Çocuk sahibi olmak istemiyorum

38 yasindayim 11 yillik evliyim, bu zamana kadar gezdik, eglendik, biriktirdik, maddi olarak iyi duruma geldik diyebilirim.
Simdi cocuk istiyorum cunku mental olarak esim de ben de olgunuz artik diyebiliyoruz.

Bence 30lariniza kadar kendinize yatirim yapin, maddi ve manevi.
Ileride de karar verdiginizde zor olmamasi icin, mutlaka yumurtalik, rahim ve hormon kontrollerinizi yaptirin yillik olarak. Cok sukur ben bunu yaptim, sagligim da cocuk yapmama engel degil suanda yasima nazaran.

Öncelikle ne istediğini bilen biri olduğunuz için sizi çok taktir ettim👏 insanlar evlenir evlenmez çocuk yapmayı görev gibi görüyor, sonra da hakkıyla anne babalık yapamıyorlar.

Herkese merhaba..
Kariyerimi, hobilerimi ve özgürlüğümü feda etmek istemediğim için anne olmak istemediğimi hissediyorum ama ilerde pişman olacağım diye korkuyorum. Aynı zamanda sevgi destek istiyorum sevdiğim insanı yanımda olmasını çok istiyorum. Kardeşim yok, akrabalarım arasında sadece annemle konuşuyorum ama o da yurtdışında yaşıyor..

bir evliliğim vardı, 23 yaşında evlendim ve eski eşim hemen çocuk istedi hatta 3 sene içinde yapmazsan boşanırım senden dedi, ama kendimi aşamadım, onun dışında da çok sorun vardı (hakaret, tehdit) ve 6 ay önce boşandık.

Bazen çok üzülüyorum kendime göre biri bulabilir miyim çocuk istemeyen erkekler var mı? Ya da iyi biri ama çocuk isteyen hayatıma girerse istemeyen çocuk yapılır mı? Yoksa fikrim değişebilir mi? 30'uma yaklaşıyorum ama hâlâ çocuk sahibi olmak hiç içimden gelmiyor.
Evlenmeniznde şart değil çocuk sahibi olmanız da. Yani çocuk istemeyen birini bulamazsanız evlenmeyin ne olacak sanki. Çok büyük sorumluluk çocuk. Ben isteyerek yaptım çok zorlandım. İstemeden yapsam kesin bakamazdım doğru düzgün. Çocuk bakmak yemek kıyafet değil sabır ilgi uykusuzluk fedakarlık herşey

Anne olmak gerçekten çok güzel bir duygu ama bir okadarda sabır isteyen bir şey. Birileri çocuk istediği gibi siz de istemeyebilirsiniz . Herkes çocuk yapmak zorunda değil ellalemin dediğini takmayın. Sırf kadına psikolojik olarak doğurmak zorunluluğu yüklendiği icin tv de neler görüyoruz. Anne vasfını taşıyamayacak kadınlar doğurup doğurup sokağa atıyor. Önemli olan sizin ne istediğiniz. İlerde pişman olursunuz diye düşünceniz varsa yumurta dondurma işlemi yapılabilir.

Herkese merhaba..
Kariyerimi, hobilerimi ve özgürlüğümü feda etmek istemediğim için anne olmak istemediğimi hissediyorum ama ilerde pişman olacağım diye korkuyorum. Aynı zamanda sevgi destek istiyorum sevdiğim insanı yanımda olmasını çok istiyorum. Kardeşim yok, akrabalarım arasında sadece annemle konuşuyorum ama o da yurtdışında yaşıyor..

bir evliliğim vardı, 23 yaşında evlendim ve eski eşim hemen çocuk istedi hatta 3 sene içinde yapmazsan boşanırım senden dedi, ama kendimi aşamadım, onun dışında da çok sorun vardı (hakaret, tehdit) ve 6 ay önce boşandık.

Bazen çok üzülüyorum kendime göre biri bulabilir miyim çocuk istemeyen erkekler var mı? Ya da iyi biri ama çocuk isteyen hayatıma girerse istemeyen çocuk yapılır mı? Yoksa fikrim değişebilir mi? 30'uma yaklaşıyorum ama hâlâ çocuk sahibi olmak hiç içimden gelmiyor.
Canım bu çok normal insanların istekleri uyuşmayabilir. İyi ki boşanmışsın. Pişman olan da var olmayan da

Çocuk yapmak (istemek değil yapmak!) öyle sandığınız kadar cat cut gelişen birşey değil.

Siz önce bir boşanin. Kendinize gelin. Aşık olup tekrar evlenmeye açık olduğunuz zaman Çocuk konusunu iyice düşünürsünüz.

Herkese merhaba..

Hayat senin hayatın yaşam senin yaşamın istemiyorsan tabiki yapmicaksin ne istiyorsan onu yapacaksın sırf başkası istiyor diye yaparsan hem sana hem çocuğa yazık gerek yok ne istiyorsan onu yap bence ve herkes çocuk sahibi olacak diye birşey yok

Gebelik kontrollerim sırasında hastanede ünlü bir yayınevinin çocuk kitabı çevirmeni ile tanıştım. Kadın yaklaşık 45-50 yaşlarındaydı ve gebeydi. Muhabbet ederken şey dedi ben hiç çocuk sahibi olmak istemedim gençliğimde ama kadın doğum doktoru arkadaşım yumurta dondurma için beni zorlamıştı. Ben de ne olacak zararım yok diye düşünüp yaptırdım baksana yıllar sonra fikrim değişti iyiki yaptırmışım demişti. Şuanda istemememiz 10 yıl sonra fikrinizin değişmeyeceğini garanti etmez. Bu konuyu da düşünün derim.

