Yeni evlilikte yatılı hasta misafirliği

Böyle demeyin, düşüncesiz biri değil bence konu sahibi sadece düğün strese hastalık stresi üst üste gelmiş fikir alıyor. En mantıklısı balayı sonrası annesinin evinde annesine bakması. Kadıncağızda tedirgin olmaz, çekinmez kendi evinde. Bu duruma kaynana düşse burda ne fikirler çıkardı orası ayrı
ama kaynanaya oğlu bakmıyor ki gelin bakıyor -genelde
yoksa aynı durum olsa oğlan ben annemin evinde anneme bakacam dese bence gidip baksın mesela, bence hiç mahsuru yok.

fakaaaaaat, işte mesela evli bir adam, işini bırakıp nasıl gidip bakacak? türkiye şartlarında genelde kadınlar taşınıyor, kadınlar iş bırakıyor, hatta kadınlar hiç çalışmıyor bile olabiliyor. zaten bu gelenekler kadının evde olduğu zamanlardan gelen gelenekler... e öyle olunca da kaynana oğlanın evine geliyor, gelin bakıyor.

ha kadın hem çalışmayıp hem bu gelenekler de beni bağlamaz ben karışmam da diyebiliyor, var öyle akıllı gelinler tabi.

Gerçekten şu yorum kalbimi kırdı…
30 yaşındayım, hayatımın her kararını anneme göre aldım. Okul, meslek, yaşadığım şehir, muhit, psikolojim…
Kendi hayatımı kurmam yıllarımı aldı. Anneme ben annelik yaptım yıllarca. Zaten yalnız bırakmayacağımı söyledim konumda.
“evleniyorum annem başımın çaresine bakabilir değil mi?, yalnız kalsa olur değil mi?” Diye konu açmadım ki… endişelerimi paylaştım şurada. Endişelerim olması anneme bakmaktan vazgeçeceğim anlamına gelmiyor. Hiçbir güçte annemi sahipsiz bıraktıramaz zaten bana. Rica ediyorum böyle hassas bir konuda yorum yaparken 2 kere düşünün…
sorun zaten bu arkadaşım
şu durumda endişelerin bunlar olmamalıydı

Yahu yeni evliliği tam olarak ne zannettiğinizi merak ettim. Yani çiftler tavşan gibi değil ki insansınız siz.
Biz salonda olacağız ama annem de olacak
Biz yemek yiyeceğiz ama annem de bizimle yiyecek
Açıkçası nişanlınız bu konuda sizden daha net, buyursun gelsin demiş.
Yok fizik tedavi olur mu, ameliyat şart mı filan diye bahaneler arayıp duruyorsunuz.
Kadın ameliyat olmak zorunda belli yani. Artık kaç ay sonra, nasıl, niye, neden vs vs
Yuvam, balayım vs
Siz de evlat sahibi olacaksınız yahu lütfen.

Ben kendimi yanlış ifade ettim sanırım. Orada başka bir şeye örnek gösteriyordum. Anneme kalsaydı ameliyatı hiç düşünmeyip başka tedaviler deneyecekti. Kadını zaten ikna eden benim ameliyata. Gelip bizimle kalırsın diyem benim. Nasıl bir üzüntü içerisinde olduğumu, annem için nasıl endişelendiğimi bir ben, bir Allah biliyor. Rica ediyorum yorum yaparken daha hassas olun.
Size lütfen asıl!

Düğün ertelemeyi hiç düşünmemiştim. Davetiyeler basıldı, düğün yeri parası ödendi, balayı parası ödendi. Evimiz tutuldu, tüm eşya içeride yerleştirildi oturulmaya hazır, kirası ödeniyor...

Bunca şey yapilmisken dugun erteleme konuşmaniz nebileyim yani. Hani ortada bir hazirlik olmasa ertelersin de her sey yapilmisken anneme bakacagim diye evlilik ertelenmez burdan mi geldi bu mukemmel tavsiye. 😁😁

Şu anlattiginiz durumda her sey hazirken esim dugun iptal etse bilmiyorum bi daha dugun hazirliklarina girer miydim ayni hevesle. 🙄 insani evlilikten sogutur.

sorun zaten bu arkadaşım
şu durumda endişelerin bunlar olmamalıydı
Ben zaten annemi bırakmayacağımı söylemişim. Bununla ilgili bir soru işareti yok ki. Asıl meseleyi hallettiğime göre diğer konular için endişeleniyorum doğal olarak. Şurada birbirimizden destek görmek için, fikir almak için konu açıyoruz. Herkes kendi yaşadığın biliyor.
Kalkıp annesini sokağa atacak yada evine getirip, kocası rahatsız olursa geri gönderecek insan muamelesi görmeyi hak etmiyorum.

