Mutlu annelikler dilerim..Yaşım 34.
Anne olalı 2 ay oldu. Uzun Seneler olmadı.
Üzerine gitmedim. Olmuyor diye karalar bağlamadım. Tedavi ol diye sıkıştırdılar hayırlısı olsun. Olmazsa hayırlısı olmamasıdır dedim.
Sonra bir gün baktım hamileyim.
Ee dedim demem hayırlısı da buymuş.
Yani çocukları severim ama ille de anne olcam duygusu yoktu. Rahatıma düşkün biriyimdir de bir de sorumluluk duygum yüksek bir işin içine girersem hakkını vermeliyim.
Annelik çok büyük sorumluluk size emanet bir can.
Çaresizlikler içinde çare olmaya çalışıyorsunuz.
Dünyanın düzenine, eşime ya da başkasına güvenmiyorum. Evlâdım için tek güven kaynağım kendimim. Rabbim ömür verdikçe onu iyi ve mutlu bir insan olarak yaşatmak için çabalayacağım.
Çocuğum hiç olmasaydı pişman olmazdım çünkü tatmadigim bir duygunun eksikliğini hissedemem.
Ama şu noktadan itibaren her şeyim oldu.
Ona çiçekli yollar sunmak için deli olsam da
dikenlerle mücadele etmeyi öğrenecek.
Ben de onun mis kokusundan güç alarak anneliğin hakkını vereceğim ınsallah.
Daha iletişim yok bilinçli gülmüyor konuşmuyor.
Bir de bana gülümseyip annecim diye sarıldığını düşünebiliyor musunuz?
Hamileliğim çok zordu gebelik zehirlenmesi ile erken doğum yaptım. 1 ay yoğun bakımda kaldı.
Hepsi zor duygulardı ama sırf ona kardeş duygusu yaşatmak için tekrar gebelik düşünürüm.
Yani artık ben değil o var.
Onun için en güzeli neyse ona ben tamamım.
Böyle değişik bir şey..
Hiç pişman olmadım olmam da 39 yaşındayım, 25 den sonra galiba istemediğime karar verdim çocuksuz hayat tabi ki güzel çünkü rahat bir hayat bir varlığa o kadar kendimi adayamam kedim var o bile ne büyük sorumlulukEdebiyat mi..
Siz daha o zaman Manas destanini gormediniz..
Burada endişelerimi yüzeysel anlattım.. daha neler var neler..
Size bir sorum var. Çocuğunuz olmadığına pişman mısınız?
Hiç pişman oldunuz mu?
Çocuksuz yaşamak güzel mi?
Açıkçası benim çevremde, muhitimde kendi görüşümde ve maddi güçte insanlar bu nedenle bir korkum yok. Çocuğumun kreşindeki velilerle dahi epey kaynaştık, benzer çıktık. Komşularımız da öyle. Maddi anlamda da çocuğun eğitiminden kısmıyoruz, kendimize aldığımız giysileri azalttık, marka almayı azalttık. Çocuğun da kıyafetlerini kışlıksa yazdan, yazlıksa kıştan alıyorum, indirim kovalıyorum. Yine üç aşağı beş yukarı aynı standartını koruyoruz. Koleje gönderemesem dahi dil kursuna, spora, enstürman çalmaya yönlendirebiliriz. Ki hedefimiz de bu.
Sizin için sevindim.
Peki çocuğunuz için korkmuyor musunuz?
Her sey aileden ibaret değil. Yaşadığımız çevre üzerimizde çok etkili..
Ayrıyetten ona vereceğin sevgi maddi manevi herşey bölünecekMutlu annelikler dilerim..
Sadece şu görüşe katılmıyorum.
Siz istiyorsanız ikinci çocuk yapılsa daha iyi olur.
Kızımın/ oğlumun kardeşi olsun anlayışı bana çok mantıklı gelmiyor. Sonuçta kötü de olabilir. Herkesin can ciğer kardeşi yok. Sırf kardeşi olsun diye ikinci çocuk olmasını ben hiç anlamıyorum..
Tabi karar sizin ama bana bu misyonu yüklemek fazla geliyor.
