Çocuk sahibi olmak istemiyorum

Kırmızıyla belirttiğim yerler tam da benim düşündüklerim, hissettiklerim. Bu konuyla ilgili bir kitap okumadım, bir psikologla da konuşmadım ama hep merak ediyordum nedenini. Ölme güdüsünü ilk defa duyuyorum, araştıracağım.
Bu konuyla ilgili önerebileceğiniz bir kitap var mı?

Ben bu konuya yazdığım önceki cevaplarda, çocuk sevmemenin yahut çocuk istememenin gayet normal olduğunu vurgularken, üstelik bunu bir anne olarak yaparken, çocuk sahibi olmayanların anne olanları gömmesini, oldukça tuhaf varsayımlar ile fikir yürütmesini dehşetle okuyorum.

Bazen bir pipo sadece pipodur dostlar. Sadece çocuk sahibi olmak ister insan. Bencil ve menfaatçi duygulardan ari, sadece istediği için ebeveyn olabilir. Kaldı ki insan ırkı bir şekilde devam edecekse, mümkünse zeki, ebeveynlik rolünü layığıyla üstlenecek, çocuğun sadece temel ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp "eğitebilecek" kişilerin ebeveyn olması, insanlığa bir lütuftur. O bebekler toplumun daha gelişmiş olmasını sağlayacak insanlar olacak ileride.

Bazılarınızın yazdığı görüşler o kadar sığ ve saçma ki, alla alla hiç de böyle düşünmedim anne olurken diye söylendim okurken. Açıkçası ben öldükten sonra hiçbir şeyin önemi yok. Zaten ölmüşüm, arkamda biri kalmış kalmamış çok da umurumda değil. Dünya dediğin vakti gelince yok olup gidecek, dolayısıyla böyle takıntılarım yok gelecekle ilgili. Fakirlikten, boşluktan, yahut annelik güdülerimi tatmin etmek için de anne olmadım. Her ne kadar planladığım anda olmasa da bebeğim, zaten anne olacaktım. Bunu istiyordum. Onlarca sebep sayabilirim neden anne olduğuma dair. Ancak zerre pişman değilim birçok zorluğu olmasına rağmen. İyilik ve kötülük üzerine kurulu olan dünya yaşamında, ben iyi bir şey yaptım. Yapmaya da devam ediyorum. Üremeye şiddetle karşı çıkan ve içi boş aforizmalar savuran bireyler, yaşamlarını zamanında üremiş insanlar sayesinde sürdürüyor. Sağlığınızı emanet ettiğiniz doktorlar, gıda temin etmenizi sağlayan çiftçiler, işçiler vs halihazırda üremiş olan insanlar. Birileri üremek zorunda. Ve ben buna kibir yahut ego deseniz bile, üremesi gereken insanlar arasında yer aldığımı düşünmekteyim. İyi bir insan yetiştirmeye uğraşıyorum, psikopat değilim, oğlumu en iyi şekilde eğitme çabam var.

He bu başlığa boşluktan ibaret fikirler mıçan bir kısım insanlarla kesinlikle aynı fikirdeyim. Onlar üremesin. Mümkünse hiçbir şart altında üremesinler toplumun selameti, geleceğin teminatı için.

çocuk istemek fakirlikten mi?
ironi yapmışsınızdır inşallah?

Üremeniz gerektiğini düşünüyorsunuz çünkü çocuğunuzun dünyaya katkısı olacağından eminsiniz anladığım kadarıyla. Ben gayet anlaşılır ve kibar bir şekilde, kimseye saldırmadan kendi düşüncemi yazdım ve anne olanlar “nasıl sevmezsin” “ardında bir şey bırakmayacak mısın” ve “yaşlanınca sana kim bakacak” argümanlarıyla geri döndüler, ben de fikrimi belirttim.

Peki çocuk sahibi olmak istemeyen insanların fikirlerinin mıçmık olduğunu düşünen birisi kendi oğlunu nasıl yetiştirecek acaba? Oğluna, kendisiyle aynı fikirde olmayan insanlara bu şekilde davranması gerektiğini mi gösterecek. Ya da oğlunuz dünyaya bu şekilde mi faydalı olacak. Bana ilginç geldi.

Unutmayın ki çocuk sahibi olmayan her insan dünya kaynaklarının daha az tüketilmesine yardımcı olur, belki bundan 100 yıl sonra bir doktor, çiftçi vs olmasındansa su ve gıda kaynaklarının bitmemiş olması daha önemli olacak. O zaman belki sizin nesliniz de bizim gibi çocuk yapmayan insanlar sayesinde ayakta kalacak. O yüzden lütfen fikirlerimize mıçmık olarak bakmadan bir daha düşünün.