Ben eşimin babaannesine baktım 1 aylık evliydik iş arama sürecindeydim kadın düştü belinden ameliyat oldu Başka şehirde olmamıza rağmen gittim baktım hastalık söz konusu olunca kıyamıyorum başka çare yok malesef ne ameliyatı olacak bu kadar uzun sürüyor? Arabada git gel zor olursa ameliyatı olduğu şehirde kalsın. Ben olsam evimde bakardım. Yani önünüzde uzun zaman var kocayla takılmayın nasıl olur eder diye

Ben zaten annemi bırakmayacağımı söylemişim. Bununla ilgili bir soru işareti yok ki. Asıl meseleyi hallettiğime göre diğer konular için endişeleniyorum doğal olarak. Şurada birbirimizden destek görmek için, fikir almak için konu açıyoruz. Herkes kendi yaşadığın biliyor.
Kalkıp annesini sokağa atacak yada evine getirip, kocası rahatsız olursa geri gönderecek insan muamelesi görmeyi hak etmiyorum.
Biz burda neler görüyoruz. Bir Genç kız vardı. Aynı sizin gibi hayatı. Annesi Allah şifa versin kanser hastası. Okulum bir dönem uzayacak diye annesini hasta haliyle huzur evine bırakacaktı. Belki de bıraktı. Böyle konuların açılması bile çirkin. Akıl alacak birşey yok. Annen evinde kalmak istiyorsa evine gideceksin sizinle kalmak istiyorsa size görüreceksin. Eşinin annesi olsaydı da durumu bu olmalıydı.

Ben kendimi yanlış ifade ettim sanırım. Orada başka bir şeye örnek gösteriyordum. Anneme kalsaydı ameliyatı hiç düşünmeyip başka tedaviler deneyecekti. Kadını zaten ikna eden benim ameliyata. Gelip bizimle kalırsın diyem benim. Nasıl bir üzüntü içerisinde olduğumu, annem için nasıl endişelendiğimi bir ben, bir Allah biliyor. Rica ediyorum yorum yaparken daha hassas olun.
Size lütfen asıl!
Hassasiyet ayna gibidir. Siz ne kadar hassas düşünürseniz yorumlar da o derece hassas olur.
Balayım, yuvam, düzenim diyen birine kim hassasiyet gösterir ki.
Kendinize bahaneler bulup duruyorsunuz. Annem önemli ama
Amrliyat olacak ama
Ama'dan önceki tüm sözler gereksizdir.
O sizin anneniz, yarın Allah korusun eşinizle bir sıkıntı yaşarsanız kapısını açıp gireceğiniz ev o'nun evi, altına sığınacağınız çatı o'nun çatısı.
Sanırım ameliyat bel fıtığı gibi bir şey. Eğer öyleyse ertelenmesi halinde ne kadar yüksek bir felç riski olduğunu biliyor musunuz?
Hala fizik tedavi diyorsunuz yahu lütfen.
Şu sözleri 20 yaşında kız söylesin ok. Cahil çocuk yaşı çok genç, evim de evim, kocam da kocam.
30 yaşında olgun bir kadınsınız yahu.

bunları düşündün mü düşündün
yazdın mı yazdın
artık baksan ne çare
düşünmen sorun zaten

bu konuda düşünülecek şeyler tam olarak bunlar işte
gözünü sevdiğimin analitik kafası
ben duygusal duygusal döşerken gerçekçi bakmış
ben o kadar çok hasta baktım ki. doğal sonucu bu.

benim annem tam kardeşimin düğün zamanı hasta oldu, acil şekilde.
perşembe annemi ameliyattan çıkardım cuma kına vardı.

çok şükür öyle uzun yatacağı büyük şeyler değildi ama sonuçta kadın hastaneden kınaya geldi yani.
bir de biz düğünde 500 kişiye filan yemek veriyoruz :D kendimiz yapıyoruz üstelik....

hepsi oldu valla, anneme de çiçek gibi baktık, kardeşime de yemekli düğün yaptık. ha ben sonra 3 gün yerimden kalkamadım. orası ayrı.