Ilk mesaja ve buna cevap olarak yazayim.Ben dunyaya gelmesem de olurdu.Ne dunyayi kurtardim,ne de istedigim ortam ve aileye rastladim.
Nufusa +1 ekledim sadece.
Dunyanin yarisindan cogu "birsey olmaz"cocugu bence.Saniyormusunuz ki tum cocuk yapanlar olcup biciyor.
Ben neden cocuk yaptim?
1. gercekten istedim.
Zengin degilim,bolluktan yapmadim.
Cocuklarimi gercekten sevdim.
Belki onlarla kendimi de sevmisimdir.
2.Aileme,iste cocuk boyle sevilir,bunu gosterdim.
Sanki ben gercekten ben oldum,butun biriktirdigim bilgi,sevgi bosa gidecek gibi geliyordu,onlari topraga goturmeyecegim,cocuklarima emanet ettim.
Ama istemiyorsaniz yapmayin,ya da cok isteyinceye kadar bekleyin.Cocuk en fazla sevgisizlige dayanamaz,gerisi bir sekilde hallolur.
Ne kadar güzel ifade etmişsiniz kendinizi . Teşekkür ediyor ,kutluyorum.
Ikilemlerinize gelince ; bende 28 yaşındayım . Inşallah 2 aya kadar kızımı kucağıma alacağım. Hamileligimden 1 sene kadar önce tüplerimi baglatmayi düşünüyordum . Korunma önlemlerini çifter çifter alıyordum o kadar düşünmüyordum yani .
Matematik öğretmeniyim lise grubuyla çalışıyorum. Tek tük ortaokul seviyesinde sınıflarda derse giriyorum orada bile çıldıracak seviyeye geliyordum . Çocuk sevmiyorum yani :)
Sonra bir gün ne oldu nasıl oldu bilmiyorum içime bir heves , bir istek geldi . Biyolojik saatim birakin çalmayı çığlık çığlığa bagirdi resmen . O dakikadan sonra acaba diye düşünme aşaması falan derken bir baktım ki hamileyim . Olmasaydı pişman olur muydum ? Onu bilmiyorum. Şu an mutluyum onu icimde hissetmek bugune kadar yasadigim hicbir fiziksel yada ruhsal hazza benzemiyor . onun için bir şeyler yapmak benim gibi bencil bir insana göre cok zordu icimden bambaşka bir ben çıktı.
Bana göre bunları düşünmek bile içinizde anne olmayı istediğinize dair ancak bastırdığınız duygular olduğunun işareti .
Akışına bırakın . Bir gün gelip o saat çaldığında,nasibinizde de o çocuk varsa sizi gelip bulacak . Kaderin üstünde bir kader vardır:)
Dört yıllık evliyim yaş 30 a yaklaştı hala çocuk istemiyorum. Ülkenin durumu bunda çok etkili yurtdışına yerleşmeyi düşünüyorum eğer gidebilirsem burdan yaparım.ama bu şartlarda bu ülkede zor.
Valla bende istemiyorum bazen cok istiyorum tabi once evlenmeliyim.ama benim yetistirdigim cocuk sanki cok uzulur gibi geliyor.benim cocuk muhtemelen naif olacak,kibar olacak cemkiremeyecekama bu ulkede cemkirmeden hak arama kulturu yok.hep ezmek uzerine bi yasam belki de doga boyle ben naifim.ben konusurum genelde oule cozmeye calisirim kimjn hakli oldugunun onemi yoktur.kazan kazan i benimserim.ama bu toplumda oyle bi kultur yok ve insanlarla yasamak,is yapmak cok zor
4 bucuk yasında kızım var baska cocuk dusunmuyorum
cocuk dusunmeme sebebım ; dunyanın gıdısatı ve maddı manevı kendımde yeterlı gucu gorememek...
