Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Sizce ileride pişman olur muyum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evleniyorum valla O kadar yoruldum ki hazırlık telaşında . Zar zor oturuyorum. Oturunca da şöyle bir kk ya bakıyorum bazen. Bakalım nasıl olacak . Gerçekten yarını çok merak ediyorum.

Evet var. Norveç; İsveç; Finlandıya; İzlanda, Danimarka ve Almanya..
Oralarda olsam bir tane çocuk sahibi olurdum. (Nasip olsaydı)

Evet var. Norveç; İsveç; Finlandıya; İzlanda, Danimarka ve Almanya..
Oralarda olsam bir tane çocuk sahibi olurdum. (Nasip olsaydı)
Belki nasip olur hayat bu. Böylelikle daha mutlu olduğunuz bir ülkede yaşar evlat sahibi de olursunuz kim bilir

olmazsın...ülkenin şu andaki halini tahmin edebilseydim, herşeyin bu kadar kotüye gideceğini öngörebilseydim ve evlat denen şeyin bu kadar değerli bu kadar ağır bir aşk olduğunu bilseydim 12 yıl önce kızımı bu ülkede doğurmazdım...açık ve net...

Yanlış anlamayın lütfen ama fazla derin düşünüyorsunuz. Evet bir cok noktada hakli ve mantıklı düşünceniz ama o evlat kokusu yokmu.. hepsini unutup iyiki doğurmuşum dersin.hayatimdaki en güzel ve pişmanlık duymayacağım tek sey çocuğum.tarif edilemez bir duygu. Yasayinca anlaşılacak birşey. En güzel mutluluk ve herşeye değer. daha nasil anlatsam bilemedim.

Iste ben de nisanliyken asla istemiyordum. Ilk 3 sene de asla diyebilirim. Bir anda damdan duser gibi geldi o istek. Tarif edebilecegim birşey değil.
Ama ben 21 yasinda evlendim tabii. Yas onemli bir kriter. Beklemeye zamanim oldugunu biliyordum. Sizin biraz acele karar vermeniz lazım gibi.
Hayatinizi dolduracak onemli hedefler var mi önünüzde? Benim yoktu mesela. Hani şurayı burayi gezmek, kocamla sunu bunu yapmak gibi basit seyler vardi ve onlari yapana kadar asla cocuk istemedim. Ne zaman hayattan alacagim zevki artik aldim, oturup cocuk bakarken iç çekmem diye dusundum, o zaman istedim.
Ayrica hic anac bir insan degilim. Duzensizlik, disiplinsizlik, kargasa, gurultu, hatta yuksek ses bile sevmem. Apartmanda 50 tane cocuk ayakkabisi olan daireler, asansorden taşan cocuk cigliklari cok rahatsiz eder beni. Ben de, buna gore yetiştirmeye çalışıyorum çocuğumu. Tabii bir yere kadar, gerisine kendi karar verecek.
Maddi anlamda cok endiseli değilim. Cunku koleje gondermek, piyano egitimi aldirmak gibi hedeflerim yok acikcasi. Olsaydi, maddiyat da cocuk istememe konusunda onemli bir etken olabilirdi.
Ailem yakinimda, aksam cocugu onlara birakip kocami iş dönüşü cilginliklarla karsilama luksum var. Yani cocuk oldu hayat bitti degil.
Tabi bircok yerden kisitlaniyor hayat. Biraz da sizin konfor dairenizden cikmaya ne kadar gonullu oldugunuzla alakalı.
Istediginiz aksam arkadaşlarınızla dışarı cikamamak sizi ne kadar etkiler mesela?
Cocuk istegini belirleyen cok fazla etken var aslında.
Ben iyi, durust, olgun, merhametli bir insan oldugumu iddia edemem. Ama evladimin boyle olmasi icin butun omrumu feda edecegime yemin edebilirim. Bu ugurda yasamak bile yeter bana

Tüm yorumları okumadım, soruldu mu bilmiyorum. 0 000 kontrole gittiniz mi hiç? Yumurta rezerviniz, değerleriniz hakkında bilginiz var mı?

