• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme annelik yapıyorum, çok yoruldum

Kafam karışık, ben ne yapmalıyım bu durumda? Kaldığım her an ömrümden ömür gidiyor.
Yorumlarda dedikleri gibi yastığına kadar yıkamayın, kendi alanlarınızı temizleyin. Dediğiniz gibi sanki siz annesiniz, o genç kız da bütün gün gezip sonra eve gelip uyuyor gibi. Babana ayrı eve çıkmak istediğini söylersen sana maddi açıdan destek olursa bence ayrı eve çık. Hayata bir kere geliyoruz, sen gidince ne halde olur (iş yapma olarak) diye düşünüyor olabilirsin ama o seni düşünmüyor sen neden onu bu kadar düşünesin. İleriki yaşlarında bu yaşlarına boşa geçmiş bir zaman olarak bakmamak için, içinden ne geçiyorsa o şekilde hareket et. Bir saat sonra hayatta kalacağımızın garantisi yok o yüzden hayatını istemediğin şekilde geçirme, harekete geç.

Evde onunla yaşamak çok zor, size anlatmak çok zor. Hislerimi yazamamak daha doğrusu çok zor. Bir kapanda gibi hissediyorum. Bağırma dedikça bağırıyor, ben de kendimi tutamıyorum, kapıya her an polis gelebilir. Sorun bu değil ama ömrümde böyle bi durumla karşılaşmamışım, çok ağır olur bana. O an ne yapıcam, annem ne diyecek, komşular ne diyecek, bu bana travma olur mu diye korkularla yaşıyorum. Size bahsettiğim ev parasını kendi hesabıma almalı mıyım?
Valla bence yatırım yapın anneniz alamasın yoksa bu kadın onu da harcar birine verir muhtemelen pskojik olarak iyi değil en azından kenarda dursun lazım olursa gene annenize verirsiniz hastalığı var yaşlılığı var. Ben seni anladım haklısın da ama ne yapalım biz seçemiyoruz ailemizi bu da senin imtihanın umarım kendi yuvanda mutlu olursun Allah bie çıkış kapısı gösterir

Yorumlarda dedikleri gibi yastığına kadar yıkamayın, kendi alanlarınızı temizleyin. Dediğiniz gibi sanki siz annesiniz, o genç kız da bütün gün gezip sonra eve gelip uyuyor gibi. Babana ayrı eve çıkmak istediğini söylersen sana maddi açıdan destek olursa bence ayrı eve çık. Hayata bir kere geliyoruz, sen gidince ne halde olur (iş yapma olarak) diye düşünüyor olabilirsin ama o seni düşünmüyor sen neden onu bu kadar düşünesin. İleriki yaşlarında bu yaşlarına boşa geçmiş bir zaman olarak bakmamak için, içinden ne geçiyorsa o şekilde hareket et. Bir saat sonra hayatta kalacağımızın garantisi yok o yüzden hayatını istemediğin şekilde geçirme, harekete geç.
Haklısınız, çok teşekkür ederim. Kalbinize, elinize sağlık.

Valla bence yatırım yapın anneniz alamasın yoksa bu kadın onu da harcar birine verir muhtemelen pskojik olarak iyi değil en azından kenarda dursun lazım olursa gene annenize verirsiniz hastalığı var yaşlılığı var. Ben seni anladım haklısın da ama ne yapalım biz seçemiyoruz ailemizi bu da senin imtihanın umarım kendi yuvanda mutlu olursun Allah bie çıkış kapısı gösterir
Bankaya gidip paramı çaldı da diyebilir, demese bile böyle bir konuma düşmek istemiyorum. Zaten kendi parası, dediğiniz gibi öyle durumlarda muhakkak veririm ya da güzel bir ev bulduğumuzda alırım, ayrı yaşarız. Amin, inşallah.