Idrakyollariiltihabi nın “çocuk sahibi olmak istedim çünkü yetiştireceğim bireyin kaliteli olacağını düşünüyorum” demesinin değili “çocuk sahibi olmak istemiyorsunuz çünkü kalitesiz birey yetiştireceksiniz” demek değil. Bence yorumu yanlış anladınız

Evet,örneğin annemin komşusu o yaşlı cadalozdan hep nefret ettim,çocukken bakkala gitmemize bile karışırdı,annem genç ve tecrübesizdi,ona uyarak bize nefes aldırmadı,ama o cadı kendi torunları yurtdışında eğitim alsın diye kendini yırttı.
.Bu cadıya bile zarar vermedim,Allah b...sını versin bile demedim,vicdanım hep beni susturdu,ama burada bari o kadarını diyeceğim
""""Allah b...nı versin cadı,gittiğin yerde bekle,elbet hesabını soracağım""""
Ooooh

"He bu başlığa boşluktan ibaret fikirler mıçan bir kısım insanlarla kesinlikle aynı fikirdeyim. Onlar üremesin. Mümkünse hiçbir şart altında üremesinler toplumun selameti, geleceğin teminatı için. "

Bu cümleden başka bir çıkarım yapmak mümkün değil bana kalırsa, önemi de yok dünyaya kaliteli insan bırakmalıyım gibi bir gayem yok zaten. Çocuk istemediğim için herşey olmuştum ama kalitesiz olmamıştım, değişiklik oldu :)

Size gelmiyor o taş işte. Kalitesiz denen siz değilsiniz :)
Yorumlarınızı beğenerek okuyordum benzer düşüncelerde olduğumuz için ama burada bir yanlış anlaşılma var bence.

Size gelmiyor o taş işte. Kalitesiz denen siz değilsiniz :)
Yorumlarınızı beğenerek okuyordum benzer düşüncelerde olduğumuz için ama burada bir yanlış anlaşılma var bence.
Konu sahibi olduğum için ve kibir ile ilgili daha önce yorum yaptığım için bana yazıldığını düşündüm. Yanlış anlamış olabilirim ama yazma dilinin oldukça sert olduğunu düşünüyorum. Yine de uyarı için teşekkürler :)

Kesinlikle artı 1500 diyorum.
Allah öyle düşünenlere ilkönce erkek versin ki, kızlar oğlan yollarında kaldırım taşı olmasın.
Çocukluğumdaki iki kadını kimse karnı boş görmediOğlana kadar her yıl doğurdular,yatacak yatağı olmayan kızlar=/
1 kızım 1 oğlum varken, bir kızım daha olsa ne iyi olur diye 3cüyü istedim,oğlum oldu,kuzum benim..
Hepsi kız olsa ne olacaktı,ancak mutlu olurdum bundan,birbirlerine hiçbir üstünlükleri olamaz kesinlikle...

Yazdığımın hangi kısmında çocuk sahibi olmak istemeyenlerin fikirleri mıçmık yazıyor :) paragrafa giriş kısmını bir daha okuyunuz. Zira önceki iki cevabımda istemeyenlere gayet hak verdiğimi ve eleştirilerin lüzumsuz olduğunu belirttim.

Yine bir sonraki paragrafta böyle düşünüyor olmama rağmen, çocuk sahibi olmak istemeyen "bazı" üyelerin, annelere olan bakış açısının mıçmık olduğunu belirttim. Kişilerden ziyade cümleleri eleştirdim. Lakin siz direkt olarak şahsıma eleştiri sunuyorsunuz.

Eleştirdiğim cümlelerde kesin yargılar, nereden ürediği belli olmayan aforizmalar ve dahi mide bulandıracak ölçüde genellemeler vardı. Siz neden üstünüze alındınız bilmiyorum ama sizin yazdığınızı okudum mu ondan bile emin değilim.

Bununla birlikte benim iyi bir çocuk yetiştireceğime en azından bunun için çaba göstereceğime olan inancım ile anne olmanın arasında bir bağlantı var. Ancak çocuk sahibi olmak istemeyenlerin iyi çocuk yetiştirmeyecekleri arasında bir bağlantı yok. En azından benim tarafımdan böyle bir iddia yok. Çocuk sevmeyen, çocuğa tahammülü olmayanlar anne olmasın diyorum evet. Hala da bu fikrimin arkasındayım.

Epey yanlış anlamış. Açıklama yaptım umarım doğru anlar bu sefer.

Tabiki çocuk sahibi olmak zorunda değilsiniz.
Herkesin kişisel tercihi.
Ama ağızlarını sonsuza kadar kapatmak gerek yoksa susmazlar.
Aileleri alın karşınıza , doktorada gittik herhangi bir sorum yok biz çocuk sahibi olmak istemiyoruz ve kimsenin bi çaba içinde olmasını istemiyoruz deyin kapatın konuyu.

