Boşanmış kadından eş olmaz algısı

Genel konuşmayın. Kendi açımdan konuşayım. Adam normalde asla evlilik düşünmeyen biri ama benimle konuştuğundan beri insan seninle yaşlanmaz, evlilik ne güzel olur aslında dediği için benim de aklıma girmeye başladı. Hem de sade bir nikah düşüncesi olduğunu söyledi ama ben her şey usulünce olmalı ve ortak karşılanmalı, sadece sen diye bir şey olmamalı diyen bendim. Önyargılarınız sizi çok üzer, yapmayın. Kınamayın.

benim fikrime saygı duymayan kişilerin fikirlerine, ben neden saygı duyayımmm...yarın öbür gün sen çocuğunu o şekil evlendirirsin...
Cinsiyetçilik ve kadınlara mal muamelesi yapmak nr zamandır fikir kategorisinde oldu ki?

O şekil evlendiririm hiç problem değil.

ablacım kınma yok burda, tercih meselesi...

her aile çocuğu için en iyisini ister.

boşanmaktan öte çocuk işi karışıklaştırıyor bizim toplumumuzda ve zorlaştırıyor da bunu kabul edelim.

o algıyı kırması gereken sevgiliniz idi.

size bu önyargılarını söylemesi onlara hak verdiği anlamına yorulabilir yoksa haberiniz bile olmadan onlara sizi savunurdu.

Canım ailesi kabul etmıyor olabilir her neyse. Ülkemizde malesef bu mantıkta çok insan var. Bence sen erkek arkadasının cocugunla uyumuna bak. Nasıl bir eş olur ona bak. Ailesine de kabul ettiirise ettirir. Ettirmezse de kendi bilir; daha başka bir insanla çok mutlu olursun

tamamen önyargı ve çevre baskısı. size bir şans vermelerini sağlamaktan başka yapacak birşey yok sanırım. bu konuda en büyük görev sevgilinize düşüyor.

Hitabınıza da dikkat edin. Bize kınama yok deseniz de Allah görüyor biliyor. Ayrıca konuyu farklı yere çekmek yerine bir daha yorum yazmazsanız memnun olurum.
hangi hitap tan bahsediyorsun ???? benim yorumlarımı faklı yere çeken sizlersiniz...herksin fikri aynı olmak zorun değil...

Bu düşünce erkek annelerinin genelinde vardır eşiminde benimde ikinci evliliğimiz biz evleneceğimiz zaman kayınvalidem oğlum hiç evlenmemiş biriyle evlenmek ister sanıyordum hiç aklıma gelmezdi evlenip boşanmış biriyle evleneceği demişti bana sanki bütün evlenmemiş kızlarda sırada evlenip boşanmış oğlunu bekliyordu

şimdi, dün açtığınız diğer konunuzu gördüm. lütfen yanlış anlamayın eski eşinizle yeniden birleşiriz diye umut ederken evlendiğini öğrenmişsiniz. kendimi nasıl teselli edeyim demişsiniz. kendinizi başkasıyla evlenerek teselli etmeyin.ve bence kesinlikle evlilik için acele etmeyin sağlıklı bir karar olmayacak gibi görünüyor bu. karşınızdaki adamın da niyeti yok zaten. inşallah bir gün mutluluğu yakalarsınız.

Yazdığınız kadarı ile beyefendi size ilgi duymuş fakat gerek ailesi gerek muhtemelen kendi fikirleri sebebi ile size gelecek vaad etmemiş. Elbette hayatta herkesin başına herşey gelebilir, fakat bu aynı şunun gibi mesela benim ailem uzak memlekete kız vermek istemez ha ben turkiyenin obur ucundan biriyle evlenmek istiyorum dedim tamam dediler. Ama gönül tabi isterdi kendi memleketimizden olsun. Bunu böyle icsellestirmeye, duyar kasmaya gerek yok . Evlilikte denklik çok önemlidir. Belki yine evlenirsiniz ama bu farklılık illa göze çarpar iki kişi arasında da. Beyefendi ailesinin kabul etmeyeceğini düşünüyorsa yanaşmayacak umut vermeyecek. Veya siz ailesinin sizi kabullenmeyecegini düşünüyorsanız hele de sizi yıllardır tanıyan insanlar olmasına rağmen hic bulaşmayın derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…