Çocuk sahibi olmak istemiyorum

Evet bilmediğimiz duyguya ön yargılı yaklaşmak yanlış. Biraz da önyargılarımızda haklı çıkma korkusu var. Ben biraz annemin kızıyım sanırım annem aşırı sevgi dolu değildi bize karşı, cool bir kadın ve hayatının merkezinde kendisi var.

Çocukları sevmeyen insanları anlayamıyorum. Bu tamamen bakış açısıdır. Size de saygı duyuyorum tabiki. kimsenin hadi çocuk yap deme hakkı yoktur bu eşler arsında alınacak bir karardır. bir oğlum var ve oğluma aşığım. oğlumu ne anneme ne de kv'me güvenerek yapmadım. bakamayacağı ve sevgisini veremeyeceği çocuğu hiç kimse yapmamalı. en doğru kararı almışsınız gerçekten bir çocuğu sevemeyeceğinizi düşünüyorsanız en doğrusu. Sevgisiz
Çocukları sevmeyen insanları anlayamıyorum. Bu tamamen bakış açısıdır. Size de saygı duyuyorum tabiki. kimsenin hadi çocuk yap deme hakkı yoktur bu eşler arsında alınacak bir karardır. bir oğlum var ve oğluma aşığım. oğlumu ne anneme ne de kv'me güvenerek yapmadım. bakamayacağı ve sevgisini veremeyeceği çocuğu hiç kimse yapmamalı. en doğru kararı almışsınız gerçekten bir çocuğu sevemeyeceğinizi düşünüyorsanız en doğrusu. Sevgisiz büyüyen bir çocuktan gelecekte bir hayır beklemek dünyanın en saçma şeyi.

Çocuk sevmek, bilmiyorum kendi görüşüm belli bir yaştan sonra iç güdüseldir diye düşünüyordum ilk kez çocuk sevmeyen birinin yazısını okudum inanın. Ergenliğimde ben de çocuk seslerinden hoşlanmazdım ama 25'li yaşlarıma gelince bebek sevgisi girdi içime. 26 yaşımda da anne oldum. allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın inşallah.

Bu çocuk sevme, sevmeme meseli değil bence. Ben 10 yaşımda da bebeklere gönüllü bakar, onlarla çok eğlenceli vakit geçirirdim, şimdi de bu geçkin yaşımda yeğenlerime bakıcılık yapıyor, severek eğlenerek saatler geçirebiliyorum. Görmesem özlüyorum, gözlerim doluyor hatırlasam. Arkadaşlarımın, akrabaların çocuklarını, yolda gördüğüm bebekleri vs çok seviyorum

Ama hiç bir zaman aaa benim de bi tane olsun duygusu olmadı bende. Böyle bir ihtiyaç hissetmiyorum, akisine sorumluluğu çok korkunç geliyor.

Konu sahibinin sözü geçen çocuk için çok da tatlı değil bence demesini de tuhaf bulmadım. Her çocuk masum, her çocuk özeldir tabii...ama bazı çocuklar gerek hal hareket, gerek sürekli zırlak halleriyle gayet de sevimsiz olabiliyor.

Annem ve anneannem de çocuk sevmeyen insanlardı. Ama annem 3, anneannem 7 çocuk yaptı çevre baskısıyla. Annem sevgi görmeden büyüdüğü için beni de o şekilde büyüttü. Beni dövmediği bir Allahın günü bile olmazdı. Bir kere bile "kızım" demedi bana. Fiziksel şiddete bir yerden sonra alıştım (her ne kadar zor olsa da) ama psikolojik şiddetin izlerini hala taşıyorum. Her gün hakaretler, beddua okumalar, "şimdiki aklım olsa asla çocuk yapmazdım"lar. Benim tüm bunlara katlandığımı görünce daha da deliriyordu. Ağlamadığımı gördükçe çıldırıyordu. İşin garibi insanlar anneme "ne güzel, hanım hanımcık kızın var" deyince de kasım kasım kasılıyordu. Eften püften bahanelerle kemiklerimi kırmasına engel değildi bu tabii. Babam iki işte birden çalıştığı için varlığı yokluğu belli değildi. Eve yemek yemeye ve yatmaya geliyor gibi bir şeydi. Kısacası berbat bir aile ortamında büyüdüm. Her gün kavga, her gün bağrış çağrış. Üniversiteye gidince nefes alabildim ancak.

Üzülerek söylüyorum ki annemde olduğu gibi, bende de çocuk sevgisi yok. Bu tarz şeyler gerçekten genetik olabiliyor. Çocuk sesine katlanamıyorum, elimde değil. Halbuki çok sabırlı biriyimdir, sesimi yükselttiğimi bile görmemiştir kimse. Hayvanları da çok severim ve insanlara tahammül ve hoşgörü sınırım da tuhaf derecede yüksektir. Buna rağmen çocuk sevgisi yok içimde. Sessiz ve utangaç çocuklarla bir sorunum yok ama şımarık ve bas bas bağırıp duran çocukları görünce Allah ailelerine sabır versin diyorum. Ben olsam sıyırırdım çünkü.

