3 çocuk annesi olarak, anne olmak benim dünyada yaşadığım en eşşiz, en güzel deneyim diyorum.
Bunu da denemeden tatmak mümkün değil.
İlk çocuk risk almak gibi düşünülebilir aslında...
İyi ki ben bu riski almışım.
Eve gidince beni karşılayacak kucak dolusu yavrum var
(onları severken de bunu söylüyorum) iyi ki doğurmuşum onları, allahım iyi ki onları bana vermiş. Onları bana verdiği için allahıma çoook teşekkür ediyorum
Bana da 32 de geldi yarım yamalak :)
His olarak da yok. Geleceğini de sanmıyorum.
Gelse gelirdi. Ben 33 yaşındayım..
Bakalım gelecek mi..
32 yaşındaSize kaç yaşında geldi biyolojik istek?
Ben çok genç degilim ki. 30 üstüyüm.
Ben daha çok istiyorsam bilinçli yapacağım gibi geliyor. Bakalım zaman ne gösterecek..
Benzer sebeplerden 2.çocuğu istemeyenlerdenim ama herkesin 1 tanede olsa evladı olmalı bence. Kesinlikle tadılması gereken bir duygu.
Annemde sizin gibi düşünüyor.
Ileride yap bir tane diyor.
Olay affedersiniz çocuğun oluşması değil sonrası..
Çocuğa hakkını vererek annelik yapmak..
Doğru bir karar bence. Ki ben çocuk yapmamaktan değil de çocuk yaptığı için pişman olan daha çok kişi olduğunu düşünüyorum. Ama kimse bunu dile getiremez, linçlenir.
Ben de istemiyorum. Gerçi şu an 25 yaşındayım 5 sene sonra düşüncem ne olur bilemem ama ben son 3-4 senedir bu konuda aynı düşünüyorum..
Ne zaman ki maddi hiçbir kaygım olmaz çok zengin olurum o zaman beeellkiii... Ama öyle bir ihtimalde yok gibi birşey
Doğumla beraber anneliğe yüklenme olayı ilk olarak ‘aa sezaryen mi, tuh bebek gerekli koruyucu tabakayı almadan doğdu, e tabi sütün de gelmez hemen ve bağı kurmakta zorlanacaksın’ fitnesiyle başlıyor.Şu an çok yakınımda yeni anne olmuş bir kadın sabahı sabah ediyor, bebeğin sesi bizim eve kadar ulaştığından saat başı üveeee üveee sesleri duyuyorum:) bebeler ınga diye ağlamıyor muydu
İsteyen herkes bebeğine tez vakitte kavuşsun inşaallah ama bebeğin sesini duydukça kadına üzülüyorum, geçmiş geliyor aklıma, aylarca uykusuzluktan bastığım yeri bilemediğim günler, hiç özlememişim o günleri, isteyenler müstesna ama istemeyenleri kimse gaza getirmesin, zaten belki doğuştan anaç olanlarımız vardır ama annelik duygusu bebeğin doğumundan sonra gelişiyor bence.
Bir de burada çok sık denk gelmeye başladım, doğum şeklinizden emzirmenize kadar sorgulayıp anneliğinizi bununla ölçüyorlar, oysa gerçekte kimse kimsenin bebeğine nasıl bir anne olduğunu bilemez, doğum şeklimiz veya emzirmek yerine mama vermemiz bizi kötü anne yapmıyor, ne zaman kötü anne oluruz?
Çocuğumuzu sevgisiz saygısız bir evlilikte kurtarıcı gibi görürsek bence, kimse kusura bakmasın ama ben sorsak belki doğmak istemeyecek minik masum bebeklere bu yükü yüklemeyi adil bulmuyorum.
Yanlış anladınız. Ben çocuğa karşı herhangi bir olumsuz tavır takınmıyorum.hatta deliler gibi bebek isteyip, lohusa depresyonuna giren onlarca insandan çok daha sağlıklı düşünüyorum. Sezeryan oldum ve o andan itibaren ben ve eşim baktık. 3 gece koltukta uyudum, 5 aydır geceleri üzerimde uyuyor, hava 35 derece ama o göğsümde uyumayı tercih ediyor. Tek bir defa of demedim. Kilo aldım, olsun veririm diyorum. 5 aydır benden başka bir kişi bile bezini değiştirmedi, mama yedirmedi.Ama çocuk sahibi olmak zor ve benlik değilmiş.ben müzik dinleyip uzun yürüyüş yapmayı, saatlerce araçla Seyahat etmeyi, düşünmeyi, hayal kurmayı severim. Ama şimdi hiç birini yapamıyorum. Tüm bunlar beni motive eden, hayata bağlayan şeyler. Dolayısıyla mutsuzum. Beynim sadece bebek için çalışıyor. Düşünemiyorum bile çünkü tek konsantre noktam bebek huzurlu mu, rahat mı, ağlayacak mıÇocuk istememek normal. Ama istemediğinden bu kadar eminken çocuk yapmak normal değil. Hadi yaptınız diyelim lohusalıktan sonra bir çözüm aramalısınız. Bebekler bizden daha duyarlılar, çevrelerini özellikle annelerinin ne hissettiklerini daima anlıyorlar. Bu sevgisizliğinizi, pişmanlığınızı mutlaka hissediyor. İlk yıl en zoru zaten, başaramama hissi, korkmak normal, hepimiz yaşadık. Ama geri dönme şansınız olsa yapmazdım demek bana korkutucu geldi açıkçası. Yardım almalısınız.