28 yaşındayım, aramızda fazla fark yok aslında. :) Dediğim gibi Freud'a sizin kadar hakim değilim ben dolayısıyla çok bilemiyorum ama Freud'un 6 çocuğunun olmasının da böyle düşünmesinde payı olduğunu düşünmüyor değilim ehehe. Kaçınma davranışı denir mi buna bilmiyorum ama akışına bırakmak gerektiğine ben de katılıyorum.

Sizinle aynı düşüncedeyim böyle bir dünyaya çocuk getirmek ona haksızlık olur

Eger anne olmamış olsaydım yani henüz bu duyguyu hiç yaşamamış biri olsaydim tıpkı senin gibi böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemezdim ve pişman olmazdim.

Ama bu duyguyu tatmış biri olarak, dünyadaki bütün olumsuzluklara rağmen iyiki olmuşlar diyorum. Pişman değilim ama yazdigin sebeplerden çocuklarım adına çok endişeliyim.

Bazen bekarlık hayatımı özlüyorum. Ama o rahatlığı değil, sıfır sorumluluk duygusunu.

Maddi açıdan bilemiyorum. Ben aslında su akar yolunu bulur görüşündeyim. Herkes para ve imkan içinde çocuk dünyaya getirmiyor. Bana göre önemli olan cocuğunu paraya değil de sevgiye ne kadar doyurduğun olmalı. Ama manevi açıdan kendinizi hazır hissetmiyorsanız bence de düşünmeyin. Evet çok kıymetliler ama büyütmesi de bir o kadar zor. Ve dünya gerçekten fazlasıyla acımasız. Galiba en zor nokta da bu.

Varlığını tatmadığınız bir şeyin yokluğunu aramazsınız .

İki evladım var ;tattıgım için onlarsız eksiğim ,iyi ki diyorum çoğu zaman ama hiç tatmamış olsaydım anne olmayı tercih etmezdim .

Her anlamda yürek sızısı.7 sene de ömrümden ömür gitti, fizyolojik psikolojik olarak yetmek vs konular zaten apayrı .Gelecek kaygılarını düşünemiyorum bile .

Ben açtım öyle bi konu ,bi iki yıl oldu sanırım.Konum altına da yorumla destekleyenler de epey olmuştu sanki

Gerçekçi bir yaklaşım var bu konuda Allah isteyene değil de istemeyene nasip ediyor. Senin de sınavın bu dercesine..

Reactions: 000
Şimdi hanımefendi burası kadınlarkulubu.Bu kadar kasmayın.Bilmiyorum sadece bana mı komik geldi.Lise komposizyonu gibi.

Evleniyorum valla O kadar yoruldum ki hazırlık telaşında . Zar zor oturuyorum. Oturunca da şöyle bir kk ya bakıyorum bazen. Bakalım nasıl olacak . Gerçekten yarını çok merak ediyorum.

Hayırlı olsun canım..
Kotu düşünme artık karar verdin..

Belki her şey senin için iyi olur..

Şimdi hanımefendi burası kadınlarkulubu.Bu kadar kasmayın.Bilmiyorum sadece bana mı komik geldi.Lise komposizyonu gibi.
Evet kadinlarklubu olduğunun farkındayım. 9 yıldır uyeyim..

Size benim konum komik geldiyse neden konumdasınız?
Bu konuya illa yazın diye sizi etiketlemedim.
Konumu komik bulduysanız yazmazsınız.
Bu kadar basit.

kıızmın gözündeki kardeş isteiği yüreğindeki üzüntüyü anlayabiliyorum ,
kalbime bıçak saplanır gibi oluyor , ama çok uğraştık olmadı tabi , rabbm olmayanlara versin
Kızınıza kedi alsanız?
Çok yardımcı olur bence..

Evde hayvan olması çok güzel bir duygu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…