Bu arada "çocukları sevmeyen kişileri anlayamıyorum" diyenler, elbette anlayamazsınız. Siz çocuk seviyorsunuz çünkü. İçinizde o dürtü mevcut. Çocuk sevmeyen biri olarak ben de sizi anlayamam. Allah isteyene versin ama istemeyene de zorla yaptırmaya çalışmasınlar. Daha bu sene doğum yaptı bir arkadaşım. 15 sene evlilikten sonra. Kadın çocuk istemiyordu ama "yaşlandığında ne yapacaksın" diyenlerin baskısına dayanamayıp yaptı bir tane. Yanına gittiğimde sigara içiyordu el kadar çocuğun olduğu odada. Çocuk hakkında bir şey soruyorum, omuz silkiyor "bana ne" gibisinden. Annesine güvenip yapmış çocuğu (yani annesi bakar diye) ama annesi hastalıktan vefat edince bebek üzerine kaldığı için (kendi bebeğinden bahsediyorum) sinirlenmiş resmen. Baş belası gibi görüyor. Çocukları sevmeyen kişilerin çocuk yapmasına şiddetle karşıyım o yüzden.

Ajda Pekkan çocuk istememiş gençeken ama yıllar sonra çok kez dile getirmiştir keşke çocuk yapsaydim diye. Yani iyi düşünüp karar vermek gerekiyor yine de. Konu sahibi hiç istemiyorsa olmasın tabi. Sonra çocuğa yazık olur

Değişik bir dr

Ben hala aynı durumdayım..

Ilginiz için çok çok teşekkür ederim istanbul da 2 kere götürdüm dil terapistine henüz çok küçük dediler.Antalya da geçen gün götürdüm oraya taşındık bir kaç soru yöneltti oğluma aslında çok net anliyor hatta terapist algısı son derece iyi ve bir kaç kelime olsa da çıkarıyor biraz daha bekleyelim dedi kreş desteği ile aşabiliriz bu süreci deyince artik okulu bekliyoruz inşallah konuşup cümle kurucak o günleri gorucem.

İstemek kadar istememek de çok doğal birşey hormonlarla ne ilgisi var. Bende kesinlikle istemiyorum düşündükçe kabus gibi geliyo bana böyle çok mutluyum

Gerçekten çok kötü, o çocuğun suçu ne? Kimseye güvenerek çocuk yapılmamalı..

Konuyu açalı çok olmuştu ama tekrar yorumlar gelmiş sanırım. Eşimden baskı görürsem beni kaybeder , erkekler böyle bir şeye karar verebilecek konumda değiller ne yazık ki, bütün ceremeyi kadınlar çekiyor çocuk konusunda, erkeklerin hayatında çok da birşey değişmiyor. Eğer bu konuda eşimden baskı görürsem gidip başka birisinden yapabilirsin derim herhalde :)

Çocuk sevmiyor olmanın bir problem olduğunu düşünmüyorum. Siz sevdiğiniz için sevmiyor olmanın ne demek olduğunu anlayamazsınız çünkü ben de sizin nasıl çocuk sevebildiğinizi anlayamıyorum mesela. Çocuklara iğrenerek bakmıyorum sadece iletişim kurmak zorunda olmaktan hoşlanmıyorum

Daha sıkı korucacağım sayenizde, korktum okuyunca :)

Sizde cocuk sevmek nedir bilmediginiz icin size garip geliyor cocuklar.Siz sevmiosunuz diye evinize esinizin bi cocuk akrabasi gelmicek yada kimse onu sevmicek diye bi kaide yok.Keske evlenmeden esine soleseydin cocuk sevmediğini.Belki o seviodur.Belki o da cocuk diye ici gidiodur.Bu konularda hemfikir insanlar evlenmeli bence.Diger tarafa haksizlik oluyor bence.

Konuyu okursanız zaten çocuk mevzusunu konuşarak evlendiğimizi yazmıştım. İsteyen çocuk sevebilir , evime de geliyorlar zaten ama kimse beni gelen çocuklarla ilgilenmeye ve onları sevmeye zorlayamaz. Bana itici gelen kısım bana çocuk kilitleyrek benim de çocukları seveceğimi düşünmeleri

Cok oldu siz konuyu acali.unutmusum bu ayrıntıyı.Konustuysaniz tamm ozman.Baskalarinin hareketlerini kisitlayamazsiniz ki.Kayinvalide veya akrabalarina istemiyorum diye 10000 kere de soleseniz onlar size hep soleyecek.Buna care bulamazsiniz.Allah kolaylik versn.

Çok şaşırdım ilk defa çocuk istemeyen birini görüyorum tamam başka cocuklar size sevimsiz gelebilir ama kendi cocugunuzu hayal ettiginde onu da mi sevemessiniz bence psikologa gidin ve anlatin çocuk istememenizin normal olup olmadigini sorun normal derse yapmayin (ama içimden bi ses diyor ki kazayla çocuğunuz olursa çocuğunuza deli gibi aşık olacaginizi söylüyor)

Dunyalar tatlısı bir evladim var ve geriye dönebilsem onu dünyaya getirmezdim kesinlikle, bu ülkede çocuk dogurmak zaten çocuk sevmeyenler icin mantikli bir eylem, çocuk seven,hele ki evladini düsunen kimse bu kadar sapiğin, psikopatin oldugu, ekonominin,egitimin,kultürün dibe vurdugu ,sokaklarinda şiddetin ve kotulugun kol gezdigi topraklarda evladi olsun olmasin bir çocugun buyumesine katlanamaz, ben çok pişmanim bu melegi bu dunyaya dogmak zorunda biraktigim icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…