunalımdan geçip atlatmış kişilere ulaşmak amaç. Ne uygulasa ne yapsa , süreç içinde bunlar normal mi. Seksen kişi diyor ki normal, yaşadık ve geçti. Üç tane çıkıntı konuda uzman gibi geziniyor.
Faydanız olmayacaksa gölge etmemeyi de yaşam amacı edinirseniz hem siz kimseyi gıcık etmezsiniz hem de gıcık olmazsınız.

Konuyu yakından takip edemedim ama böyle başlıklar görünce içim bir cız eder. 6 yıl önce lohusa depresyonunun dibini yaşadım. Hala konuma istinaden geçecek mi diye mesajlar gelir durur. Geçti ve geçecek...

Öyle dipteydim ki ölmek de istedim, pişman da oldum. Öyle 40 gün falan değil belki 2-3 sene sürdü depresyonum. Sürekli hayatı sorguluyor ve inanılmaz zorlanıyordum. Uykusuzluk yaşayacağını herkes biliyor da uyksuzluktan sanrılar göreceğini, bayılacağını falan bilmiyor. Bu zorlanmayı ve hissiyatı anlatmam mümkün değil, yaşayan bilir. Bütün dünya hayatını yaşıyor ama ben kör kuyularda ve asla çıkamayacak gibiydim. Bir de üzerine ben nasıl anneyim, yazık değil mi bu çocuğa düşünceleri eklenmişti. Asla oğlumu ihmal etmiyor gelişimi için her şeyi yapıyor, bol bol öpüyor sonra dönüp ağlıyordum.

İyi ki diyorum iyi ki bana normal ve geçecek diyen insanlar vardı. Annem dahi " biz böyle şey hiç bilmeyiz, sen ne biçim kadınsın, çocuğu bana ver" dediği durumda kilometrelerce ötede destek olan güzel insanlar vardı. Hem de gerçek adımı dahi bilmeden...Tanımayan onca insan yeri geldi aradı yeri geldi gece gündüz demeden yazdı. O sebeple şu an abuk sabuk konuşanlara inanılmaz sinir oluyorum. Hiç mi kalbiniz, empati yeteneğiniz yok? Yahu bilmiyorsunuz işte olayın vehametini ve ciddiyetini, sizin en ufak bir ne biçim anneniz lafı şu durumda olan bir kadını ipe götürebilir!

Yani bu kadar inancınız varsa Allah da bişeyleri benden iyi biliyor da nasip ediyor demeniz lazım. Size mi kaldı bunu sorgulamak?

Yıl olmuş 2025 daha lohusa sendromundan, günümüz çağı çocuk yetiştirmenin ananızın nenenizin zamanındakilere benzemediğinden bihaber kadınların olması okuma yazma bilmemeye benziyor.

Bir de hemen tek cümleyle dünya yakmalar falan. Neymiş efendim çocuğuna musibet demişmiş. Kocişleriniz bi sinirle o.u dese boşamaz döner ayaklarını yıkarsınız. Bi elaleme zaten şu büyük büyük laflarınız, hata kabul etmeyen burnu havadalıklarınız.

Karşınızda desteğe ihtiyacı olan bir lohusa var, kendinize gelin.
Koalina ben de zor durumdayım geçecek mi gerçekten belki bir konuşsak iyi gelirdi

Koalina ben de zor durumdayım geçecek mi gerçekten belki bir konuşsak iyi gelirdi
Tabii ki geçecek, benimk çok yavaş oldu ama o bile geçti. Herkes ben gibi olmayabilir tabii. Yalnız olmak çok kötüydü benim için.
Her zaman konuşabiliriz...

Tabii ki geçecek, benimk çok yavaş oldu ama o bile geçti. Herkes ben gibi olmayabilir tabii. Yalnız olmak çok kötüydü benim için.
Her zaman konuşabiliriz...
Sizin gibi beklenmedik gebelik yaşadım eşim aldirmadi cok zor günler geçirdim hala da geçiriyorum annem dahi anlamıyor eskiye özlem bitmiyor gün içi çocuk bakımını yapıp geceleri agliyorum

Back
X