Evde onunla yaşamak çok zor, size anlatmak çok zor. Hislerimi yazamamak daha doğrusu çok zor. Bir kapanda gibi hissediyorum. Bağırma dedikça bağırıyor, ben de kendimi tutamıyorum, kapıya her an polis gelebilir. Sorun bu değil ama ömrümde böyle bi durumla karşılaşmamışım, çok ağır olur bana. O an ne yapıcam, annem ne diyecek, komşular ne diyecek, bu bana travma olur mu diye korkularla yaşıyorum. Size bahsettiğim ev parasını kendi hesabıma almalı mıyım?
Ev parası mevzusunu anlamadım kuzum
Ama ses yukselmesin diye çok muhatab olma uzak dur.
Bak çok güzel bir atasözü var.
İyilikten maraz doğar.
Yapma bak şu yaşta nasıl yıpranmış olgunlasmissin.
Ya da maddi durum varsa bir temizlikçi alabilirsin.
Annen illaki soracaktır sebebini
Sen de herşeye yetişemiyorum
Bu çözümü buldum dersin.
Belki biraz akillanir
Sen okuyor ya da çalışıyor musun yavrum?
Ara sıra özelden halini hatrini sorabilir miyim yavrum?

İyilikten maraz doğar.
Bu çözümü buldum dersin.
Belki biraz akillanir
Güzel annem benim ilk şunu cevaplamak istiyorum ister özelden mesaj at ister İstanbul’da oturuyorsan görüşelim, istersen kendi moralin bozuk olduğunda saat fark etmeksizin yaz. Çok mutlu olurum. ❤️ Ev parası konusunu alıntılıyorum güzel ablam.

Yasin genç bence evde oturmak yerine bı hobi bulmalısın.Dikis kursu olur ne bileyim dil kursu olur.

Başkalarinin annen hakkında konuşmasına da fırsat verme bence. Çünkü ağzı olan konuşuyor. Öyle olsa bile kimse sana gelip anneni karistiramamali mesela.

Konunun başlığını çok güzel seçmişsin.

İyilikten maraz doğar.
Bu çözümü buldum dersin.
Belki biraz akillanir
Satması gereken evini emlakçılar satamadı sahibinden’den ben sattım 1 yıl uğraşıp, saçma bir ev aldık onu da satarken ve tüm müşterilerle sadece ben ilgilenirken çok stres oldum. Kendisi sadece tapu işlerine geliyor. Daha önce müşteri kaçırma durumları da olmuştu. Emlakçı’dan bile borç istemiş, ona borcunu babamdan aldığım harçlıkla ödedim ve emlakçı da benden borç istedi annem ondan istediği için. Bu tür çok örnekler sayabilirim. Başka çocuğu yok. Sizce parasını bana vermesini söylemeli miyim? Paragöz olmak istemiyorum ama çile çekiyorum ve kendisinin 2 tane geliri var anne ve babasından kalan.

Bankaya gidip paramı çaldı da diyebilir, demese bile böyle bir konuma düşmek istemiyorum. Zaten kendi parası, dediğiniz gibi öyle durumlarda muhakkak veririm ya da güzel bir ev bulduğumuzda alırım, ayrı yaşarız. Amin, inşallah.

Yasin genç bence evde oturmak yerine bı hobi bulmalısın.Dikis kursu olur ne bileyim dil kursu olur.

Başkalarinin annen hakkında konuşmasına da fırsat verme bence. Çünkü ağzı olan konuşuyor. Öyle olsa bile kimse sana gelip anneni karistiramamali mesela.

Konunun başlığını çok güzel seçmişsin.
Boşlukta mıydım, onu suçladığımdan mı yoksa sevgisizlikten mi bilmiyorum ama dediğinizde haklısınız. Bunun sebebi de şu aynı şekilde anneannem ölmeden önce hastayken evde tartışmalar vardı ve eski komşum benim sesim daha yüksek çıktığı için sebebi ben olarak gösterdi. Böyle bir durumda insanın vücudunda morluk olur. Madem hastanedesiniz gidin araştırın tarzı durumlar attım, iftiraya uğramak çok kötü. Kendisini severim ama bu düşünceni beni üzdü. Örneğin ben kızıp duvara, kapıya vururdum hatta bu sebepten liseye giderken ayak parmağım çatlamıştı. Bir akrabamız ben liseye giderken anneanne evine kira ve fatura parası vermem gerektiğini bile söylemişti ama beni savunan ne annem ne anneannem vardı… İçimdeki üzüntüyü durumlara yazdım ama kimse üzüntümü fark etmedi ve bu yaz üzüntüden eminim ki biyopsi oldum mememden. Biyopsi olduğum gün bile biyopsi yerim tartışma esnasında kanadı. Buna rağmen susmadı. Eklem kırıklarım düzeldi ama hareket kısıtlılığım var.