Hassasiyet ayna gibidir. Siz ne kadar hassas düşünürseniz yorumlar da o derece hassas olur.
Balayım, yuvam, düzenim diyen birine kim hassasiyet gösterir ki.
Kendinize bahaneler bulup duruyorsunuz. Annem önemli ama
Amrliyat olacak ama
Ama'dan önceki tüm sözler gereksizdir.
O sizin anneniz, yarın Allah korusun eşinizle bir sıkıntı yaşarsanız kapısını açıp gireceğiniz ev o'nun evi, altına sığınacağınız çatı o'nun çatısı.
Sanırım ameliyat bel fıtığı gibi bir şey. Eğer öyleyse ertelenmesi halinde ne kadar yüksek bir felç riski olduğunu biliyor musunuz?
Hala fizik tedavi diyorsunuz yahu lütfen.
Şu sözleri 20 yaşında kız söylesin ok. Cahil çocuk yaşı çok genç, evim de evim, kocam da kocam.
30 yaşında olgun bir kadınsınız yahu.
Bel fıtığı değil.. felç gibi bir durum yok.
Bu yaşıma kadar kendi çatıma sığındım. Anneme de bir çatı sahibi olmasını sağladım. Anlattığım kadarını bilip, farazi yorumlar yapmayın lütfen. Moral almaya gelip, daha fazla moralim bozuldu. Bir şeye bahane aramıyorum. Kadın zaten benimle olacak diyorum. Cidden daraldım, bundan sonra şahsıma negatif yorumlara cevap yazmayacağım, kendimi açıklamaya çalışmayacağım. Konu nerelere getirildi…

Merhaba,

Yakın bir zamanda evleniyorum. Şu an yaşadığım şehirden farklı bir şehre taşınacağım evlilik sebebiyle.
Annemle şu an aynı şehirde yaşıyoruz. Eşi yok, benden başka çocuğu yok. Herhangi bir yakın akrabamız yok.

Yakın bir zamanda annemin bir rahatsızlığını öğrendik.
Doktor ameliyat olması gerektiğini söyledi. Fakat bu ameliyattan sonra minimum 3-4 ay yalnız yaşayamazmış.
Mutlaka yanında birinin olması ve günlük hayatını idame edebilmesi için yardımcı olması gerekiyormuş. Tuvalete götürmek vs dahil.
Yanına yardımcı vs düşündüm fakat yatılı olması gerekiyor ve maaşları doğal olarak yüksek bu sebeple seçenek halinden çıktı...

Annem ben gideceğim için ve yalnız olacağı için ameliyata sıcak bakmadı. İlk başta alternatif tedaviler denemek istediğini söyledi doktora.
Doktor "sen bilirsin ama ben ameliyatı öneririm" demiş.

Sonrasında ben araştırdım ve ameliyatı geciktirmenin iyi olmadığını okudum hep. Çok fazla stres ve sıkıntı yaptım kendime, aynı zamanda vicdan azabı...
Sürekli kafamda senaryolar dönüyor. Ameliyatı geciktirdiği için daha kötü olduğu ve artık ameliyatında işe yaramayacağı gibi gibi...
Zaten annem yalnız kalacak diye hep huzursuzdum.

Nişanlımla konuşup, durumu anlattım.
Sonra annemle konuştum. Bizim yanımıza gelirsin biz balayından dönünce, bizim olduğumuz şehirde ameliyat olursun toparlanana kadar bizimle kalırsın dedim.
Annem kabul etmedi, yeni evli olacağımızı ve evliliğe alışacağımız baş başa vakit geçireceğimiz dönemde gelip bize dert olmak istemediğini söyledi. Hayatınızı alt üst etmeye hakkım yok dedi.

Bu konuşması daha da etkiledi beni. Bunun sağlık olduğunu, başka bir şeye benzemediğini söyledim. Biz inşallah bir ömür beraber olacağız nişanlımla zaten, niye gelip bize rahatsızlık vereceğini düşünüyorsun aynı şekilde nişanlımın annesi bu durumda olsaydı oda gelirdi yanımıza dedim. Annemi zorla kabul ettirdim, tekrar bi doktorla görüşeceğiz fakat bir yandan da kötü hissediyorum.

