Boşanmış kadından eş olmaz algısı

Dürüstlük budur. Kk lincini göze alıp mesaj yazabilmektir

1.Görüştüğün kişi ilerde eski eşinle karşılaşmayı kabul edebilmeli. Çünkü Allah göstermesin çocuğun hasta olsa öz babası o da gelecek. Veya çocuklarını alıp geri getiriyor belkide kapıyı açacak. Kısaca çocuk varken bir birinizle hep bir bağ kalacak. Bunu gerçekten kabul edecek mi?

2. Muhtemelen bu kişide çocuğu olsun isteyecek. Hadi o da iki çocuğum olsun dedi. Yetebilecek misin hepsine?

3. Yeri geliyor insanın öz çocuğuna sabrı olmuyor yarın bu adam çocuğuna kızsa o da babası diye diyebilecek misin yoksa gözüne mi batacak. Kaşı gözü kendine benzeyen ile eski eşini andıran çocukları bu adam eşit tutabilecek mi?

Son olarak adam yolun sonunda evlilik yok demiş. Sen bu adamın niyetinden emin misin?

ben de evlenmiş ayrılmış biriyle evlenmek istemezdim fakat toplum yadırgayacağı ailem istemeyeceği için değil aynı heyecanları aynı anda yaşamak için fakat insan sevince gözü bir şey görmüyor aşk ve sevgi gerçekten bir çok şeyin üstünü kapatabiliyor. fakat yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sizi beş yıldır tanıyan bir adam ve eğer ailesine karşı gelebilecek kadar güçlü olsaydı sevgisi ya da karakteri şu an ikinci çocuğunuz da olabilir aileler de alışmış olabilirdi.

Aslında empati yapılırsa cevap bulunur sizin cocugunuz boşanmiş ve cocuk biriyle onay verirseniz sizde rahatlıkla evlenirsiniz ama çoğu anneler bunu kabul etmez çocuk olmasa daha az zorluk cekilir coçuk sıkıntı yaratır bence siz hangi koşuldasınız karşıdakinin aynı koşulda olması birbirnizi anlarsınız evlilikte sıkıntı olamaz

Ve de gelinlerine kök söktürmek bu hayalin sonrasında :)

Bu bir zihniyet ve eğitim meselesi
Benim ailem de 1950 den beri bu tip şeyler olduğu icin hic yadırgamam.
Babamın teyzesinden başladı bu işler,2 cocuklu boşanmış sekilde başkasıyla evlenmis falan. Babamin teyzesinin yaşı da 85 galiba.
Bundan 3 sene once de kuzenim boşanmış cocuklu bir kadinla evlilik yaptı.
Yobazlik ve cehalet bir tercih meselesi herhalde bilmem. Bu aileye daha dogrusu bu adama yol ver
Aklı yerinde düzgün insanlar çıksın karşına insallah.
En nefret ettiğim şeyler bu tip şeyler
Bu konuda konusursam banlanirim. Ciddiyim yol ver bu adama cok mu lazım?

Erkek arkadasiniz bekar ise malesef kimse olumlu dusunmez buyuklerden.. ama sizin yerinizde olsam bekar biri ilede hayat kurmazdim oyle bir durumda cunku sonrasi cok yipratici olur ve eger gelecegi vadedemiyorsa iliskiniz uzatmadan bitirin

Sizi tanımadıkları için böyle düşünüyorlar diyelim. Asla kendizi üzmeyin. Hayırlı ise mutlu olacaksanız devamı gelsin. Mutsuz olacaksanız pürüzlük çıksın. Gidişata bakın derim. Olayları konuları tartın eş adayınızın nasıl davrandığına durumları idare ettiğine bakın. Size çok güzel bir fırsat doğmuş tanımak tanınmak için.

Kabul ettirmeye çalışmak değil aslında. Sadece bazı şeyleri gözünde çok büyüttüğünü düşünüyorum. Konuşarak hallolacak şeyler.
İnşallah hallolur çünkü sırf evlendin boşandın diye bir fazlaligin ya da eksiğin olmuyor. Öyle düşünen varsa o eksiktir. Gonlundekini hayırlısıyla versin allah

Ben de daha önce evlendim boşandım çok kısa süren bir evlilikti . Daha sonra nişanlımla tanıştım. En korktuğum şey annesinin beni kabul etmemesiydi. Çok şükür korktuğum gibi olmadı kabul etme bi yana evladından ayırmaz canım annem. Ama çocuk olunca sorumluluk artıyor doğal olarak istememesini empati yapıp doğal bulabilirim. Ama önce tanımasını daha sonra karar vermesini isterdim.. Olan yine her zaman ki gibi kadına oluyor. Anında dul diye etiket konuluveriyor. Ama kimse de başına gelmeden anlayamıyor.. Allah senin için en hayırlısını versin konu sahibi arkdaşım.

Bence evlilikte denklik önemlidir. Ama her konuda. Eğitim seviyesi, maddi durum, sosyal yaşam, yaş, hayata bakış açısı... vs. Aksi halde sıkıntılar çıkabilir. Ben mesela kendim bekarım ve yaşım çok genç değil. Ama kendim gibi biriyle evlenmek isterim. Yani benim gibi olgun ve evlilik geçirmemiş. Çocuk olayı işi çok zorlaştırır. Başkasının çocuğuna annelik yapabilir miyim bilmiyorum. Ayrıca çocuk demek eski eşle bağların hiçbir zaman kopmayacağı demektir. Bence sizin kendiniz gibi bir eş bulmanız gerekiyor. Boşanmış ve küçük bir çocuğu olan biri gibi. Böylece hayatınızda hiçbir zaman böyle bir sorun önünüze gelmez.

kızım olsa ben de boşanmış cocuklu bi adamla evlenmesini hoş karşılamazdım.
boşanmış insandan eş olmayacağından değil, dengi olmak meselesi.
boşanmışın halinden boşanmış, bekarın halinden yine bekar anlar. denge meselesi hassas konular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…