Kendi annemle olan ilişkime benzettim anlattıklarınızı. Öncelikle bence anneniz hasta, onu o şekilde kabul edin, sabaha kadar da tartışıp kavga etseniz hasta insanın elinden başka şey gelmez.

Onun yerine kendinizi koyun; hiç kimsesi yok, hiçbir şey yapmak elinden gelmiyor, seveni yok, hayatta yapabilecekleri artık sınırlı.. derin bir bunalım aslında.

Siz genç bir arkadaşımızsınız, benim bu hayattan öğrendiğim; bir sorun gördüğünde başka insanların ne yapması gerektiğine odaklanmak yerine, kendi kaynaklarına kendi yapabileceklerine odaklanmak çözümü getiriyor.

Annenizin eleştirisine bir bakalım örneğin; genç - ciddi sağlık sorunu olmayan birisiniz, acaba o evde sürekli ev temizlemek / anne rolünü üstlenmeyi neden tercih ediyorsunuz? Neden bir çoğumuz gibi herhangi bir işe girip hayata asılmıyorsunuz? Ki baba faktöründen şanslısınız. Dışarıdaki hayat ve insanlar sizi korkutuyor olabilir mi? Kendinize yeteri kadar güvenmiyor olabilir misiniz?

Kırmızı Oda gibi oldum ama hayatta iyi kötü yaşadığımız her şeyin / her sorunumuzun cevabı kendimizde. Siz annenizi bırakın, hiç yokmuş gibi, bir yabancıymış gibi davranın, kendinize dönün.

Bir gün hiç unutmam kolumdaki alçının 2. günü, annem yine evde yok ve ben evi süpürdüm, çamaşır yıkayıp astım tek elimle. Alçım baş parmağımı sıktığı için hastaneye gidecektik ve annem durakta bekliyordu. Sütyenimi bağlamayı başardım ama pantolonumu bağlayamadım (sonradan alıştım) ve komşuya inerken alçılı elimle mont, çanta, telefon taşırken diğer elimle pantolonumu tuttuğum sırada yaklaşık 10 merdiven düştüm. O sırada çok yardımlar yaptığım komşunun oğlu kapıdan dışarı çıktı. O anı asla unutamıyorum. Biyopsimde bırak desteği belki ölümün daha hayırlıdır deyip bana geçmiş olsun demeyenleri, benim verdiğim değerin yüzde 1’ini bile vermeyip alçılı koluma geçmiş olsun demeyenleri unutamıyorum.

Kendi annemle olan ilişkime benzettim anlattıklarınızı. Öncelikle bence anneniz hasta, onu o şekilde kabul edin, sabaha kadar da tartışıp kavga etseniz hasta insanın elinden başka şey gelmez.

Onun yerine kendinizi koyun; hiç kimsesi yok, hiçbir şey yapmak elinden gelmiyor, seveni yok, hayatta yapabilecekleri artık sınırlı.. derin bir bunalım aslında.

Siz genç bir arkadaşımızsınız, benim bu hayattan öğrendiğim; bir sorun gördüğünde başka insanların ne yapması gerektiğine odaklanmak yerine, kendi kaynaklarına kendi yapabileceklerine odaklanmak çözümü getiriyor.

Annenizin eleştirisine bir bakalım örneğin; genç - ciddi sağlık sorunu olmayan birisiniz, acaba o evde sürekli ev temizlemek / anne rolünü üstlenmeyi neden tercih ediyorsunuz? Neden bir çoğumuz gibi herhangi bir işe girip hayata asılmıyorsunuz? Ki baba faktöründen şanslısınız. Dışarıdaki hayat ve insanlar sizi korkutuyor olabilir mi? Kendinize yeteri kadar güvenmiyor olabilir misiniz?