Efenim konu sahibi olarak size önceki mesajımda cevap yazdım. Sizin konunuza, size yönelik yazdım. Son mesajımı size yazmış olsaydım size yazdığım ilk mesajda belirtirdim fikirlerimi. Sonradan ek olarak yazdığıma göre, yazının muhatabı siz değilsiniz :)

Evet bende sizin gibi düşünüyorum..
Sadece biz bilinçli canlılarız, bizi her zaman güdüler yönetmez. Bazen bilinçli bir şekilde üreme güdümüz olsa da ürememeyi seçeriz. Bu sadece insanlarda olan bir yetenek.
Çocuk sahibi olmak bencilce bir istektir. Ama soyun devamı için gereklidir. Herkes kendi genleri için, anne olmak için, yaşam amacı için, iyi bir çocuğu kendisi yetiştirmek için ister.
Bunların sonucu ulvi amaçlar olsa da nedeni bencilcedir.
Bencillik her zaman kötü sonuçlara neden olmaz.
Ama ben ne kadar bilinçli olsam da, var olduğum dünya gezegenine gelmek istemezdim. Bu bana önceden sorsaydı istemediğimi söylerdim. Bu bireysel bir düşünce.. Katılandan çok katılmayan olacaktır.

Ölüm Güdüsü de şu;

Freud’a göre; hepimizin hayata karşı bir içgüdüsü olur. Bu güdü; sağlıklı olma, güvende olma ve cinselliğe katılma yani türümüzü devam ettirmeyi gerektirir. Yani bu yaşamak istediğimiz hayat için faydalı bir şeydir. Aynı zamanda çoğalmak ve türümüzün devamını sağlamak için de yararlıdır. Bu yaşam içgüdüsüne Freud, eros veya libido der. Aşk, iş birliği yardımlaşma da bununla anılır. Aslında kendi iyiliğin ve başkalarının ki için diğer insanlarla birlikte çalışmak. Bazı insanlar birtakım davranış modelleri takınır. Bunlar kendine veya etrafındakilere zarar veren davranışlardır. Freud buna ölüm içgüdüsü demektedir. Bu içgüdü de bazı duygularla anılır. Bunlar korku, öfke, nefret gibi duygulardır ve insanların kendi içine veya dışarıya diğer insanlara yönelik olabilir. Bu ölüm içgüdüsünün de bir adı vardır. Genel olarak buna thanatos denir.
Eros ve thanatos birbirinin zıttıdır. Bu konuyla ilgili önemli olan şey ise; içgüdülerin yaradılıştan olan evrensel dürtü ve his oldukları Freud tarafından söylenmiştir. Herkesin içgüdüsü vardır. Bunlar doğal olarak ortaya çıkarlar ve bizi yaşam veya ölüm içgüdüsüne dönüştürecek dışarıdan bir şeye ihtiyacımız yoktur. İçgüdüler insanlarda doğal olarak gelişen şeylerdir. Bir çok insan bu düşüncelere de karşı çıkabilmektedir.

Yani bazı kişiler çocuk sahibi olmak istemeyebilir. Bununda bir içgüdü sonucu yapabilirler.
Çok nadirdir bu kişiler ama vardır.
Gerçi ben bu içgüdü yüzünden değil, şu an yaşadığım çevreden memnun olmadığım için istemiyorum. Norveç'te yaşasam tahminen isterdim..

Freud çok kitabı var. İlk olarak; Kitle Psikolojisi ve Egonun Analizi kitabını tavsiye edebilirim..

Bir arkadasimin da 9yasinda kizi...doktor demis ki sakin kardes istiyor diye yapmayinn bebek...siz kendiniz istiyorsanız yapin demis....cok istedigi zamanlar oldu çünkü sınıfta kardesi olanlara özenirdi epeydir demiyor
Kesinlikle katılıyorum doktorun söylediğine. Merak ettiğim için sormuştum çünkü ben de tek çocuk düşünüyorum.

Yazini cok bgendim. Benim soylemek istediklerimi okdar tam ifade etmissin ki...
Siddetle anne olmak istemiyorum dien, anne lere cilginmis gibi bakan insanlara aynen bunlari soylemek isterdim.
Ama aslnda dedigin gibi herkes uremesin mumkunse... Ureyenlerde yaptiklarinin ne kadar kutsal ve onemlibirsey oldugunu hatirlayip , mantikli aklibasinda sorumluluk duygusu olan ve en onemli kalbinde sevgiyi tasiyebilen bireyler yetistirsinler, yetistirelimm.. Ben kendimi sansli hisediyorum. Hayatimn ne kdr kisitlanacagi degil umrmda olan , yukaridaki niteliklere sahip bi birey yetistirebilmek icin cirpinicagm. Yazin ufkumu acti ve umarim tum ihtiyaci olanlar senin yazinin icinden birseyler alirlar.... Eline saglik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…