Tek sorun buysa tabiki yap çocuk. Sen çocuk istemiyor değilsin ki dünyayı sevmiyorsun o kadar. Ayrıca sen çocuk yapıp onu bu dünyaya getirmedin diye o ruh bu dünyaya gelmemiş mi olacak belki kötü aile şartlarında gelecek. Sizin gibi bilinçli kadınlar anne olmalı asıl. Ha bebek sevmiyorum diyorsanız orası ayrı yapmayın tabikiTabi ki linclenir.
Burada bile..
O yüzden kimse pişman olduğunu açık açık söylemez.
Her anne çocuğunu inanılmaz sever. Erkek arkadaşımın kedisi var. Onu bile şimdiden seviyorum. Bazen tırmalıyor ama çok tatlı.. Ki kendi bebegim olsa illa severim onda sorun yok.
Sırf bebegim olsun diye bu kaotik evrene onu getirmeli miyim? Işte sorunsal o.
Çocukları ben ve eşim çok seviyoruz.Mutluysanız ne mutlu..
Peki bir şey sorsam?
Neden üç çocuk???
Motivasyonunuz neydi?
Psikolojinizi sağlam tutmak için sorumluluğunuzu ailenizle de paylaşabilirsiniz. Hatırladığım kadarıyla beraber yaşıyordunuz, kendinizi bu kadar zorlamak yerine destek alabilirsiniz.Yanlış anladınız. Ben çocuğa karşı herhangi bir olumsuz tavır takınmıyorum.hatta deliler gibi bebek isteyip, lohusa depresyonuna giren onlarca insandan çok daha sağlıklı düşünüyorum. Sezeryan oldum ve o andan itibaren ben ve eşim baktık. 3 gece koltukta uyudum, 5 aydır geceleri üzerimde uyuyor, hava 35 derece ama o göğsümde uyumayı tercih ediyor. Tek bir defa of demedim. Kilo aldım, olsun veririm diyorum. 5 aydır benden başka bir kişi bile bezini değiştirmedi, mama yedirmedi.Ama çocuk sahibi olmak zor ve benlik değilmiş.ben müzik dinleyip uzun yürüyüş yapmayı, saatlerce araçla Seyahat etmeyi, düşünmeyi, hayal kurmayı severim. Ama şimdi hiç birini yapamıyorum. Tüm bunlar beni motive eden, hayata bağlayan şeyler. Dolayısıyla mutsuzum. Beynim sadece bebek için çalışıyor. Düşünemiyorum bile çünkü tek konsantre noktam bebek huzurlu mu, rahat mı, ağlayacak mı
Maddi boyutu halloluyor bir şekilde.
eşler çalışıyorsa, tek çocuk özel okulda da okutulabilir.
Hayatta önem verdiğiniz şeylere göre değişir nihayetinde harcamanız.
karton bardakta kahve içmeden de yaşanıyor.. belki ben çay insanı olduğumdandır :)
Anne olmak ciddi bir sorumluluk. sürekli bir kaygı hali..
rahat bir insan değilseniz, çözümü bulmaya değil de sorunun varlığına odaklanan biriyseniz her şey gözünüzde büyür.
dünya hiçbir zaman cennet değildi.
tarih kıtlıklarla savaşlarla dolu..
Kavimler göçü, moğol istilası, 1. dünya savaşı...
hangi dönem dünya iyi bir yerdi ki?
bir avuç azınlığın tahakkümünde yaşadı toplumlar tarih boyunca..
değişen çok bir şey yok özünde..
yaşamınızın kısıtlanacağı korkusunu bu saydığınız bahanelerle mi örtüyorsunuz acaba?
yargılamıyorum, anlamaya çalışıyorum sadece..
sizi çocuğa gelecek verememek mi korkutuyor gerçekten, yoksa çocuklu hayatın zorlukları mı?
Yaş 33 ve daha doğurmadım. Velev ki nasip olsa bile tahminen 37 38 de 1 tane numunelik olarak olacak.Bu mevzu da pek moda oldu. Hoş, böyle konuşanlar da herkesten önce doğurdu orası da ayrı konu. :)
Dünya kötü kısmı bana komik geliyor. Çok klişe. Her zaman kötüydü..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?