Nişanlım asla sorun yapmadı, "gelir tabi burada olur ameliyatını kalır bizimle iyileşene kadar" dedi ama yine de nişanlıma karşı da kötü hissediyorum içten içe.
Balayından yeni dönmüşüz, aradan birkaç hafta geçmiş hop annem gelecek ve aylarca bizde kalacak.
Evliliğimiz negatif anlamda etkilenir mi diye endişeleniyorum...
2-3 yıllık evli olsaydık ve sonra bu yaşansaydı hiç böyle şeyler düşünmezdim ama daha evliliğin en başında böyle olması garip mi olacak, nasıl olacak bilmiyorum...
Başka bir çare yok zaten görünen, annemin iyi olması için her halükarda böyle olması lazım ama kötü hissetmeden edemiyorum.

Fikirlerinizi almak, biraz içimi rahatlatmak istiyorum sanırım...

Bu arada Allah gerçekten kimseyi elden ayaktan düşürmesin, kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Sağlıkla sınanmayalım hiçbirimiz inşallah...

Güncelleme : Düğün ertelemeyi hiç düşünmemiştim. Davetiyeler basıldı, düğün yeri parası ödendi, balayı parası ödendi. Evimiz tutuldu, tüm eşya içeride yerleştirildi oturulmaya hazır, kirası ödeniyor...
Hani bilmiyorum bu mu daha iyi olur emin olamadım. Annemin toparlanması minimum 3-4 ay dedi doktor ama 1 seneye de yayılabilirmiş. Hani bu sebeple düğünü de ertelemek istemiyorum bu kadar her şey hazırken... 15 gün sonra nikahım var..

Güncelleme 2 : Nişanlım ile şimdi düğünü ertelemeyi konuştum, sıcak bakmadı. Ne yapalım yeni evli olacaksak sağlık bu sonuçta dedi. Keyfe keder bir durum olsaydı istemezdim daha yeni evliyken bu kadar süre gelmesini ama sağlıktan daha önemli bir şey yok dedi. Anneme ayrı ev tutma işi olmaz çünkü tuvalete giderken yardıma ihtiyacı olacak. Belki bir ihtimal annem toparlanana kadar ben yanında kalırım 3-4 ay. düğün vs yine olmuş olur. Bilmiyorum. Ama şu an ki konuşmamız nişanlımla, annemin gelmesi taraftarında oda.
Gecmiş olsun müsait olan kuzenleriniz hala teyze veya yenge müsait olan baksa daha iyi olmaz mı

Ben kacirmis olabilirim tek cocuk musunuz başka kardeş varsa babanızda dahil olsa ve ücret paylasilarak bir bakici tutulabilir mi anneanne dayı teyze vs yardımcı olur mu maddi anlamda sonuçta bir kaç ay

Bel fıtığı değil.. felç gibi bir durum yok.
Bu yaşıma kadar kendi çatıma sığındım. Anneme de bir çatı sahibi olmasını sağladım. Anlattığım kadarını bilip, farazi yorumlar yapmayın lütfen. Moral almaya gelip, daha fazla moralim bozuldu. Bir şeye bahane aramıyorum. Kadın zaten benimle olacak diyorum. Cidden daraldım, bundan sonra şahsıma negatif yorumlara cevap yazmayacağım, kendimi açıklamaya çalışmayacağım. Konu nerelere getirildi…
En güzelini yaparsınız benim de zamanımı çalıyorsunuz çünkü cevap verdikçe.
Annesini seven "acaba" demez. Bu kadar.

Nişanlım asla sorun yapmadı, "gelir tabi burada olur ameliyatını kalır bizimle iyileşene kadar" dedi ama yine de nişanlıma karşı da kötü hissediyorum içten içe.
Balayından yeni dönmüşüz, aradan birkaç hafta geçmiş hop annem gelecek ve aylarca bizde kalacak.
Sağlık bu , o yüzden nişanlınıza karşı kötü hissetmeyin , annenizin size ihtiyacı var nisanlınız da bunu farkında ki zaten sizi onaylamış.
Umarım anneniz ameliyat olduğunda sağlığına kavuşur.Çok geçmiş olsun.