Kırmızı Oda gibi oldum ama hayatta iyi kötü yaşadığımız her şeyin / her sorunumuzun cevabı kendimizde. Siz annenizi bırakın, hiç yokmuş gibi, bir yabancıymış gibi davranın, kendinize dönün.
Çok teşekkür ederim öncelikle, umarım çok mutlu oluruz hepimiz. Sorunuza çok net bir yanıt vereyim, anneme güvenmiyorum ve ona evi bırakamam zaten bıraksam bile nasıl emek verdiğim evi ne hale getirir. İnsanlardan korkmuyorum aksine çok cesurum. Sinirli ve tahammülsüz biriyim, annem sayesinde o kadar tartışma yaşadım ki sadece sağlık ve huzur istiyorum.

Çok teşekkür ederim öncelikle, umarım çok mutlu oluruz hepimiz. Sorunuza çok net bir yanıt vereyim, anneme güvenmiyorum ve ona evi bırakamam zaten bıraksam bile nasıl emek verdiğim evi ne hale getirir. İnsanlardan korkmuyorum aksine çok cesurum. Sinirli ve tahammülsüz biriyim, annem sayesinde o kadar tartışma yaşadım ki sadece sağlık ve huzur istiyorum.

Canım biraz daha başka bir yerden bakmaya çalış bence, kendin için bunu dene; ev annenin evi, bak “elini yıka diyorum, yıkadı”, evi satmak için alıcı buldum sattı diyorsun, annen çok kötü biri olsaydı sana pekala kapıyı gösterebilirdi ya da maksimum baban gibi biraz harçlık verip kendi evinde karışan görüşen olmadan yaşamına devam edebilirdi..

Yorulduğunu, elindeki o eve sıkı sıkı tutunduğunu anlıyorum ama daha çok evler gelip geçecek hayatında, tekrar aynı şeyi söylüyorum, farz et ki anan baban yok- allah korusun- napardın? Nasıl ayakta kalırdın? Bunun yoluna bak. Kendimden örnek vereyim; gayet güzel gelişmiş ülkelerden birinde iyi koşullarda yaşarken annemden kurtulmak için 🤣 istanbul’a 8 kişinin aynı odada kaldığı devlet yurduna geldim üniversite bulup kazanıp, hayatımda kardeşimle bile aynı odada kalmamıştım öyle diyim. Haftalarca duş alamadım iğrenmekten. Ama çok da eğlendim orada, bin şükür diyorum şimdi, hala oda arkadaşlarımla görüşüyorum.

Gerçekten öfkeni, kızgınlıklarını yeniden başlamak için güç olarak kullanabilirsin. Umarım yapabilirsin. 🙏

Durumunuza çok üzüldüm.

Yalnız anneniz normal değil. Dolayısıyla, tedavi olması şart. Başka türlü düzelmesi imkansız. Siz bence sadece bunu odaklanın. Tedaviye kim ikna edebilir mesela? Bu şekilde devam ederse de, siz çok ciddi hasta olacaksınız. Bu konu sabır olayı falan değildir, acil tedavi içeriklidir.