yanı 2. cocugu yaparken mevcut cocugumun sartlarını bolerek degıl ıkıncıye de aynı sartları kımsenın hakkından bolmeden sunabıleceksem olur yoksa olmaz , en bastan haksızlık yaparak cocuk dogurmak ıstemıyorum ayrıca yasım 33 gercekten yas ılerledıkce ve tek basınada olunca cocuk buyutmek zor oluyor,
bızım cocukluk zamanımızda ne kolaymıs sokakta buyuduk kuzenler arkadaslar cok kalabalıktık sımdıkı gıbı teke tek evde bu sartlarda cocuk buyutmek yoktu ...her sene gıdısat olumsuz yon alırken kyamet ha koptu ha kopacak derken yaşım ılerlerken maddı manevı kendımde guc bulamazken asla ama asla ıkıncı cocugu dogurarak ne suan evladıma ne dogurmayı dusunecegım evlada haksızlık yapamam kendı vıcdanıma hesap veremem
gonul ısterdı kı bıraz daha param olsun ve hayat sartları bu kadar olumsuz olmasın o zaman kesın ıkıncıyı dusunurdum fakat yukarda bahsettıgım sebeplerden oturu maalesef 2. cocuk asla dusunmuyorum ve bunu gercekten uzulerek soyluyorum.
mutlu olmayan sorunları olan kısıler de cocuk ısını ertelemelı , cocuk dogurmak kolay da buyutmek dunyanın en zor ısı . dogru buyutmek yetıstırmek ıcın once bızlerın dogru ve duzgun yetısmıs olması gerekıyor
goruyorsunuz dunyanın halını vahşet almıs basını gıdıyor ıyı yetıstırılmemıs kultursuz ahlaksız ınsanlar yuzunden baska ınsanlar ne acılar cektı cekıyor bır kadın bır cocuk degıl bır toplum doguruyor . benım cocugum benım evım dıye kucuk dusunmemek lazım ulkeye hatta dunyaya getırdıgın bır cocugun dev etkısı oluyor . bu gucu kendınde bulan dogursun
İstersin olmayabilir de, ben de olduğu gibi.
Çok haklı tespit. Sizi çok takdir ettim.
Bu var olmanın dayanılmaz ağırlığı kısaca..
Insanın Anlam Arayışı yüzyıllardır gündemde olan bir konu. Insan nerede olursa olsun hayatına bir anlam aramış. O yüzden çocuk cok anlamlı bir sebep. Çünkü biri size muhtaç oluyor. Onun için vazgeçilmez oluyorsunuz. Bunu cocuk dışında size kimse veremez.
Ben eski uyeyim. Burada çok konu okudum. Anne olmak için dünyaya gelmişim diye. Neden?
Çünkü anlam buluyorlar. Kendi varoluşsal durumları anlamlı oluyor. O yüzden.
Nasıl pişman olmamayı sağladınız?
Hiç özenme olmadi mi yaşıtlarınıza?
İstediği kadar üreyemez bakabildiği kadar ürer.Sormuşsunuz fikrimi söyledim.Cidden merakımdan soruyorum çocuk eğitimi sizin için sadece "rızık" tan mı ibaret? Mesela çocuğa her türlü rızkı yaradan vesilesi ile verebilen bir anne baba istediği kadar üreyebilir mi? Zira yaradan rızkın yanında akıl ve muhakeme yeteneği de vermiş insana.
Eşimle "çocuk istemiyoruz" diye karşılıklı anlaşarak evlendik..Merhaba Sevgili Üyeler;
Nasılsınız? Umarım iyisinizdir.
Size bir sorum var.
Ben 33 yaşında, evliliğe giden bir ilişkisi olan biriyim(inşallah). Erkek arkadaşımla evlenmeyi istiyorum. Ama çocuk sahibi olmak istemiyorum.
Evet, çocuk sahibi olmak istemiyorum.
En azından şu an istemiyorum.
Bunu birkaç kere onunla da konuştuk. Senin kararın. Benim için çok sorun değil ama sen ileride pişman olabilirsin dedi. Erkek arkadaşım çocuk olmasa da sorun değil diyor ama ben ileride belki çocuk isteyebileceğini düşünüyorum.
Ama gelin görün ben çok kararsızım. En azından içinde bulunduğum şartlarda.Kendime göre çok nedenim var.
