Çocuk sahibi olmak istemiyorum

Dün gece çocukları 10 gibi uyuttum. Eşimle oturduk biraz sohbet ettik uyuduk. Sabah biraz erken uyandım. Kuzucuklar hala uykudaydı. Sessizlikte bi kahve içtim. Cocukların kahvaltısını hazırladım. 4.5 yaşındaki oğlum uyandı sonra kardeşini uyandırdı. (2.5 yaşında)
Buraya kadar aynıyız.
Burdan sonra işler değişiyor ama yazmayayım
Doğurma kız

Canım;
Ben de açık açık nefret ederdim çocuklardan. Çocuk var diye terk ettiğim otel uçak az değil. Otobüslerden inerdim falan o derece. 8 sene evliliğimde istemedim. Sonra istedim olması 10 ay sürdü, ama o kadar hırs yapmışım ki gebelikte hiç çocuk bakımı okumadım etmedim tek mesele gebe kalmaktı sanki. Sonra 4-5 ay gelemedim kendime yani. Amaşimdi ikinciyi istiyorum ve çok istediğim için olmuyor büyük ihtimal. Senin başlığını okuyunca imrendim sana ne yalan söyliyim, oh hatun istemiyor ne güzel, keşke ben de istemesem diye resmen imremdim. Her kadın anne olacak diye birşey yok, yazık sana.. bizim olmuyor falan desen tüp bebek peşinde koşarlar, eşini de yıpratırlar.. hiç istemiyosun yani öyle mi emin misin? Yoksa 3-4 sene daha mı istemiyprsun ? Bi bahane bulup kaç valla, kimsenin çocuguna bakmak zorunda deilsin .

Ne güzel ifade etmişsiniz. Aynen öyle

İstemeyenleri de çok iyi anlayabiliyorum, isteyenleri de. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Neden böyle düşünüyorsun ki ? Çocuk sevmediği için mi yoksa çocuk bakmak sence de pişmanlık mı?
İnsanın hayatı boyunca ağırlığını taşıdığı bir şey bence. Özellikle kadın için.
Fiziksel yorgunluk geçiyor ben işin daha çok psikolojik vicdani yönündeyim
Sürekli kendinden çok ve öncelikli birini düşünmek bence çok yorucu. İnsanın içinde acaba varsa yapılmamalı bence. Mesela ben 2. Olmasını hiç ama hiç istemiyorum. Çünkü sabrım da gücüm de isteğim de bir taneye yeter. Eğer onu da gözüm almasaydı hiç yapmazdım

Onlara herhangi bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Istemek kadar istememek de normal bir duygu. Bunun kararını eşler verir.
Bana böyle psikolojik baskı yapan aileyle mesafemi korur, olabildiğince az görüşmeye çalışırdım.

Süpersin spizella,işte insan kendini tanımalı,tanıyana kadar ev kucak çocuk dolunca yazık o çocuklara,sen ve senin gibi düşünenler en az her çocuğun her anlamda hakkını verenler kadar değerli...

Seni kafan rahatlamış gördüğüme sevindim koalina

Çocuk sevmemek ve çocuk sahibi olmak istememek ayrı şeyler. Konu sahibi sevmiyor olabilir, bir travması olması gerekmez. Ben de elma sevmiyorum, elmayla ilgili bir travmam yok. Herkes her şeyi sevecek diye bir kural yok.

Çocukları severim, onlar da beni sever. Genelde iyi anlaşırız ama çocuk sahibi olmak istemiyorum. Hem ben kendimden önce bir başka insanı düşünecek yapıda bir insan değilim, mutsuz olurum hem de bu moktan dünyaya bir çocuk getirmek istemiyorum. Sadece kendi sahiplenme duygumu tatmin etmek için çocuk sahibi olmak bana doğru gelmiyor.

Bekarken çocuk hayali kurmuş biri olarak şöyle söyleyeyim,insanın herşeyi artıyor çocukla,korkusu,sorumluluğu,yorgunluğu,sevgisi...Ben o coşup taşan,aaanneeeem modundaki annelerden olmadım,ama sorumluluk sahibi ve iyi bir anne oldum sanırım.
Bir belgeselde ki lastikçi teyze demişti ki,"kuzuladığın kuzuyu gütcen,yem nerde,su nerde göstercen":)
Bununla birlikte onun hayatını değil de,onunla olan yeni hayatı yaşıyorsun,yeni bir dünya keşfediyorsun,ayak basılmamış bir cangılda yürümek gibi...

Bizler sahiplenme duygumuzu tatmin için mi yapıyoruz çocuğu?
Konu sahibi çocuk sevmiyor hanımefendi okuyun bütün yorumları

Emriniz olur...

Ben de çocuk seviyor demedim zaten, çocuk sevmemek için bir travma yaşamış olması gerekmiyor dedim.

Evet sahiplenme duygusunu tatmin ve üreme içgüdüsü yüzünden yapıyorsunuz bence. Sizin başka bir sebebiniz varsa bilemeyeceğim.

Ben de istemiyorum

Aslına bakarsanız evet. Ama bu sizden kaynaklanan bir şey değil. Genetik kodlarınız size bunu söylüyor. İçgüdüsel olarak insanlar “göçüp gittiklerinde” geriye kendilerinden bir şey kalsın isterler. Bunun nedeni esasen işte üreme içgüdüsüdür. Bir bebeğin size bu kadar sevimli gelmesinin nedeni de bu içgüdüdür zaten diye tahmin ediyorum.

Olduran Rabbim olduruyor imkansız diye bişey yok yeter ki iste dimi çok sevindim adınıza inşallah Rabbim bir bebek de nasip eder güler yüzünüz
İnşallah canım rabbim kalpten isteyen herkese kaderi bahtı yüzü gönlü güzel çocuklar nasip etsin

Yalnız bu annelerin çocuk sevmeyen insan görünce dehşete kapılmalarına mana veremiyorum. Benim için kıstas zarar vermektir. Hayvan sevmeyebilir mesela bir insan. Ancak zarar veremez. Çocuk sevmeyebilir, ancak zarar veremez. Örnekler çoğaltılabilir. Herhangi bir canlıyı sevmiyor olmasının bir önemi yok benim için. Sevgiye bu kadar mana yüklemeyin. Sanılanın aksine dünyayı sevgi değil vicdan kurtaracak.

Konu sahibi size gelecek olursak, bu hisler ve düşünceler ile çocuk yapmama konusunda çok doğru bir karar vermişsiniz. Çocuk sevmeyen, anneliği itici bulan bir İnsan kesinlikle anne olmamalı. Olan çocuğa üzülürüm zira. Ebeveyn sevgisinden ve olması gereken ilgiden mahrum kalan milyonlarca çocuk var bu dünyada. Onlara yenisini eklemenin bir manası yok. Kayınvalidinize de aynen bunu söylerseniz yakanızdan düşer belki.

Her güzel duygunun oldugu gibi vicdanın menşei de sevgi değil mi ?

Her güzel duygunun oldugu gibi vicdanın menşei de sevgi değil mi ?

Her canlıya veya her şeye sevgi vermeyebilir insan. Böyle bir hakkı var. Ancak her canlıya karşı vicdani yükümlülükleri vardır. Sevmediğimiz hatta nefret ettiğimiz çok insan var ama zarar vermiyoruz onlara. Vicdanımız yahut insanlığımız engel oluyor buna. Ancak sevmiyoruz, sevmemek bizi kötü bir insan yapmaz. Zarar vermek ise vicdansız ve kötü olduğumuzun alametidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…