Selamünaleyküm herkese. İyi geceler. Ben 27 yaşındayım. Annem var 60 yaşında, temizlikten yemeğe para hesabına dair hiçbir şey yapmıyor. Sabah evden gezmeye çıkıyor akşam 10’a 11’e kadar eve gelmiyor. Gün içinde konuşuyoruz ya avm’de ya mağazada geziyor ya da kadınlarla tanışmış oluyor. Sevgilisi olmadığına eminim, kendisi babamı seviyor babam ona kızdığı halde. Babamla ben olduğum için görüşmeye devam ettiler yıllarca, kötü ayrılık olmamıştı. Babamın ayrı bi ev açmaması yani iç güvey olması, anneannemin anneme iş öğretmemesi ve anne babamın ben 3 yaşındayken karşılıklı sorumsuzluktan dolayı ayrılmalarını biliyorum. Babamla aramız çok iyi, eş olayını bilemem ama dünya üzerinde böyle bir baba var mıdır bilemem. Her sabah beni arar yemeğini yedin mi para var mı diye sorar, annene kızma sen üzülüyorsun yorma hasta etme kendini der. Babama param var bile desem günlük para yollar minimum 500 civarı. Bu miktar artabiliyor (borçlarımız varken 1000 civarıydı), beni başkalarına karşı mahcup etmez aksine bolluk içinde büyüdüğüm için elim çok açıktır ve inanılmaz çok hediye almışımdır ve nankörlük görmüşümdür insanlardan. Çok üzüldüm, çok ağladım, babamı üzmemek için onunla hep arkadaş gibi her şeyü dertleşsem bile kendisi hasta olduğu için ayrı eve çıkalım diyemiyorum. Kendisi yalnız yaşıyor ve ayrı eve çıkamayız annenle idare et diyor. Ben belki ölürüm diyor. Kaç kere annemle tartıştılar kızımı hasta ediyorsun diye. Şu anda konuşacak güvenilir sadece 1 arkadaşım ve 1 babam var. Anneme güzel de anlatsam bağırsam da anlamıyor. Suratım kızarıyor, her gün ağlıyorum, üzülüyorum ve göğüs kafesimin ağrısı kalbimin sıkışmasına dayanamıyorum. Stres çok kötü. Baş ağrılarımın haddi hesabı yok, mememe sancılar giriyor bu yaz biyopsi oldum ve annemle bağlantılı bir konuda eklem kırıkları yaşadım. Her gün ölüme biraz daha yaklaşmış hissediyorum. Yaşamayı, sevmeyi sevilmeyi, yemek yapmayı, müzik dinlemeyi, temizlik yapmayı seviyorum ama kendimi daha çok seviyorum ve kendime değer veriyorum. Bu yüzden bir çıkış yolu bulmam gerek, artık dayanamıyorum. Geçen yıl annemin borçlarından dolayı evimizi sattık paralarla kaçarım cümlesinden dolayı içimize sinmeyen ev aldık ve bu evi de satıp faize koyduk. Maaşını ben yönetiyorum, para da versem memnun olmuyor. Maaşını 1 anda bitirse içi rahat edecek. En ufacık bir konuda ev zaten temiz diyor, ben temizlemesem evi ve eşyalarını nasıl temiz olacak, nasıl her gün temiz gezeceksin? Makine çalıştırmayı bilmiyor, hayatında bulaşık makinesi çalıştırmamış. Yaptığı işler hep baştan savma ben de gerektiği kadar titizim ve isteyerek yapıyorum, tek istediğim kavga etmemek ve geleceğimi düşünmesi. İnsan 2 maaştan birikim yapamaz mı? Çok paralarımız gitti. Sırf sevgi eksikliğimde, birisi beni sevsin, değer versin diye neler neler yapmadım, almadım, hediyeler dağıtmadım. Çok pişmanım. Kötü günlerimde, borçlarımız varken onların bize yapması gereken durumlarda bile ben hediye alıp değer verdim. Çok pişmanım… Eğer yaşarsam ve kısmet olursa gelecekteki çocuğumun hakkını yedim. Kafa ve bedenen yorulup akşam eve geldiğinde tartışmalar yaşadığımızda artık dayanamıyorum. Anne sevgisini ve yapması gerekenleri geçtim gün içinde yemek yerine gidip yemek yiyor ve restorana para gönderiyorum yediği yemek için. Eve gelince sus diyorum susmak yerine daha çok üstüme geliyor sesler yükseliyor ve ben artık rezil olmak istemiyorum. Bıktım diyorum, ağlıyorum, bağırıyoruz karşılıklı ama benim her cümlem sus kelimesi, buna rağmen susmuyor. Kafasını