Eski eşimle boşanırken çocuk yapmadığın için çok pişman olacaksın diyenler oldu, hatta yap ve sonra boşan en azından çocuğun olur, yaşın geçiyor dediler, ben bazen kendimi yalnız hissettiğimde bu sözler aklımdan geçiyor
simdi bile yasin daha 3lü rakamlarda degil nasil bir yas ki bu gecsin.
ayrica yasin 39 gibi kritik degilse boşanacagin adamdan cocuk mu yapılır, cocuga yazik degil mi? ayrica bosansan cocuksuz bekar olarak coook daha kolay ve keyifli br hayatin olur tek maas bir basina calismak zorundayken bir de babasiz cocuk buyutmek layikiyla bakmak kolay mi?
ne cahil cevren var

Daha yeni kürtaj konusuna yazdım. İstemiyorsanız bence çocuk yapmak zorunda değilsiniz. Bunu bugün hamile olduğunu öğrenen bir insan olarak söylüyorum. çünkü bir çocuğa bakmak,onu büyütmek, ahlaklı bir insan yetiştirmek ve bu dünyaya adapte etmeye çalışmak hiç kolay bir şey değil.

Bu arada ben 30 yaşından sonra çocuk yapmak istedim. Hatta ben evlenmek bile istemiyordum. Ta ki eşimle karşılaşana kadar. Ki bu kadar aşık olmama rağmen eşimin gerçek ve benim kafama ve benim standartlarıma göre bir baba olacağına inanmasaydım gene yapmazdım.

Eskiler gibi patır patır doğrulmuyor artık öyle bir dünya yok öyle bir dünya değiliz. Yeni dünyada kadınların bir kariyere ihtiyacı var, kendi ayakları üzerinde durmaya ihtiyacı var. 30’a kadar önce biz kendimizi topluyoruz 30’dan sonra artık bir ailemi kursam acaba oluyor.

Hazır olmadan, hazır hissetmeden ve istemeden çocuk sahibi olunmaz zaten. İleride pişman olmayı bilemem ama bi psikolog ile görüşüp gerçek hislerini ortaya çıkarmayı deneyebilirsin bence.

Herkese merhaba..

İstemiyorsan yapma kesinlikle zorunda değilsin. Bunun farkında olduğun için de sanslisin. Gönüllü çocuksuz bir sürü birey var

Buraya bir yorumumu bırakıyorum
D65FF481-B15A-43E2-99CE-C747C6E3C28C.jpeg

Ben de istemiyorum. Bende de var bi acaba ve o acaba pisman olur muyum hissinin de bu cocuk sahibi olma konusu hep kafamizin bi yerinde yer etmis sekilde buyumemize bagliyorum. Cok buyuk bi sorumluluk. Sorumluluk da bir yana benim sagliksiz, yani hayat boyu bana muhtac bir cocuk sahibi olma gibi bi cekincem de var. Bende oyle bir bakima dahil olma gucu yok saniyorum. Daha da otesinde oyle bi durumda benim yuzumden boyle bir hayat yasiyor diye mahvolurum. Bir de toplumda bicok kisi hic dusunmeden cocuk sahibi oluyor. Ne dogru duzgun cocuguna bakiyor ne bi sey. Onlar da toplum nezdinde "kutsal". Soyle dusunmeden; gelisimlerini tamamlamadan evleniyorlar ve e evlendik simdi sira cocukta diyorlar. Veya maddi gucu yetersiz ama illa cocuk sahibi olmasi gerektigini dusunenler de var. Yani cogu 30 yas ustu cocuk sahibi ama yuzde kaci gercekten istedi, yuzde kaci tam anlamiyla o cocuga iyi bir hayat sunuyor muallak. Demem o ki bircok kisinin itiraf edemedigi bir konu cocuk istememek. Hatta bunlar cocuklari olunca da kendilerine bile itiraf edemiyorlar.
Kisacasi cinsiyet fark etmeksizin cok var cocuk istemeyen. Erkekler bunu daha kolay dile getiriyorlar diye dusunuyorum hatta

Benimde zamanla çocuk istememe fikrim oluşmaya başladı ve şuanda asla istemiyorum.40-45 yaşlarımda istiyorum nedense
Sizin düşündüğünüz yaşta anne olan bir arkadaşıma ilkokulda çocuğu ,anne herkesin annesi genç sen niye yaşlısın ,demişti.47 yaş tabi ki yaşlı değil ama anne olmak için geç ;zorunlu sebepler yoksa bu denli ertelenmemeli. Biz genç görsek bile çocuklar yaşlı görüyor.Her şey zamanında güzel.(Biyolojik olarak ortaya çıkabilecek engelleri saymıyorum dahi)

X