bu söyledikleriniz daha uçtaki senaryolar
bunun daha genelgeçer yönleri var bir de
çocuk yapınca kariyeri bozulan, kariyeri sekteye uğradığı için erkekten daha az kazanan, ne biliyim 3-4 sene zamanının büyük kısımın çocuğa ayıran kadın oluyor. özelde çoğu yer üreme çağında kadını işe bile almak istemiyor. hadi iş buldun bir de erkekten sırf çocuk yüzünden geri kalıyorsun. güzel görünmek zorunda olan kadın, ev pis olsa sorumlusu kadın, çocuğun temel eğitimi kadının üzerinde. bunlar ne demek kadın aynı düzeyse maaş alıyor bile olsa kadının ekstra yaptığı daha bi sürü iş var demek.
bu ülkede (hatta tüm dünyada) öyle sektörler, öyle masalar var ki var ki erkek hakimiyetinde tamamen (hayır sanayide kaporta ustalığından bassetmiyorum) bazı kodaman abiler var mesela kuruyor bir gece bir viski masası tamam o iş Alide kalsın Veli sen de o arsanın hafriyatını mehmete pasla buna karşılık, şurayı da ses etmesin diye mahmuda verelim şurada balli börek bir ihale var onu da geçen yaptığı güzellik için ahmede şaapalım, gibi şeyler dönüyor. (bu bazen sırf siyasetle olur bazen aşiret bağlantısıdır bazı ülkelerde başka şeylerdir, ama neticesinde erkekler dünyasıdır işte) Esas paranın başını tutan abiler bunlar...sen kadın olarak kariyer yapcam da alnımın teriyle para kazancam diye 40 sene çalış, şu viski masasında 1 gecede dönen parayı geçtim. o masanın hesabını ödesen bütçen yamulur...
kadının sokağa düşeceği senaryolar zaten olmasın Allah korusun tüm kadınları da ortalama normal hayatta bile kadın (yani normal işinde gücünde kadından bahsediyorum) kendini güvenceye almazsa zaten erkek dünyasında ezilip gitme riskiyle karşı karşıya