kaşıyordu herkes fark ediyordu şimdi bir de boynunu kıtlatma, kolunu hareket ettirme gibi tikleri çıktı. Konuşurken ağzından tükürük çıkıyor lütfen sus diyorum daha fazla konuşuyor, huylanıyorum. Banyo yapmıyor banyo küçük diyor hep onunla birisi ilgilensin, hazıra konsun istiyor. Hamama giderken para çekip veriyorum, kuaföre giderken para çekip veriyorum. Tamam maaş onun maaşı ama 1 çocuğu benim ve annesi öldükten sonra çok yoruldum. Kuaförü pahalı, hamamı pahalı ve hamam çantasını ben hazırlayıp geldiğinde eşyalarını silip çamaşırlarını yıkamasına kadar ben yapıyorum. Kendisine asla tahammül edemiyorum. Bütün ev işlerini ben yapıp, eğitimi öylesine tamamlayıp kariyerime odaklanmadığım için tecrübem yok ve hem kafa hem bedenen yorgun olmamdan dolayı çalışamıyorum, işe girmeye kalksam hemen tecrübe soruyorlar. Tecrübem oldu ama yeteri kadar değil. Üniversite mezunuyum. Beyaz sayfa açayım diyorum dışarı çıktığımız ilk anda tartışma yaşanıyor, bana deli muamelesi yapıyor ve hala birini bulamadın mı tarzı konuşmaları var. Ben temiz, duşunu alan, parasını tutan, sevgi dolu, anlayışlı bir anne isterdim para yerine. Annem yok diye haykırarak ağlıyorum yanında, hala aynı. Yolda giderken herhangi bir teyze bana annem dediğinde içim gidiyor. İnanın rol yapmıyorum, buraya yazarken bile gözümün önünden geçtiği için ağladım. Her gün bir tanıdıktan kendisiyle alakalı bir şikayet aldığım için gitgide tahammülsüz oluyorum ve kendisine söylüyorum, bana şikayette bulunan kişilere gidip çatıyor. Anaokulu annesi gibi şikayet almaktan, alttan almaktan, gönül yapmaktan, arkamızdan konuşulmasından yoruldum. Nasıl travmalar yaşadıysam bir dönem çok takıntılı biri oldum, ilaç kullandırılıp susturuldum ama asıl hasta ben değilim ve ilaçla değil kendimi dinleyerek takıntılarımı yendim. Şu an herkesin yapması gereken çamaşır, bulaşık, ev temizliği, kişisel temizliği yapıyorum. Bu durumda da annem sen manyak mısın, iş yapma bu kadar diyor. Ben yapmasam kim yapacak? Yastığındaki tükürük lekelerine bulaşık deterjanı ekle, her gün çamaşırlarını yıka, kurut, para yolla yemek yesin, gezsin bıktım. Düşün bunları diyorum, kendisi hep haklı, hep bir açıklaması var. Asla haksız değil. Evi otel gibi kullanıyor, ben de hizmetçiyim. Yaşanan bu olaylar beni çok yıprattı ve tahammülsüz, sinirli birine dönüştüm ama kabul ediyorum bu durumu, anneme sorunlarını söylediğimde kabul etmiyor. 1 ev parası ve 2 düzenli maaş var, bu durumda ayrı evlerde mi yaşamalıyız? Beni bir kız kardeşiniz ya da evladınız gibi görüp önerilerde bulunursanız sevinirim. Bu arada ev hanımları gerçekten çok güçlüsünüz, iş yapmaya alıştığımdan beri sizlerin hayranıyım. İşimiz hiç kolay değil. Sizi seviyorum, umarım burada da yalnız değilimdir. ❤️❤️❤️
Ya konu bir anneyse kötü bir yorum yapamıyorum.Herşeyden önce seni 9 ay karnında taşıdı ve seni büyüttü olaya öyle bak.Annem için canımı veririm yapamayacağım şey yok.Ve anneniz şuanda yaşlı sınıfına giriyor evet hareketleri normal değil ama ne acılarla doğurdu seni bunları bir düşün.Ayrıca 60 yaşında bu zamana kadar nasıl hiç çamaşır makinesi çalıştırmamış veya bulaşık makinesi çalıştırmamış ? Eskiden durumları çok iyi olduğu için mi hiç yapmamış yoksa kendisi mi hiç yapmamış.Siz en iyisi robot süpürge alın camlar içinde yine camı kendi kendine temizleyen bir robot var ondan alın,çamaşır makinesinde bişey yok zaten kendisi yıkıyor siz sadece düğmeye basıyorsunuz.Genel temizlik içinde ayda bir kadın çağırın bu sizi idare eder bence.

Back