Çocuk sahibi olmak istemiyorum

Buradaki azospermi topiklerini takip edin derim.
Doktorların umut vermediği kişilerde farklı kürlerle değerlerin çok arttığını okuyorum,rabbimize güçlük yoktur,tüp bebekle bile şansın az denilenler kendiliğinden hamile kalabiliyor.

G gosrilankago bence istemiyorsaniz kesinlikle cocuk sahibi olmayin cunku isteyenler icin bile cok zor bir is. Oyle ‘kucagima alinca her seyi unuttum’ tarzi kutsal hislerle falan dolmuyor insan. Dogum ayri zor cocuga bakmak ayri zor. Hele gezmeyi seviyorsaniz hic tavsiye etmem. Benim bir oglum var cok seviyorum iyi ki var cok sukur var ama cocuk bakmanin ne kadar zor oldugunu da atlayamam istemeyenler hic bulasmasin tunelin ucu mahmut hocanin odasina cikiyor gelmeyin

Neden bu kadar hayatiniza müdahale ettiriyorsunuz ki kvnizi ? Hic kimseyi ilgilendirmez sizin cocuk isteyip istememeniz .. bi güzel cevaplarini verin konuyu tamamen kapatin ..

Cidimisin ben urfadayim burda okdar kişi gitti ki benim amcamın eşi de gitti 37 yasinda amcam 53 yasinda 5 yıllik evlilikten sonra o kadina geldi hamile kaldi
Yani ben pek inanmam boyle seylere ama deneyin yine de siz bilirsiniz En kisa zamanda hamile kalirsiniz umarim

Bekarken olabilir diyordum, yaparız bir tane. Evlendikten sonra iyice soğudum, ortamda bir bebek olunca darısı sana vs diyorlar ayy nasıl geriliyorum anlatamam. Gün geçtikçe uzaklaşıyorum sanki o fikirden. Ama sebebi hayal ettiğim, hedeflediğim şeyleri gerçekleştirememiş olmak gibi geliyor. Çünkü çocuk sevmiyor değilim. Eşimi çok seviyorum ama geçmişe dönüp kariyer planlamamı tekrar yapma şansım olsa büyük ihtimalle evlenmezdim de. Bu düzen bize göre değil bence.

Kv kafayı yemiş. Doğurmak zorunda falan değilsiniz, hasta da değilsiniz. Net şekilde bi çemkirin de bidaha şaşırmasın kendini.

çocuğu yapın ben bakarım der buna inanıp doğurursunuz sonra anca sevmeye gelir istemiyorsanız asla yapmayın ben de istemiyorum. kendi yeğenimi bile sevsem 1 saat sonra başım ağrımaya başlıyor. ablam da bu huyumdan dolayı uyumsuz,garip ilan etti beni ama olsun kanımda yok demek ki

Cok enteresan cocuk istememenız. Genelde cocugu olmayanlar bu tepkiyi verir. Yas itibariyle zaten cocuk sahibi olmanız bile sıkıntı olabılır. Yanı tamam istiyorum dedıgınızde olamaya da bilirsiniz. Allah kimseye aratmasın cok zor bir durum. Ama sızın istememe sebebini anlayamadım. Üstelik eşinizde istemiyor. Benım bebegım tüp bebekle oldu 2.5 yıllık evliyim. Yanı zor bir durum. Ama eger olmasaydı ben istemiyorum vs degıl bu konuyu bana acmayon Rabbım nasip etmıyo olmuyo artık susun demeyi bile planladım.elalem hep der cunku. Sanki bızım aklımız yok gıbı. Sız yıne de Bı dr a gözükün.

Yani size göre ben çocuk yapmayı denedim yapamadım ve istemediğimimi iddia ediyorum. Değişik bir yaklaşım ne söyleyebilirim ki belli ki çok farklı kafalardayız. Bana kalırsa da insanların bilerek ve isteyerek çocuk sahibi olması çok enteresan. Çocuk istemek için bir sebep lazım değil ama istememek için bir sebep mi gerekiyor.

Aslında oyle demek istemedim. Tuhaf geldi bana. Hakkınızda hayırlısı olsun ne dıyım.bende kendimden bahsettim. 1 yıl bende düşünmüyordum bende 1 gün izinle calısıyorum. Ama sonra bebege karar verdik. Baktık zaten olmuyomus. Cok sukur Rabbım nasıp ettı. Ama demek ıstedıgım etrafınızdakıler oyle dusunuyo olabılır.

Yumurtalarınızı dondurun, kendinizi hazır hissedince denersiniz. Yaş geçtikçe şans azalır, en azından istediğiniz zaman gelirse risk azalır, daga gençken ki sağlıklı embriyolarınız kullanılır.

Inşallah iyi çıkar bence bi doktor kontrolunde tedavi ol canım sebebsiz azospermler genellikle hipofizden kaynakli olabilir genetik test yaptrdnzmi

Benim 1kizim var ama 2.katiyen istemiyorum benim 2.yi istememem gibi bisi demek ki...bu duyguya engel olamayabilirsin evet...

Çocuk istemeyenlerin tillahlarından biri olarak; insanın evladının olması hissini tahmin edemezsiniz. Doğal olarak bilmediğiniz bir şey hakkında ahkam kesmek anlamsız. Bugün arkadaşlar yazlığa gittler mesela, çokısrarcı oldular ama ben gitmek istemedim. Gerçekten bebeğimle evde olmak istedim. Yani bazen dünyaları önünüze serseler istemem ben bebeğimle mutluyum diyorsunuz, bazen çok bunalıp kaçıp gitmek istiyorsunuz. Annelik çalkantılı bir deniz ve şahsen bedenen değil ama ruhen yorgunum. Eskiden tekdüze sakin bir hayatım varken şu an duygu anlamında karman çormanım. Bir anda mutluluktan uçarken yemek yemedi diye karalar bağlayabiliyorsunuz. Bu kadar hızlı değişimler beni yoruyor.
Bu arada evet bebekle de her şeyi yapabilirsiniz ama daha yorgun ve bölünmüş olarak. Paranız varsa bebek bakmak da kolay, konforlu olabilir.
Ayrıca bilmediğiniz bir şeyin de eksikliğini hissetmezsiniz. Milletin anlattığı gibi pembe dünyalar yok, reklamlardaki gibi anne babanın arasında iki dişiyle gülen bir bebek yok. Gününüz bebeğin ihtiyaçlarını anlayıp karşılama, ev işleri, çalışma saatleri ile geçiyor. Kalırsa özel zamanlarını, şükrediyorsunuz. En azındanbiraz büyütene kadar durum bu.
Çocuk sahibi olmak gerçekten deli işi, mantıken bakınca kendini adamak, maddi manevi kaynaklarını yönlendirmek falan saçma şeyler. Ama o manevi bağ, onun içib dünyaları yakarım gücü, güldükçe içinizde çiçeklerin açması, bir şeyleri başardıkça gurur duymanız gibi şeyler de bambaşka...

Son düzenleme:
Ciddi olarak bu konuyu tekrar açmamalarını söyleyin. Çocuk sevmediğinizi de ekleyin.
Bende evlenmeden çocuk istemediğimi söylemiştim eşimde kabul etmişti. Aileler 5 yıl boyunca sanırım biraz delirdiler ama ses de çıkaramadılar.
5 yıl sonunda hamile olduğumu öğrendim doktora gittim emin olmak ve sonrasında aldırmak için ya da merak bilmiyorum. Kalp atışlarını duydum ve aldıramadım. Milli takımı bıraktım. Ve asla pişman olmadım. Ondan önceki hayatım gözüme kasvetli geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…