cok kötü olmus
balayi donemi evliligin en keyifli zamani degil mi? hele ki oncesinde iki ayri sehirdeymissiniz - cinselligi yasadiysaniz da uzun zaman aralıklarla yasamissinizdir - birbirinize hasret. simdi evleneceksiniz, en sabah aksam yataktan cikmayacak, koltukta tv izlerken birbirinizi kistiracak çağda evde tuvalete bile gidemeyen hasta bir anne... böyle baslayacak bir evlilikten bence hayir gelmez. tadiniz tuzunuz kaçar, en guzel gunlerinizi yasayamadan siradan günlere gecersiniz. sonucta bu donem de kalici degil, alistikca insanin o eski hevesi kalmiyor her sey gibi o da normallesiyor...
bilemedim cidden.
en iyisi tarihi ertelemek onu da nisanlin kabul etmemis...

En güzelini yaparsınız benim de zamanımı çalıyorsunuz çünkü cevap verdikçe.
Annesini seven "acaba" demez. Bu kadar.
Bir şeye acaba dediğim yok, yeter artık. Siz benim evlatlığımı sorgulayacak pozisyonda değilsiniz. Kendinize gelin, bu nedir ya. Ben bir evlat olarak bir çok insanın yapmayacağı kadar fedakarlıkları yaptım yıllarca. Anneme evlattan çok anne oldum. Maddi, manevi yanında oldum hep. En yakın arkadaşı oldum, herkese karşı savundum, korudum. Hayatımı anneme adadım ben 30 yıl, kendi hayatımdan çaldım, kendim yaşamadım. Annemin psikolojisine göre onun için yaşadım yıllarca. Yazıklar olsun gelip bunları açıklatmak zorunda hissettiriyorsunuz bana kendimi. Sadece tek bir pencereden bakıp, bu kadar acımasızca, bu kadar insanın kalbine dokunacak bir noktadan eleştirmeye hak görüyorsunuz kendinizde. Ben “evliliğim bozulur mu, etkilenir mi eğer öyle olacaksa bakmam anneme” mi dedim? Konu bu mu sizce? Herkes için en iyisini, en uygununu düşünmeye çalışıyorum. Bunun içinde endişelerimi paylaştım.
Ayrıca zamanınızı çaldığım yok, daha fazla cevap yazmazsınız olur biter. Yeter.

cok kötü olmus
balayi donemi evliligin en keyifli zamani degil mi? hele ki oncesinde iki ayri sehirdeymissiniz - cinselligi yasadiysaniz da uzun zaman aralıklarla yasamissinizdir - birbirinize hasret. simdi evleneceksiniz, en sabah aksam yataktan cikmayacak, koltukta tv izlerken birbirinizi kistiracak çağda evde tuvalete bile gidemeyen hasta bir anne... böyle baslayacak bir evlilikten bence hayir gelmez. tadiniz tuzunuz kaçar, en guzel gunlerinizi yasayamadan siradan günlere gecersiniz. sonucta bu donem de kalici degil, alistikca insanin o eski hevesi kalmiyor her sey gibi o da normallesiyor...
bilemedim cidden.
en iyisi tarihi ertelemek onu da nisanlin kabul etmemis...
Bu durumda balayı sonrası ben annemin yanına gitmeyi düşünmeye başladım. Farklı bir doktorla görüşeceğiz haftaya cuma günü. Doktorun dediklerine göre bir yol planı çizeceğim. Bende bu endişelerimi paylaşmak istemiştim aslında ama ne evlatlığım kaldı, ne vicdanım, ne de anneme duyduğum sevgi…

Herkes için en iyisini, en uygununu düşünmeye çalışıyorum.
herkes için en uygunu o kadar masraf yapıldığı için düğünü yapıp annenizin yanına dönmeniz
sonuçta tayın için üç yıl bekleyen insanlar var ülkede,üstelik bazen üç beş çocukla
ameliyatını yaptırır,bakımını yapar ayaklandıkça arada gelecek ucuz yollu bir yardımcıyla süreci idare edersiniz
yakınmış şehirler arada da gider kontrol edersiniz
annenizi evinize alırsanız o evlilikten hayır gelmez
siz ilk günlerinizi yaşayamazsınız,anneniz de rahat edemez
kimse ses etmese bile herkes rahatsız olacak
zaten anneniz de kendi evinden başka yere gitmek istemez
ama tekrar ediyorum siz bunları sormadınız konuda

Back
X