Bir kere çok enflasyonist bir ülkede yaşıyoruz.. bir hafta aldığımız bir temel tüketim malı diğer hafta asla aynı fiyat değil, fiyat inanılmaz artmış oluyor. Maaşlar bu fiyat artışlarına yetişemiyor. Araba almak bile artık lüks olmuş. Ev fiyatları zaten inanılmaz pahalı. Her şey çok pahalı. Eğitim pahalı. Sağlık pahalı. Bezi, maması, doktoru, kursu, hobisi, giyimi, oyuncağı, kitabı vs her şey pahalı. Yaşamak çok pahalı. Daha da kötüsü burası manevi olarak kaotik bir coğrafya.. Sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar hiç bitmiyor. Araf gibi bir yer.. iki arada bir derede..
Ayrıca dünyada su sorunları, savaşlar, kadınlara saldırılar, işsizlik, ekonomik krizler tonla sorun var. Dünya giderek kalabalık oluyor. Bu gidişle kaynaklar bir noktada yakın zamanda tükenecek. Çocuğum benden bunun için hesap sorabilir. Klişe bir soru ile "Neden beni dünyaya getirdin?" deme ihtimali çok yüksek.
Özetle hem maddi hem manevi parametrelerden dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorum. Arada olsa nasıl olur diye düşünüyorum.(Acaba yaşımdan dolayı etkilenme mi yaşıyorum?) Bazen acaba sadece bir tane olsa mı diyorum?
Sanırım bu kaotik ortamda çocuk istemiyorum. Burası bana 33 yaşında ağır geliyor kim bilir çocuğuma ileride nasıl gelir..Ayrıca bu kadar kaotik bir ortamda çocuk büyütmek bana çok bencilce geliyor. Bunu çocuğuma yapmaya hakkım yokmuş gibi..bunu çocuğuma yapmamalıymışım gibi..Kısacası araftayım.
Sizce ileride çocuk sahibi olmasam pişman olur muyum? Olursam neden?
Doğurgan yaşlarda çocuk sahibi olmayıp sonra bundan pişman olmayan üyeler var mı? Neden pişman olmadınız?
Ilave Soru: Evlenip çocuk sahibi olanlara da bir sorum var.
Freud der ki: Üreme; insanlar için hayattan memnun olmanın kanıtıdır. Insanlar hayatlarından memnunsalar üreyerek kendi genlerini sonraki nesillerde devam ettirmek isterler.
Bu önermeye göre Freud'un dediği gibi hayattan istediğiniz ölçüde memnun musunuz ondan mı çocuk sahibi oldunuz?
Çocuk sahibi olma motivasyonunuz neydi?
Belirtmek isterim ki yargılamak için değil arafta kaldığım için soruyorum.
Cevap verirseniz çok sevinirim.
Herkese iyi forumlar..
Sevgiler.
Bizim toplumumuzda cocuklarin sorumluluğu yuzde 90 anneye ait. Bu yüzden annenin istegi olmadan asla cocuk olmamali diyorum.Eşimle "çocuk istemiyoruz" diye karşılıklı anlaşarak evlendik..
Evlendikten 2 yıl sonra benim fikrim değişti ama eşimin fikri değişmedi.
Benim baskı ve ısrarlarımla 3 çocuk sahibi olduk.
Çocuklar benim dünyammış meğer
Şimdi 4. için eşimi ikna etmeye çalışıyorum
"Anne olmak istemiyorum" derseniz sizi anlarım, istemiyorsanız düşünmeyin derim.
Ancak saydığınız nedenlerden dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorsanız pişmanlık yaşarsınız
Eşimle ilgili kısmını da detaylandırayım o zaman.Bizim toplumumuzda cocuklarin sorumluluğu yuzde 90 anneye ait. Bu yüzden annenin istegi olmadan asla cocuk olmamali diyorum.
Ama kendimi eşinizin yerine koyuyorum. Istemedigimiz konusunda hemfikir olarak evlensem ve yogun baskiyla bir degil, iki degil, tam uc cocuk sahibi yapilsam.. mutlu olmayabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?